• Alphense Boys JO15-4 – Bernardus JO15-1

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd Alphense Boys JO15-4 tegen Bernardus JO15-1 op het programma, de nummer 4 uit de competitie tegen de nummer 11 (voorlaatste).

Maar dit verschil in punten was in de eerste helft zeker niet terug te zien. De Boys begonnen voortvarend en de eerste kans was meteen een fraai doelpunt door Kay. Ralph verdubbelde de score door een strafschop te verzilveren. Maar de rest van de eerste helft was het Bernardus die het spel dicteerde. De ploeg uit Hazerswoude Rijndijk (met als trainer/coach ex-profvoetballer Marcel Valk) wist in korte tijd de score gelijk te trekken en zelfs uit te lopen tot 2-4. De Boys wisten daar niet veel meer tegenover te zetten, behoudens een mooie aanval die in de handen van de keeper van Bernardus strand en een schot voor langs.

Na een goed gesprek in de kleedkamer werd de tweede helft aangevangen. De Boys begonnen voortvarend met direct 2 kansen voor Senna, die door de keeper van Bernardus tot corner werden verwerkt. Uit het niets is daar opeens de 3-4 van Sam, een schot van afstand die over de keeper in het doel beland.

Bernardus spartelt nog tegen met een schot vlak naast en een bal op de lat maar deze helft lijkt voor de Boys te worden, ook omdat Bernardus geen wissels lijkt te hebben.

De Boys dringen verder aan en na een gemiste kans van Senna (op aangeven van Rick) weet Senna toch het doel te vinden: 4-4

Deze wedstrijd lijkt uit te draaien op een gelijkspel. Nog wat kansjes heen en weer. En dan is daar de bevrijdende 5-4 door Senna.

Met een kans voor Gijs en een schot van Ralph die naast gaat wordt de wedstrijd beeindigd.

De Boys hebben zich in de tweede helft hersteld van een matige eerste helft. Credits ook aan Bernardus die het de Boys in de eerste helft lastig maakte.