• Alphense Boys A1 naar finale nacompetitie

Door een imponerende 0-6 overwinning bij en tegen Hollandia 19-1 plaatste de ploeg van trainer Jonathan Jonk zich voor de finale van de nacompetitie voor promotie naar de landelijke 1e divisie. Daarin zal MVV A1 de tegenstander zijn op zaterdag 16 juni op neutraal terrein. Op de foto Floris Hazenberg die de 0-1 zou scoren.  Alphense Boys B2 degradeerde vandaag door een totaal onnodige en onverdiende 1-2 nederlaag tegen UDI'19 17-1.  De vele kansen waren vandaag niet besteed aan de hardwerkende 1e jaars B-junioren mannen van trainer Jeffrey van Dijk.

Alphense Boys A1 won afgelopen woensdag de uitwedstrijd voor de nacompetitie tegen Roda 46 19-1 en moest nu opnieuw een uitwedstrijd spelen, maar nu tegen het sterker geachte Hollandia 19-1 dat vorige week immers AFC 19-1 had uitgeschakeld. De ploeg van Jonathan Jonk begon een tikkie slap aan het duel in het mooie plaatsje Hoorn. De paar kansen die ze in de eerste helft  kregen, zaten er echter meteen in en waren van een grote schoonheid. De wedstrijd was live te volgen via de radio van studio Alphen. In de 9e minuut wipte Floris Hazenberg (zie foto boven) de bal over zijn tegenstander heen en volleerde de bal vanaf de 16 meterlijn vervolgens magistraal achter de verbouwereerde Hollandia keeper. Alphense Boys was ook fysiek sterker dan het ietwat gemankeerde Hollandia team. Achraf Merroun had de 2e goal moeten scoren maar strandde op de keeper. In de 26e minuut begon Mike Bavelaar aan een dribbel en haalde totaal onverwachts van 25 meter afstand uit en zijn kanonskogel vloog in de kruising (0-2)

• Ook al weer een prachtige goal. Daarna vergat Alphense Boys door te drukken en ging meer breed voetballen dan diep en was wat teveel bezig met commentaar op de scheidsrechter.  Hollandia kreeg in die fase twee goede mogelijkheden. De eerste werd knap gepakt door keeper Justin de Feijter en de tweede werd door Lars IJzendoorn van de eigen doellijn gekopt.

• In de 37e minuut gaf Floris Hazenberg vanaf de achterlijn een geniale hakbal die door Achraf Merroun tot doelpunt werd gepromoveerd (0-3). Na rust werd Achraf in de 50e minuut onderuit getikt in de 16 meter en voltrok Edin Bibuljica het vonnis (0-4). Daarna werd het een soort gallery play en wisselde trainer Jonathan Jonk naar hartenlust. In de 59e minuut kapte Wessel Meiring een paar spelers uit alsof hij op de training stond en scoorde beheerst de 0-5.

• In de 66e minuut werd de eindstand van 0-6 bereikt via een eigen goal van Hollandia. Dat vervolgens B1 speler Younes Bouhamed 2x alleen op de keeper mocht afgaan, maar niet tot scoren kwam, was alleen voor de statistiek belangrijk. Volgende week zaterdag wacht de finale tegen MVV A1 die op de laatste speeldag de titel in de 2e divisie verspeelde. Beide teams speelden in de competitie al tegen elkaar. Alphense Boys verloor toen 2x met klein verschil. Via de komende woensdagnieuwtjes zullen wij melden waar en hoe laat deze finale voor promotie naar de landelijke 1e divisie wordt gespeeld.

• Alphense Boys B2 degradeerde vandaag uit de 2e divisie waar ze vorig seizoen zo verrassend in terecht waren gekomen. Afgelopen dinsdag werd in de nacompetitie nog knap gewonnen van OJC Rosmalen B1, maar vandaag werd een 1-2 nederlaag geleden tegen UDI'19 B1, wat dus direct degradatie betekende. En wat was dit totaal onnodig! De eerste 25 minuten had UDI'19 het iets betere van het spel. Daarna nam de ploeg van trainer Jeffrey van Dijk het initiatief over en kreeg dotjes van kansen. In de 25e minuut legde Max van Hees de bal in kansrijke positie breed op zijn maatje Samir, maar die schoot net naast. In de 32e minuut schoot de goed spelende Taner Bayram van dichtbij op de keeper, de rebound kwam voor de voeten van Max van Hees, maar zijn inzet werd geblokt.

• In de 37e minuut werd de doorgebroken Taner neergelegd in de 16 meter, maar volgde er geen strafschop. In de 40e minuut leverde Junior Sonowo een prima voorzet die door Max van Hees vanaf 5 meter koppend tot de openingsgoal zou moeten worden gepromoveerd.....hij kopte echter recht in de handen van de UDI keeper die op goed geluk in de baan van de bal dook. Ook in de tweede helft creëerde vooral Alphense Boys de kansen. Veel van die mogelijkheden ontstonden vanaf de rechterkant waar Junior Sonowo een puike tweede helft speelde en de ene na de andere goede voorzet afleverde. In de 48e minuut bekroonde Junior zijn goede spel met de openingsgoal. Hij volleerde de bal knap diagonaal in de verste hoek (1-0).

• Volkomen onverwachts counterde UDI 19 twee minuten later naar de gelijkmaker. De eerste inzet kon nog door keeper Ot v/d Last worden gepareerd, maar de rebound werd alsnog benut (1-1). In de 56e minuut ging Taner Bayram de combinatie aan met Rik van 't Wout (C) maar zijn lobje over de keeper mistte zuiverheid.

• Een minuut later kon ook Max van Hees de bal over de keeper tikken, maar ook dat ging fout. Weer een minuut later kwam Max alleen voor de keeper, maar in plaats van direct de bal in de lange hoek te tikken, ging hij nog even dribbelen en schoot vervolgens vanuit een moeilijke hoek in het zijnet.

• Daarna kregen zowel Espen van Ee als Rik van 't Wout nog goede kopkansen op aangeven van Junior, maar ook die mogelijkheden gingen de mist in. En dan zal je altijd zien, dat als je zélf niet scoort, de tegenstander het wél doet uit hun enige kans in het laatste half uur. Een knap diagonaal schot in de verste hoek was net te machtig voor Ot v/d Last. Met nog vijf minuten op de klok werd alles op alles gezet. Junior Sonowo passeerde twee spelers maar zijn inzet ging via de knie van een UDI verdediger net over de lat. Het zat ook niet mee.... Doodzonde dat dit prachtige 1e jaars B-junioren team uiteindelijk degradeert in een wedstrijd die ze gewoon hadden moeten winnen. Maar ja, dat is voetbal!

Uitslagen oefenduels nieuwe teams

IFC nieuwe 17-1 - Alphense Boys nieuwe 17-2                      3-4

IJsselmeervogels nieuwe 15-1 - Alphense Boys nieuwe 15-1         0-9

Rijnburgse Boys nieuwe 13-1 - Alphense Boys E-Top                      3-1

Alphense Boys nieuwe 13-1 speelde een toernooi bij UVV waar de tegenstanders uit de huidige 13-1 bestonden die oom nog eens in de 2e divisie speelden. De jonge ploeg van trainer Robin Stolwijk verloor vier wedstrijden met klein verschil en hadden en zeer leerzame middag. Daar worden ze alleen maar beter van.

De nieuwe 15-2 speelde een gelijksoortig toernooi bij FC Aalsmeer en moest aantreden tegen huidige C1 teams die dus twee jaar ouder waren. Een fysiek zwaar maar zeer leerzaam toernooi  waarin alle wedstrijden wel werden verloren.

Morgen (zondag) speelt de nieuwe 13-2 een toernooi bij Focus