• Alphense Boys C1 promoveert naar de eredivisie

Wat een apotheose voor de C1 op zaterdag 26 mei. Op de slotdag én in de slotminuten van de laatste competitieronde pakten de mannen van trainer Corian Wigboldus het kampioenschap van de 1e divisie en promoveerden ze naar de landelijke eredivisie. Lees het verslag van het knotsgekke verloop van deze middag. De D2 en C2 redden het niet en grepen nét naast het kampioenschap. De B2 pakte de reddingsboei in de vorm van nacompetitie en die spelen straks om degradatie uit de 2e divisie te voorkomen. De B1 won zijn laatste wedstrijd en de A1 verloor.

Alphense Boys 19-1 speelde ''om des keizers baard'' tegen Spartaan'20 19-1 en verloor met 1-0. De mannen van trainer Jonathan Jonk hadden zich vorige week al geplaatst voor de nacompetitie voor eventuele promotie naar de 1e divisie en dat was te merken. De ploeg begon gewoon slap aan het duel en liet Spartaan 20 het initiatief. Die scoorden dan ook in de 20e minuut via een kopbal in de 5 meter vanuit een voorzet (1-0). Het gebrek aan scherpte duurde tot de rust. Na een paar wissels was het de tweede helft beter vanuit Alphens oogpunt, maar tot grote kansen leidde dat niet. Wel waren er een paar afstandsschoten van o.a. Mike Bavelaar  en een mooie voorzet van achter het standbeen van Edin Bibuljica, maar Floris schoot die net naast.

• Waarschijnlijk wordt Roda 46 19-1 de eerste tegenstander voor Alphense Boys A1 in de nacompetitie. Omdat die ploeg op zaterdag 2 juni de bekerfinale speelt, zal het waarschijnlijk pas zaterdag 9 juni worden.

12. Forum Sport 19-1                            22-17

Onder zomerse omstandigheden en op het prachtige complex van Doesburg speelde Alphense Boys B1 vandaag zijn laatste competitie wedstrijd. Een zeer succesvol seizoen moest afgesloten worden met een overwinning op De Graafschap B1. De tegenstander wist bij voorbaat dat ze na deze wedstrijd nog uit moeten gaan komen in de nacompetitie om degradatie te voorkomen. De B1 doet bij een overwinning een gooi naar de definitieve 2de plek in de eerste divisie laag. De wedstrijd begon wat aarzelend, beide ploegen hadden moeite om het initiatief te nemen waardoor het spel op en neer golfde. Beide ploegen kregen kansen om de score te openen maar onzorgvuldigheid voor de goal en goed keeperswerk voorkwamen doelpunten. Na de eerste drinkpauze nam de B1 het initiatief over. In deze fase kwamen ze dan ook op een 0-1 voorsprong. In de omschakeling wist Younes Bouhamed spits Nino Noordanus diep te sturen. Deze bleef rustig kapte zijn man uit en schoot de bal hard in de korte hoek binnen. De tweede goal viel vlak voor rust en leek veel op de eerste goal. Davy Overes veroverde de bal, stuurde Nino Noordanus weg die de keeper uitkapte en de bal beheerst in de lege goal schoot.

• Na rust was het beide ploegen aan te zien dat de hitte zijn tol ging eisen. De linies werden erg groot en beide ploegen kregen veel kansen om tot goals te komen. Toch bleek de individuele kwaliteit van de boys vandaag de doorslag te geven. De 0-3 werd gemaakt door Younes die door Nick Broekhuizen perfect op maat bediend werd. Tot 15 minuten voor tijd gaf de verdediging weinig weg met uitblinker Daniel Abbink en àls de laatste linie dan gepasseerd werd stond Emiel van Vliet op zijn post om tegengoals te voorkomen. Hij hield met meerdere belangrijke reddingen de 0. Helaas viel in de slotfase alsnog de 1-3 na een dekkingsfout kon de Graafschap alsnog de ere treffer maken.

• Zo sluit de B1 het seizoen af op een prachtige 2de plaats. De spelers hebben zich zowel individueel en als  team prima ontwikkeld waarmee ze kunnen terugkijken op een succesvol seizoen. Wij wensen een ieder die de club gaat verlaten een mooi vervolg van de  voetbalcarrière toe.

8. JVOZ 17-1                            14-5

Alphense Boys 17-2 speelde vandaag, zaterdag 26 mei 2018, zijn laatste competitiewedstrijd in de 2e divisie. Alleen een overwinning zou betekenen dat de Boys zeker deel zouden kunnen namen aan de nacompetitie. Dat zag lange tijd ook zo uit. Echter vlak voor tijd ging het toch mis en zodoende eindigde de wedstrijd net als eerder dit seizoen in een gelijkspel: 3-3. Al na vier minuten spelen kwamen de Rotterdammers op een 0-1 voorsprong. Passief uitstappen na een hoekschop door Alphense Boys B2 zorgde ervoor dat de bal eenvoudig werd ingebracht en binnen werd gekopt.Na 20 minuten stuurde Samir el Messaoudi de bal diep op Junior Sonowo. Hij nam de bal in zijn loop mee en schoot in de korte hoek binnen: 1-1.

• Even later scoorde ook Max van Hees mar hij werd teruggefloten wegens buitenspel. Na precies een half uur spelen schoof Taner Bayram met de bal in op het middenveld. Hij zette een één-twee combinatie op met Max van Hees en scoorde zelf beheerst: 2-1.

• Na 39 minuten wist Samir el Messaoudi door de as van het speelveld door te komen. Hij schoot de bal beheerst in de rechterbenedenhoek: 3-1.

• Al in de 53' minuut wist Spartaan '20 B1, door een onnodige breedtepass op het middenveld van Alphense Boys B2 en geen omschakeling, te profiteren. De gasten counterden vakkundig naar de 3-2. Na 77 minuten werd het wederom, door zeer passief verdedigen, uit een hoekschop gelijk: 3-3. Door dit resultaat is Alphense Boys B2 afhankelijk van het resultaat van Gemert B1. Het schijnt dat de Eindhovenaren met 3-0 hebben verloren van VVV- Venlo B1 en dat Alphense Boys B2 daardoor alsnog deel kan nemen aan de nacompetitie voor behoud van de 2e divisie. Bij een overwinning van Gemert B1 is rechtstreekse degradatie onomkeerbaar.

12. Gemert 17-1                         22-19

Alphense Boys C1 heeft  vandaag een unieke prestatie geleverd : In de laatste minuut van de competitie thuis kampioen worden van de 1e divisie door met 3-2 van FC Emmen te winnen doordat de koploper PEC Zwolle thuis gelijkspeelt tegen Zeeburgia !

Vorige week was de druk op PEC Zwolle al tot het maximum opgevoerd, daar de Boys uit bij Zeeburgia wonnen en de koploper tot op twee punten was genaderd. Er moest dus vandaag gewonnen worden door de C1 en dan nog waren de Boys afhankelijk van de uitslag bij de aanvoerder van de ranglijst van de landelijke Eerste Divisie. Onder begeleiding van rood Bengaals vuur en de aanmoediging van het trouwe publiek kwamen de ploegen het bloedhete veld op. Vanaf de eerste minuut is duidelijk dat de ploeg van trainer Corian Wigboldus voelt dat er vandaag iets moois kan worden bereikt. AB 15-1 speelt met veel druk naar voren, hetgeen in de 5e minuut resulteert in het eerste schot op doel door aanvoerder Espen van Ee. Dezelfde Espen geeft in de 9e minuut een assist op Jelle Hak, die het zestienmetergebied in snelt en in eerste instantie tegen de keeper opschiet, maar zelf de rebound het doel in weet te werken (1-0) en het dak van de tribune gaat er af.

• Aangezien er allerlei lijntjes zijn met de wedstrijd in Zwolle waar het op dat moment nog 1-1 staat, staan de Boys op dit moment virtueel bovenaan. In de 12e minuut schiet Rik van ’t Wout op doel en weet de keeper het schot nog te pareren, maar Jelle Hak is er als de kippen bij en scoort zijn tweede rebound binnen drie minuten (2-0 In de 15e minuut komt FC Emmen tot een eerste schampschot op doel. De Boys staan  achterin als een huis , maar helaas wordt er op het middenveld toch steeds vaker met de bal gelopen, wat tot onnodig balverlies leidt. Ondanks de drinkpauze heeft de allesverzengende hitte invloed op het tempo van de wedstrijd. Plotseling komt de rechtsbuiten van Zwolle er langs en ligt de bal er een minuut voor rust in en staat het 2-1. In de tweede helft volgt een thriller die te vergelijken valt met het schakelprogramma van RTL 7 op de laatste speeldag. Zeeburgia scoort de 1-2 in Emmen, (Boys kampioen) maar een minuut later is het daar alweer gelijk. In de 36e minuut schiet Rik op de keeper en direct daarna belandt een afstandsschot van Julian van der Kwaak op de kruising. De Boys hebben geen weet van wat er in Overijssel gebeurt en spelen steeds slordiger. Espen krijgt nog een kop kans voor open doel, maar kopt over.

• In de 48e minuut is er balverlies op het middenveld en schakelt Emmen razendsnel om en scoort de gelijkmaker. 2-2. Deze domper had niemand verwacht. Wanneer het bericht komt uit Zwolle dat het daar 3-2 staat (Zwolle kampioen), daalt de tropische temperatuur op het complex tot beneden het vriespunt. De Boys geven de moed nog niet op en rechten hun rug door opportunistischer te gaan spelen en met name de lange bal van Kaj van der Veldt zorgt voor meer diepgang in het spel via de flanken.

• Dan komt uit Zwolle het bericht dat het daar drie minuten voor tijd 3-3 is geworden en dat betekent dat als de Boys nog een keer scoren en de stand in Zwolle zo blijft, de Boys kampioen kunnen worden. Maar dan moet die winnende goal wel vallen. De spanning op de tribune en bij de trainers is te snijden en iedereen begint de Boys naar voren te schreeuwen en spoort ze aan om die goal te maken.  Met nog drie minuten officiële speeltijd geschiedt hetgeen we allemaal hadden voorspeld, maar niet meer verwacht. Kaan Temur wordt op links met een steekpass de hoek in gestuurd en komt naar binnen. Hij legt de bal panklaar voor de gouden wissel Dylan Nieuwendijk en vervolgens speelt alles zich in slow-motion af op mijn netvlies. Ik zie vader Hein Nieuwendijk zijn zoon achter het doel aanmoedigen en vervolgens schiet Dylan  de bal verwoestend hard dwars door het midden langs de prima keepende Zwolse doelman. 3-2 !!

• Een tsunami aan emoties rolt van de inmiddels dakloze tribune en de dug-out over het veld en alles en iedereen bespringt Dylan, want dit kan de allesbeslissende treffer zijn. Als Dylan onder het kunstgras vandaan is gehaald resten nog vijf eeuwig durende minuten blessuretijd, waarbij het langs de kant billenknijpen in het kwadraat is geblazen.

Wanneer de uitstekende scheidsrechter eindelijk affluit volgt een epische ontlading op en om het veld. Het onmogelijke is geschied. De C1 is voor het eerst in de historie op heroïsche wijze kampioen geworden van de landelijke Eerste Divisie. Dat betekent dat de nieuwe C1 volgend jaar in de landelijke Ere Divisie mag gaan spelen, het hoogste niveau in Nederland. Een unicum voor Alphense Boys .

Na afloop is er de huldiging met kampioensshirts, champagne, bekers en een feest bij Wet and Wild aan de Zegerplas. Daar zal naast waterskiën en een barbecue afscheid van vertrekkende spelers en trainers worden genomen. Trainers Corian, Nick en Bart verlaten Alphense Boys met een kampioenschap in de wetenschap dat er vijf Boys-spelers naar een BVO vertrekken en keeper Rens Boer op stage is geweest bij het Engelse Everton. Wat een apotheose van een geweldig seizoen. Jammer dat RTL deze kampioenswedstrijd niet is komen filmen.

De stand in de 1e divisie

1. Alphense Boys o15          22-50  (60-30)

2. PEC Zwolle o15                  22-50  (51-21)

12. Go Ahead o15                     22-12

Voor Alphense Boys 15-2 stond vandaag alweer de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Iets verlaat doordat Laakkwartier tien minuten voor aanvang pas arriveerde, maar de boys waren gebrand om de 100 doelpunten te behalen vandaag en concurrent HBS te laten zweten. Mocht HBS namelijk punten laten liggen vandaag en wij wonnen, konden wij kampioen worden. De kans is niet groot, maar het kan wel. De wedstrijd verliep wat stroef. We hadden wel veel balbezit en creëerden wel wat kansen, maar echt dodelijk waren we niet. Rond de 10e minuut kon Tom Beijeman vrij doorlopen over de as van het veld. Bujo en Jayden Daleman kruisten van positie en Tom had vervolgens een weergaloze hoge steekbal in zijn benen. Jayden Daleman nam de bal aan en kon de bal hard onder de keeper door tegen de touwen werken.

• Verder stond helaas de keeper of de paal ons in de weg om de score te vergroten. De tweede helft was Laakkwartier duidelijk vermoeid (vanwege de Ramadan). Zij vroegen na 20 minuten al of we wilden staken. Een paar minuten na rust kregen we een penalty. Wederom was het de paal die in de weg stond voor Bujo zijn 25e competitiegoal. Gelukkig kon hij die later alsnog maken toen hij zichzelf keurig vrijspeelden en de bal rustig kon binnen schieten.

• Een paar minuten later kon Thierry op aangeven van Bujo de 3-0 maken. Dit was overigens een prachtig uitgespeeld doelpunt. De 100e goal moest nog vallen. Gelukkig viel deze ook. Thierry schoot op de paal en via de rug van de keeper ging de bal het doel in. Beetje lullig dat nou juist de 100e een eigen goal moest zijn... maar de 100 is in ieder geval wel gehaald. Niels en Jordi konden vervolgens nog de 5-0 en de 6-0 maken.

• Rond een uurtje of twee kregen we ook duidelijkheid vanuit HBS. Waar we eerst nog in verwarring waren gebracht doordat sommige van ons waren wezen kijken en het rustsignaal bij een 1-1 stand hadden geïnterpreteerd als het eindsignaal, hadden we voor vijf minuten de illusie dat we kampioen waren. Echter werd het 4-1 voor HBS. Met één punt meer dan ons zijn zij dan de terechte kampioen. Van harte gefeliciteerd HBS!

De mooie afsluiting van de C2 moet volgende week dan nog maar komen met de bekerwinst volgende week zaterdag in de finale tegen DSO C1 op het veld van BVCB (aanvang 9.30 uur)

12. Fc Zoetermeer 15-1               22-5

Vandaag stond voor Alphense Boys 13-1 de laatste wedstrijd van dit prachtige seizoen op het programma. De uitwedstrijd tegen Roda'46. Vanaf het begin was er maar één ploeg die aan het aanvallen was en dat was Alphense Boys. In de 5e minuut was er een goede actie van Jordie Koeleman en lag de bal perfect klaar voor spits Noah Gesser, 0-1.

• Daarna was een er een prima aanval en Aldo Jager kon prachtig afronden maar helaas was dit buitenspel. Enkele minuten later was er een heerlijke aanval via Adil Bizih en Aldo Jager, Joep Deben kon vrij inschieten en zijn eerste goal van het seizoen maken maar hij schoot net over. In de 20e minuut was een uitgespeelde corner de start voor een intikker van Jarno vd Broek, 0-2.

• Dit was ook direct de ruststand. Na rust waren de mannen van trainer Sander vd Kleij nog niet wakker en kregen gelijk de 1-2 tegen en enkele minuten daarna was er een grote kans maar Roda schoot hard op de lat boven E-Top keeper Vince Spoorenberg, hij keepte een prima wedstrijd. Vlak voor tijd was het toch Roda dat op gelijke hoogte kwam, de Boys waren niet scherp genoeg en Roda kon zo doorlopen, 2-2. Alphense Boys toonde weer veerkracht en Jordie Koeleman schoot een vrije trap een minuut voor tijd keurig binnen

• Zo wist de 13-1 het seizoen goed af te sluiten. 19 van de 22 wedstrijden werden gewonnen dit seizoen en dan ben je dus terecht kampioen en dat is een compliment waard.

12. Buitenveldert 13-1                           22-9

Alphense Boys 13-2 speelde vanmorgen de allerlaatste en beslissende competitieronde tegen RCL o13 waar eerder dit seizoen moeizaam met 2-1 van werd gewonnen. In deze laatste competitiewedstrijd ging het om het neerzetten van een uitslag die door het drie uur later spelende FC Zoetermeer o13 niet herhaald zou kunnen worden. Omdat beide ploegen in zowel punten als doelsaldo gelijk stonden was deze ronde doorslaggevend. Vanaf het eerste fluitsignaal nam Alphense Boys het alternatief en was middenvelder Sam Ringeling met twee vrije trap op de lat al dichtbij de openingstreffer. In de 7e minuut viel deze alsnog, Twan Schens veroverde de bal en na een succesvolle dribbel schoot hij de bal zeer fraai binnen (0-1).

• Al snel verdubbelde Sven Verpoort op aangeven van Tommie Koster de score (0-2). In de 20e minuut was Sven de aangever bij het doelpunt van Tommie (0-3). Daarna verzette RCL zich meer en kwam via een rebound (goede redding keeper Mike Heisterkamp) uit een strafschop op 1-3, dit was ook de ruststand. Na rust kwam Alphense Boys ijzersterk uit de kleedkamer en binnen vijf minuten was het 6-1 (Sam Ringeling (zie foto) uit een corner, Tommie Koster en Abdul Ibrahimi).

• Na rust had RCL weinig in te brengen ondanks dat het wel vocht voor iedere meter ruimte. In de slotfase bracht de ploeg van trainer Robin Stolwijk het scorebord nog drie keer in beweging, Sven Verpoort en twee keer Tommie Koster zette de einduitslag op 1-9. Het grote afwachten was begonnen, bijna alle spelers reden richting Zoetermeer om de ontknoping op de voet te volgen. Sportlust kon geen enkele vuist maken en weerstand bieden waardoor deze wedstrijd eindigde in een 11-0 overwinning van Zoetermeer iets wat totaal niet verwacht werd en eigenlijk onbegrijpelijk is. Zo dicht bij de titel na een fantastisch seizoen voor Alphense Boys 13-2 waar vooral bij de begeleiding het trotse gevoel blijft hangen. Trots op de manier van spelen en op de ontwikkeling die gemaakt is dit seizoen. Via deze weg willen wij alle volgers en belangstellenden bedanken voor de steun dit seizoen en op naar volgend seizoen bij de o13.

De stand in de hoofdklasse van de D2

1. FC Zoetermeer 13-1                       22-54  (90-20)

2. Alphense Boys 13-2                     22-54  (89-22)

12. Rijnsb. Boys 13-1                             22-9

Alphense Boys E-Top. Ongeveer een half jaar geleden stond de wedstrijd tegen Jodan Boys 12-1 ook op het programma. In het koude Gouda werd het toen 1-1, nadat we met een 1-0 achterstand de rust in waren gegaan. Vandaag is het tijd om revanche te nemen. In het inmiddels bloedhete Gouda staat om 11:30 uur de topper in de Hoofdklasse 1 op het programma. Een warming- up is bijna niet nodig, na twee stappen op het veld loopt het zweet al over je rug. We spelen op kunstgras, de temperatuur van het veld is misschien nog wel 4 graden warmer. De jongens 'klagen' over hete voeten en blussen de tenen met water. Toch wordt er fanatiek ingelopen, de Boys willen winnen!Met de zon op de kop starten we precies om 11:30 uur. De eerste 10 minuten gaan gelijk op, een knappe redding van Nigel voorkomt de 1-0 voor de thuisploeg. Na 15 minuten houden we een extra drinkpauze en trainer Michael geeft zijn jongens complimenten over het vertoonde spel en de inzet. Als we het geduld hebben om te blijven voetballen, dan valt de goal vanzelf een keer.

• Na de eerste drinkpauze heeft Jodan Boys een klein overwicht, zonder echt gevaarlijk te worden. De verdediging staat goed, Matz en Yassine geven hun man geen ruimte. In de 29e minuut krijgt Joshua de bal aangespeeld, draait goed weg en stuurt Senne met een steekbal 1 op 1 richting de keeper. Met een mooie boog verwerkt Senne de bal in de goal en staan we terecht op 0-1 voor.

• Niet veel later fluit de scheids voor de rust en zoeken we de schaduw in de kleedkamer op.

In de rust gebruiken we de tijd om de voeten te koelen en vocht tot ons te nemen. Michael maakt wat kleine aanpassingen en na 15 minuten staan we weer op het veld. De tweede helft hebben we het moeilijker. We staan zwaar onder druk en Jodan Boys speelt alles of niets. Wint Jodan Boys, dan zijn ze kampioen. Verliezen ze, dan gaat het nog een lastige klus worden. Er is Jodan Boys dus alles aan gelegen om in ieder geval de gelijkmaker te produceren, en het liefst nog de winnende. Mede dankzij onze verdediging, die als leeuwen staan te vechten, blijft het 0-1. Even lijkt de gelijkmaker toch te vallen, maar we hebben een Engeltje op de lat. Door het steeds maar blijven klagen van de tegenstander op de scheidsrechter, besluit hij vier minuten eerder af te fluiten dan had gemoeten. De Boys vinden het allemaal prima, een zwaar bevochte overwinning is een feit en we hebben het, tot nu toe ongeslagen Jodan Boys, met 0-1 gepakt. Een prachtige prestatie! Dit verslag is de laatste van de huidige E-Top. Het seizoen zit er op en het is een prachtig seizoen geweest. Tot volgend seizoen als JO13-2!

De uitslagen in de hoofdklasse van de 12-1

Jodan Boys 12-1 - Alphense Boys 12-1 0-1

Barendrecht 12-1 - Nieuwerkerk 12-1

VEP 12-1 - VOC 12-1         1-4

Maense 12-1 - Gravenzande 12-1

HVV 12-1 - Betrokken Spartaan 12-1     3-2

De stand in de hoofdklasse van de o12-1

1. Jodan Boys 12-1                                      9-22