• Alphense Boys JO13-3 KAMPIOEN 1e klasse

    Zaterdag 26 mei stond voor Alphense Boys JO13-3 de laatste competitiewedstrijd op het programma tegen Kagia JO13-1 uit Lisserbroek. Een wedstrijd waar veel van afhangt omdat het kampioenschap in de 1e klasse op het spel staat. De JO13-3 staat namelijk samen met drie andere teams bovenaan. Omdat onze concurrenten na zaterdag nog een wedstrijd moeten spelen is de opdracht voor vandaag dan ook om zoveel mogelijk doelpunten te scoren. Onder het toeziend oog van onze trouwe supporters en zelfs de trainer van het 1e elftal Eli Wattimury (bedankt dat jullie er allemaal waren) begint de JO13-3 aan hun kampioenswedstrijd.
    De Boys en Girl zijn behoorlijk gespannen en het resultaat is dat het binnen 5 minuten 1-0 voor Kagia staat, geen goed begin dus. Maar de JO13-3 laat zien dat ze niet voor niets bovenaan staan en als het stof na 60 minuten is neergedaald zien we een eindstand van maar liefst 2-15 op het scorebord staan. Nu begint het lange wachten op wat onze concurrenten hebben gedaan. In de loop van de ochtend verschijnen de uitslagen van Teylingen JO13-1 en DOCOS JO13-1 op voetbal.nl, beiden hebben tot onze verbazing punten laten liggen waardoor zij geen kampioen meer kunnen worden. Alleen DOSR JO13-1 weet met 5-0 te winnen en spelen maandagavond 28 mei hun laatste wedstrijd. Wij zullen dus tot maandag moeten wachten om te weten of we kampioen worden.

    Na onze training op maandag verzamelen de spelers, ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s en andere belangstellenden zich bij de Boys om in spanning af te wachten wat de uitslag van de wedstrijd Hazerswoudse Boys – DOSR zal worden. DOSR mag winnen, alleen met niet meer dan 22 doelpunten verschil want dan gaan zij ons op doelsaldo voorbij. We hebben regelmatig contact met de trainer van Hazerswoudse Boys en deze meld een ruststand van 8-0 voor DOSR, het zal toch niet gebeuren. Snel rijden twee ouders van ons naar Hazerswoude om te controleren of dit wel klopt. Rond kwart over acht zijn zij weer terug bij de Boys en melden dat het een goede grap was geweest van de trainer want DOSR was niet verder gekomen dan 0-2. Dat betekent dat Alphense Boys JO13-3 KAMPIOEN in de 1e klasse is geworden, een top prestatie.
    Een groot feest breekt los compleet met vuurwerk, confetti, taart, champagne en veel gezang. Op het terras worden we toegesproken door Jan Willem den Elzen van de kampioenencommissie en krijgt elke speler een medaille en het beroemde Alphense Boys kampioen T-shirt. Na de huldiging stapt het hele elftal met de leiders en trainer op een echte ‘platte kar’ voor een zegetocht over de parkeerplaats en door de Sportlaan. Om het feest compleet te maken en een beginnende traditie in stand te houden springt het hele elftal in de sloot voor een verfrissende kampioensduik.