• Woensdagnieuwtjes

    Karin Sonowo en Mery Sekeris (rechts op de foto) zijn onmisbare ouders én vrijwilligers. Afgelopen zaterdag waren zij uren bezig met het uitzoeken van de ingeleverde kleding en het uitzoeken van de wedstrijdtenues. Binnenkort komen ze nog eens terug, want er moet nog veel worden uitgezocht.

    Opa Beijeman is overleden. Hij was de laatste jaren bij vrijwel iedere wedstrijd van zijn kleinzoon Tom Beijeman (D2, D1 en afgelopen seizoen C2). Vorig seizoen stond hij nog met een foto in de woensdagnieuwtjes omdat hij altijd met de hond van Michael Woodall rondjes liep om het veld en die hond bij ieder doelpunt van de D1 een hondenbrokje gaf. Opa Beijeman is na een kort ziekbed vorige week woensdag overleden. We zullen zijn aanwezigheid missen en wensen zijn familie veel sterke met de verwerking van dit verlies.

     

  • De zondag 1 selectie telt 21 spelers. Daarvan hebben er 15 spelers in de jeugdopleiding van Alphense Boys gespeeld. Een prima percentage waar we heel tevreden mee zijn.

    De zaterdag 1 selectie bestaat uit 19 spelers en daarvan hebben er 13 een Alphense Boys achtergrond.

    We kunnen het ons nauwelijks voorstellen en herinneren, maar enkele maanden geleden was het heel ander weer in Alphen a/d Rijn. Nog maar even niet aan denken, maar dit zal het komend seizoen heus weer gaan plaatsvinden.

  • Benjamin Ie uit ons G-team is uitverkoren om op 1 augustus a.s. mee te doen aan het CBV-toernooi bij bvv Barendrecht. Dit toernooi wordt georganiseerd door de coaches uit het betaald voetbal. Deelnemers spelen in de kleding van een echte profclub en ook de coaches van die club zijn aanwezig. Voor welke club Benjamin speelt, dat wordt pas op de toernooidag bekend. We wensen Benjamin veel plezier toe op die mooie dag.

  • Afgelopen zaterdag hielpen de A1 spelers met sjouwen van oefendoeltjes naar de juiste plek op ons complex.

  • Het is nu eventjes een paar weken rustig bij Alphense Boys, maar dat wil niet zeggen dat er niets gedaan wordt. Binnenkort worden er 9 aluminium doelen gelast waarin scheuren zijn ontstaan omdat spelers en trainers niet voorzichtig omgaan m.b.t. het wegzetten van die kwetsbare doelen.

  • Ook moeten de doelnetten in de 30 F-doelen en 24 mini-doeltjes gerepareerd of vervangen worden.

    En dan hebben we ook nog 12 vaste doelen waarvan de netten bekeken moeten worden.

    De ruim 1000 trainings en wedstrijdballen zijn inmiddels opgepompt,  gecheckt en eventueel vervangen. Vervolgens moeten ook alle trainingshesjes opnieuw verdeeld worden. Kortom, nog genoeg werk aan de winkel.

    Afgelopen vrijdag werd er door een 9-tal jeugdselectietrainers met een gezellig etentje bij het Griekse restaurant van Ilias Karmiris, afscheid genomen van de trainers Jonathan Jonk en Corian Wigboldus. Jonathan werkte 5 jaar in de jeugdopleiding van Alphense Boys en promoveerde twee jaar geleden met de B1 naar de 1e divisie en zijn laatste daad was onlangs, toen hij de nacompetitie won met zijn A1 en promoveerde naar de 1e divisie. Een geweldig afscheid dus! Corian Wigboldus was maar één seizoen werkzaam bij Alphense Boys, maar schreef wel geschiedenis door met de C1 kampioen te worden en te promoveren naar de eredivisie. De hoogste afdeling in Nederland

  • De medewerkers van de gemeente die voor het onderhoud van de sportvelden zorgen, doen er alles aan om de grasvelden enigszins groen te houden in deze gortdroge periode. Helaas laat soms de beregening in het veld ons in de steek, zoals hier goed te zien is op de middenstrook van het pupillenveld, waar de beregening 6 dagen kapot was.

  • Ook de mollen zijn weer volop actief in de grasvelden. Die kleine onderkruipers maken in korte tijd een ravage in de grasmat en zijn moeilijk te vangen.

  • Het splinternieuwe zaterdag 1 team van Alphense Boys speelde afgelopen zaterdag 7 juli,  zijn allereerste oefenwedstrijd. Ze verloren weliswaar met 2-3 van Fc Rotterdam Oost, maar bij vlagen zagen wij toch het team van de trainers John Cuvelier en Ron Martin, heel aardig spelen en veel strijd leveren.Wel was ook duidelijk te zien dat veel spelers nog ''ritme'' en fitheid mistten. Diverse spelers hebben màànden (en sommige zelfs meer dan een jaar) niet gevoetbald en dat poets je in een paar trainingen niet weg.  Ook moeten er nog de nodige kilo's kwijtgeraakt worden. Gelukkig is er nog tijd tot half september (wanneer de competitie begint) en die tijd is hard nodig om aan de motoriek te werken én aan de conditie.  De Alphense Boys goals werden gescoord door Sontjie Roosberg (zie foto) en Jesse Boateng.

  • Het competitieprogramma voor de A1, B1, C1 en D1 is bekend, Hieronder de eerste vier speeldagen:

    Zaterdag 1 september

    13.00 uur      AB 15-1 - Willem II 15-1

    13.00 uur      Alexandria 13-1 - AB 13-1

     

    Zondag 2 september

    12.00 uur      De Graafschap 17-1 - AB 17-1

    14.30 uur      De Graafschap 19-1 - AB 19-1

     

    Zaterdag 8 september

    Geen competitie 19-1 en 17-1 (interlands o19 en o17)

    11.00 uur      AB 13-1 - Quick 13-1

    12.00 uur      Almere City 17-1 - AB 17-1

     

    Zaterdag 16 september

    10.30 uur      Fc Twente 15-1 - AB 15-1

    11.00 uur      AB 13-1 - sc Cambuur 13-1

    13.00 uur      AB 17-1 - Go Ahead Eagles 17-1

    15.15 uur      AB 19-1 - Go Ahead Eagles 19-1

     

    Zaterdag 23 september

    10.00 uur      FC Volendam 13-1 - AB 13-1

    13.00 uur      AB 15-1 - NEC/FC Oss 15-1

    13.00 uur      AB 17-1 - AFC 17-1

    15.15 uur      AB 19-1 - FC Twente 19-1

     

    Het nieuwe zaterdag 1 team o.l.v. John Cuvelier en Ron Martin, zoekt per direct een grensrechter en een verzorger. Geïnteresseerden kunnen een email sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl

    Niek van Holstein, onze 81-jarige vrijwilliger en al jàren lid van onze dagploeg, is hier bezig een doelnet op veld 2 te vervangen. Traditioneel ontfermt Niek zich over de doelnetten van alle ''vaste doelen''.  Omdat de doelnetten soms helaas gebruikt worden als klimnetten, knappen ze soms en kost het de club weer nieuwe netten.

     

  • Galid Mrani (34 en ex-spelers van Alphense Boys 1) gaat het komende seizoen Roel van Holstein (links op de foto) assisteren bij de E-Top. Het team dat onder de naam 13-7 al 11 tegen 11 gaat spelen in een aparte competitie met allemaal onder 12 jaar teams. Galid wil het komend seizoen bekijken of hij zich verder wil ontwikkelen in het trainersvak