• Jodan Boys JO12-1 – Alphense Boys E-Top: Kers op de taart

  Van alle competitiewedstrijden heb ik dit seizoen een verslag mogen maken. Dat was niet altijd makkelijk! Al die geschoren koppies die lijken op elkaar, wat soms een foutieve naam bij een fenomenale assist of nuttige tackle opleverde. Het gevoel bij een wedstrijd is subjectief en toch hoop ik door alle verslagen heen de enorme positieve spirit van de Alphense Boys E-Top 2017-1018 én hun staff te hebben beschreven.

  Vandaag schrijf ik van de laatste competitiewedstrijd mijn eerste verslag “The Day After”. Door allerlei zomerse verplichtingen lukte dat gisterenmiddag niet meer. Met een glas water en mijn notebook buiten in het zonnetje én natuurlijk de aantekeningen van gisterenmiddag in de buurt haal ik de wedstrijd zo goed mogelijk terug. Er werd door onze tegenstander geen champagne ontkurkt, maar onze jongens zorgde wel voor de kers op de taart van seizoen 2017-2018.

  De laatste wedstrijd van het seizoen werd gespeeld tegen misschien wel de meest gelijkwaardige tegenstander tegen wie we dit jaar mochten spelen. Er was nog iets goed te maken in Gouda en de jongens weten dat er voor hun geen kampioenschap meer inzit, maar dat ze nog wel kunnen meedoen in de bepaling wie dan wél als eerste in de poule mag eindigen. Ook was het een wedstrijddag met een dubbel gevoel.

  Volgend seizoen verwelkomen we weer enkele veelbelovende toppertjes die zich vanaf andere clubs in de picture hebben gespeeld bij trainer Michael. Dat is goed voor het team en hoort bij selectievoetbal, maar het gaat natuurlijk ook ten koste van enkele vertrouwde talenten.
  Vorige wedstrijd drukte spits Julian nog even een dikke stempel op de wedstrijd met mooie doelpunten en fantastische moves. Gisteren tegen Jodan Boys was keeper Nigel bepalend voor de uitslag door zijn doel op indrukwekkende wijze leeg te houden en als rode draad heeft centrale middenvelder Bram bijna in iedere wedstrijd wel een heel belangrijke rol gehad. Bram heeft na een goede basis bij DIOS zichzelf bij Alphense Boys het afgelopen seizoen fantastisch doorontwikkeld, terwijl hij al meetrainde bij AZ. Na een jaartje van Bram zijn energie, inzicht, schotkracht en humor te hebben mogen genieten, verruilt hij volgend seizoen Alphense Boys voor AZ.

  Net als vanmorgen was het gisteren rond half 12 toen de wedstrijd werd afgetrapt al zo’n 25 graden. Heerlijk weer voor de supporters, maar een tikkeltje warm voor de Boys. De jongens staan ontspannen op het veld. Ze willen evengoed winnen, maar de échte druk is er voor ons natuurlijk af. Toch wordt de toon al direct gezet wanneer Thijs de bal past op Senne die in één keer door hard verlengd op Ersan. De jongens zullen vandaag hun vertrouwde opbouwend aanvallende spel spelen.

  Wanneer Jodan Boys de aanval opbouwt en met een lange bal de voorhoede probeert te bereiken kopt Matz behendig weg. Een voorzichtige kans voor de Boys wanneer Senne een hoge bal voorgeeft en Ersan zijn hoofd achter de bal weet te krijgen. De bal gaat helaas naast, maar een eerste doelpunt hangt in de lucht. Er wordt door beide aan elkaar gewaagde teams fanatiek gestart, ondanks de warmte.

  Na strijd op het middelveld, weet Bram de bal diep te geven op Senne die van links schiet op doel. De bal gaat voorlangs. Dan wordt Jodan Boys gevaarlijk, wanneer zij zich door onze verdediging heen hebben geknokt en hard op doel weten te schieten. Een fantastische duik van Nigel voorkomt een voorsprong voor onze tegenstander. De corner die volgt wordt door Sami weggekopt. Met volle kracht vooruit werkt Bram zich door het middenveld en forceert een overtreding van zijn tegenstander wat een vrije trap oplevert op een mooie gevaarlijke plek niet ver van de 16 meter. Joshua neemt de vrije trap, maar de keeper van Jodan Boys redt.

  Even later is het Jodan Boys die met een lange bal vooruit gevaarlijk wordt. Nigel loopt goed mee met bal en aanvaller, waardoor de bal gecontroleerd uit gaat en het gevaar weer is geweken. De scheidsrechter fluit voor een ingelaste drinkpauze. De jongens krijgen wat instructies en vooral veel water!
  Na de drinkpauze heeft Bram al snel de bal voor zijn voeten op een voor hem mooie afstand om te schieten. Een schot op doel gaat helaas over. Wanneer even later Thijs de bal hoog voorgeeft richting Ersan is er bij de keeper even wat verwarring en kan Ersan bijna de bal meenemen, maar de keeper hersteld op tijd, waardoor de voorsprong nog niet genomen kan worden.

  In de opvolgende aanval van Jodan Boys gaat het maar net goed. Nigel en Yassine weten maar nét de bal voor de doellijn te houden, waardoor Jodan Boys geen voorsprong kan pakken. De duels worden harder en beide teams zijn duidelijk niet van plan met een gelijkspel genoegen te gaan nemen.
  Senne heeft een schietkans op doel na zelf een sprint langs de zijlijn te hebben getrokken. Later werken Daan en Stef de bal weer vooruit richting Senne die de bal hoog voorgeeft. De keeper is er helaas weer goed bij. Ook Thijs brengt gevaar wanneer hij tussen twee verdedigers door richting het doel sprint. Tussen twee grote mannen en licht vasthouden weet Thijs nét niet het doel te bereiken.

  Wanneer Mats de bal van de aanvallers van Jodan Boys onderschept en diep afspeelt op Santino, gaat hij er langs de rechterzijde fraai vandoor. Via Ersan en assist Joshua bereikt de bal Senne die de bal fraai over de keeper heen het doel in knalt. Luid gejuich van het Alphense publiek en ontlading in het veld. Wat zijn we blij met deze hard bevochten voorsprong!

  In de slotfase van de eerste helft is er nog een vrije trap voor Jodan Boys nét buiten de 16 meter. Gelukkig belandt die bal ergens in Reeuwijk en kunnen de Boys genieten van een voorzichtige voorsprong tijdens de rust.
  Na de rust is het even wachten op onze tegenstander. Zij zullen de nodige instructies hebben ontvangen van hun trainers. Vooral voor keeper Nigel is de tweede helft iets makkelijker keepen, omdat hij nu niet meer tegen de zon in kijkt.

  De tweede helft start met een érg makkelijk gegeven vrije trap in het voordeel van Jodan Boys. Gelukkig beland de vrije trap hard in de muur en wordt een snelle gelijkmaker voorkomen. Ook de daar opvolgende aanval van Jodan Boys wordt door uitstekend samenspel van Nigel en Stef geblokkeerd. Wanneer Daan de bal mooi diep geeft op Senne creëert hij een goede schietkans, maar de eveneens erg stevig keepende doelman van Jodan Boys stopt goed.

  Ineens valt het me op de Serua bij iedere aanval is betrokken. Hoewel we hem dit seizoen vertrouwd achterin hebben zien spelen neemt hij de spitspositie prima waar. Een corner voor Jodan Boys wordt genomen. Gevaarlijk met behoorlijk wat meer lengte in het team van de tegenstander. Een schot op doel volgt, maar gaat naast. Later een schot van afstand door Jodan Boys. Het schot is keihard én hoog, maar met de nodige inspanning van Nigel lukt het hem om ook deze bal te stoppen.

  Jodan Boys creëert kansen met enkele vrije trappen rondom het doelgebied van Nigel. De ballen belanden naast het doel, worden gestopt door de muur of door keeper Nigel. Jodan Boys wil heel graag scoren, maar de Boys houden stand.

  Nadat Jodan Boys hands maakt krijgen ze verrassend een vrije trap mee. De jongens zijn het beslist niet eens met de scheidsrechter. Het is belangrijk om nu het koppie erbij te houden en scherp te blijven voetballen! Gelukkig wordt snel herpakt en gaat de wedstrijd door.

  Een corner voor Jodan Boys wordt goed genomen en nóg beter gestopt door Nigel en wanneer Jodan boys later hard op de lat schiet, geeft de afketsende bal gevaar. De helft van de tweede helft is gespeeld en de druk van onze tegenstander is hoog, maar de jongens houden goed stand.
  Nu zijn het de Boys die de aanval oppakken. Bryan werkt zich vooruit en verdiend een corner. De corner geeft gevaar voor het doel van Jodan Boys, maar nog geen goal. Dan is er weer een aanval van Jodan Boys en een dubieuze vrije trap op een gevaarlijke plek. De scheidsrechter laat de vrije trap twee keer nemen, maar de eerste wordt goed geblokt door de muur en de tweede gaat ver over.

  Een overtreding op Senne levert een mooie vrije trap op vanaf de rechterkant, maar deze wordt door de doelman van Jodan Boys goed gestopt. In de slotfase van de wedstrijd geeft de scheidsrechter nog een vrije trap met volledig onduidelijke reden. Gelukkig gaat ook deze vrije trap ver naast.

  Stipt op tijd fluit de scheidsrechter het verlossende signaal en is de wedstrijd gespeeld. Zeker de tweede helft is zwaarbevochten en heeft de verdediging alles op alles moeten zetten om de gelijkmaker te voorkomen. Keeper Nigel heeft verschillende beslissende reddingen goed weten te maken, waardoor we vandaag met een 0-1 winst naar huis kunnen.

  Is de winst voor ons écht belangrijk? Heel feitelijk natuurlijk niet. Toch waren staff, publiek en vooral de Boys zelf héél gelukkig met deze verdiende overwinning. Het is de kers op de taart van seizoen 2017-2018.
  Dat was het dan! Het verslag van de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Genoten van alle mooie wedstrijden en heerlijk voetbal. We hebben nog een goede maand voetbal te goed met training, toernooien en leuke oefenwedstrijden. Voor nu gaat de laptop dicht en kunnen we genieten van de vroege zomer!

  Barry