• Woensdagnieuwtjes

    De nieuwe 15-2 van Alphense Boys speelde afgelopen zaterdag een sterk bezet toernooi bij BFC in Bussum. De mannen van trainer Mitchell Meijer wonnen in de kruisfinale van De Graafschap met 1-0 en in de finale waren ze stukken beter dan Smitshoek, maar kwamen niet verder dan 1-1. Helaas nam Smitshoek de strafschoppen beter en zaten de nieuwe C2 spelers even later zwaar teleurgesteld op een bankje.  Dat is op deze mooie foto goed te zien! Met heel veel moeite kon er een klein lachje vanaf toen de beker voor de tweede plaats in ontvangst werd genomen.

     

  • Alphense Boys heeft de 26-jarige Jeffrey Verweij aangesteld als trainer van de nieuwe 17-2 van Alphense Boys.  Door het onverwachte vertrek van het gezin van trainer Dwight Schenkers naar Engeland, moest het bestuur van Alphense Boys snel op zoek naar een nieuwe trainer. En daarin zijn zij geslaagd. Jeffrey woont in Woerden en heeft vorig seizoen (2017) de opleiding afgerond aan de Academy voor Lichamelijke opvoeding (docent LO) en heeft inmiddels ook zijn TC 2 voetbaldiploma gehaald. Hij is assistent trainer bij ARC A1 geweest en nu assistent trainer bij Fc Den Bosch 15-1. Komend seizoen zal hij ook betrokken worden bij de 19-1 van FC Den Bosch, maar zijn volledige aandacht zal liggen bij Alphense Boys 17-2.

  • Jeffrey is een rustige trainer, waarbij hij vindt dat zijn team altijd moet uitgaan van eigen kracht en moet spelen naar de eigen mogelijkheden. De taktische principes slijpt hij erin via goed voorbereide trainingen, waarbij hij de spelers de oplossingen vooral zelf laat ontdekken. Hij vindt een goed contact met spelers en ouders belangrijk om een optimale prestatie te kunnen leveren. Via zijn ervaringen in het onderwijs ligt zijn kracht en belangstelling vooral in de leeftijdsgroep o15 t/m o17 waarbij hij soms bòven en soms tussen de groep zal staan. Bij Alphense Boys 17-2 heeft hij daarom direct een goed gevoel en wil deze talentvolle groep snel leren kennen en helpen in hun verdere ontwikkeling. Jeffrey is heel innovatief bezig en gebruikt de moderne hulpmiddelen om de spelers beter te maken via o.a. bewegende beelden, zelfs bij de wedstrijdbesprekingen.

    Eli Wattimury (36) de huidige assistent trainer van Alphense Boys zondag 1, zal ook een rol gaan vervullen bij de nieuwe 17-2. Hij zal in ieder geval alle maandag trainingen op het veld staan en ook de meeste wedstrijden op zaterdag met Jeffrey Verweij op de bank zitten. Voor de woensdag en donderdag trainingen zoeken wij nog een assistent trainer.

  • Het traditionele trainingsweekend van de D1 was weer een groot succes. De mannen van trainer Robin Stolwijk verzamelden zich op vrijdagmiddag in ons clubhuis en begonnen driftig (met hulp van de ouders, hun luchtbedden op te pompen. Na de middagtraining volgde een voortreffelijke warme maaltijd, verzorgd door de moeders van Milan, Dani en Twan. Op de vrijdagavond volgde nog een ''techniek-circuit'' en in de avonduren had Robin Stolwijk nog een leuke quiz bedacht. Rond 23.30 uur was het stil en werd er geslapen tot het licht werd. Na een ontbijt op zaterdagmorgen volgde de ochtend training, gevolgd door een lunch (geholpen door Jaimy en leider Jan Overes).

  •  Vervolgens ging het gezelschap op de tribune de D2 aanmoedigen die met 15-1 won van Wieldrecht 13-1. Om 14.30 uur speelde de D1 zélf tegen Wieldrecht o14 en won met 6-3 (met een zuivere hattrick van gastspeler Daan Hartman uit de 13-2) en was er een eind gekomen aan een gezellig en leerzaam trainingsweekend én aan het voetbalseizoen. In de kleedkamer was het toen nog even nagenieten met een ijsje

  • In navolging van het zaterdag 1 team is ook de nieuwe A1 (19-1) alvast in training gegaan. De komende 1½ week trainen ze vrijwel compleet o.l.v. trainer Sander van Dijk. Vanaf 12 juli hebben ze weer een paar weken ''vrij'' en vanaf maandag 6 augustus start dan de échte voorbereiding op het seizoen in de landelijke 1e divisie. Op de eerste bloedhete trainingsavond moest regelmatig gestopt worden voor een ''drink-pauze''.

  • Op zaterdag 1 september start de competitie voor de A1, B1, C1 en D1

    Komende zaterdag (7 juli) worden de laatste wedstrijden van dit seizoen gespeeld op het hoofdveld van Alphense Boys. De nieuwe A1 speelt dan om 12.00 uur en het nieuwe zaterdag 1 team speelt dan zijn allereerste wedstrijd. We zijn zéér benieuwd

    12.00 uur      AB 19-1 - TOGB 19-1

    14.30 uur      AB zaterdag 1 - FC Rotterdam 1

    Afgelopen maandag vond de traditionele leiders/trainers bijeenkomst plaats in de kantine van Alphense Boys. Deze goed bezochte vergadering werd geleid door jeugdvoorzitter Edwin Spliet. Ook voorzitter Dennis Captein hield een praatje hoe een leuk seizoen met een voetbalteam er uit kan zien.

  • Het ''bewaarnummer 2018-2019''  van Alphense Boys staat op de website. Klik op de balk op ''club'' en daarna ''bewaarnummers''. Vervolgens klik je op downloaden bij het bewaarnummer van 2018-2019. In dat bewaarnummer eerst een terugblik op het afgelopen seizoen met daarin alle hoogtepunten en bijzonderheden die bij onze vereniging hebben plaatsgevonden. Uiteraard ook alle teamindelingen, trainingstijden en oefenprogramma's.

  • Het Jens Toornstra toernooi op zondag 26 augustus zal weer hetzelfde aantal deelnemers tellen als vorig seizoen. Binnenkort zal de JTT commissie zich gaan buigen over de poule indelingen en zullen er helaas ook diverse teams op een wachtlijst geplaatst worden omdat we nu eenmaal een limiet hebben van 160 deelnemende teams terwijl we nu 175 aanmeldingen hebben. Omdat enkele poules in de lagere klassen niet vol zijn moeten we gaan schuiven waardoor enkele ingeschreven teams wellicht toch op de wachtlijst geplaatst moeten worden. Ab Kalkhoven (traditioneel belast met het binnenhalen van de deelnemende teams) gaat zeer binnenkort deze enorme puzzel maken. In de 2e week van augustus hopen we iedereen te kunnen informeren en dan maken we ook bekend welke teams het ochtend toernooi gaan speken en welke teams het middag toernooi.

    De KNVB heeft gisteren (dinsdag) de competitie indeling bekend gemaakt voor o.a. de hoofdklasse. Voor Alphense Boys betekent dit  dat we in de andere poule zijn beland (richting Brabant/Limburg) en dat we alleen RKAVV en Leonidas nog uit het vorige seizoen kennen. Alphense Boys start met een thuiswedstrijd op zondag 2 september tegen Unitas. Een week later volgt de uitwedstrijd tegen Leonidas.

    Hoofdklasse B:

    1. Alphense Boys
    2. Baronie
    3. De Meern
    4. Gemert
    5. Groene Ster
    6. Halsteren
    7. IFC
    8. Leonidas
    9. Magreb 90
    10. RKAVV
    11. rksv Minor
    12. Tksv Nuenen
    13. sv Meerssen
    14. UDI 19/CSU
    15. Unitas
    16. Vlissingen

     

    Vrijdag 13 juli zal de KNVB de overige  competitie-indelingen publiceren.

    Vorige week vrijdag zijn de grasvelden ingezaaid (zie foto). Met deze gortdroge periode zal het niet meevallen om die velden weer goed te krijgen voor het nieuwe seizoen. De gemeente medewerkers doen wat ze kunnen.

  • Helaas is het ook ''mollentijd'' en die kleine monsters richten soms een enorme ravage aan in de grasmat.

  • Het complex van Alphense Boys is nu gesloten om onderhoud te kunnen plegen. Er mag door niemand op de velden worden gevoetbald (ook niet op de kunstgrasvelden). Dat geldt voor overdag en in de avonduren. De hekken zijn op slot en overtreders kunnen een boete tegemoet zijn van de politie van 70 euro!