• We zijn weer begonnen!

Vier jeugdselectieteams kwamen dit weekend voor het eerst in actie en in alle vier de gevallen was het veldspel bemoedigend. De D1 opende vanochtend thuis tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord en hield 51 minuten gelijke tred met Feyenoord (zie foto). In de slotfase won Feyenoord met 0-2. De C1 speelde een drieluik op Papendal. Eerst tegen Feyenoord 15-1 (4-5) en daarna tegen Vitesse 15-1 (0-3). De B1 speelde òòk een drieluik op Papendal. Tegen Vitesse o16 werd het 0-0 (met een beter Alphense Boys) en tegen Genk o16 kon een 2-0 voorsprong niet worden vastgehouden (2-3). De A1 speelde op zondag  in het stadion van Sparta tegen Sparta Rotterdam o19 en leed een kleine nederlaag (3-2) met af en toe prima veldspel.

Zaterdag 11 augustus 2018 speelde Alphense Boys B1, op het prachtige sportcomplex Papendal in Arnhem, een drieluik van twee wedstrijden van 40 minuten. Tegenstander in de eerste wedstrijd was Vitesse o16. Dezelfde ploeg treffen de Boys ook in de voorronde van de beker. Alleen wordt de wedstrijd dan gespeeld in Alphen a/d Rijn. Tijdens de openingsfase tasten beide ploegen elkaar wat af. Een vroege hoekschop van Vitesse leverde geen gevaar op. Ook plukte keeper Thomas de Vries nog een bal van de voeten van Espen van Ee (vorig seizoen nog spelend bij Alphense Boys)

• Alphense Boys B1 gaf meer dan prima weerstand en zou in deze wedstrijd voldoende mogelijkheden krijgen. Via goed aanvalsspel, vooral over de zijkanten van het speelveld, leveren diverse voorzetten van Dyrell Dongor (zie foto) en Naoufel Ahmidouch niet de gewenste en verdiende treffer op.

• Ook wisten Yuval Checkley en Yassine Bachar in de opbouw enkele goede dieptepass te geven die gevaar opleverde. Zo konden onder andere middenvelders Sam van Rooijen en Samir Messaoudi vanuit kansrijke positie net niet lekker afdrukken om een doelpunt te maken. Achterin zagen we mooie duels tussen Boys aanvoerder Yassin Bachar en Vitesse spits Rik van 't Wout (vorig seizoen nog spelend in Alphense Boys C1)

• Vlak voor tijd was Vitesse nog even dreigend. Zoals zo vaak in het voetbal, als je zelf niet de kansen afmaakt, dan krijg je hem vaak tegen. Echter kon een tegentreffer, door middel van een sliding, met een uiterste krachtinspanning worden voorkomen door Yuval Checkley. Hierdoor eindigde de eerste wedstrijd van 40 minuten, zoals die begon: 0-0. We zagen voor een wedstrijd een redelijk tot goed spelend Alphense Boys B1.
    De tweede wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld van Vitesse tegen Genk o16. Dat was een technisch vaardige ploeg, die veel positiewisselingen doorvoerde. Direct nam Genk het initiatief en drukte de Boys terug. Toch was er een snelle uitbraak van Alphense Boys B1. Een steekpass van Taner Bayram kwam terecht bij Junior Sonowo die alleen op de Genk keeper kon af gaan. Hij schoot echter té snel en zag zijn poging gered worden door de Belgische doelman.
    Via twee counters toonde de Boys zich zeer effectief, wat in de wedstrijd tegen Vitesse moeizamer was, in het benutten van hen kansen. Zo gaf Taner Bayram een dieptebal op Jasper Schinkel. Hij bleef, zoals een spits beaamt, erg rustig en liet de keeper kansloos: 0-1.

• Twee minuten later gaf Yassine Bachar een dieptebal op Taner Bayram. Die omspeelde de keeper en schoof de bal in het lege doel: 0-2.

• Enigszins geflatteerd voor degene die de wedstrijd aan het bekijken waren. En dat zou ook blijken. Alphense Boys B1, dat pas één week in training is, waarvan sommige zelfs pas een tweetal trainingen hebben ondergaan kwam onder andere conditioneel in de problemen. Hierdoor kwam het niet meer onder druk uit van de Belgische profclub. Na 25 minuten zorgde passief verdedigen, uit een standaardsituatie, voor de 2-1. In de 34e minuut schoot Genk de 2-2 binnen achter Thomas de Vries. Dat zou een prima uitslag geweest zijn. Helaas ging het één minuut voor tijd nog mis, toen een voorzet vanaf de rechterkant fortuinlijk binnen werd gewerkt: 3-2. Al met al hebben de Boys weer de eerste speelminuten in de benen onder uitstekende weerstand. Woensdag 15 augustus a.s. speelt Alphense Boys B1 de volgende oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht B1. Een leuke wedstrijd om te bezoeken. Aanvang van deze wedstrijd zal zijn om 19.30 uur op Alphense Boys. Volgende week, zaterdag 18 augustus 2018, speelt de B1 dan in Haarlem tegen Koninklijke HFC B1. Aanvang om 14.30 uur.

Na de eerste trainingsweek achter de rug te hebben, moest Alphense Boys 15-1 vandaag een zwaar drieluik spelen tegen Feyenoord en Vitesse O15 op Papendal in Arnhem. Om kwart voor 10 werd er verzameld op het complex van Vitesse op Papendal. Er zou tegen beide tegenstanders 2x20 min gespeeld worden. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord. Vooraf werd er afgesproken om, ondanks de zware tegenstand vandaag, wel proberen op te bouwen en snel voorbij de voorste linie te spelen. Ook werd er druk op de verdediging van Feyenoord gehouden. Dit werkte heel goed en het resulteerde al snel in een 1-0 voorsprong voor Alphense boys. De opbouw van Feyenoord werd verstoord en Jayden Pieters kon Ilias Dardour wegsturen, hij passte de bal naar Jayden Daleman en die kon makkelijk binnen schieten. Ondanks het goede veldspel en de aardige omschakeling, zorgden twee kleine communicatiefoutjes voor een snelle 1-2 achterstand na onze openingsgoal.

• Vlak voor de rust werd het 2-2 door een kopbal van Yousef Mohamed uit een vrije trap van Tom Beyeman. Na de rust volgde even een periode waarin Feyenoord gas gaf. Zij stonden ineens 2-5 voor. Uiteindelijk zorgde een onderschepping in de opbouw door het goede drukzetten van Romeo voor de 3-5 en een goede omschakeling met Kaan als eindstation voor de 4-5. Een leuke bijkomstigheid was dat er met de wedstrijd tegen Feyenoord een snel weerzien was met Jordi van Lunteren. Hij speelde vorig jaar nog bij Alphense Boys 15-2 en kon een mooie overstap maken naar Feyenoord. Het mindere voor ons, maar het leuke voor hem, was dat hij ook nog 2x wist te scoren.

• De tweede wedstrijd was 10 minuten later tegen Vitesse 15-1 (die hun eerste wedstrijd speelden en dus nog fris waren). Hierin sloeg de vermoeidheid aardig toe bij de boysmannen. We bleven proberen om zorgvuldig te voetballen en druk te houden, maar Vitesse wist zich er veelal onderuit te voetballen doordat de boys net even niet meer zo scherp waren als de wedstrijd tegen Feyenoord. Vlak voor rust kregen we de 1-0 om ons oren en na rust eindigde de wedstrijd in 3-0. Zonder dat wij echt heel gevaarlijk zijn geworden. Een nuttige dag met veel goede momenten en uiteraard ook momenten om van te leren. Komende dinsdag oefent de 15-1 (C1) om 18.30 uur thuis tegen FC Dordrecht 15-1. Komende zaterdag wacht dan om 12.00 uur de uitwedstrijd tegen Kon HFC 15-1

Na een goede trainingsweek mocht  Alphense Boys 13-1 (D1) vandaag aantreden voor een oefenwedstrijd tegen Feyenoord o13 op sportpark 'de Bijlen'. De ploeg van trainer Robin Stolwijk was nog lang niet compleet en de ploeg werd aangevuld met zes 1e jaars spelers uit de 13-2. De D1 kon lang Feyenoord o13 van scoren afhouden maar in de laatste tien minuten werd het 0-2 voor de Rotterdammers. Er werd in drie blokken van 20 minuten gespeeld. In het eerste blok probeerde het Feyenoord van trainer Brian Pinas het initiatief naar zich toe te trekken en creëerde het twee mogelijkheden de eerste belandde boven o12 keeper Justin van Tol op de lat. De tweede mogelijkheid werd door Twan Schens goed geblokt.

• In het tweede blok kon Alphense Boys steeds beter onder de druk uitkomen en kon het diverse malen het middenveld vrij oversteken al ontbrak het aan stootkracht voorin. In het 3e blok bleek dat beide ploegen met veel krachten hadden gesmeten. Via de inschuivende aanvoerder Sam Ringeling kreeg het twee goede schotmogelijkheden.

•  In de 51e minuut na een onoplettendheid kreeg de Feyenoord spits de kans om de 0-1 te maken. Kort hierna viel ook de 0-2, heel de wedstrijd werd de as goed afgeschermd maar één moment van slordigheid was fataal. In de absolute slotfase kreeg Alphense Boys nog de kans om wat terug te doen. Tim van Veen speelde zich handig vrij en bediende invaller Senne Steijlen die zijn inzet net naast zag gaan.

• Een nederlaag met perspectief, vooral aan de bal waren de keuzes zeer behoorlijk en de technische vaardigheden prima. Komende trainingsweek op naar nog beter! Aanstaande dinsdag speelt de o13 thuis tegen WHPH o14 om 18.30 uur. Volgende week zaterdag speelt Alphense Boys o13 om 11.30 uur een oefenwedstrijd uit tegen FC Amsterdam o13. Arjan de Graaf maakte vandaag een mooie fotoreportage. Klik op onderstaande linkk om de foto's te bekijken: https://flic.kr/s/aHsmo4C7Sc

Op zondag 12 augustus speelde Alphense Boys onder 19 zijn eerste oefenwedstrijd van dit seizoen. Op het Kasteel was Sparta Rotterdam onder 19 (eredivisie)  de sparringpartner.

• Bij Sparta speelden maar liefst vier spelers met een Alphense Boys verleden, Patrick Brouwer, Max de Haas, Darwin Heuvelman en keeper Victor Timmers.

Al snel stond Sparta op een 1-0 voorsprong. Na balverlies werd er vlot omgeschakeld en de prima terug getrokken voorzet kon makkelijk worden binnen gelopen. Daarna ging het spel lang gelijk op en kwamen de Boys in de 37e minuut op gelijke hoogte. Een goede voorzet van Yannick Saeijs werd verlengd door Steven v/d Pijl waarna Alessio v/d Straaten de bal bij de tweede paal knap hoog en hard in het dak van het doel schoot.

• Nog geen vier minuten later kwam Sparta opnieuw op voorsprong. Een lage voorzet vanaf de flanken werd bij de eerste paal (te) gemakkelijk binnen gelopen. Na rust leek de wedstrijd snel beslist toen de spits van Sparta na een vlotte combinatie oog in oog met keeper Sven IJzendoorn rustig afrondde.

Daarna rechtte de Boys mannen de rug en konden ze Sparta goed weerstand geven. In de 67ste minuut brak Younes Bouhamed door.

• Zijn inzet kon nog gekeerd worden door ex-Alphense Boys keeper Victor Timmers, maar zijn teruggelegde bal werd door Sem Plezier goed binnen geschoten (3-2).
    Het laatste kwartier sloeg de vermoeidheid toe en hadden beide ploegen moeite om het spel te maken, waardoor er geen grote kansen meer gecreëerd konden worden, alhoewel Yannick Saeijs (op de vuisten van Victor Timmers) en Jhustin Concetion (met een slim hakballetje) nog dicht bij de gelijkmaker waren.

•  Na 90 minuten stond er een 3-2 nederlaag op het grote scorebord. Een kleine nederlaag, maar zeker een nederlaag met perspectief. Dinsdag speelt de onder 19 thuis tegen EDO (20.15 uur) waarna op zaterdag opnieuw thuis wordt gespeeld, alleen dan tegen Kon. HFC (15.00 uur)

Alphense Boys zondag 1 kwam niet in actie. Vrijdagmiddag heeft tegenstander VOC afgezegd. Daarvoor in de plaats werd er een training ingelast. Komende dinsdag oefent Boys 1 nu om 20.15 uur in Gouda tegen Jodan Boys