• C2 verliest bekerfinale na strafschoppen

    Alphense Boys 15-2 (C2) verloor op de meest schlemielige wijze de bekerfinale  op het veld van BVCB tegen DSO C1 (kampioen 2e divisie!). Het werd na de normale speeltijd 0-0 en in de strafschoppenserie miste één Alphense Boys speler.

    De mannen van trainer Mitchell Meijer hebben een prima seizoen achter de rug. In de competitie in de hoofdklasse mistten ze het kampioenschap op één punt en in de beker schakelden ze het ene na het andere 2e divisie team uit. De finale winnen zou een pleister op de wonde zijn voor het verspelen van de titel, maar ook dat mocht niet zo zijn. Het zat de C2 dit seizoen dus niet mee. In de finale vandaag op het mooie hoofdveld van BVCB begon DSO wat sterker. Zij waren dan ook de torenhoge favoriet omdat ze dit seizoen kampioen waren geworden van de 2e divisie. De DSO spelers waren stuk voor stuk fysiek véél groter en sterker dan onze 1e jaars C-junioren. Het is al ongelofelijk knap dat een 1e jaars team de finale haalt van de beker voor A-categorie teams. Maar dan wil je die beker ook wel winnen. Na een kort overwicht van DSO durfden de Boys spelers weer te gaan voetballen, want dat was de enige manier om DSO weerstand te bieden. En naarmate de wedstrijd vorderde lukte dat ook steeds beter. Alphense Boys keeper Aaron The tikte in de 23e minuut een afstandsschot keurig onder de lat vandaan, verder was hij heel attent op doorgeschoten dieptepasses. Echte uitgespeelde kansen waren er echter niet voor beide partijen. Achterin speelde vooral Jesse Belt een dijk van een wedstrijd. Ook in de tweede helft kwamen die kansen er niet. Wel was Jayden Daleman bijna doorgebroken en kopte Bujo Hegic uit een corner niet over. Dat het op strafschoppen zou uitdraaien was dus logisch.

     

  • Helaas miste de allereerste speler van Alphense Boys (schoot over). Alle andere penalties werden benut en dus was DSO de gelukkigste vandaag. Doodzonde, maar het neemt niet weg dat de C2 spelers kunnen terugkijken op een uitstekend voetbalseizoen, waa de bekroning helaas ontbrak. . Volgend seizoen mogen ze in de landelijke eredivisie gaan spelen. Als dàt geen mooie uitdaging is!

     

    Dinsdag a.s. speelt de huidige 17-2 de eerste nacompetitiewedstrijd om niet te degraderen uit de 2e divisie, om 19.30 uur thuis tegen OJC Rosmalen 17-1.

    Een dag later (woensdag) speelt de 19-1 zijn nacompetitiewedstrijd voor promotie naar de 1e divisie, uit om 20.00 uur tegen Roda 46 19-1.

    Verder werden er vandaag alleen oefenwedstrijden gespeeld voor de nieuwe selectieteams

     

    ASC Nieuwland 19-1 - Alphense Boys nieuwe 19-1 2-7

    Alphense Boys nieuwe 17-1 - HVV nieuwe 17-1        2-1

    Alphense Boys nieuwe 17-2 - Olympia nieuwe 17-1  3-0

    DSVP nieuwe 12-1 - Alphense Boys nieuwe 12-1     1-10

    Alphense Boys 13-1 speelt op dit moment een tweedaags toernooi in Den Helder en heeft de finalepoule gehaald. In die finalepoule werd er gelijkgespeeld tegen BFC en gewonnen van JVOZ. Vier punten dus. Morgen spelen ze tegen het favoriete AFC 13-1.