• Ook Alphense Boys A1 promoveert naar de 1e divisie.

De mannen van A1 trainer Jonathan Jonk flikten het uiteindelijk tòch. In de finale van de nacompetitie wonnen ze thuis (na een 0-1 achterstand bij rust) met 2-1 van favoriet MVV A1 en daardoor promoveerden ze naar de landelijke 1e divisie. Maar wat was het spannend tot de laatste seconden. De eerste helft was gewoon voor MVV die al in de 11e minuut op de lat schoot. In de 21e minuut kreeg Achraf Merroun de kopkans na een voorzet van de onuitputtelijke aanvoerder Mike Bavelaar (zie foto onder) op de openingsgoal, maar zijn kopbal was krachteloos.

• Even later schoot Floris naast. In de 36e minuut tikte keeper Justin de Feijter de bal nog prachtig over zijn eigen doel, maar een minuut later moest hij zich toch gewonnen geven (0-1) Daarna had MVV de score kunnen uitbreiden maar stuitte steeds op de uitstekend keepende Justin de Feijter. Ook na rust was het aanvankelijk MVV wat iets beter was. In de 53e minuut tikte Justin de Feijter op fabelachtige wijze een schot uit de kruising. De ommekeer kwam in de 59e minuut. De doorgebroken Achraf Merroun (zie foto onder) werd neergelegd en de rode kaart voor de MVV verdediger was terecht.

• De daaruit voortvloeiende vrije trap (net buiten de 16 meter)  werd door Wessel Meiring in de handen van de MVV keeper geschoten. Maar vanaf dat moment waren de A1 spelers ''los'' en geloofden ze er weer in. Het tiental van MVV werd onder druk gezet en de ene na de andere aanval golfde richting MVV doel. Eerst schoot de prima ingevallen Nick Broekhuizen (B1) in het zijnet, daarna produceerde Achraf in goede positie niet meer dan een rolletje en bereikte een goede voorzet van Floris geen ploeggenoot. In de 70e minuut kwam dan de op dat moment verdiende gelijkmaker.  Het was Nick Broekhuizen (zie archief foto) die de bal kiezelhard achter de MVV keeper schoot (1-1).

• De fanatiek coachende Jonathan Jonk, bleef zijn mannen aansporen nu dòòr te gaan. In de 73e minuut voerde Lars IJzendoorn een gevaarlijke, maar perfecte noodzakelijke verdedigende sliding uit in zijn eigen 16 meter en veroverde daarmee de bal. In de 75e minuut schoot Floris Hazenberg vanaf 20 meter, bijna uit stand, de bal schitterend in de kruising (2-1)

• En vanaf dat moment was het aftellen en vooral billenknijpen. Justin de Feijter (de ''man of the match'') redde in de 78e minuut een 1 tegen 1 situatie door zich vol voor het schot te gooien. Edin had in de 85e minuut het duel op slot kunnen gooien maar in de counter schoot hij net voorlangs. Diep in blessuretijd mocht Yannick Saeijs twee keer achter elkaar volledig alleen op de MVV keeper afgaan, maar hij wist hem niet te passeren. Het eindsignaal van de voortreffelijke scheidsrechter werd uiteraard met gejuich begroet en onmiddellijk vormde zich een menselijke berg boven op de uitblinkende keeper Justin de Feijter

• Vervolgens werden de mannen op het veld gehuldigd met de kampioensshirts,   medailles, bloemen en de onmisbare spuit-champagne.

• Wat een ongelofelijk goed seizoen hebben de jeugdselecties van Alphense Boys gedraaid. De D1 naar de 1e divisie, de C1 zelfs naar de eredivisie en als toetje ook de A1 naar de 1e divisie.  Drie selectieteams promoveren in één seizoen naar de top van Nederland, waar de B1 al twee jaar vertoefd.

En wat een schitterend afscheid was dit voor trainer Jonathan Jonk, die na vijf jaar Alphense Boys gaat verlaten en trainer wordt bij Katwijk 2. Drie jaar geleden promoveerde hij met zijn B1 naar de 1e divisie en nu met de A1 (met veel dezelfde spelers) in de laatste wedstrijd van het seizoen, naar de 1e divisie. Beter kan je het niet verzinnen!

• Vanavond sluit de A1 dit unieke seizoen af in een restaurant in Alphen a/d Rijn en wat zal dàt gezellig zijn. Maandagavond is een samenvatting van deze wedstrijd te zien op de website van studio Alphen en dan zijn daar ook de interviews terug te luisteren met o.a. Jonathan Jonk en Justin de Feijter (zie foto)

• Uitslagen van de oefenwedstrijden

Alphense Boys nieuwe 15-2 - Hercules nieuwe 15-1                        4-4

Alphense Boys nieuwe 17-1 - Waterwijk nieuwe 17-1                       1-0

Alphense Boys nieuwe 17-2 - Waterwijk nieuwe 17-2                       4-3

Morgen (zondag) spelen de nieuwe 15-1 en de nieuwe 13-1 een toernooi bij CDW in Wijk bij Duurstede.

De nieuwe 13-2 speelt morgen een toernooi bij Spartaan 20