• AB JO13-2 – RKDEO JO13-1: Een goed begin is het halve werk

    Het is even voor half 8, een voorzichtig ochtendzonnetje schijnt over de dauw in de weilanden. Het is rond de 10 graden. Wij concluderen onderweg naar Alphen dat alle omstandigheden prima zijn om het seizoen vandaag succesvol te starten.

    De eerste officiële wedstrijd zal vandaag gespeeld worden voor de beker tegen RKDEO JO13-1 uit Nootdorp. Met een enkele oefenwedstrijden en intensieve trainingen in de benen zijn de Boys er klaar voor om er met elkaar een fantastisch voetbaljaar van te maken.

    De jongens starten fanatiek en de hogedruk levert een snelle corner en voorzichtige eerste schotkans op. De toon is gezet. Wanneer kort daarna Senne weet door te breken kan de verdediging van RKDEO niet anders dan met een overtreding zijn actie stoppen. Onze tegenstander houdt van een stevig duel, maar dat zijn onze jongens wel gewend. De vrije trap levert geen direct gevaar op, maar wanneer even later Senne zich weer fraai weet vrij te lopen komt hij 1 op 1 met de keeper en schampt de bal maar rakelings langs het doel.

    RKDEO begint ook wat tegendruk te geven en Stef moet flink lopen om zijn uitbrekende tegenstander bij te kunnen houden, gelukkig met resultaat. Wanneer er na een corner voor onze tegenstander wat onrust rond het doel van Vince is lukt het RKDEO om de 0-1 binnen te schieten. Niet veel later moet Sami met een strakke tackel voorkomen dat de RKDEO vleugel langs de linkerzijde weet door breken.

    Nadat we onze tegenstander even wat ruimte hebben gegeven herpakken we de druk vooruit en wordt Bryan diep gestuurd. Na een prima loopactie trekt hij de bal mooi voor het doel waar Senne koeltjes de 1-1 binnenschiet. Even later onderschept Senne de bal wanneer de keeper uittrapt en weet hij de 2-1 hoog over de keeper het doel in te schieten. Lekker! In korte tijd hebben de Boys zich de verdiende voorsprong toegeëigend.

    Wanneer RKDEO de aanval inzet en een vleugelspeler op het doel van Vince afstormt moet Santino met een tackel ingrijpen om het gevaar te wijken. De daaropvolgende vrije trap gaat maar rakelings langs het doel. In de counter zijn de Boys direct weer gevaarlijk wanneer Bryan een bal voorgeeft die nét Senne niet lekker weet te bereiken.

    Een volgende actie is er voor Abdul die op volle snelheid op de RKDEO doelman afstormt. Een stevig duel met 2 verdedigers levert Abdul een penalty op. Abdul beslist de penalty zelf te nemen en knalt hard en beheerst de bal langs de doelman. Het is 3-1! De Boys hebben zich lekker terug gevoetbald in de wedstrijd.

    Terwijl Joshua met stevig inlopen een aanval van RKDEO stillegt, strompelt Adbul van het veld. Zijn penalty en mooie doelpunt eisen helaas hun tol. De Boys spelen de eerste helft keurig uit en met een 3-1 voorsprong verdwijnen ze in de kleedkamers onder de tribune.

    Al snel zijn de Boys weer terug op het veld. Het is even wachten op jongens van RKDEO. Zij krijgen van hun trainer nieuwe instructies die ervoor moeten zorgen dat de Boys uit hun spel geraken en niet meer tot scoren zullen komen.

    Een pass van Daan S op Senne en het schot op doel gaat maar nét langs de paal. De druk vooruit is direct weer hoog. Bij het uitschieten van de RKDEO-keeper loopt Thijs fel in en ontregelt de verdediging. Wanneer Ersan langs de linkerkant doorbreekt heeft hij letterlijk de RKDEO-verdedigers aan zijn shirt hangen. Toch weet hij uit zijn actie nog een corner te halen. Onze tegenstander heeft in de tweede helft duidelijk de tactiek bedacht om met grimmig en hard spel de Boys uit hun concentratie te halen. Soms lukt dat even, maar over het algemeen laten de jongens zich niet gek maken. Het lukt minder goed om mooie acties te maken, maar het lukt wel om het spel te blijven domineren op de helft RKDEO.

    Op een bal vooruit wordt door Thijs goed gelopen, maar 3 verdedigers maken het onmogelijk om tot scoren te komen. Wanneer het RDKEO toch lukt om een gevaarlijke actie op te bouwen wordt met goed samenspel tussen Yasine en Vince de aanval afgebroken. Direct gaat de bal weer vooruit. Senne werkt zich langs de rechterkant vooruit en geeft de bal voor op Sami. Helaas weet de keeper een vierde doelpunt te voorkomen.

    Wanneer even later Vince en Matz de aanval van RKDEO in goede samenwerking beheerst weten te stoppen wordt de bal vooruit gewerkt en lukt het Thijs om 1 op 1 met de keeper te komen. De keeper houdt goed en de afketsende bal komt bij Daan H die rakelings langs het doel afwerkt. Jammer!

    Nog even zijn de jongens van RKDEO gevaarlijk, maar Vince voorkomt een tegendoelpunt. RKDEO heeft nog niet opgegeven en weten nog een corner te forceren. De lange jongens van onze tegenstander koppen de bal gelukkig naast het doel. Even later is er balverlies, maar voorkomt Vince met een voortreffelijke redding een tegendoelpunt.

    Een mooi 1-2tje tussen Daan S en Senne levert nog een schiet kans op voor Daan S. Even later loopt Bryan goed op een mooie diepe bal, maar de keeper stopt netjes. Ook Senne heeft nog een fraaie uithaal, welke als een streep langs het doel scheert. Hoewel het voetbal in de tweede helft misschien wat minder fraai is zijn de grootste kansen beslist voor de Boys!

    Als het in de laatste minuten van de wedstrijd Senne dan nog lukt om, op aangeven van Joshua, de bal fraai over de keeper te bogen is het 4-1 en hebben de jongens de wedstrijd overtuigend gewonnen. Ondanks het wat geïrriteerde spel van onze tegenstander hebben de Boys zich over het algemeen krachtig geweerd door gewoon te blijven voetballen. Klasse jongens! Een goed begin is het halve werk!

    Barry