• E-Top – VOC JO12-1 Veel goals, maar geen punten in Rotterdam

Nog voordat de clubleiding de poorten van het terrein heeft geopend vormt zich een rij van auto’s met enthousiaste spelers en ouders voor het hek van het fraaie complex in Rotterdam. Hoewel het zoals altijd weer lekker vroeg is op de zaterdagochtend is het prima voetbalweer en kijkend naar het eerste veld waarop gespeeld zal worden zal het aan de faciliteiten vandaag in ieder geval niet liggen.

Wanneer de jongens zich omgekleed en warm gespeeld hebben kan de wedstrijd starten. Bij aanvang van de wedstrijd zijn de jongens even wat zoekend naar elkaar, maar onder hoge druk van de tegenstanders weten de Boys elkaar steeds beter te vinden.

Wanneer Bryan de bal weet te ondervangen en deze vooruit speelt op Senne is het eerste gevaar richting het doel van VOC, maar wordt er door de tegenstander sterk verdedigd. Niet veel later weet de snelle vleugelspeler van de Rotterdamse thuisclub eenvoudig drie man te passeren en werkt hij relaxed de 1-0 tussen de palen.

Daan weet met een mooie diepe pass Senne te bereiken, die na een loopactie de bal voor het doel krijgt. Enkele mogelijkheden, maar nog geen goal. Het lijkt erop dat de snelle 1-0 achterstand het laatste beetje slaap uit de ogen van de Boys heeft geveegd. De druk op de tegenstander is nu duidelijk hoog.

Wanneer Matz de bal gecontroleerd vooruit schiet, loopt Bryan door op de keeper en werkt de bal nipt langs de keeper. De gelijkmaker! Het is 1-1. Helaas is er niet veel tijd om de gelijkmaker te vieren want al snel lukt het de snelle blonde aanvaller van VOC om eenvoudig door te breken en de 2-1 te scoren. Het is een rommelige fase van de wedstrijd, met hier en daar onnodig balverlies.

Wanneer er vanuit de achterhoede van VOC een diepe bal vooruit gegeven wordt beland deze tussen onze verdediging en keeper Nigel. Een goede loop actie van de aanvaller van VOC weet hij om te zetten en een keurige 3-1. We zien het niet vaak, maar de Boys worden even overspeeld door hun tegenstander. En VOC is nog niet klaar, want wederom lukt het hen om de bal te ondervangen en in alle rust de 4-1 hoog over Nigel het doel in te werken.

Zou de wedstrijd dan nu al gespeeld zijn. Als toeschouwers hebben we er nog vertrouwen in, maar misschien wel tegen beter weten in. Of zouden de jongens zich herpakken? Senne en Santino zijn duidelijk niet van plan om zich al gewonnen te geven en werken zich samen vooruit langs de linkerzijde waarna Senne de bal mooi voor boogt en Julian de 4-2 tussen de palen schiet. Direct daarna een loopactie van Bryan langs de rechterkant en een bal voor op Julian. Julian schiet, maar de keeper stopt netjes. De Boys hebben duidelijk door dat ’t nu menens is! Er moet flink gewerkt worden, maar de wedstrijd is nog niet verloren.

Na een forse strijd in de verdediging neemt Julian de bal mee en knokt zich naar voren. Volle kracht vooruit en relaxed tikt hij de 4-3 binnen. Joshua raapt de bal uit het doel en snelt zich naar de middenstip. Het is duidelijk dat de jongens nog niet tevreden zijn om met een kleine achterstand de rust in te gaan.

Santino blokt de aanval van VOC en Serua kopt de bal vooruit richting Senne die de bal mooi voor weet te krijgen op Bram. Een schot op doel, maar de keeper stopt. Even laten een vrije trap voor de Boys vooruit, Bryan loopt in maar de sterke VOC keeper is goed uit zijn doel gekomen. Het is bijna niet bij te schrijven in de eindfase van de eerste helft, wanneer Joshua de bal mooi speelt naar Bryan die de bal diep geeft op Senne. Senne schiet goed op doel, maar de keeper houdt prachtig. De druk van de jongens blijft hoog. Een harde knal van Bram op doel en later een hard schot van Julian op de lat. De bal wil er nog niet in, maar de gelijkmaker hangt weldegelijk in de lucht.

Even is daar nog gevaar rondom Nigel zijn doel. Een corner voor de tegenstander is zoals vaak gevaarlijk op lengte. De corner wordt goed genomen en weggewerkt maar van net buiten de 16 is daar een fraai schietkans voor VOC, maar Nigel houdt scherp.

Wanneer Bram de bal krijgt en fraai tussen de verdediging door Senne weet weg te sturen, lukt het Senne de bal voor te krijgen op Julian. Julian tikt de bal rustig onder de keeper door en daarmee kunnen de Boys met 4-4 de rust in én misschien de fraaie hattrick van Julian even vieren. Pfff…. Wat een eerste helft…… De tweede helft starten we weer met gelijke kansen en psychologisch staan de Boys met zoveel veerkracht natuurlijk wel een beetje voor. Het is dan ook niet gek dat de jongens binnen enkele minuten alweer terug het veld op komen terwijl onze tegenstander nog geruime tijd op zich laat wachten.

De tweede helft gaat van start en de jongens starten direct scherp. Matz onderschept de bal en speelt naar Thijs. Thijs verlengd op Julian die zich 1 op 1 met de keeper werkt en al snel de 4-5 weet te maken. Vanuit een 4-1 achterstand terugkomen op een 4-5 voorsprong is een geweldige prestatie en we vragen ons af hoe het eigenlijk heeft kunnen gebeuren dat VOC zoveel doelpunten kon maken.

VOC geeft zich niet gewonnen en hoewel de vermoeidheid bij hen lijkt op te spelen wordt de aanval weer opgebouwd. Weer is daar Matz die de aanval stopt en de bal weer de juiste richting in werkt. Via Julian naar Bram is daar een schietkans, maar helaas naast. De druk blijft onverminderd hoog en de tweede helft wordt gespeeld op de helft van VOC!

Ook VOC blijft het proberen, maar nu is het Stef die sterk verdedigd en de doorbrekende aanvaller weet te stoppen. Wanneer de bal vervolgens bij Joshua komt stuurt hij Senne weg. Senne gaat hard op het doel af en VOC heeft een overtreding nodig om hem te kunnen stoppen. Een vrije trap op een fraaie plek net buiten de 16 meter wordt genomen door Bram, maar de keeper stopt.

Even later is daar ondanks de sterke verdediging toch een gevaarlijke kans voor VOC, maar Nigel redt beheerst. Er worden veel kansen gecreëerd door de Boys. Joshua onderschept en werkt zich vooruit. Een schietkans, maar de keeper houdt de hoge bal fraai uit zijn doel. Joshua stuurt Ersan weg, die wordt verrast door de keeper die heel ver uit zijn doel was en deze nét niet weet te passeren.

VOC probeert de aansluitingstreffer te maken en stuurt met lange ballen de snelle voorhoede spelers weg. Serua zit er dicht op en weet de doorbrekende speler bij te lopen en het gevaar te wijken. Wanneer VOC een vrije trap krijgt op een redelijke afstand van de 16 meter lijn wordt de vrije trap heel goed genomen. Een fraaie hoge boogbal is voor keeper Nigel onmogelijk te stoppen en daarmee is het 5-5.

Wanneer Matz een flinke afstand heeft afgelegd en zich richting het doel knokt beseft VOC dat hij niet te stoppen is zonder overtreding. Een vrije trap is dan ook het gevolg, welke door Bram maar net buiten de 16 wordt genomen. De keept stopt en daarmee blijft de stand gelijk.

Een aanval van VOC is uiteindelijk niet gevaarlijk, omdat buiten één vleugelspeler niemand van VOC is meegekomen. Zou de tegenstander het niet meer bijlopen? Senne werkt de bal mooi voor het doel en Bram schiet net over het doel.

Dan is daar een onbewaakt moment en loopt VOC makkelijk door het midden en laat 3 man achter de bal. De 6-5 wordt gemaakt en daarmee komen de Boys onverwacht toch weer op achterstand. Er zijn in de laatste fase van de wedstrijd nog wat kansen, maar de keeper van VOC houdt zijn doel goed schoon. Ersan creëert nog een corner, maar een doelpunt komt er niet meer uit. Dan blaast de scheidsrechter het eindsignaal en is de eindstand 6-5.

Het was een bijzondere wedstrijd. Eerst kom je onnodig op een forse achterstand, dat weet je vervolgens met ontzettend veel wils- en veerkracht recht te zetten waarna je dan ook verdiend op voorsprong komt en dan geef je het in een sterke tweede helft eigenlijk onterecht toch nog weg. Misschien miste we net een klein beetje geluk om de wedstrijd te kunnen winnen. Het was in ieder geval een spannende wedstrijd en je kunt ook niet altijd winnen.

De volgende competitiewedstrijd is tegen Jodan Boys op 26 mei en die gaan jullie gewoon weer winnen Boys!