• Woensdagnieuwtjes

    In de afgelopen weken zijn diverse fotolijsten uit de gang van de kleedkamers, ververst. Oude foto's van oude successen zijn verwijderd en vervangen door actuele gebeurtenissen en hoogtepunten.

    Het bestuur van SJC heeft vorige week ingestemd met het voorstel om te gaan samenwerken met Alphense Boys en dus een van de samenwerkende amateurverenigingen te worden. De club bestaat nu uit de volgende amateurverenigingen: Alphense Boys, avv Alphen, ASW, Esto, DOSR, Nieuwkoop, Fc VVC en SJC. Ergens in augustus of september zullen we een officieel tintje geven aan deze nieuwe samenwerking. Harry Redegeld (zie foto onder) is overigens de nieuwe contactpersoon geworden voor de Samenwerkende verenigingen (SAV) en volgt hierbij Wim Bloothoofd op die vanwege gezondheidsproblemen moet terugtreden.

     

  • De indeling van de competitie van het nieuwe zaterdag 1 team is bekend. De ploeg van de trainers John Cuvelier en Ron Martin zit in een prachtige en interessante poule met veel regionale teams en zal het gaan opnemen tegen de volgende opponenten.

    1. Alphense Boys
    2. LSVV'70
    3. Aarlanderveen
    4. Fc Oegstgeest
    5. Floreant
    6. Food Factory
    7. Hazerswoudse Boys
    8. Kickers
    9. Koudekerk
    10. Meerburg
    11. Roodenburg
    12. SJC
    13. Woubrugge
    14. Zevenhoven

  • Edin Bibuljica, een van de uitblinkers van de A1 die onlangs promoveerde naar de 1e divisie, speelt het komend seizoen bij amateur landskampioen Katwijk. Afgelopen donderdag scoorde hij al zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club. In de met 2-1 verloren oefenwedstrijd tegen FC Rijnvogels, scoorde hij de enige goal voor zijn club.

    Onlangs trok Argon zich (ondanks een eerdere toezegging) ineens terug voor het Frans Bahlmann toernooi, omdat de nieuwe trainer een ''andere voorbereiding'' wenste. Vreemd dat we dan vervolgens in het AD lezen dat ze wél meedoen aan het Sportlust toernooi op 14 en 18 augustus. Door de zeer late afmelding van Argon houden we nu nog drie deelnemers over voor het Frans Bahlmann toernooi, dat gespeeld wordt op dinsdag 21 augustus en zaterdag 25 augustus.

    Overigens had ook Sportlust aanvankelijk hun deelname aan het Frans Bahlmann toernooi toegezegd (in augustus 2017), maar trok die belofte in februari 2018 weer in.

    In de zomerperiode is het door niemand toegestaan om te voetballen op de velden van Alphense Boys. Ook niet op de kunstgrasvelden. We zijn nu echt een paar weken gesloten voor onderhoud. De politie zal ook regelmatig langskomen. Bij overtreding kan je een boete krijgen van 90 euro.

  • Omdat er verder weinig voetbalnieuws is, melden wij in deze woensdagnieuwtjes een aantal onderhoudskarweitjes die afgelopen week hebben plaatsgevonden.

    Zo hebben Niek van Holstein en Jan Verwoerd de doelnetten op het hoofdveld vervangen en heeft Jan Verwoerd (zie foto onder) de aflopende stoeprand naast onze ingang geel geverfd zodat struikelpartijen daar voortaan niet meer zullen plaatsvinden. De oplettende kijker ziet ook dat er een nieuwe inloopmat is geplaatst (door Kees de Rijk)

  • Het prachtige reclamebord van Horesca Horecavo, als hoofdsponsor van het Jens Toornstra toernooi, is afgelopen week door Kees de Rijk opgehangen. Het Jens Toornstra toernooi op zondag 26 augustus is weer helemaal vol en we zullen op die dag 165 teams ontvangen van onder 8 tot en met onder 12 jaar. In de tweede week van augustus zullen alle deelnemers nadere informatie ontvangen.

  • Afgelopen zaterdag kreeg ook de keuken een grondige schoonmaak. De dames gingen echter niet graag op de foto

  • Afgelopen maandag werden er 13 aluminium oefendoelen gelast door een specialist. Die waren het afgelopen seizoen allemaal stuk gegaan omdat er te hardhandig wordt omgegaan bij vooral het neerzetten (lees ''laten vallen') van de doelen. Bij deze dus de oproep aan alle trainers en spelers om de aluminium doelen voortaan voorzichtig neer te zetten, zeker als ze over de afrastering van veld 1 worden gezet.

  • Afgelopen zaterdag kwamen Mery Sekeris en Karin Sonowo weer helpen met het uitzoeken van de kleding. Giovanni Sekeris (zoon van Mery en speler van de C1) werd ook aan het werk gezet om de nieuwe spelerstassen van RECO van een onderbak te voorzien.

  • De verweerde en veelal kapotte dug-out stoelen naast en in de dug-out van veld 1, worden binnenkort vervangen en vernieuwd. We hopen dat ze begin augustus door Kees de Rijk gemonteerd kunnen worden.

  • Yash Jadoenath (Alphense Boys D1) heeft vorige week met wat voetbalvrienden een straatvoetbaltoernooi gewonnen en daarbij deze enorme beker gewonnen.

  • Alphense Boys zondag 1 is op maandag 30 juli het eerste team van Alphense Boys die de training o.l.v. de nieuwe hoofdtrainer Hein van Heek, weer gaat hervatten.