• De derbywedstrijd Alphense Boys JO11-1 – ARC JO11-2

Vandaag, zaterdag 19 mei, staat de ene laatste competitie wedstrijd voor dit seizoen op de planning. De wedstrijd voor vandaag staat in het teken van de derbywedstrijd tegen ARC JO11-2.

De jongens staan in de vaste opstelling op het veld klaar, onder leiding van de coaches Robert en Zakaria. De wedstrijd begint goed, onze jongens zetten gelijk druk. Ze weten elkaar goed te vinden. De toon is gelijk gezet. Zine weet Roan te vinden. Roan zorgt voor het eerste doelpunt binnen de 5 minuten speeltijd. Toch ziet ARC een kans om door te breken, maar de bal eindigt naast het doel. De scheidsrechter dhr. Qari roept beide partijen bij zich. En verzoekt de jongens rustiger te spelen, zonder geduw of getrek aan elkaar.

Door een mooi samenspel maakt Thomas al snel het 2de doelpunt voor de Boys. Omdat de keeper van ARC ver zijn doel uitkomt scoort Max met een prachtige hoge voltreffer de 3-0.De achterhoede Adam, Daan en Roan zorgen ervoor dat ARC geen kans kan maken. De bal blijft op de goede helft van het veld. Max weet uit te breken vanuit het midden van het veld. Maar raakt de lat van het doel. Het is Ziyad die deze actie afmaakt en scoort, 4-0! De Boys denken de overwinning in de pocket te hebben, maar toch weet de tegenstander door onze verdediging te breken. En scoren hun eerste doelpunt, 4-1. Ook krijgt ARC een vrije trap door een ruw spel van onze Boys. Gelukkig wordt deze gestopt door onze keeper Simon. Er volgt snel een corner van ARC. Maar Zine Edinne onderschept de bal en weet uit te breken en scoort, 5-1. Ook Daan probeert van achteren door te breken, maar de bal mist net het doel. De spelers van ARC, zonder wissels, zijn kapot. Een speler krijgt zelfs te maken met steken in zijn zij. Ziyad heeft medelijden met deze jongen en probeert hem te ondersteunen. Gelukkig fluit de scheids de 1ste helft af.

Voordat de 2de helft begint, geeft de scheidsrechter de kleinere spelers nog een goede tip. Om hun armen recht voor zich uit te strekken, houd je de tegenstander op afstand. De Boys hebben duidelijk goede advies gehad van de coaches en Najim in de rust. Ze beginnen gelijk met een mooi breed spel. Max weet het 7de doelpunt van de Boys erin te knallen. De Boys weten elkaar weer goed te vinden, Adam en Thomas weten zich vrij te lopen. Door samenspel van Max, Ziyad en Roan, scoort Roan het 8ste doelpunt. Daarna weet ARC toch een paar keer richting ons doel te komen. Maar door dat keeper Simon uit zijn doel durft te komen en de bal weet te pakken hebben zij geen schijn van kans. In de laatste minuten hebben onze jongens nog drie keer de kans om te scoren, maar missen iedere keer het doel. Het is Max die toch nog zorgt voor een laatste, 9de doelpunt. De eindstand is 9-1.

De jongens van ARC hebben flink verloren. Maar complimenten voor deze jongens, ze bleven strijden tot de laatste minuten. En dat ook nog zonder wissel!