• Monsteruitslag JO10-1 tegen Nieuwkoop

Op 8 september stond de tweede bekerwedstrijd van het seizoen voor de JO10-1 op het programma. De aftrap stond al om 9 uur gepland dus we mochten vroeg op.
    De mannen hadden vandaag met het vroege tijdstip geen enkele moeite. Ze begonnen messcherp aan de wedstrijd. In de eerste twee minuten konden de eerste drie schoten op doel al worden genoteerd.

Het eerste doelpunt liet ook niet lang op zich wachten. Al na 3 minuten kreeg Mati zijn voet goed tegen de bal en schoot de bal langs de keeper. Vanaf dat moment kreeg de Alphense Boys de overhand in de wedstrijd. Het was één richtingsverkeer richting het doel van Nieuwkoop. Aan het eind van de eerste helft waren er al 9 doelpunten gemaakt.
    Nieuwkoop probeerde nog tegenstand te bieden, maar de verdediging van Alphense Boys stond deze wedstrijd als een huis. De aanvallers van Nieuwkoop konden de verdedigers bijna niet passeren en konden daardoor alleen maar van afstand op het doel schieten. Ze brachten keeper Jasper hiermee geen enkele keer in de problemen.

In de vorige wedstrijden die de JO10-1 met elkaar hebben gespeeld, was het nog moeilijk om te scoren. Deze wedstrijd hebben de mannen laten zien dat ze weer weten hoe het moet. Mooie combinaties, steekpasses en verdedigende acties volgden elkaar in hoog tempo op.

Ook in de tweede helft liep alles op rolletjes; weer wist de Alphense Boys 9 keer te scoren.
    Topscoorder van de dag was Maxwell die maar liefst 8 wist te scoren vandaag.

Het was te merken dat de concentratie iets minder werd door de mega grote voorsprong waardoor het moeilijker werd om goed de posities vast te houden. Nieuwkoop bleef het proberen en wisten uiteindelijk nog 2 doelpunten te scoren, waardoor de eindstand uiteindelijk werd bepaald op 2-18.