• Noël Prins (JO8-5) wint het 55-ste Sportweekend

    Met de huldiging van Noël Prins als eindoverwinnaar kwam zaterdag een einde aan het 55-ste Sportweekend van Alphense Boys. Van alle teamwinnaars verzamelde Noël uit de JO8-5 het hoogste aantal punten. Top man! En zo was ook deze lustrum-editie van het Sportweekend het beste samen te vatten: TOP!

    Vraag het maar aan de meer dan 220 kinderen die vrijdag na hun schooldag toch redelijk fris en monter aan hun ‘survival’ begonnen. Survival was het overkoepelende thema van dit Sportweekend en de Sportweekendcommissie onder leiding van Edwin Jacobs en Samira van Eijck had daar met een zeer gevarieerd programma geweldig invulling aan gegeven. Wat te denken van de krachttoer die vrijdagavond door de deelnemers moest worden geleverd in het Urban Athletes Park? En van de spellen die Scouting Boskoop rond, boven (en in) de sloot bij veld 3-4hadden bedacht? Zaterdag stonden veld 1 en 2 vol met spectaculaire luchtkussens. Overal werden uiterste krachtsinspanningen gevraagd.

    Tussendoor waren er de vaste onderdelen, zoals vrijdagavond de penaltyfinale. Twaalf spelers gingen de strijd aan met Sven Touré, keeper uit de nieuwe zaterdagselectie van Alphense Boys, en zij maakten er een ongemeen spannend gevecht aan. Drie spelers scoorden drie keer, twee spelers vier keer. Dat betekende twee barrages om de prijzen te verdelen. In de strijd om de derde plaats hield Indy Jacobs de eer van Alphense Girls hoog. Zij won de ‘kleine’ finale. In de grote finale stonden Tim Zwirs (JO13-4, vorig jaar vierde) en Jasper Folkers (JO9-1). Tim bleek de koelbloedigste en won zodoende de wisselbokaal.

    Een andere traditie is de Battle of the Coaches, dit jaar bestaande uit een heuse wedstrijd touwtrekken. Hier waren de leiders aan de beurt om hun uiterste krachten te tonen. Als winnaar kwam Diego Toro uit de bus.

    Ongeacht het thema, is echter elk jaar de belangrijkste opgave voor de meiden en jongens hoe zij de Sportweekendnacht overleven? Wel, de vermoeide koppies zaterdag in de loop van de dag, vertelden genoeg. ‘Gesloopt maar voldaan’ toog de Boysjeugd uiteindelijk huiswaarts!

    Vanaf deze plaats grote dank aan iedereen die aan de organisatie van het Sportweekend heeft meegewerkt! Op naar 2019, aflevering 56...