• KHFC O12 – AB JO13-2: Overtuigende winst na matige wedstrijd

Deze morgen mochten we lekker uitslapen. De wedstrijd tegen Koninklijke HFC in Haarlem staat gepland om 12:00 uur. Aangekomen in Haarlem blijkt de wedstrijd verplaatst en hadden we om 10:00 uur moeten starten. In goed overleg wordt besloten de wedstrijd om 11:15 uur af te trappen. Wanneer er ook geen scheidsrechter is en er met een erg zachte bal gestart wordt, is er een rommelige eerste fase van de wedstrijd.

Vanaf het eerste moment is er druk vooruit en gaan we ervanuit dat er overtuigend gewonnen moet kunnen worden van leeftijdsgenoten die in de competitie Hoofdklasse spelen. Ook HFC creëert wat kansen en door wat slordigheden aan onze kant lukt het hen om de 1-0 te scoren.

Even later weet Abdul zich goed vrij te spelen vanaf de middenlijn vooruit en werkt de bal hard op de paal. In de herkansing wint hij de bal opnieuw voor zich en geeft deze voor op Thijs, die beheerst de gelijkmaker binnenschiet. Er komt wat meer voetbal in de wedstrijd en wanneer in keurige aanval Daan H met een hakje de bal meegeeft aan Thijs kan hij ook de 1-2 tussen de palen werken.

Even later een tweetal mooie kansen voor Joshua welke door de keeper goed worden gestopt. Ook zijn er kansen voor Daan H en een kopbal van Thijs, maar de keeper stopt de ballen goed. Hoewel het spel vooral wordt gespeeld op de helft van HFC, lukt het niet om verder uit te lopen op de tegenstander.

Matz voorkomt dat de uitbrekende spits van HFC in de counter tot schieten kan komen door een keurige sliding en een vrije trap op een mooie plek voor onze tegenstander wordt door Dustin eenvoudig geklemd. Na slordigheid aan onze kant weet uiteindelijk HFC voor rust de gelijkmaker te maken. Boys en trainers verlaten duidelijk ontevreden het veld om de onrustige en slordige eerste helft te evalueren en de aanpak voor de tweede helft te bespreken

Terug op het veld is duidelijk dat de Boys het harde werken doorzetten. Er wordt flink druk gezet op de tegenstander. Al snel levert dit een corner op en een schotkans voor Senne, welke prima wordt gestopt door de doelman van HFC. De Boys weten elkaar beter te vinden en er wordt overtuigender gespeeld. Joshua krijgt een onverwacht cadeautje van de keeper, maar deze maakt zijn fout zelf goed. Ook het schot van Ersan wordt door de felle doelman van HFC gestopt. Een doelpunt van Joshua volgt, maar wordt niet geteld door de scheidsrechter en 2 mooie schoten van Senne en Ersan worden door de doelman gestopt.

Na een vrije trap van een gevaarlijke plek wordt er door de scheidsrechter hands gezien in het strafschopgebied wat een penalty oplevert welke door Senne úiteraard vakkundig wordt binnengeschoten. Het is 2-3 en dat hadden de jongens éven nodig. De Boys trekken de wedstrijd verder naar zich toe en er zijn kansen voor Senne, Bryan en Matz. Op aangeven van Sami weet Bryan de 2-4 te maken.

Fraai inlopen van Senne levert hem een kans op, maar de keeper stopt. Bryan loopt op de afketsende bal en trapt deze weer mooi voor het doel. Een verdediger van HFC loopt de bal ongelukkig het doel in en daarmee is het 2-5. Wanneer Senne de bal later nog weet te veroveren, beloont hij zichzelf met de 2-6. In de slotfase van de wedstrijd stopt Santino nog een counter van HFC en daarmee is de wedstrijd gespeeld.

De tweede helft is eigenlijk volledig op de helft van HFC gespeeld. In de hele wedstrijd is hard gewerkt en gelukkig lukte acties in de tweede helft ook een stuk beter.