• Woensdagnieuwtjes

    De grote clubactie is weer begonnen. Al onze leden worden verzocht om zoveel mogelijk loten te verkopen. Daar kan je zélf wat mee verdienen (als je veel loten verkoopt) én de club kan de winst besteden aan zaken die ons allen raken.

    Afgelopen maandagavond stonden er ineens bij de ingang van het Alphense Boys complex (maar buiten de hekken) twee voetbalmakelaars pamfletten uit te delen met als doel spelers te interesseren voor hun commerciële activiteiten. Wij hopen dat spelers en ouders zo verstandig zijn hier niet op in te gaan. Deze makelaars willen vooral geld verdienen (want moeten betaald worden voor hun diensten) met valse hoop te verspreiden. Als je bij Alphense Boys in een jeugdselectieteam speelt, dan wordt je gedurende het seizoen tientallen keren bekeken door tal van professionele scouts van BVO's. Die zijn altijd welkom.  Als die jou goed vinden volgt er vanzelf een stage uitnodiging en komt alles goed. Omdat beide heren buiten het hek hun brochures uitdeelden (openbaar terrein) konden wij hen niet wegsturen. Wel hebben wij hen laten weten dat wij hun activiteiten ongewenst en ongepast vonden bij een amateurclub en verzochten hun weg te gaan. Daar gaven ze echter geen gehoor aan.

    De JO14-01 heeft zich ingeschreven voor een toernooi in België (Tongerlo) op 25 en 26 mei 2019.

    Afgelopen zaterdag kwam de geplande scheidsrechter voor de oefenwedstrijd tussen Alphense Boys 17-1 en FC Utrecht 17-1 plotseling niet opdagen. Gelukkig was Elroy Bos (die net daarvoor de bekerwedstrijd van de 15-2 had gefloten) bereid zich weer om te kleden en nògmaals een wedstrijd te fluiten. Hij bleek lid te zijn van ARC en omdat Alphense Boys altijd helpt in noodgevallen bij het Heitinga toernooi, vond hij dit een passende manier om iets terug te doen. Top, en zo horen wij dus met elkaar om te gaan.

     

  • Op zondag 16 september zijn er van 09.00 tot 11.00 uur gratis proeflessen van De Complete Techniek bij v.v. Alphense Boys.  Aanmelden voor de proeftrainingen en de vervolgtrainingen kan online via www.decompletetechniek.nl  De proeftrainingen duren twee uur. “In die twee uur laten we alles van de cursus zien”, legt Dennis van den IJssel, eigenaar/oprichter van Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek, uit. Het onderdeel ‘baas over je lichaam’ gaat in op coördinatie, snelheid en wendbaarheid. Bij het onderdeel ‘baas over de bal’ komen de basistechnieken van het voetbal in spectaculaire trainingsvormen aan bod.

    De proeftrainingen zijn bedoeld om kinderen én ouders kennis te laten maken met de werkwijze van Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek. Deze proeftrainingen zijn gratis. Als het kinderen en ouders bevalt, kunnen de kinderen worden ingeschreven voor de cyclus van twaalf trainingen. Er wordt dan in kleine groepen getraind onder leiding van gediplomeerde en professionele jeugdtrainers, iedereen op zijn eigen niveau. “Zo word je getraind om sterker te worden in één-tegen-één situaties, leer je om ‘baas te worden over je tegenstander’ en het verschil te maken in de wedstrijden van jouw team. “De trainers coachen en stimuleren het durven toepassen van wat je geleerd hebt’’, geeft Dennis aan. “Je haalt het beste uit jezelf en wordt een veel betere voetballer!”

    Bij Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek is het mogelijk om voor 29 euro aan de eerste drie trainingen van de techniekcursus deel te nemen. Na drie trainingen kunnen de ouders beslissen of hun kinderen wel of niet door kunnen gaan met de trainingen. Dit is alleen mogelijk voor ouders en kinderen die voor de eerste keer aan de cursus deelnemen.

    Deze cyclus van twaalf trainingen vindt bij Alphense Boys plaats op zondagochtend van 8.45 tot 9.45 uur en een tweede groep van 10.00 tot 11.00 uur. De eerste training bij Alphense Boys staat gepland voor zondag 23 september. Aan de proeftrainingen zijn geen kosten verbonden. Dit geldt wel voor de twaalf vervolgtrainingen. Wie voor het eerst meedoet, betaalt voor de vervolgtrainingen 169 euro. Buiten de trainingen ontvangen de deelnemers ook een tenue ter waarde van 39 euro, een trainingspak ter waarde van 59 euro, een diploma, een voetbalpaspoort en een beoordeling. Voor kinderen die al een keer eerder hebben meegedaan, bedragen de kosten 145 euro. Meer informatie is te vinden op www.decompletetechniek.nl.

    Thijs Timmermans (ex-Alphense Boys en ARC) heeft afgelopen vrijdag zijn debuut gemaakt bij Fc Dordrecht. Hij mocht gelijk in de basis starten. Helaas verloor zijn ploeg thuis met 1-4 van Telstar.

    Nousraoui Mazraoui (ex-Alphense Boys) heeft zijn debuut gemaakt in het nationale team van Marokko en kan dus definitief niet meer spelen in het Nederlands elftal.

    Mo el Abdalloui (ex-jeugdtrainer Alphense Boys) was hoofdtrainer bij Papendorp (voorheen Magreb) en is vorige week per direct opgestapt omdat de club niet in staat was om zijn salaris uit te betalen. Afgelopen zondag verloor Papendorp (zit in de competitie van Alphense Boys 1) gelijk met 8-1 van Baronie!

    Programma thuiswedstrijden selectieteams

    Zaterdag 15 september

    11.00 uur      AB 13-1 - Cambuur 13-1 (comp)

    13.00 uur      AB 17-1 - Go Ahead Eagles o17 (comp)

    13.00 uur      AB 17-2 - De Meern 17-1 (vrsch)

    15.15 uur      AB zat 1 - Rohda'76 1 (beker)

    15.15 uur      AB 19-1 - Go Ahead Eagles o19 (comp)

     

    Zondag 16 september

    14.00 uur      AB 1 - Minor 1 (comp)

     

    Dinsdag 18 september

    20.00 uur      AB 17-2 - De Dijk 17-1 (vrsch)

     

    Wat een geweldige verrassing was het dat Boys 1 afgelopen zondag eindelijk weer eens won van Leonidas. Het werd maar liefst 1-4 en dat was bijzonder prettig na de valse start van de competitie tegen Unitas. Komende zondag hopen de mannen van Hein van Heek een vervolg te kunnen geven in de thuiswedstrijd tegen Minor (14.00 uur)

    Overigens kreeg Hein van Heek een perfecte wedstrijdanalyse van de wedstrijd Minor - Leonidas van een week eerder, van onze ex-jeugdtrainer Nies Lourens, die inmiddels in Limburg woont, vlak bij het complex van Minor. Leuk dat Niels dit wil doen en wellicht gelijk een aandeel heeft gehad in de overwinning op Leonidas. Nu kijken of dat ook komende zondag werkt tegen Minor...!

    Volgende week woensdag (19 september) is het jaarmarkt in Alphen a/d Rijn en zijn er geen woensdagmiddagtrainingen voor de guppen en Fjes o.l.v. Michael Lipsius. Alle andere trainingen gaan wél door.

    Op vrijdagavond 28 september zal de eerste clinic van dit seizoen voor de samenwerkende amateurverenigingen (SAV) gehouden worden bij v.v. Alphense Boys. Mitchell Meijer (zie foto, trainer van onze 15-2) is in het bezit van TC 2 en in het dagelijkse leven gymnastiekleraar op een middelbare school. Hij zal een praktijktraining geven met het volgende thema:

    Het uitspelen van en verdedigen tegen overtal situaties met verschillende beginpunten.

  • De clinic zal gericht zijn op het uitspelen en het verdedigen van een overtalsituatie. Hierbij zullen de partijspelen uitgebouwd worden van 3 tegen 2 naar 6 tegen 5, aangevuld met omschakelmomenten. In de clinic zal worden benadrukt welke tactische aanwijzingen, aandachtspunten en elementen je kunt toevoegen waardoor de spelers de link goed kunnen maken naar de wedstrijdsituaties.  Wij denken dat trainers van alle niveau's heel veel kunnen opsteken van deze clinic.

    We starten om 19.00 uur in de kantine waar Mitchell zichzelf even voorstelt en vervolgens zal uitleggen wat hij op het veld gaat doen. Daarna volgt vanaf 19.15 uur de training op het kunstgrasveld voor de kantine. Na de training (die 45 à 60 minuten duurt) wordt er in de kantine nog even teruggeblikt en is er gelegenheid tot het stellen van vragen, op welk gebied dan ook, betreffende de jeugdopleiding en begeleiding. De avond zal rond 20.30/20.45 uur worden afgesloten. Iedere trainer en leider van Alphense Boys is welkom

    Vorige week woensdag was er een soort ''zondvloed'' boven Alphen a/d Rijn losgebarsten. In enkele uren tijd viel er maar liefst 79 mm regen en dat konden de velden natuurlijk niet aan. Op het kunstgrashoofdveld ontstonden er zelfs ''waterbellen'' omdat het water niet snel genoeg de grond in kon, ging het omhoog met die enorme bollen als gevolg. Dat veld kon daarom ook in de avond niet gebruikt worden.

  • Uitslagen oefenwedstrijden

    AB 13-2 - Houten 13-1       9-0

    AB 13-1 - Fortuna Wormerveer 13-1       1-5

    AB 15-1 - AFC 15-1                        3-0

    AB 19-1 - Sparta Rotterdam 19-1    4-2

    DWO zat 1 - AB zat 1     1-0

     

    Alphense Boys 13-1 wacht nog steeds op de eerste goal in de 1e divisie. Twee keer kwamen de mannen van Robin Stolwijk al in actie voor de competitie en beide keren werd het 0-0. Komende zaterdag spelen ze om 11.00 uur thuis tegen Cambuur 13-1. Gaat het dan wél lukken?

    We hebben komende zaterdag toch al een leuk programma want om 13.00 uur speelt de 17-1 voor de competitie thuis tegen Go Ahead Eagles o17 en ook om 15.15 uur speelt onze 19-1 tegen Go Ahead Eagles voor de competitie.

    Alphense Boys zaterdag 1 speelt om 15.15 uur thuis de bekerwedstrijd tegen Rohda'76 1. Bij winst plaatsen ze zich voor de volgende beker ronde.

    Omdat veld 5 niet goed uit de zomerperiode is gekomen, heeft de gemeente dat veld vorige week woensdag nog eens laten inzaaien. De verwachting is dat het graszaad nog tot ontkieming komt en de staat van de grasmat zal verbeteren. Er mag gewoon op dat veld getraind worden.

     

  • Op 2 oktober a.s. begint de Future Rules Football League, een nieuwe voetbalcompetitie met nieuwe regels. Alphense Boys doet eraan mee met een O23-team. Het doel van deze competitie is simpel: onderzoeken wat de toegevoegde waarde is van spelregelwijzigingen.

    De competitie wordt gespeeld door tien topamateurclubs uit het westen van het land, waarbij onze ‘buren’ van ARC van oudsher de aanjager zijn. De initiatiefnemers van Avant Garde Football hebben zich sterk gemaakt voor dit grootschalige experiment. De deelnemende verenigingen zijn enthousiast om aan deze "officieuze" competitie deel te nemen.

    De nieuwe regels zijn ontwikkeld om de wedstrijden attractiever te maken zowel voor spelers als kijkers, om het spel eerlijker te maken en om de arbitrage te ondersteunen. Concreet gaat het om veranderingen als de self-pass (de mogelijkheid om een vrije trap ‘op jezelf’ te nemen), de intrap of indribbel in plaats van de ingooi en de invoering van tijdstraffen. Geel betekent vijf minuten eruit, rood betekent vijf minuten straf en een verplichte wissel van de ‘zondaar’.

    ,,Prachtig om op deze manier verder te gaan’’, aldus Gijs de Jong, secretaris generaal van de KNVB, die innovatie en spelregelvernieuwing in zijn portefeuille heeft in zijn internationale werk voor de KNVB. ,,We faciliteren dit grote experiment op gebied van spelregelvernieuwing met een aantal mensen van ons. Maar daarbij leunen we erg op de betrokken personen van Avant Garde Football en de clubs. Het is hun initiatief en een gezamenlijk project.’’

    De KNVB was bereid om te helpen met scheidsrechters en de financiering van het filmen en analyseren van de wedstrijden. ,,Vanuit de lopende programma’s die de bond heeft om plezier op de velden te verhogen eigenlijk heel logisch", zegt Sjors Brouwer, verantwoordelijk voor Sportiviteit en Respect bij de bond. ,,Het aanpassen van spelregels kan een enorm positief effect hebben op het gedrag van spelers. Dit wordt steeds breder herkend en erkend. Het heeft zelfs een plek gekregen in het onlangs door de minister van Sport gesloten Sportakkoord" (de gezamenlijke inspanningen van de sportsector om de sportparticipatie in Nederland te vergroten, red.)  

    Er wordt straks gespeeld in zeven speelrondes (eens per maand) van vijf wedstrijden, waarbij er elke speelronde één wedstrijd op de KNVB Campus in Zeist gespeeld wordt. Behalve Alphense Boys nemen de volgende clubs deel: ARC, FC Lisse, Westlandia, Katwijk, Quick Boys, VVSB, Rijnsburgs Boys, AFC en de Koninklijke HFC. Er is geen promotie of degradatie aan verbonden en het is een competitie die extra gespeeld wordt. ,,Alle wedstrijden worden vastgelegd en gecodeerd, op die manier verzamelen we veel objectieve data. Bovendien worden alle betrokkenen geïnterviewd in focusgroepen en ook hun bevindingen worden vastgelegd’’, aldus De Jong. In een later stadium is het de bedoeling om alle bevindingen, meningen en data aan de IFAB en FIFA over te dragen. Bij een positieve uitkomst dan heeft de KNVB de ambitie om deze regels in officiële wedstrijden te testen.

  • Hierbij het dringende verzoek aan onze leiders en trainers om niet af te wijken van de kleedkamer indeling op zaterdag. Afgelopen twee weken hebben we moeten constateren dat het compleet chaos was. Men dient de indeling die door het wedstrijdsecretariaat is gemaakt aan te houden. Nu blijkt dat men maar een kleedkamer in gebruikt neemt, als deze toevallig een korte periode leeg staat. Kleedkamers zullen tot na het middaguur vaak dubbel bezet zijn. Dit als gevolg van de vele wedstrijden op het zelfde tijdstip. Bijv. komende zaterdag zijn er 13 wedstrijden om 09.00 uur. Met andere woorden op dit tijdstip zou ik al  moeten beschikken over 26 kleedkamers. Helaas we hebben er maar 20. Rond 10.30 uur staan de volgende wedstrijden al weer gepland. Ook voor deze wedstrijden dient er kleedruimte beschikbaar te zijn. Ik hoop dat ik hiermee de problemen die we hebben met de kleedruimtes heb kunnen verduidelijken. Hopende op uw volledige medewerking. Wedstrijdsecretariaat Alphense-Boys Jeugd

    Alphense Boys 13-1 heeft komende zaterdag na de competitiewedstrijd tegen Cambuur (thuis om 11.00 uur) een teamuitje. De mannen gaan dan midgetgolven en wat eten en drinken. Dit alles is mede mogelijk gemaakt  door Bij Hen in Alphen.

  • De collecte afgelopen week bij Alphense Boys voor het KWF heeft 208,57 euro opgeleverd. Coördinator Resi Vervenne bedankt namens het KWF iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd.

    Alphense Girls is bezig met de oprichting van een vrouwenteam. Voorlopig wordt er alleen nog getraind, op donderdagavond om 20.00 uur. Iedere Girls van 18 tot xxx is geheel vrijblijvend van harte welkom. Als er voldoende belangstelling is, wordt een team ingeschreven voor de competitie. Wil je meer informatie, mail dan naar girls@alphenseboys.nl.

    De algemene ledenvergadering van Alphense Boys wordt gehouden op maandag 29 oktober a.s. Op maandag 15 oktober wordt de uitnodiging met agenda officieel op deze website gepubliceerd. Er worden geen uitnodigingen via de post verzonden. Wie zijn uitnodiging via de mail wil ontvangen, vragen wij om dat eveneens via de mail door te geven aan Gerard Haverkamp, secretaris@alphenseboys.nl.

     

  • Wel of geen foto op voetbal.nl?

    Sinds 25 mei is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Die stelt dat kinderen tot 16 jaar niet zelf mogen aangeven of zij met naam en/of foto zichtbaar willen zijn binnen een platform. En dit geldt dus ook voor de persoonlijke instellingen van onze leden onder 16 jaar in de app Voetbal.nl. Dit dient door de ouders/verzorgers te worden gedaan.

    Het e-mailadres van de ouder/verzorger moet hiervoor in Sportlink Club bij het kind geregistreerd zijn. Dit is bij Alphense Boys in de meeste gevallen ook het e-mailadres van het lid zelf. Dit o.a. in verband met het versturen van de factuur.

    Is het e-mailadres vastgelegd in Sportlink Club, dan kan de ouder/ verzorger zich registeren in de app en de gegevens van het kind wijzigen. Hoe dit in z'n werk gaat is te lezen in onderstaande link. Als er vragen zijn (b.v. over het geregistreerde e-mailadres in Sportlink Club), dan graag een e-mail sturen naar info@alphenseboys.nl o.v.v. de naam en de geboortedatum van het desbetreffende lid.
    https://sportlinkservices.freshdesk.com/nl/support/solutions/articles/9000152273-voor-de-club-hoe-help-ik-mijn-leden-bij-het-wijzigen-van-de-persoonsgegevens-

  • Het wordt steeds mooier. Als Alphense Boys 1 tegenwoordig voor een competitiewedstrijd de arena betreedt, ligt de wedstrijdbal keurig klaar op een door Kees de Rijk heel mooi vervaardigde sokkel. Keurig afgelakt door Jeroen Rijkelijkhuizen, voor al uw schildervakwerk!