• Boys C1 debuteert met winst in Eredivisie

Alphense Boys C1 (o15) startte de competitie in de eredivisie uitstekend met een 4-0 thuis overwinning op Willem II o15.  Op de foto de kopgoal  (3-0) van Zakaria Kanfaoui. De o13 (D1) begon de competitie in de 1e divisie met een 0-0 gelijkspel uit tegen Alexandria''66 o13. De 19-1 en 17-1 kwamen zondag met een nederlaag terug uit Doetinchem (tegen De Graafschap). De andere jeugdteams speelden voor de beker.

Alphense Boys 19-1 opende op zondag 2 september de competitie bij en tegen de Graafschap O19. Vorige week was dit ook al tegenstander alleen toen in het kader van het beker toernooi. Na een spannende wedstrijd (die in 3-3 eindigde) nam de O19 de penalty''s beter waardoor die in de volgende ronde van de beker mogen uitkomen. De eerste 20 minuten bleek duidelijk dat de Graafschap revanche wilde nemen voor deze nederlaag. De Boys werden snel vastgezet waardoor ze moeilijk uit de verdedigende stellingen konden komen. Omdat achterin opnieuw weinig ruimte werd weggegeven bleef het bij een optisch overwicht voor de Graafschap zonder dat ze veel kansen wisten te creëren. Na 30 minuten kwamen beide teams wat meer los waardoor het spel meer op en neer golfte. De Graafschap werd een aantal keer gevaarlijk via de flanken en een te korte terugspeelbal kon door keeper Bas Schol nog net op tijd worden weggewerkt. Aan de andere kant was Nick Broekhuizen het dichtst bij een goal maar kwam in de 16-meter net niet goed uit om krachtig uit te halen.

Na een fraaie combinatie tussen Yannick Saeijs en Nick kon ook de lage voorzet net niet worden binnen gelopen. Na rust hetzelfde spelbeeld. Beide teams gooiden veel energie in de wedstrijd maar grote kansen werden nauwelijks gecreëerd. Voor Alphense Boys was spits Steven v/d Pijl het dichtst bij de openingsgoal. Een voorzet op maat van Nick werd door Steven net niet voldoende naar de hoek gekopt waardoor de keeper de bal kon keren.

In de slotfase gingen beide teams op zoek naar de overwinning waardoor enorme ruimtes op het veld ontstonden. Het was wachten op de openingsgoal die aan beide zijdes kon vallen. De Graafschap was hier 10 minuten voor tijd ook dichtbij maar een goed indraaiende voorzet viel boven Bas op de lat en stuiterde terug het veld in. Uiteindelijk was de Graafschap het meest gelukkig. In de 90ste minuut werd er in de omschakeling op de 16-meter niet kort genoeg gedekt waardoor de bal fraai in de verre hoek werd binnen geschoten. Daarna volgde nog een alles of niets offensief van de Boys, het werd alleen niets. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist in 94ste minuut toen de Graafschap ook nog vanaf 11-meter mocht aanleggen. De bal werd onberispelijk binnen geschoten waardoor de eindstand op 2-0 werd gezet. Een ongelukkige nederlaag van de O19 die uiteindelijk op details werd beslist. Komende dinsdag oefent de o19 om 20.00 uur thuis tegen Elinkwijk o19 en volgende week zaterdag is de 19-1 vrij van competitie (interland weekend) en dan oefenen ze om 15.15 uur thuis tegen AFC'34 19-1. De foto's van de wedstrijd (van Erik Saeijs) staan helemaal an het eind van de wedstrijdverslagen

12. Alexandria'66 o19                          1-0

Alphense Boys 17-1 opende de competitie in de 1e divisie met een uitwedstrijd tegen De Graafschap o17/ In de 22e minuut kwamen de Boys nog wel op voorsprong en leek er niets aan de hand. Jasper van Schinkel schoof de bal beheerst binnen op aangeven van Naoufel Ahmidouch. Valk na rust (in de 49e minuut) kwamen de Superboeren al op gelijke hoogte (1-1). De teamorganisatie die voor de rust nog zo goed stond, leek lastig te hervinden voor de mannen van trainer Jeffrey van Dijk. Een kleine aanpassing in de speelwijze van De Graafschap, zorgde voor verwarring. Na 62 minuten werd er niet kordaat ingegrepen waarna de thuisploeg op voorsprong kwam (2-1). Grote kansen waren er daarnaar op de gelijkmaker voor Alphense Boys. Met name Taner Bayram kreeg een beste kans, maar wist die niet te benutten. In de 70e minuut werd het 3-1 en was de wedstrijd gespeeld. In de slotfase liepen de profs zelfs nog uit naar 4-1.  Volgende week zaterdag speelt de 17-1  om 13.00 uur thuis tegen Go Ahead Eagles o17. De foto's van de wedstrijd (van Erik Saeijs) staan helemaal an het eind van de wedstrijdverslagen

12. VVV Venlo o17                      1-0

Vandaag speelt Alphense Boys 17-2 de eerste bekerwedstrijd tegen ARC O17-1. De immer beladen derby opent met een aantal aanvallen van ARC. In eerste instantie weten de Boys deze nog af te slaan, maar doordat ze teveel lopen met de bal en de duels half ingaan wordt ARC steeds sterker. Na het eerste kwart van de wedstrijd lijken de Boys wat meer te gaan voetballen, maar dan wordt in de 21e minuut de spits van ARC de diepte in gestuurd en hij schiet van buiten de zestien meter vanaf de rechterkant de bal bekeken over keeper Rens Boer heen. 0-1. Een paar minuten later krijgen de Boys nog een tegenvaller te verwerken, wanneer aanvoerder Janz Schipper geblesseerd het veld moet verlaten en ook de andere centrale verdediger Jesper Savenije aangeslagen op het veld ligt. In de 26e minuut wordt de linksbuiten van ARC vrij voor keeper Rens  gezet, maar Rens wacht lang en weet de 1 op 1 te winnen door de bal met zijn voet te pareren. In de 28e minuut ziet de lepe ARC-spits keeper Rens ver voor zijn doel staan en met een afstandsschot van 20 meter verschalkt hij de doelman van Alphense Boys voor de tweede keer.0-2  De Boys maken geen vuist, lopen zich vast en verliezen voorin elk duel. ARC hanteert de lange bal en in de 35e minuut wordt de linksbuiten wederom gelanceerd. Hij staat voor de tweede keer oog in oog met Rens, maar weet dit keer wel de bal door de benen van de keeper te schieten en zo staat het voor rust al 0-3. Een volgende kans wordt door ARC net naast de paal geschoten. In de slotfase van de eerste helft vuurt Romeo Pieters na een corner van de Boys het enige schot op doel af, maar de keeper pakt de bal in de korte hoek.

• Inmiddels is Jordy Nieuwendijk ook geblesseerd geraakt en vervangen door zijn broer Dylan. Na de rust moet ook centrale verdediger Jesper worden vervangen. Julian van der Kwaak en Chalino Vanenburg gaan nu de opbouw van achteruit verzorgen. De Boys gaan wat beter spelen  en dit resulteert in de 54e minuut in een voorzet van Zakaria Atrougouti vanaf rechts op Kaan Temur, die de bal op twee meter voor het doel òver in plaats van binnen schiet. Ook Romeo Pieters verlaat na een trap tegen zijn kuit geblesseerd het veld. In de 60e minuut geeft Max Hulshof

•  een steekpass op Mohamed Rahal, die om zijn man gaat en de keeper met een schot in de korte hoek probeert te passeren, daar waar terug leggen op de vrijstaande Kaan wellicht een betere optie was geweest. Een minuut later legt Chalino met een crosspass de bal achter de ARC verdediging op Mohamed. Mohamed kapt de rechtsback uit en wordt vervolgens in het strafschop gebied onderuitgehaald (zie foto onder).

• De toegewezen penalty wordt in de 61e minuut door spits Kaan Temur onberispelijk in de rechterbenedenhoek binnen geschoten en de 1-3 verschijnt op het scorebord.

• De Boys lijken er weer in te geloven, maar moeten waken voor de counter van ARC. Helaas komt het offensief te laat en eindigt deze wedstrijd zelfs in 1-4 wanneer in de 80e minuut de rechtsbuiten van ARC de bal in de diepte krijgt aangespeeld en de bal vervolgens breed legt op oud Alphense Boys speler Jona van Egmond,  die eenvoudig de laatste goal voor ARC mag maken.  Een terechte nederlaag voor de Boys, die vandaag op alle fronten zijn afgetroefd door een gretigere tegenstander. Woensdag oefent de B2 thuis om 18.45 uur tegen AFC B2 en volgende week zaterdag volgt dan de tweede bekerwedstrijd uit om 11.15 uur tegen Jodan Boys B1. De wedstrijdfoto's van Arjan de Graaf zijn gratis te downloaden en te zien via de volgende link:

Alphense Boys 15-1 debuteerde vandaag in de Eredivisie en speelden thuis tegen Willem II. In het begin van de wedstrijd waren het de bezoekers uit Tilburg met meer balbezit maar tot echt kansen kwamen zij niet. Alphense Boys stond verdedigend goed en ondanks wat slordige momenten gaven ze in het eerste gedeelte weinig ruimte weg. Na zes minuten had aanvaller Thierry Anthony een goede actie en legde de bal perfect breed voor de inkomende Illias Dardour, hij tikte de vroege 1-0 binnen.

• Dit gaf Alphense Boys een boost om meer de aanval te zoeken en dat resulteerde in goede kansen. Enkele minuten later leek Zakaria Kanfaoui de score te verdubbelen maar de keeper van Willem II had een geweldige redding in huis. Op momenten was Alphense Boys slordig en verspeelden zomaar de bal en dat zorgde voor het enige gevaar van Willem II, de spits kon de bal op 40 meter oppikken en de goal was leeg omdat keeper Aron The de bal net wegwerkte maar hij schoot net een meter naast. Enkele minuten later was opnieuw een goede actie van Thierry Anthony en hij schoot daarna hard voorlangs.

• De ruststand was 1-0. Na rust was het spel beter en kon Alphense Boys een aantal keer door de verdediging van Willem II snijden. In de 43e minuut was Illias Dardour ontsnapt aan de aandacht van de verdedigers, de keeper kon zijn schot nog blokken maar via de rebound werd de bal in eigen goal gelopen, 2-0! 3 minuten later werd de wedstrijd beslist in het voordeel van de Boys, Illias Dardour legde de bal perfect klaar bij de tweede paal en Zakaria Kanfaoui kopte de bal prima in, 3-0 (zie foto boven). Het slotakkoord was voor ook voor Zakaria, na een goede actie kon hij spelen maar hij besloot om te schieten en bepaalde de eindstand op 4-0.

• Een prima prestatie van de groep van trainer Sander van der Kleij. Enkele slordige momenten moeten uit het spel maar deze overwinning is terecht. Komende maandag oefent de o15 om 19.00 uur thuis tegen DCG o15. Volgende week zaterdag volgt dan de competitiewedstrijd om 12.00 uur uit tegen Almere City o15.

De wedstrijdfoto's van Arjan de Graaf zijn gratis te downloaden en te zien via de volgende link:  https://flic.kr/s/aHsmmR8xbG

8. Willem II o15                       1-0

Voor de Alphense Boys 15-2 stond vandaag de eerste officiële wedstrijd op het programma. Na een goede voorbereiding en een uitstekende wedstrijd afgelopen dinsdag tegen AFC O14 (3-0 winst) waren we er helemaal klaar voor. Voor de beker troffen wij ARC O15-1. Een jaar ouder en een niveau hoger. Een zware wedstrijd dus meteen.

• De gehele wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Beiden hadden niet echt goede uitgespeelde aanvallen en echte kansen. In de eerste helft wisselde de kwaliteit in balbezit ook heel erg. Eerst had de thuisclub het betere van het spel en daarna waren de Boys beter aan de bal. Waar ARC veelal de lange bal hanteerden, probeerden wij te voetballen. Echter lukte dat bij vlagen wel, maar niet genoeg. We hadden toch vaak net even een aanname of een dribbel teveel nodig om de bal te krijgen waar wij hem wilden hebben. De enige echte kans die we kregen was een kopbal van Steve na de voorzet van Phil. Steve kopte hem alleen net niet ver genoeg de hoek in, waardoor de keeper van ARC hem nog kon keren. De tweede helft was al een heel ander verhaal. De kwaliteit in het spel van de C2 werd beter en we kregen ook meer kansen. ARC werd eigenlijk 25 minuten lang teruggedrongen en kwamen er in de omschakeling soms uit. Wij creëerden mogelijkheden via doorlopende middenvelder, maar tot schoten op doel leidde het niet. We werden verder nog gevaarlijk via vrije trappen en corners. Maar ook die misten we op een haar na.

• Een corner van ARC leidde halverwege de 2e helft tot de 1-0. Vervolgens probeerden wij dingen te forceren en kreeg ARC 3x een cadeautje door middel van een foute inspeelpass van ons. Uiteindelijk zette dat in de laatste 5 minuten de zeer geflatteerde 4-0 op het scorebord. Fysiek een moeilijke wedstrijd waarbij we goed hebben opgebouwd en onder druk uit hebben gevoetbald. Zonde dat het niet heeft geleid tot veel kansen. Komende dinsdag oefent de 15-2 om 18.30 uur thuis tegen Nieuwkoop 17-2. Volgende week zaterdag volgt dan de bekerwedstrijd om 11.00 uur thuis tegen Fc Lisse 15-1. Fotos van de wedstrijd ARC C1 - AB C2: https://robschoemaker.zenfolio.com/p906877407

Voor Alphense Boys 13-1 startte de competitie in de landelijke 1e divisie vandaag met een uitwedstrijd tegen Alexandria'66 o13. Direct vanaf de aftrap nam Alphense Boys het initiatief en na 15 seconden kreeg het al een uitgelezen mogelijkheid om de score te openen. Een voorzet vanaf rechts werd ineens gevolleerd door spits Shanley Olijfveld, zijn inzet ging over. In de 12e minuut kreeg Dahli Jordense een lage voorzet maar ook zijn poging ging over. Halverwege de eerste helft beet Alexandria'66 iets meer van zich af en kreeg het prompt een grote kans. Keeper Mateo verkleinde zijn doel goed en zag het schot voorlangs rollen.

• Ook na rust was er hetzelfde spelbeeld, Alphense Boys dat aandrong en Alexandria'66 die ontregelde. Dit leverde een hoop gevaarlijke momenten in het Rotterdamse zestienmetergebied op. Zo kreeg Shanley twee grote schietkansen, de eerste werd gekeerd door de keeper en de tweede werd van de lijn gegleden door een verdediger.

• Net voor tijd kreeg Alexandria'66 een vrije trap op 25 meter van het doel, de vrije trap belandde boven op de lat en kwam Alphense Boys goed weg. Na het laatste fluitsignaal voelde het gelijkspel onder de spelers als een nederlaag en dat zegt genoeg over hoe iedereen deze wedstrijd beleefd had. We hebben als team keihard gewerkt. Ons veldspel in de eerste helft was goed al moeten we leren om betere keuzes voor het doel te maken. Aanstaande dinsdag oefent de o13 tegen WVHEDW o13 om 18.30 uur en zaterdag komt Quick o13 om 11.00 uur op bezoek voor de competitie.

8. JVOZ o13                            1-0

Na een voorbereiding van ongeveer twee weken begon voor Alphense Boys 13-2 het seizoen vandaag 'echt' met een bekerwedstrijd tegen de jongens van RKDEO JO13-1. Het team uit Nootdorp, die allemaal een jaar ouder zijn dan onze eigen jongens, is één van 3 tegenstanders in deze poule. ARC 13-1 en Spirit 13-1 zijn de andere opponenten. ARC en Spirit speelde vandaag 3-3 tegen elkaar, bij winst zijn we dus gelijk koploper. Bryan, Abdul en Senne (zie foto onder waarbij Senne met zijn ''chocoladebeen'' naast het lege doel schiet)  zijn dicht bij de openingstreffer, maar de ballen willen niet in het doel.

• Bij een zeldzame uitbraak valt de bal pardoes op het hoofd/schouder van een speler van RKDEO en de bal valt binnenkant paal in de zijkant van het doel. Dan ben je de baas op het veld maar sta je toch 0-1 achter. Gelukkig volgde al snel de gelijkmaker van Senne Steijlen. Joshua verovert op het middenveld de bal en stuurt Bryan aan de linkerkant weg. Die geeft gelijk voor en Senne is goed naar de 2e paal gekomen om de bal met links tegen de touwen te schieten. Je voelt gelijk dat de jongens nog niet klaar zijn en dat ze met een voorsprong de rust in willen. Die voorsprong komt er: 4 minuten na de gelijkmaker is het wederom Senne die de bal afrond. De keeper van RKDEO verkijkt zich bij de uittrap en levert de bal pardoes in bij Senne. Die bedenkt zich geen moment en schiet de bal over de keeper in de goal, 2-1 voorsprong.

• Dat is een terechte tussenstand en de jongens gaan door. Abdul krijgt de bal aangespeeld en slalomt het strafschopgebied in. Daar struikelt hij over de bal, maar de scheids ziet er een penalty in. Ondanks dat de ongeschreven voetbalwet zegt dat je de pingel dan niet zelf moet nemen, schiet Abdul de bal onberispelijk tegen het net en gaan we met een 3-1 voorsprong aan de limonade.

• Vijf minuten voor tijd stuurt Joshua Senne diep die de bal mooi afrond voor de 4-1 einduitslag. Onze mannen komen niet meer in gevaar en onder leiding van de achterhoede en de goed meevoetballende keeper Vince Spoorenberg (zie foto) houden we de 2e helft ook de 0. Met een prima 4-1 uitslag gaan onze jongens onder de douche. Tevreden kijken we naar de huidige stand in de poule: we zijn koploper!

• Aanstaande woensdag speelt de 13-2 om 18.30 uur een oefenwedstrijd, thuis tegen Spijkenisse en volgende week zaterdag spelen we de 2e ronde van de beker, ditmaal uit bij Spirit (08.45 uur). Bent u in de buurt, kom gerust kijken!

Alphense Boys 13-7 (= E-Top) speelde vandaag voor het eerst een echte officiele wedstrijd op groot veld. Een bekerwedstrijd tegen onze buren ARC JO13-2007.  Het eerste kwartier ging het spel redelijk gelijk op. Het fysiek sterkere ARC won meer duels, maar wij kwamen in de 13de minuut door een doelpunt van Sinan wel met 1-0 voor. Het tweede kwartier kwamen wij er bijna niet meer aan te pas. ARC zorgde met een doorschuivende centrale verdediger en een zeer bewegelijke nummer 10 voor telkens een man méér situatie. Dit resulteerde via afstand schoten van net buiten de 16 meter voor de 1-1, 1-2 en de 1-3! Na de 1-3 waren we wel in staat (en met een beetje geluk) de 2-3 te scoren vlak voor rust. Het was Arza die zijn voorzet in de korte hoek achter de keeper zag verdwijnen.

• Na rust zagen we een ander team. Voor elke grasspriet werd gestreden en duels werden gewonnen. Bij balverlies wisten we, door goed druk op de bal te houden, ARC weinig ruimte te geven om te kunnen voetballen. Het harde werken werd beloond.

• De goed spelende Dylan kon een voorzet van Arza verzilveren en die zelfde Arza bediende ook Sinan waardoor de score naar 4-3 ging. Een compliment voor het hele team! Na het laatste fluitsignaal klonk er dan ook een terechte vreugde kreet over veld 3 en gingen de mannen op de foto (zie onder). Komende dinsdag oefent de E-Top om 18.30 uur thuis tegen Houten o12. Volgende week zaterdag volgt dan de uitwedstrijd voor de beker om 13.00 uur tegen SPV'81

• Alphense Boys zaterdag 1 oefende vandaag tegen Jodan Boys 3 omdat ze nog geen bekerwedstrijd hadden (ze zitten in een poule van drie). De wedstrijd werd afgewerkt op veld 3 (gras) en dat was ook weer even wennen na al die trainingen en wedstrijden op kunstgras. Het tempo lag te laag, de ballen werden te zacht ingespeeld, maar de ploeg van Ron Martin en John Cuvelier creëerden wel voldoende kansen. Echter in veel gevallen werden in kansrijke positie de verkeerde keuzes gemaakt.  Op het middenveld heersten Delano Kip en Dylan Kooistra (zie foto)

• Die hun passes wel kwijt konden. Er werd uiteindelijk ruim gewonnen (5-0) met doelpunten van Casper Koreman (3x, zie foto),

• Ook Sahr Kabuta en Jesse Boateng troffen doel. Het was zeer waardevol dat diverse spelers weer 90 minuten konden maken en daarmee steeds fitter worden. Komende dinsdag oefent de zaterdag 1 om 20.15 uur uit tegen DONK zaterdag 1. Volgende week zaterdag spelen ze de interessante bekerwedstrijd om 14.30 uur uit tegen Alphia.

Hieronder twee wedstrijdfoto's van De Graafschap o19 - Alphense Boys o19 en daarna twee foto's van De Graafschap o17 - Alphense Boys o17 (alle vier van Erik Saeijs)