• Alphense Boys B2 kan zich nog redden

Door een prima, maar zwaar bevochten overwinning op Spijkenisse B1 kan Alphense Boys B2 (zie actiefoto) zich nog steeds handhaven in de 2e divisie. Dat kan via de nacompetitie, maar ook rechtstreekse handhaving is niet onmogelijk. Maar ook rechtstreekse degradatie is nog niet afgewend. De A1 won bijzonder knap bij de nummer twee van de ranglijst en is nog volop in de race van een vervangende periodetitel. De B1 is al zeker van behoud van het 1e divisieschap en verloor met 2-0 bij Hollandia. De C2 is de twee koplopers nu tot op één punt genaderd, maar daar zal het helaas wel bij blijven. De D2 gaat nek aan nek met Fc Zoetermeer D1 aan de leiding in de hoofdklasse en wonnen vandaag met 9-0 van Noordwijk D1. Komende zaterdag ontmoeten de koplopers elkaar op ons hoofdveld. De D1 won zijn 18e competitiewedstrijd. De E-Top verloor met 6-5 van VOC

Alphense Boys 19-1 speelde vandaag de lastige uitwedstrijd tegen Alexandria'66 19-1 (2e op de ranglijst) en kwam met de volle drie punten naar huis. Het eerste kwartier was nog voor Alexandria, maar het lichte overwicht leverde hen geen grote kansen op. Daarna trok de ploeg van Jonathan Jonk de wedstrijd langzamerhand naar zich toe onder aanvoering van uitblinker Daily Loos, die vrijwel iedere afvallende bal te pakken had. In de 24e en 26e minuut  waren er twee mogelijkheden voor Mike Bavelaar

• Maar verder was er nog geen doorkomen aan bij de hechte defensie van Alexandria. Na rust lag het initiatief definitief bij Alphense Boys. Op aangeven van Mike Bavelaar kon Wessel Meiring net niet zuiver genoeg afwerken. In de 70e minuut kopte Floris Hazenberg de bal recht in de handen van de Alexandria keeper.  Ook Achraf Merroun wist de toch wel verdiende goal niet te maken. Even later was het opnieuw Floris Hazenberg die zijn kopbal én schot gepakt zag worden door de keeper. In de 80e minuut kwam Jhustin Concetion het veld in en dié maakte het verschil. Eerst werd hij in de 81e minuut in de diepte gelanceerd en legde hij de bal perfect af op Floris Hazenberg die voor de verdiende 0-1 zorgde.

• Twee minuten later stuurde Mike Bavelaar de goed ingevallen Jhustin Concetion opnieuw de diepte in, was eerder bij de bal dan de uitlopende keeper en zorgde voor de bevrijdende 0-2.

• De A1 doet dus nog steeds mee in de strijd om de periodetitels voor de nacompetitie. Volgende week zaterdag speelt de A1 om 15.00 uur thuis tegen OJC Rosmalen A1. Met dank voor de foto's van Erik Saeijs

12. Baronie 19-1                                  20-16

Alphense Boys 17-1 moest het vandaag opnemen tegen Hollandia B1. De B1 heeft zich al gehandhaafd in de eerste divisie, voor Hollandia is dit nog niet zeker. Dit verschil bleek ook in de wedstrijd goed zichtbaar. Hollandia was scherper, gretiger en deed er meer aan dan de B1 om de wedstrijd te winnen. In de openingsfase kwam de B1 nog wel een aantal keer goed door maar konden de voorzetten geen medespeler bereiken. Daarna nam Hollandia het initiatief over en was het voor de B1 vooral tegenhouden. In de 8ste minuut kon Jordi Geijsen met een uiterste krachtsinspanning nog de achterstand voorkomen. In de 27ste minuut hetzelfde verhaal alleen nu waren Mike Mulder en keeper Bas Schol degenen die op de doellijn redding wisten te brengen. Voor rust wisten de boys nog twee kleine kansen te creëren maar de kopbal van Younes Bouhamed en de volley van Nick Broekhuizen misten de kracht om de keeper te verschalken. Na rust hetzelfde spelbeeld Hollandia met het overwicht en de B1 die hoopte er op snelheid uit te komen. Twee minuten na rust moest er opnieuw op de lijn redding gebracht worden. Een klutsbal ging over iedereen heen maar nu was het Frank vd Hoorn die op de lijn redding wist te brengen.

• Niet veel later kwam Hollandia dan toch op voorsprong. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingeschoten deze bal belandde nog op de lat maar de rebound viel precies voor de voeten van de meegelopen speler die de bal makkelijk binnen kon tikken. De boys kreeg nog een kans om de achterstand te herstellen. Nick Broekhuizen gaf een prima steekbal op Younes Bouhamed die vanaf de zijkant alleen op de keeper af kon gaan maar zijn poging werd nog net gekeerd. Daarna gingen de boys zonder succes meer risico nemen, waar vooral Hollandia veel profijt van had. Want in de omschakeling lagen er enorme ruimtes die Hollandia prima bespeelde. Uit een van de vele uitbraken wist Hollandia een kwartier voor tijd de beslissing te forceren. Een speler stond geheel vrij in de 16-meter en had de tijd om de hoek uit te zoeken.

Een terechte nederlaag voor de B1. Zonder absolute beleving en inzet win je in de eerste divisie geen enkele wedstrijd. Volgende week hopen we een gretige groep te zien die zich wil revancheren voor vandaag. JVOZ is dan thuis om 12.00 uur de opponent.

8. JVOZ 17-1                           12-5

Alphense Boys 17-2 speelde vandaag een superbelangrijke thuiswedstrijd tegen Spijkenisse 17-1. Twee dagen eerder zag het naaste belager Gemert B1, in de strijd tegen rechtstreekse degradatie, verliezen van Spijkenisse B1 met 1-3.  De boys van Jeffrey van Dijk hadden dus één punt meer.  Al na drie minuten waren de Boys dreigend, maar de 'final touch' ontbrak. Direct in de omschakeling counterde Spijkenisse B1 via hen rappe linksbuiten gevaarlijk door. De bal vloog hard en nauwelijks langs het doel van Ot v/d Last. Even later was er een te korte terugspeelbal van de centrale verdediger van Spijkenisse B1 die Dyrell Dongor wist te onderscheppen. Hij zag de mee gelopen Junior Sonowo over het hoofd en zodoende wist de doelman redding te brengen. Na 15 minuten spelen was er een magistrale dieptebal van Max van Hees, maar Mohaned Osman schoof de bal nét naast de verkeerde kant van de paal.

• Spijkenisse B1 kreeg hierna meer en meer de grip over de wedstrijd en kregen ook kansen, maar gelukkig voor Alphense Boys B2 stond de organisatie achterin voortreffelijk en met name Yassine Bachar en Taner Bayram wisten een hoop weg te halen centraal achterin. Aan de zijkanten werkte Yuval Checkley een redelijk foutloze wedstrijd af en Nabil Sayadi knokte zich - na zijn vakantie - met een hoop passie gedurende de wedstrijd steeds beter in de wedstrijd. Als het al dan gevaarlijk was, dan was daar altijd Ot v/d Last die de gevaarlijke momenten pareerde. In de tweede speelhelft hadden de Boys al na één minuut op voorsprong moeten komen. Een goede ingreep van Yuval Checkley die gevolgd werd met een fantastische pass zette Mohaned Osman direct vrij voor de keeper. Helaas speelde hij de bal te ver voor zich uit. In de 45' minuut kwam Steven Overduin in de ploeg. Zijn eerste balcontact was een fantastische dieptepass. Die Taner Bayram als eindstation kende. Hij zette een actie in en de bal belandde op de arm van een speler van Spijkenisse B1: strafschop.  Dat was een klusje voor Max van Hees. De bal vloog onhoudbaar en hard in de rechterbenedenhoek: 1-0.

• Vervolgens kregen de Boys meer ruimte, maar een goed schot van Junior Sonowo (uit de draai) belandde net over de lat van de gasten. Ook Max van Hees kreeg de bal enkele keren nét niet goed mee. Taner Bayram kwam één keer nog in een goede positie terecht. Alleen kon niet de ruimte vinden om af te drukken. Na 62 minuten moest Lars Verzaal geblesseerd het veld verlaten. Voor hem kwam Salax Mahamud in het veld. Eveneens terug van een vakantie. Hij knokte zich ook steeds beter in de wedstrijd. Daarna was het vooral overleven geblazen voor de Boys. Zo moest Ot v/d Last, die een meer dan goede wedstrijd keepte, nog één keer redding brengen in een 1 tegen 1 situatie. Hij deed dit met ziel en zaligheid, en kreeg daarbij zelfs de schoen van zijn tegenstander in zijn gezicht. Dat leverde een blauw oog op In de eindfase wisten de Boys de overwinning over de streep te brengen. Door de overwinning van Gemert en de nederlagen van Alexandria en Spartaan, is het onderin allemaal dicht bij elkaar geschoven en wordt alles beslist in de laatste twee competitiewedstrijden.

Speciale vermelding naar Kaj van der Veldt en Rik van 't Woud (C1) die hen vrije zaterdag hadden opgeofferd om aan te sluiten bij de wedstrijdselectie van de B2. Nogmaals dank daarvoor. Het wordt meer dan gewaardeerd.

Volgende week gaan de Boys de strijd aan met de nummer 4 van de ranglijst: Excelsior Maassluis B1. Dat vandaag met 0-3 verloor van MVV Maasstricht B1. De thuisploeg is nog volop in strijd om een plek in de nacompetitie voor promotie. Het zal een zwaar karwei worden voor de Boys, maar als er zo wordt gestreden als vandaag is alles mogelijk. Zeker in deze toch wat opmerkelijk 2e divisie als dit seizoen. Aanvang in Maassluis om 13.00 uur.

12. Gemert 17-1                         20-19

Alphense Boys 15-1 was vrij van competitie. Volgende week zaterdag speelt de C1 om 12.00 uur uit tegen Zeeburgia C1

De uitslagen in de 1e divisie bij de C1

De Graafschap 15-1 - PEC Zwolle 15-1 (zondag 13 mei)

12. Go Ahead o15                      20-9

Alphense Boys 15-2 moest na een lange tijd zonder competitiewedstrijd, vandaag tegen laagvlieger RKAVV 15-1 spelen. Na het behalen van de O15 bekerfinale en een week met maar een trainingsdag, moesten de boys zich dus weer opladen voor dit duel. Ondanks de 3 punten achterstand op de koploper, is de 1e plek toch wel redelijk uit zicht geraakt. Vooraf werd dan ook een doelstelling bepaald om de laatste 3 competitiewedstrijden in te gaan. Voor de wedstrijd stonden de Boys op 84 doelpunten vòòr en het doel moet zijn om na 22 competitiewedstrijden op minimaal 100 doelpunten te staan. De wedstrijd tegen RKAVV was vanaf minuut 1 tot minuut 70 hetzelfde. Een dominant Alphense boys en een slap RKAVV dat werkelijk niks in te brengen had en totaal niet voor het doel van Aaron verscheen. Ondanks dat de boys veel in balbezit waren, was het tempo heel laag. Het veldspel was zeker niet om je vingers bij af te likken. Het duurde ook tot de 22e minuut voor de eerste goal gemaakt werd. Bujo kreeg de bal binnen de 16 meter en gaf de bal voor op Jayden Pieters.

• Hij kon de bal met een sliding in het doel werken. Voor en na het doelpunt creëerden we genoeg kansen, maar niemand was echt een killer in de 1e helft. We schoten alle ballen recht op de keeper af, schoten over de bal heen of gaven ballen te hard af. In de 2e helft moest het tempo eigenlijk een stuk omhoog en gelukkig gebeurde dat ook. Met als resultaat maar liefst acht doelpunten. In de eerste vijf minuten scoorde Tom de 2-0 (afvallende bal) en de 3-0 (voorzet van Jordi). In de 55e minuut scoorden Bujo na een goede actie

• Twee minuten later scoorde Thierry op aangeven van Bujo. Na de 5-0 zakte het een beetje in en werd er tien minuten lang heel slecht gevoetbald. Gelukkig herpakten we ons en scoorden we binnen vijf minuten 4 keer. Niels liet in de 64e minuut een afgemeten dieptebal op Jelle van zijn voeten vertrekken. Jelle nam de bal goed aan en ronde keurig af in de verre hoek.

• Jordi scoorde de 7-0 nadat hij de bal zelf had veroverd op ongeveer 30 meter van de goal. Hij dribbelde richting de goal en ging drie man voorbij en scoorde beheerst met links. Thierry scoorde de 8-0 op aangeven van Jelle en de 9-0 was het wederom Jordi die de bal vanaf 20 meter in de verre hoek kon krullen.

• De scheidsrechter was kennelijk de tel kwijt geraakt en noteerde op het wedstrijdformulier 10-0. Maar het was toch echt 9-0. Een prima resultaat met een goede tweede helft. Op dit moment 94 doelpunten gescoord en met nog 2 wedstrijden te gaan heeft Forum sport gelijk gespeeld tegen RKDEO waardoor HBS (plek 2) gelijk staat met Forum Sport (plek 1) en wij op één punt achter deze twee staan. Des te meer balen dat wij tegen GDA en Den Hoorn gelijk gespeeld hebben en deze punten nu missen om de koppositie in handen te hebben. Volgende week zaterdag speelt de C2 om 11.00 uur bij en tegen Ter Leede C1. Club fotograaf Arjan de Graaf makte weer een prachtige fotoreportage van de wedstrijd. Klik op deze link en geniet van de mooie plaatjes:  flic.kr/s/aHsmfEgMDC

12. Fc Zoetermeer 15-1              19-5

Vandaag stond voor Alphense Boys 13-1 de uitwedstrijd in Bussum tegen BFC op het programma. De tegenstanders hadden heel sportief een erehaag gemaakt voor de kampioenen, grote klasse! Toen de wedstrijd begon waren de messen geslepen en ging het er hard aan toe. Beide ploegen probeerde met verzorgd voetbal tot kansen te komen maar in het eerste gedeelte waren er weinig grote kansen. Een schot van Noah Gesser werd goed gepakt door de keeper na 10 minuten en Adil Bizih kwam net te kort bij een voorzet van de zijkant. Na ruim 15 minuten kwam BFC op voorsprong, een corner viel bij de tweede paal zomaar binnen. Enkele minuten later werd de score alweer verdubbeld, Mike Heisterkamp kon de bal niet klemmen en de spits was er als de kippen bij om de 2-0 in te tikken. Na rust gingen de mannen van trainer Sander vd Kleij een tempo hoger spelen en dat resulteerde direct in de aansluitingstreffer. Noah Gesser gaf de bal af en Jordie Koeleman kon de bal intikken, 2-1.

• Wie anders dan Noah Gesser zorgde vijf minuten na rust voor de 2-2.

• Een paar minuten daarna leek BFC op voorsprong te komen maar de goal werd (terecht) afgekeurd. Daarna was het weer Alphense Boys wat de klok sloeg, de tandem Noah Gesser - Jordie Koeleman was opnieuw succesvol en Jordie schoot Alphense Boys op voorsprong (2-3). Tien minuten voor tijd was het de kleinste man van het veld die knap binnen kopte voor BFC, 3-3. Direct van de aftrap stuurde aanvoerder Wessel Kooy Noah Gesser diep en Gesser legde de bal breed op Aldo Jager en hij bepaalde de eindstand op 3-4!

• Volgende week zaterdag speelt de D1 zijn laatste thuiswedstrijd om 11.00 uur tegen Hollandia D1.

12. Buitenveldert 13-1                         20-9

Alphense Boys 13-2 is met nog 3 wedstrijden te gaan verwikkeld in een spannende titelstrijd. Vanmorgen nam de ploeg van trainer Robin Stolwijk het op tegen Noordwijk 13-1. In de openingsfase werden de intenties en krachtsverschillen direct duidelijk. In de 6e minuut zette middenvelder Tim van Veen met een vlammend schot van 15 meter Alphense Boys op voorsprong (1-0). Vervolgens werd er schot na schot afgevuurd richting de Noordwijk doelman maar deze wist ze allemaal te keren tot aan de 20e minuut, vanaf dat moment scoorde Alphense Boys in een tijdsbestek van 10 minuten vier keer. De eerste twee kamen net zoals de laatste van de voet van Sven Verpoort en daar tussen scoorde Sam Ringeling op aangeven van Kevin de Zwart (5-0).

• Na rust zette Noordwijk nog even aan maar het kon geen vuist maken en was de bal steeds snel kwijt aan één van de jagende Alphense Boys spelers. In de 41e minuut werd de eerste treffer na rust gemaakt, op aangeven van Abdul Ibrahimi scoorde Tommie Koster vanaf de doellijn (6-0)

• Ondanks dat het spelniveau na rust iets minder verzorgd was bleef Alphense Boys gevaarlijk opduiken voor het doel van Noordwijk. In de 50e minuut was opnieuw Sven het eindstation bij een lage voorzet van Abdul (7-0). Waar vorige week de score niet verder opliep tegen Katwijk o13 konden de Boys-spelers nu in de absolute slotfase nog twee keer juichen. De 8-0 kwam van de voet van goed spelende Dean Valentijn en de 9-0 door Abdul (na een slimme vrije trap van Sam).

• Als wij ons eigen dynamische voetbal spelen, een-tweetjes blijven maken, mannetjes passeren in één-tegen-één-duels en derde man-situaties opzetten, dan zie je dat wij fantastische goals maken. Daarmee hebben we opnieuw laten zien dat wij goed kunnen voetballen. De spelers helpen, ondersteunen en complimenteren elkaar ook veel, waardoor we als team een hoog niveau halen en het individu zich kan onderscheiden. Volgende week zaterdag speelt om 09.00 uur thuis tegen Alphense Boys 13-2 voor de competitie tegen medekoploper Zoetermeer 13-1. Beide teams hebben evenveel punten en exact hetzelfde doelsaldo, alleen heeft Alphense Boys één doelpunt meer gemaakt en staat daarom bovenaan. Volgende week weten we meer.

12. Rijnsb. Boys 13-1                             20-8

Alphense Boys 12-1 opende de uitwedstrijd tegen VOC 12-1 met veen kans voor Senne. Niet veel later weet de snelle vleugelspeler van de Rotterdamse thuisclub eenvoudig drie man te passeren en werkt hij relaxed de 1-0 tussen de palen.   Wanneer Matz de bal gecontroleerd vooruit schiet, loopt Bryan door op de keeper en werkt de bal nipt langs de keeper (1-1)

• Helaas is er niet veel tijd om de gelijkmaker te vieren want al snel lukt het de snelle blonde aanvaller van VOC om eenvoudig door te breken en de 2-1 te scoren. Het is een rommelige fase van de wedstrijd, met hier en daar onnodig balverlies. Wanneer er vanuit de achterhoede van VOC een diepe bal vooruit gegeven wordt beland deze tussen onze verdediging en keeper Nigel. Een goede loop actie van de aanvaller van VOC  weet hij om te zetten en een keurige 3-1. We zien het niet vaak, maar de Boys worden even overspeeld door hun tegenstander. En VOC is nog niet klaar, want wederom lukt het hen om de bal te ondervangen en in alle rust de 4-1 hoog over Nigel het doel in te werken. Zou de wedstrijd dan nu al gespeeld zijn? Senne en Santino zijn duidelijk niet van plan om zich al gewonnen te geven en werken zich samen vooruit langs de linkerzijde waarna Senne de bal mooi voor boogt

• en Julian de 4-2 tussen de palen schiet. Na weer een forse strijd in de verdediging neemt Julian de bal mee en knokt zich naar voren. Volle kracht vooruit en relaxed tikt hij de 4-3 binnen. Joshua raapt de bal uit het doel en snelt zich naar de middenstip. Het is duidelijk dat de jongens nog niet tevreden zijn om met een kleine achterstand de rust in te gaan. Wanneer Bram de bal krijgt en fraai tussen de verdediging door Senne weet weg te sturen, lukt het Senne de bal voor te krijgen op Julian. Julian tikt de bal rustig onder de keeper door en daarmee kunnen de Boys met 4-4 de rust in én misschien de fraaie hattrick van Julian even vieren.

• De tweede helft gaat van start en de jongens starten direct scherp. Matz onderschept de bal en speelt naar Thijs. Thijs verlengd op Julian die zich 1 op 1 met de keeper werkt en al snel de 4-5 weet te maken. Vanuit een 4-1 achterstand terugkomen op een 4-5 voorsprong is een geweldige prestatie en we vragen ons af hoe het eigenlijk heeft kunnen gebeuren dat VOC zoveel doelpunten kon maken. VOC probeert de aansluitingstreffer te maken en stuurt met lange ballen de snelle voorhoede spelers weg. Serua zit er dicht op en weet de doorbrekende speler bij te lopen en het gevaar te wijken. Wanneer VOC een vrije trap krijgt op een redelijke afstand van de 16 meter lijn wordt de vrije trap heel goed genomen. Een fraaie hoge boogbal is voor keeper Nigel onmogelijk te stoppen en daarmee is het 5-5. Dan is daar een onbewaakt moment en loopt VOC makkelijk door het midden en laat drie man achter de bal. De 6-5 wordt gemaakt en daarmee komen de Boys onverwacht toch weer op achterstand. Er zijn in de laatste fase van de wedstrijd nog wat kansen, maar de keeper van VOC houdt zijn doel goed schoon. We verliezen met 6-5. Volgende week zaterdag is de 12-1 vrij. Op zaterdag 26 mei speelt de 12-1 zijn laatste wedstrijd om 11.30 uur uit tegen Jodan Boys 12-1

De uitslagen in de hoofdklasse van de 12-1

VOC 12-1 - Alphense Boys 12-1 6-5

Jodan Boys 12-1 - Gravenzande 12-1

De stand in de hoofdklasse van de o12-1

1. Jodan Boys 12-1                                       7-19

2. Westlandia 12-1                                       7-16

3. Alphense Boys 12-1                                9-16

4. VOC 12-1                                                 8-13