• Woensdagnieuwtjes

    Door een storing van onze website zijn deze woensdagnieuwtjes later verschenen. Alleen de eerste artikelen konden worden voorzien van een foto, daarna lukte dat niet meer en vandaar alleen maar tekst

    Afgelopen vrijdagavond startte John Cuvelier en Ron Martin met de trainingen voor het nieuwe zaterdag 1 team. Het werd een gezellig weerzien van oude ploeggenoten die het geweldig vonden om weer met elkaar te trainen en te lachen. Natuurlijk was niet iedereen nog aanwezig, maar dat zal de komende weken wel goed komen.

    Op deze avond tekenden Mikey Tromp (links) en Joszef Boerefijn hun inschrijfformulier van Alphense Boys, daarmee aangevend dat ze komend seizoen weer bij Alphense Boys komen voetballen in het zaterdag 1 team.

     

  • Vorige week woensdagavond oefende Alphense Boys 1 in het Sparta Stadion tegen Jong Sparta dat voornamelijk bestond uit ''test-spelers''. Alphense Boys won met 0-1 door een doelpunt van Bas van Zoest.

    Alphense Boys D1 blijft maar prijzen pakken dit seizoen.  Twee weken geleden werden ze kampioen van de 2e divisie en promoveerden naar de landelijke 1e divisie. Op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) haalden ze de finale van het ARC Heitinga toernooi en wonnen die met 2-1 van Ajax 13-2. De poulefase werd door de D1 vrij makkelijk doorgekomen. In de finale (met Kevin Blom als scheidsrechter) klapten de Ajaxieden er bovenop. Beide teams kenden elkaar immers van haver tot gort uit de competitie (2x winst met 2-1 voor de Boys) en Ajax dacht aan het spreekwoord  ''3x is scheepsrecht''. en wilden nu absoluut winnen.  Dat lukte hen opnieuw niet. De vaardige Ajaxieden hadden het betere van het spel, maar in de aanval bij Alphense Boys liep ene Noah Gesser (volgend seizoen is hij Ajaxied....!) en hij maakte wederom het verschil.

  • Na 10  minuten gaf hij een perfecte steekpass op Adil Bizih die de bal vervolgens knap diagonaal binnenschoot (1-0). Vijf minuten later kwam Ajax op gelijke hoogte via een vrije trap (1-1). Wederom vijf minuten later bereikte aanvoerder Wessel Kooij zijn aanvalsleider Noah Gesser. Die werd door drie Ajax verdedigers aangepakt, bleef struikelend overeind, worstelde zich langs de verdedigers en schoof alleen voor de Ajax keeper de bal met zijn linkerbeen in het doel (2-1).

    Een typische ''Noah Gesser'' goal en dat bleek ook de winnende goal. Op het podium mocht de trotse ploeg van trainer Sander v/d Kleij de grootste beker uit handen van John Heitinga ontvangen. Het  toernooi was weer perfect georganiseerd door ARC met tal van vrijwilligers. Ieder team had zelfs een vaste ARC begeleider. Het was echt top.

  • Ook Alphense Boys 12-2 (o.l.v. Hatim Noura) won de finale van hun leeftijdsgroep (na strafschoppen). Op het podium werden ze dan ook gehuldigd. Komende zaterdag kan dit team kampioen worden. Ze spelen dan om 10.15 uur thuis tegen Alphense Boys 12-3, het team van Ron Martin.

  • ADO Den Haag en Shaquille Pinas (speelde één jaar in de D1 van Alphense Boys) kunnen met tevredenheid bekendmaken dat er een mondeling akkoord is bereikt over een contract voor drie seizoenen. De 20-jarige verdediger gaat op korte termijn een verbintenis tekenen die komende zomer ingaat en tot medio 2021 zal lopen. Pinas werd vorig jaar zomer overgenomen van FC Dordrecht en voegde zich toen bij de beloftenploeg van ADO Den Haag. De centrumverdediger deed het echter zo goed dat hij werd overgeheveld naar de eerste selectie. De doorgebroken verdediger maakte vijf keer zijn opwachting in de Haagse hoofdmacht, maar werd toen wegens het uitblijven van een contractakkoord teruggezet naar de tweede selectie. Ondanks alles wat er gezegd en geschreven is in die periode, bleven ADO Den Haag en Pinas altijd met elkaar in gesprek. ADO Den Haag en Pinas zijn erg blij dat deze gesprekken dit mooie gevolg hebben gekregen.

    De Stichting Tsjernobyl Kinderen wil Alphense Boys heel hartelijk bedanken voor het steunen van project 2018. Dankzij jullie inzet konden de kinderen genieten van de voetbaltraining, dit was voor hen een bijzondere ervaring. Спасибо!!! Dank u wel!!! Op 26 april is de groep weer naar huis gegaan . De kinderen hebben enorm genoten en zijn met mooie herinneringen weer thuis gekomen. Vriendelijke groet namens het bestuur van de Stichting, Ellen, Erna, Marianne, Edwin, Pim, Edward en Janny.

     

    Voetbal

    Iedere tweede maandag van de maand is er op Studio Alphen van 20 tot 21 uur het voetbalpraatprogramma ''De Voetbalkantine''. Dit programma komt steeds vanuit een andere kantine. Afgelopen maandag 14 mei was de locatie de kantine van Alphense Boys en ontving presentator Peter Fase de nieuwe trainer van Alphense Boys zaterdag John Cuvelier. John vertelde oa wat de doelstellingen zijn van de zaterdag en hoe het team er in grote lijnen uit komt te zien. Ook schoof Elias Kamiris, speler van sv Aarlanderveen (en ex speler Alphense Boys), aan. Hierbij de link om de uitzending van “ De Voetbalkantine” terug te luisteren:  https://bit.ly/2rPWz35

    Na Alphense Boys 15-2 heeft ook Alphense Boys17-3 de bekerfinale bereikt. Afgelopen zaterdag wonnen ze de uitwedstrijd tegen Jodan Boys 17-4 met 2-3.

    Het wordt in de laatste twee competitie ronden van het voetbalseizoen nog bijzonder spannend voor een aantal jeugdselectie teams.

    Alphense Boys A1  is nog volop in de race op een periodetitel te pakken in de 2e divisie en dat zou dan trainer Jonathan Jonk de kans geven om misschien via de nacompetitie toch nog te promoveren naar de 1e divisie en de club en zichzelf een prachtig afscheidscadeau te geven.

    Alphense Boys B2 kan nog steeds het wonder mogelijk maken om met een 1e jaars team zich te handhaven in de 2e divisie. Met nog twee wedstrijden te gaan is alles nog mogelijk. Rechtstreekse degradatie is nog niet afgewend. Handhaving via de nacompetitie kan afgedwongen worden en in het meest gunstige scenario zou zelfs directe handhaving nog mogelijk zijn. Dan moet er komende zaterdag wel een resultaat gehaald worden uit tegen Excelsior Maassluis B1.

    De C1 heeft onverwachts weer een kansje om kampioen te worden in de landelijke 1e divisie. Door het gelijke spel van koploper PEC Zwolle C1, kan Alphense Boys C1, als ze komende zaterdag de loodzware uitwedstrijd van Zeeburgia winnen, tot op twee punten komen van PEC Zwolle en verhoogt daarmee de druk op de koploper die dan zijn laatste wedstrijd (thuis tegen Zeeburgia) moet winnen. Het doelsaldo is maar 2 punten in het voordeel van PEC, dus dat kan ook nog ingehaald worden als PEC niet wint van Zeeburgia. Het wordt ineens nog onverwachts spannend.

    Ook Alphense Boys C2 heeft nog een kans op de titel. De twee koplopers in de hoofdklasse (Forum Sport C1 en HBS C1) hebben één punt meer dan de mannen van Mitchell Meijer. Het programma van beide teams lijkt echter te eenvoudig dat ze daar nog punten laten liggen, maar je weet maar nooit.

    De D2 tenslotte is in een bloedstollend spannend gevecht gewikkeld om het kampioenschap van de hoofdklasse met Fc Zoetermeer D1. De beide teams staan exact gelijk en hebben ook nog eens precies hetzelfde doelsaldo. Komende zaterdag staan ze om 09.00 uur tegenover elkaar in Alphen a/d Rijn.

    Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams zaterdag 19 mei

    09.00 uur      AB D2 - FC Zoetermeer D1

    11.00 uur      AB D1 - Hollandia D1

    12.00 uur      AB B1 - JVOZ B1

    15.00 uur      AB A1 - OJC Rosmalen A1

    Afgelopen zondag werden de vergelijkingswedstrijdjes gehouden voor het geboortejaar 2010. Gijs en Nicole Vreeburg verzorgden de inschrijving. Om de spelers te beoordelen waren aanwezig: Dimitri Hansen, Jan Binnekamp, Hasan Yildiz, Martijn Teljeur en Hatim Noura. Ondanks de lichte regenval hebben de kids lekker gevoetbald, deden allemaal hun best en sloten af met het nemen van strafschoppen.

    Alphense Boys 17-1 (B1) is door Feyenoord uitgenodigd om op dinsdag 21 augustus om 11.00 uur te komen oefenen op Varkenoord tegen Feyenoord 17-1.

    De voetbalwedstrijd Alphense Boys - SWZ Boso Sneek is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio.Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    De Herfsttoernooien 2018 voor diverse jeugdselectieteams staan op de kalender. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

    Maandag 22 oktober:         Toernooi voor o15/o14, niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Dinsdag 23 oktober:           Toernooi voor o13-1 (niveau 2e divisie/3e divisie)

    Dinsdag 23 oktober:           Toernooi voor o12/o11 die  al 11 tegen 11 spelen                                                     (niveau hfd/1e kl)

    Woensdag 24 oktober:       Toernooi voor o15-1 teams (niveau 1e,2e,3e divisie)

    Woensdag 24 oktober:       Toernooi voor o13 (niveau 2e/3e klasse)

    Donderdag 25 oktober:      Toernooi voor o13/o12, niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Vrijdag 26 oktober:             Toernooi voor o9-1 teams (2010, niveau hfd/1e kl, 6                                                  tegen 6)

    Vrijdag 26 oktober:              Toernooi voor o10 teams (2009, 6 tegen 6)

    Inschrijven kan vanaf nu bij: toernooien@alphenseboys.nl 

     

    De kersttoernooien 2018-2019 van Alphense Boys (op onze twee kunstgrasvelden) gaan we ook weer organiseren. Voor iedere leeftijdsklasse zijn er twee poules met 5 deelnemers (dus 10 in totaal) wat moet leiden tot een grote en kleine finale. Hieronder de datums:

    Zaterdag 22 december:      Toernooi voor o13/o12,niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Zondag 23 december:        Toernooi voor o13 (niveau 2e/3e klasse)

    Donderdag 27 december:  Toernooi voor o12/o11  (11 tegen 11, niveau hfd/1e kl)

    Vrijdag 28 december:         Toernooi voor o11-1-teams (2008, 8 tegen 8, niveau                                     hfd/1e/2e klasse)

    Zaterdag 29 december:     Toernooi voor o9-1 (2010, niveau Hfd/1e klasse) 6 - 6

                                               Toernooi voor 08 (2011) 6 tegen 6

    Woensdag 2 januari:          Toernooi voor o15, niveau hoofdklasse/1e klasse)

    Donderdag 3 januari:         Toernooi voor o13-1 (niveau 2e divisie/3e divisie)

    Vrijdag 4 januari:                Toernooi voor o10 (2009, 6 tegen 6)

                                               Toernooi voor o12 (2007) 8 tegen 8

    Zaterdag 5 januari:             Toernooi voor o15-1 (niveau 1e, 2e, 3e divisie)

    Inschrijven kan vanaf nu bij: toernooien@alphenseboys.nl 

    A.s donderdag 17 mei om 20.00 uur in het Theater Parkvilla, Alphen aan den Rijn is de voorstelling "Dat schiet lekker op zo!" gratis te beleven. In deze voorstelling, met een lach maar ook een traan, vertelt een vader over wat hij allemaal meemaakt met zijn zoon, thuis, rond school en bij de sportclub van zijn zoon. Centraal staat de vraag: Hoe kunnen we het samen leuker maken op de club?

    De avond over sportiviteit en respect wordt georganiseerd door Hockeyclub Alphen en zij nodigen coaches, trainers en zeker ook ouders van Alphense Boys uit om de voorstelling bij te wonen. Nieuwsgierig? Neem alvast een kijkje op de website www.datschietlekkeropzo.nl. Aanmelden kan door een mail te sturen naar secretaris@hcalphen.nl met daarin je naam en het aantal personen.

    De talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord wordt het komende seizoen gehouden op woensdag 27 februari 2019

    Op zaterdag 26 mei staan de laatste competitiewedstrijden gepland. Er kan dan nog één week getraind worden voor wie dat wil. De laatste trainingen van de Fjes en guppen op woensdagmiddag o.l.v. Edwin Kluivers (die dan afscheid neemt) zijn op woensdagmiddag 6 juni

    Op vrijdag 1 juni stopt het normale trainingsschema en stoppen dus alle trainingen. Vanaf maandag 4 juni worden namelijk de grasvelden 4, 5 en 6 in onderhoud genomen door de gemeente en kan er niet meer getraind worden. Veld 3 volgt op maandag 11 juni (vanwege een toernooi op zaterdag 9 juni) en het pupillenveld (vanwege het sportweekend) op maandag 25 juni.

    We moeten het dan doen met alleen de kunstgrasvelden en daarop zijn dan nog enkele trainingen en wedstrijden gepland van jeugdselectieteams. Aanvragen om tòch nog een keer te trainen nà 3 juni per email naar Paul.Bahlmann@hetnet.nl   We doen dan ons best, maar kunnen niets garanderen. Dus niet boos worden als de velden al volgeboekt zijn.

    De ballenrekken gaan vanaf maandag 11 juni op slot en dan wordt de balans opgemaakt  t.a.v. het aantal zoekgeraakte ballen. Zoals bekend mag ieder team maximaal 20% van zijn trainings en wedstrijdballen kwijt raken. Zijn het er méér, dan moet er betaald worden door alle leden van dat team.

    Aan alle trainers en leiders het verzoek de wedstrijdballen mét netje (en eventueel waterzak)  in te leveren direct  na de laatste competitiewedstrijd. Dat kan gewoon in de commissiekamer. Op de ballen staat immers de naam van uw team.

    Als de trainer ook volgend jaar doorgaat bij Alphense Boys (wat wij natuurlijk vurig hopen) dan kunt u de hesjes en trainingsdopjes bij u houden voor het nieuwe seizoen (dat hebben wij genoteerd). Zo niet, dan de hesjes + dopjes + lichtsleutel ook inleveren met een briefje erbij van welk team ze zijn.

    Voorronde penaltybokaal

    Willen de trainers of leiders van de elftallen die mee doen aan het sportweekend hun beste penaltykiller doorgeven aan Ronald Martin van elke team mag er een deelnemer meedoen aan de halve finale. Deze deelnemer moet wel ingeschreven zijn en deelnemen aan het Sportweekend. Op woensdag 6 juni om 18:00 uur wordt deze halve finale geschoten. De winnaars van deze halve Finale mogen tijdens het sportweekend proberen om Marco Jansen op te volgen als beste penalty nemer van de Boys. Voor meer info r.martin@Casema.nl

    Komende vrijdagavond 18 mei om 19.00 uur zalde laatste clinic van dit seizoen aangeboden worden aan alle trainers/leiders  van Alphense Boys én van de met ons samenwerkende amateurverenigingen.

    Het thema van die avond is ''loop en coördinatie training gericht op voetbal''. Onze nieuwe trainer van de 17-2 van Alphense Boys (Dwight Schenkers)  is specialist op dat gebied en wil alle trainers een leerzame praktijkbijeenkomst aanbieden. Dwight zal diverse nuttige en vooral praktische oefenvormen laten zien, die op ieder niveau gegeven kunnen worden met daarbij de juiste opmerkingen en coaching.  De E-Top van Alphense Boys zal deze avond het demonstratieteam vormen. Het zal een verrijking zijn voor de trainers om deze clinic bij te wonen, zodat zij deze vormen weer kunnen inpassen in hun eigen trainingen.

    Na afloop van de praktijkbijeenkomst praten we in de kantine nog even na o.l.v. Dwight en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Wij rekenen op een grote opkomst en belangstelling (op dit moment 35 aanmeldingen)  en vragen jouw komst naar Alphense Boys op vrijdag 18 mei even aan ondergetekende bekend te maken (Paul.Bahlmann@hetnet.nl)

    Afgelopen zaterdag werd een fantastische avond georganiseerd voor onze vrijwilligers. Het was topdruk en bere gezellig. Buiten werd nog even deze foto geschoten van alle aanwezige vrijwilligers van Alphense Boys zonder welke wij de club niet draaiende kunnen houden.