• Woensdagnieuwtjes

    Maandagmiddag bracht Jens Toornstra een bezoekje aan Alphense Boys. De oud-jeugdspeler en tegenwoordige Feijenoord-middenvelder was aanwezig bij de ondertekening van het sponsorcontract met Horesca-Horecavo, dat de komende vijf jaar optreedt als hoofdsponsor van het Jens Toornstra Toernooi. Niet alleen voorzitter Dennis Captein en Peter Kooij van Horesca-Horecavo plaatsten hun handtekening, ook Jens zelf tekende de overeenkomst. Hij sneed de taart aan, hield de vlag op te hijsen éen schoof aan voor een interview, dat in de aanloop naar het toernooi (op 26 augustus a.s.) op de site en in het programmaboekje zal worden gepubliceerd. Het interview werd afgenomen door Esther Daniëls, samen met Daniël Verzeilberg en Joshua van der Winden.

  • Vorige week dinsdag kwam de commissie van de KNVB, die gaat over de toewijzing van ''Regionale jeugdopleidingen'' , naar Alphense Boys. O.l.v. projectmanager Rini van Rijswijk van Alphense Boys, was er maanden aan voorbereiding aan vooraf gegaan om te voldoen aan de 64 eisen die de KNVB stelt om onze status van RJO weer met drie jaar te kunnen verlengen. De commissie startte met een gesprek met drie jeugdselectietrainers van Alphense Boys. Daarna werd de verdere avond gevuld met gesprekken met het bestuur en de TC over tal van onderwerpen.  Altijd goed en nuttig om van neutrale vakmensen te horen wat er goed en vooral ook minder goed gaat binnen onze vereniging en binnen onze jeugdopleiding en waar we ons nog kunnen verbeteren. Binnen twee weken krijgen wij de aanbevelingen toegestuurd en zal Rini van Rijswijk er voor zorgen dat daar ook iets mee gaat gebeuren.

  • De nieuwe D1 (13-1) van Alphense Boys heeft komend weekend een traditioneel  trainingsweekend op de club. Op vrijdagmiddag startten ze met een training, gevolgd door een warme maaltijd (verzorgd door enkele moeders) en daarna een circuit training op basis van techniek. In de wat latere avonduren zal trainer Robin Stolwijk nog wel iets leuks in de kantine verzinnen. Na het slaapfestijn beginnen de mannen zaterdagochtend met een ontbijt, een training en een lunch op het middaguur. Het weekend wordt afgesloten met een oefenwedstrijd om 14.30 uur tegen Wieldrecht o14.

    In de komende tijd staan er nog een paar oefenwedstrijden op het programma voor de nieuwe jeugdselectieteams van Alphense Boys. Als je dus nog wat leuk jeugdvoetbal wilt zien, dan ben je welkom om te komen kijken naar de volgende thuiswedstrijden:

    Woensdag 27 juni

    18.30 uur      Nieuwe 13-2 - Buitenveldert nieuwe 12-1

    18.30 uur      Nieuwe E-Top - SEV 12-1

    Zaterdag 30 juni

    12.30 uur      Nieuwe 13-2 - Wieldrecht nieuwe 13-1

    12.30 uur      Nieuwe E-Top - Roda 23 nieuwe 12-1

    14.30 uur      Nieuwe 13-1 - Wieldrecht nieuwe 14-1

    Het Jens Toornstra toernooi op zondag 26 augustus is bijna vol. Inmiddels hebben we 160 teams ingeschreven (het maximum) en gaan we ons de komende weken buigen over de poule indelingen. Het starttoernooi van het seizoen voor pupillen van 08 t/m o12 wordt gesplitst in een ochtend toernooi en een middag toernooi. In de 2e week van augustus zullen we het programma naar alle deelnemende clubs sturen n zal dat programma ook op onze website komen te staan. Het toernooi zal gefloten worden door de spelers van zondag 1, zaterdag 1, A1, B1 en B2.

  • Gisteravond (dinsdag) trainde het nieuwe zaterdag 1 team voor het eerst voltallig o.l.v. trainer Ron Martin (John Cuvelier moest vanwege ziekte verstek laten gaan). Zij waren ook de eersten die het nieuwe trainingstenue konden laten zien. De groep zal ruim twee weken trainen tot donderdag 12 juli. Op zaterdag 7 juli zullen ze hun eerste oefenwedstrijd spelen, thuis om 14.30 uur tegen Fc Rotterdam.

     

  • Ook de nieuwe A1 (19-1) gaat de komende twee weken trainen (van maandag 2 juli tot en met donderdag 12 juli) om de trainingsloze periode te bekorten en om de groep in een redelijke conditie te houden tot ze op maandag 6 augustus écht beginnen met de voorbereidingsperiode.

    De leiders/trainers bijeenkomst voor het nieuwe seizoen is gepland voor maandag 2 juli a.s. om 19.30 uur. Hierbij echt een oproep aan al onze trainers en leiders om daarbij aanwezig te zijn. Alle informatie voor het komende seizoen zal gegeven worden. Ook liggen de wedstrijdballen voor ieder team al klaar.

    De grasvelden zijn nu allemaal gesloten en worden geprepareerd voor het nieuwe seizoen. Vanwege gebrek aan regen wordt er volop gesproeid met de beregening in het veld.

  • Vrijdag 6 juli organiseert voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek een gratis  6 tegen 6 toernooi voor spelers tussen 6 en 14 jaar, als afsluiting van het voetbalseizoen 2017-2018.

    Voor het tweede achtereenvolgende jaar is ‘Bulthaup Leiden Keukenarchitectuur’ hoofdsponsor en auto Baak toernooisponsor. Het jaarlijks terugkerende toernooi vindt plaats op de velden van Alphense Boys van 17.30 tot 20.30 uur. Ruim 20 teams hebben zich al ingeschreven. We hebben plaats voor maximaal 40 teams. Wees er dus snel bij want vol= vol! Bij het toernooi staat sportiviteit en gezelligheid voorop. Er zijn dan ook geen scheidsrechters; teams worden niet gecoacht;  ouders staan achter het hek; door wisselen organiseren de spelers zelf. De wedstrijdleiding is in handen van De Complete Techniek. Er wordt gespeeld in poules die zoveel mogelijk op sterkte worden ingedeeld. Met een speciale regel zorgen we er voor dat eventueel krachtsverschil niet te groot wordt. Als een team 3 doelpunten voor staat, gaat er bij dat team 1 speler uit. Bij 4 doelpunten verschil gaan er 2 spelers uit. En zo verder. Maak een team van vriendjes, vriendinnetjes, teamgenootjes, klasgenootjes of kinderen uit je buurt en ga de strijd aan met de andere teams. Iedereen mag meedoen! Je hoeft niet op voetbal te zitten. Schrijf je uiterlijk 4 juli in door een mail te sturen naar: lars@decompletetechniek.nl

    Op zaterdag 23 juni 2018 legden de nieuwe B1, C1 en D1 van Alphense Boys beslag op de Rinus Michels Cup. Na drie jaar (2015) werd eindelijk weer de grote Cup gewonnen, die de jaren hiervoor steevast naar het Amsterdamse AFC ging. Nu was er geen twijfel mogelijk en behaalden de nieuwe B1, C1 en D1 gezamenlijk 33 van de 36 punten en hielden AFC maar liefst 10 punten achter zich! Alle drie wònnen ze van AFC én wonnen ze hun poule! De drie trotse aanvoerders (Aaron The (C1), Sam Ringeling (D1) en Yassine Bachar (B1) mochten de cup in ontvangst nemen en presenteren aan hun ploeggenoten.

  • Het prestigieuze  Rinus Michels toernooi wordt jaarlijks gehouden op de accommodatie van een van de vijf winnaars van de ''Rinus Michels Award''  (beste jeugdopleiding van Nederland) uit het Westen des lands. Dit keer was v.v. De Meern de uitstekende organisator en ontvingen naast De Meern ook  AFC, Alphense Boys, Kon HFC en Excelsior Maassluis, die ieder met hun nieuwe B1, C1 en D1 kwamen. De punten van alle wedstrijden werden bij elkaar opgeteld en dat levert dus een winnaar op die de indrukwekkend grote Cup een jaar mee naar huis mag nemen. Tot nu toe ging het bij alle edities tussen AFC en Alphense Boys en daar kwam ook deze keer geen verandering in met nu dus Alphense Boys als winnaar. Ook in 2008, 2009, 2011 en 2015 werd Alphense Boys winnaar. Alle andere edities werden gewonnen door AFC. Sam Ringeling (D1) en Zakaria Kanfaoui (C1) werden afgelopen zaterdag  uitgeroepen tot beste speler van het toernooi in hun leeftijd

    Eindstand:

    1. Alphense Boys                  33 punten

    2. AFC                                   23 punten

    3. Kon HFC                             15 punten

    4. De Meern                            11 punten

    5. Excelsior Maassluis                 5 punten

  • Met de huldiging van Noël Prins als eindoverwinnaar kwam zaterdag een einde aan het 55-ste Sportweekend van Alphense Boys. Van alle teamwinnaars verzamelde Noël uit de JO8-5 het hoogste aantal punten. Top man! En zo was ook deze lustrum-editie van het Sportweekend het beste samen te vatten: TOP!

  • Vraag het maar aan de meer dan 220 kinderen die vrijdag na hun schooldag toch redelijk fris en monter aan hun ‘survival’ begonnen. Survival was het overkoepelende thema van dit Sportweekend en de Sportweekendcommissie onder leiding van Edwin Jacobs en Samira van Eijck had daar met een zeer gevarieerd programma geweldig invulling aan gegeven. Wat te denken van de krachttoer die vrijdagavond door de deelnemers moest worden geleverd in het Urban Athletes Park? En van de spellen die Scouting Boskoop rond, boven (en in) de sloot bij veld 3-4hadden bedacht? Zaterdag stonden veld 1 en 2 vol met spectaculaire luchtkussens. Overal werden uiterste krachtsinspanningen gevraagd. Tussendoor waren er de vaste onderdelen, zoals vrijdagavond de penaltyfinale. Twaalf spelers gingen de strijd aan met Sven Touré, keeper uit de nieuwe zaterdagselectie van Alphense Boys, en zij maakten er een ongemeen spannend gevecht aan. Drie spelers scoorden drie keer, twee spelers vier keer. Dat betekende twee barrages om de prijzen te verdelen. In de strijd om de derde plaats hield Indy Jacobs de eer van Alphense Girls hoog. Zij won de ‘kleine’ finale. In de grote finale stonden Tim Zwirs (JO13-4, vorig jaar vierde) en Jasper Folkers (JO9-1). Tim bleek de koelbloedigste en won zodoende de wisselbokaal.

     

  •  

     

  • Een andere traditie is de Battle of the Coaches, dit jaar bestaande uit een heuse wedstrijd touwtrekken. Hier waren de leiders aan de beurt om hun uiterste krachten te tonen. Als winnaar kwam Diego Toro uit de bus.

    Ongeacht het thema, is echter elk jaar de belangrijkste opgave voor de meiden en jongens hoe zij de Sportweekendnacht overleven? Wel, de vermoeide koppies zaterdag in de loop van de dag, vertelden genoeg. ‘Gesloopt maar voldaan’ toog de Boysjeugd uiteindelijk huiswaarts!

    Vanaf deze plaats grote dank aan iedereen die aan de organisatie van het Sportweekend heeft meegewerkt! Op naar 2019, aflevering 56...

  • Bij zijn bezoek aan Alphense Boys (maandagmiddag) vertelde Jens Toornstra dat hij volledig op de hoogte is van het wel en wee bij Alphense Boys. Hij leest altijd de woensdagnieuwtjes en dan weet je bijna alles van Alphense Boys.

    Gisteravond (dinsdag) won de nieuwe D1 met 3-1 van BFC nieuwe D1 en won de nieuwe C2 met 5-3 van de nieuwe C1 van Wilhelmus. Van deze laatste wedstrijd maakte Arjan de Graaf weer een mooie fotoreportage. Klik op deze link en bekijk de prachtige foto's:  https://flic.kr/s/aHsmebN4r3

    Morgenavond (donderdag) komen alle spelers en ouders van de nieuwe 17-2 bij elkaar om kennis te maken met de nieuwe trainer, die kortgeleden is aangesteld vanwege het plotselinge verhuizen van het gezin van Dwight Schenkers (de beoogde trainer van de 17-2) naar Engeland.  In de volgende woensdagnieuwtjes zullen wij meer uit de doeken doen.