• Woensdagnieuwtjes

    De  F-league van Alphense Boys is afgelopen zaterdag weer van start gegaan. Iedere zaterdag ochtend spelen de jongste voetballertjes van 5 en 6 jaar die nog niet in de onder 8 competitie van de KNVB spelen, onderlinge partijtjes op een stukje kunstgras voor de kantine. Deze F-league spelers zijn dus bijna toe aan ''echte wedstrijden'' in de KNVB maar spelen als voorbereiding daarop nog deze onderlinge potjes.

    De JO13-2 heeft zich ingeschreven voor de Bayern Trophy in München van 19 april t/m 22 april 2019 (Paasweekend).De sponsor van de wedstrijd Alphense Boys 13-1 - Quick 13-1 van zaterdag 8 september is Driesse Bouw Management uit Gouda. Korte omschrijving: "Uw specialist bij nieuwbouw-, verbouw- en renovatieprojecten". Driesse  Bouwmanagement. Diepenbrockhof   11      2807  SB  Gouda

    Marcel v/d Voort (grensrechter van de 15-1) is enige weken uitgeschakeld vanwege een acute galblaas operatie. Het gaat goed met hem, maar hij mag nog vijf weken niet vlaggen bij de C1. Alphense Boys 15-1 (eredivisie) zit daarom een aantal weken zonder grensrechter. Wie is bereid om een of meerdere wedstrijden te vlaggen? Het gaat om de volgende wedstrijden

    zaterdag 15 sept:    FC Twente o15- AB o15 (vervoer per bus)        10.30 uur

    zaterdag 22 sept:    AB o15 - NEC/FC Oss o15, 13.00 uur

    Zaterdag 29 sept     AB o15 - Heerenveen o15, 13.00 uur

    Zaterdag 6 okt         AB o15 - Sparta Rotterdam o15, 13.00 uur

    zaterdag 13 okt        Fc Den Bosch o15 - AB o15, 14.30 uur

     

  • Alphense Boys zaterdag speelt komende zaterdag (8 september) zijn eerste officiële wedstrijd o.l.v. de trainers Ron Martin en John Cuvelier. Het is gelijk een bijzondere wedstrijd, namelijk een bekerwedstrijd uit tegen Alphia om 14.30 uur.

     

    Programma thuiswedstrijden selectieteams

     

    Zaterdag 8 september

    11.00 uur      AB 13-1 - Quick 13-1 (comp)

    11.00 uur      AB 15-2 - Fc Lisse 15-1 (beker)

    13.00 uur      AB 17-1 - FC Utrecht 17-1 (vrsch)

    15.15 uur      AB 19-1 - AFC'34 19-1 (vrsch)

     

    Maandag 10 september

    18.30 uur      AB 13-2 - Houten 13-1

     

    Dinsdag 11 september

    18.30 uur      AB 15-1 - AFC 15-1

    18.30 uur      AB 13-1 - Fortuna Wormerveer 13-1

    20.00 uur      AB 19-1 - Sparta Rotterdam 19-1

     

    De trainingen op de woensdagmiddag zijn weer begonnen. Iedere woensdag om 14.30 uur én op 15.30 uur trainen de jongste voetballertjes van Alphense Boys o.l.v. Michael Lipsius en zijn assistenten.

  • Iedereen die eens wil proeven wat voor club Alphense Boys is mag direct een paar keer gratis meedoen om daarna te kunnen beslissen of ze lid willen worden. Spelers vanaf 3 jaar kunnen zich al aanmelden

  • Er is weer een kans dat Alphense Boys toch weer een Dames 1 team in competitie gaat inschrijven. Vanaf morgen (donderdag 20.00 uur) wordt er weer getraind o.l.v. Johan van Capel en wordt in de komende weken bekeken of er voldoende dames beschikbaar zijn  om de competitie in te gaan.

    Er zijn inmiddels tussen de tien en vijftien spelers die samen een nieuw team willen vormen. Komende donderdag is hun eerste training. Het is de bedoeling dat er in de volgende weken voldoende meiden bijkomen,  om dan een nieuw team te vormen dat aan de competitie mee gaat doen. De speeldag is nog niet  bekend; die hangt af van de wens van de spelers.

    De trainingen zijn voorlopig op elke donderdagavond, aanvang 20.00 uur (19.45 uur verzamelen). Aanmelden mag wel (girls@alphenseboys.nl) maar hoeft niet. Als je vragen hebt of meer informatie wenst, kun je eveneens naar dit adres een mail sturen.

    Beste coaches, ook dit seizoen doen we weer ons uiterste best om alle thuiswedstrijden (beker en competitie) te voorzien van scheidsrechters. Hierbij doen we opnieuw een beroep op jullie spelers. We streven immers naar een bezetting van 100%. Vorig jaar zaten we op ongeveer 95%. Helaas hebben we ook te kampen met opzeggingen dus het wordt weer een uitdaging. Als algemene regel geldt, op donderdagavond geen ingevulde scheidsrechter (te vinden op de website), dan betekent dat er helaas geen scheidsrechter op de wedstrijd staat. In dat geval is het aan jullie om zelf voor een scheidsrechter te zorgen. Ook kan het voorkomen dat scheidsrechters op het laatste moment afbellen (om welke reden dan ook). Als dat het geval is nemen we persoonlijk contact op met de coach zodat hij of zij niet voor verrassingen komt te staan en alsnog de mogelijkheid heeft om zelf iets te regelen. Hebben jullie spelers die een keer willen fluiten, voor of na hun eigen thuiswedstrijd, laat het dan weten door naam en telefoonnummer te mailen naar: scheidsrechters.JO19-JO12@alphenseboys.nl

    We zorgen indien gewenst dan uiteraard voor begeleiding. Alvast dank voor jullie medewerking en op naar een sportief seizoen!  Scheidsrechterscommissie (Edwin Jacobs)

    Owen vd Meer (speelde vorig seizoen nog bij Alphense Boys, speelt nu bij Sparta Rotterdam) stond vorige week dinsdag ineens tegenover zijn voormalige ploeggenoten van Alphense Boys, toen die met de 13-1 een oefenwedstrijd kwamen spelen tegen Sparta Rotterdam 13-1. Sparta won nét met 2-1. Na afloop ging hij met enkele voetbalvrienden op de foto

  • De overige senioren van Alphense Boys (zaterdag 2 t/m 4 en zondag 2 t/m 5) trainen voortaan iedere woensdagavond tegelijk en gezamenlijk op de woensdagavond op de twee kunstgrasvelden van Alphense Boys vanaf 20.15 uur. Peter de Wit (bestuurslid overige senioren) heeft dit initiatief genomen. Het is de bedoeling dat de 8 seniorenteams regelmatig onderlinge partijtjes gaan spelen op kleine veldjes en na afloop gezellig komen napraten in de kantine waarbij ook de komende champions league wedstrijden natuurlijk de nodige aandacht krijgen.

    Alphense Boys en ARC zijn twee van de tien amateurclubs die de komende maanden meedoen aan de ''Future Rules Football League''. Dit is een competitie voor spelers onder 23 jaar (vijf jaar geleden van de grond gekomen via Nick Bouman van ARC) waarbij in de wedstrijden innovatieve spelregelwijzigingen doorgevoerd worden. De belangrijkste vernieuwingen tijdens die wedstrijden zijn de selfpass, de intrap en tijdstraffen i.p.v. gele en rode kaarten. De KNVB is razend enthousiast en de FIFA en meerdere partijen volgen dit experiment op de voet. De voetbalbond is ook betrokken bij de Future Rules Football League. Zo zal in elke speelronde één wedstrijd worden gespeeld op de KNVB Campus in Zeist. Met de moderne technologische hulpmiddelen worden deze wedstrijden gevolgd en worden er objectieve data verzameld die ook aan de betreffende teams ter beschikking komen. Zo onderzoeken zij wat de toegevoegde waarde is van spelregelwijzigingen. De nu op stapel staande competitie (met o.a. Katwijk, Rijnsburgse Boys, Quick Boys, VVSB) dient als proeftuin voor de toekomst van ons voetbal. Alphense Boys o23 start deze bijzondere competitie o.l.v. de trainers Eli Wattimury en Ron Martin, op dinsdag 2 oktober met een thuiswedstrijd tegen Westlandia o23. Alphense Boys zit in een poule met Westlandia, Fc Lisse, Quick Boys en VVSB. De speciale wedstrijd op het KNVB sportcentrum in Zeist wordt door Alphense Boys gespeeld op dinsdag 18 december tegen AFC o23 (uit de andere poule)

     

    Onlangs is uitgerekend dat Alphense Boys zondag 1 het komend seizoen in de hoofdklasse 3078 kilometers moet afleggen voor de uitwedstrijden. Drie van die wedstrijden zitten over de 200 kilometer. Wat ons betreft wordt het nu echt tijd dat de KNVB de zaterdag en zondag hoofdklasse gaat samenvoegen zodat er een regionale competitie komt met de hoofdklassers van de zaterdag en de zondag. Om een vergelijking te trekken: Jodan Boys (hoofdklasse zaterdag) hoeft komend seizoen ''maar'' 1426 kilometer te reizen voor zijn uitwedstrijden. Dat is dus de helft van de kilometers die Alphense Boys in de bus zit.

    Op onverklaarbare reden bleek kort voor de wedstrijd van Alphense Boys 1 dat verdediger Niklas Blesgraaf niet mocht spelen. Hij was geblokkeerd op de digitale wedstrijd-app terwijl zijn overschrijving van Fc Twente al lang was goedgekeurd door de KNVB.  Inmiddels schijnt het probleem te zijn opgelost bij de KNVB. Niklas mocht zondag echter niet meedoen en stond teleurgesteld achter het hek.

  • Het was afgelopen zondag geen beste dag voor drie selectieteams van Alphense Boys die in acte kwamen. Zondag 1 en de 19-1 en 17-1 leden alle drie een neder laag bij de start van hun competitie.

    Evert Bouman (de laatste vijf jaar een van de centrale verdedigers van Alphense Boys 1) stond afgelopen zondag langs de lijn om zijn ex-ploeggenoten aan te moedigen. Evert (35) heeft na vorig seizoen afscheid genomen van het voetbal om zijn werk en zijn gezin nu voorrang te geven. Helaas werkte zijn aanwezigheid niet positief. Alphense Boys verloor zijn thuiswedstrijd tegen Unitas volkomen onnodig met 1-2.

  • Komende zaterdag speelt Alphense Boys 13-1 zijn eerste thuiswedstrijd in de landelijke 1e divisie. Afgelopen zaterdag speelde de ploeg van trainer Robin Stolwijk met 0-0 gelijk in de uitwedstrijd tegen Alexandria. Zaterdag a.s. is Quick 13-1 om 11.00 uur de tegenstander en gaan de mannen knokken om de eerste overwinning te behalen.

    De inschrijving voor de Talentendag 2019 (woensdag 27 februari) is per direct geopend. Dat kan via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan en dan ''Talentendag''.

  • Dankzij onze sponsoren Ben Kraan Architecten en WSSN (Webshop Service Nederland) zijn de spelers van JO14-01 weer in het nieuw gestoken. Afgelopen donderdag (30 augustus) hebben de spelers onder het genot van koffie, limonade en wat lekkers,  uit handen van Janco Blanken (namens Ben Kraan Architecten) en Ton Bijl (namens Webshop Service Nederland) het nieuwe wedstrijdtenue en nieuwe presentatiepakken ontvangen. Wij bedanken onze sponsoren nogmaals dat zij opnieuw voor ons klaar staan.

  • Deze week krijgen de spelers van Alphense Boys 13-1 prachtige polo,s aangeboden. Dit is mede mogelijk gemaakt door. Reco   en  Kameleon textieldrukkerij  Hartelijk bedankt hier voor.

    Vorig seizoen won Silvolde de ''gehaktballentest'' omdat ze volgens enkele trouwe bezoekers van de uitwedstrijden van Alphense Boys 1 de lekkerste gehaktballen hadden. Tot onze grote verrassing stuurde Silvolde afgelopen week maar liefst 10 gehaktballen op naar onze fijnproevers. Wat een leuk gebaar!

    Namens en voor de samenwerkende amateurverenigingen (Alphense Boys, avv Alphen, Esto, Nieuwkoop, DOSR, ASW, FC VVC en SJC) willen we vanaf oktober 2018 starten met een KNVB junioren trainerscursus die dan gehouden wordt op steeds wisselende accommodaties van onze partners. Inmiddels hebben we al 15 kandidaten en is de inschrijving geopend. Waarschijnlijk zal de zeer ervaren Ruud de Groot de KNVB docent voor deze cursus worden. De cursuskosten zijn 292 euro (inclusief studiemateriaal) en moeten door de deelnemers zélf betaald worden. Als de deelnemers de cursus met goed gevolg doorlopen, krijgen ze een officieel KNVB diploma. Ook interesse? Stuur dan een email naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

    Op vrijdagavond 28 september zal de eerste clinic van dit seizoen voor de samenwerkende amateurverenigingen (SAV) gehouden worden bij v.v. Alphense Boys. Mitchell Meijer (zie foto, trainer van onze 15-2) is in het bezit van TC 2 en in het dagelijkse leven gymnastiekleraar op een middelbare school. Hij zal een praktijktraining geven met het volgende thema:

    Het uitspelen van en verdedigen tegen overtal situaties met verschillende beginpunten.

  • De clinic zal gericht zijn op het uitspelen en het verdedigen van een overtalsituatie. Hierbij zullen de partijspelen uitgebouwd worden van 3 tegen 2 naar 6 tegen 5, aangevuld met omschakelmomenten. In de clinic zal worden benadrukt welke tactische aanwijzingen, aandachtspunten en elementen je kunt toevoegen waardoor de spelers de link goed kunnen maken naar de wedstrijdsituaties.  Wij denken dat trainers van alle niveau's heel veel kunnen opsteken van deze clinic.

    We starten om 19.00 uur in de kantine waar Mitchell zichzelf even voorstelt en vervolgens zal uitleggen wat hij op het veld gaat doen. Daarna volgt vanaf 19.15 uur de training op het kunstgrasveld voor de kantine. Na de training (die 45 à 60 minuten duurt) wordt er in de kantine nog even teruggeblikt en is er gelegenheid tot het stellen van vragen, op welk gebied dan ook, betreffende de jeugdopleiding en begeleiding. De avond zal rond 20.30/20.45 uur worden afgesloten. Iedere trainer en leider van Alphense Boys is welkom

    Uitslagen oefenwedstrijden

    AB 15-1 - DCG 15-1                       6-2

    AB 13-1 - WV-HEDW 13-1                        2-1

    AB 15-2 v- Nieuwkoop 17-2          3-2

  • Reminder voor al onze bezoekers: bij Alphense Boys zijn sinds 1 januari 2018 alleen pinbetalingen mogelijk in de kantine. O ja, en ons complex is rookvrij!