• Keepertje wat doe je nou?

Van Beveren, Oliver Kahn, Peter Schmeichel, Iker Casillas….Zij behoren tot de beste keepers die de voetbalwereld heeft gekend. Alphense Boys 5 heeft Moustafa Mouhout als keeper. Mouhout heeft wel iets weg van Kahn en Van Beveren. Het agressief keepen van Kahn en het lijnkeepen van Jan van Beveren (wie kent hem niet). Zo’n 18 jaar staat Mouhout bij dit team al op doel en is zonder twijfel altijd de nummer 1 geweest. Dus als hij eens wat dure foutjes maakt, dan moeten we het hem maar vergeven….

Rijpwetering, het 6e van ROAC en een volledige selectie. Dat laatste niet, maar wilde het dit seizoen toch eens schrijven….Staat wel leuk. Nee, Frank belde ’s ochtends eerst Mouhout en daarna Meijer: “Ik kan vandaag niet”. En op de vraag waarom niet bleef het antwoord van Frank wazig….Zoals wij van Frank kennen. Maar goed, blijft wel vervelend een afzegging in de ochtend als de selectie zo uitgedund is. Gelukkig waren Nazim en Zijar er wel. De ramadan is begonnen en dan toch een behoorlijke inspanning op het veld leveren…respect!

We hadden het dit seizoen al eerder tegen Altior en nu ook tegen ROAC. Een speler van het 2e deed mee en nog een bepalende ook. Jammer dat het vaak zo gaat, maar is niet anders op dit niveau. Zou ook niet weten hoe dit te voorkomen is. Het team waarin je speelt koppelen aan je spelerspas? Ja, technisch misschien wel, maar dan moet elke scheidsrechter wel controleren. Bij de Boys wel, maar bij de uitwedstrijden nog géén 1 keer controle gehad. Zijn pasjes dan nog wel nodig…tja….Dat kun je je afvragen als de regeltjes niet bij elke club worden toegepast.

De eerste helft was het nog wel te doen, maar de tweede helft was het over. De Boys kwamen de eerste helft nog wel voor (foutje keeper ROAC), maar moesten de winst aan ROAC laten. Goed, weinig wissels, pijntjes, foutjes keeper, maar 5-2 verliezen had niet gehoeven en was onnodig. Twee van de 5 waren Mouhout aan te rekenen en de andere drie hadden niet gehoeven. Opvallend dat de doelpunten gingen vallen toen De Waal eruit ging. Hij deed het goed achterin en bevestigd nogmaals dat hij geen spits is! Of wel Mathieu?

De doelpunten aan de kant van de Boys waren van onze ‘echte’ spitsen. Het eerste doelpunt was een cadeautje van de grabbellende keeper, maar de 2e was goed uitgespeeld. Met nog één wedstrijd te gaan slechts 55 doelpunten gescoord in de competitie, terwijl de top 4 een gemiddelde heeft van 80. Rob en Romeo hebben samen meer dan de helft van de score op zich genomen, wat helemaal top is. Een extra spits, een echte afmaker ontbreekt bij Boys 5. Misschien dat volgend seizoen zich een nieuwe spits aanbiedt of opstaat….We gaan het zien!

Nog twee wedstrijden te gaan of is het er nu één? Volgende week de thuis wedstrijd tegen Altior, wat zal bepalen of we 7de of 8ste worden dit seizoen. Beetje teleurstellend, want een top 4 zat er toch echt wel in. Na afloop teamuitje 1....denk dat die i.i.g. gewonnen gaat worden!