• Alphense Boys D1 wint Heitinga toernooi

Alphense Boys D1 blijft maar prijzen pakken dit seizoen. Op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) haalden ze de finale van het ARC Heitinga toernooi en wonnen die met 2-1 van Ajax 13-2.  Ook Alphense Boys 12-2 (o.l.v. Hatim Noura) won de finale van hun leeftijdsgroep (na strafschoppen). Die foto's volgen later. De poulefase werd door de D1 vrij makkelijk doorgekomen. In de finale (met Kevin Blom als scheidsrechter) klapten de Ajaxieden er bovenop. Beide teams kenden elkaar immers van haver tot gort uit de competitie (2x winst met 2-1 voor de Boys) en Ajax dacht aan het spreekwoord ''3x is scheepsrecht''. De vaardige Ajaxieden hadden wellicht het betere van het spel, maar in de aanval bij Alphense Boys liep ene Noah Gesser (volgend seizoen is hij Ajaxied....!) en hij maakte wederom het verschil. Na 10  minuten gaf hij een perfecte steekpass op Adil Bizih die de bal vervolgens knap diagonaal binnenschoot (1-0). Vijf minuten later kwam Ajax op gelijke hoogte via een vrije trap (1-1). Wederom vijf minuten later bereikte aanvoerder Wessel Kooij zijn aanvalsleider Noah Gesser. Die werd door drie Ajax verdedigers aangepakt, bleef struikelend overeind, worstelde zich langs de verdedigers en schoof alleen voor de Ajax keeper de bal met zijn linkerbeen in het doel. Een typische ''Noah Gesser'' goal en dat bleek ook de winnende goal. Op het podium mocht de trotse ploeg van trainer Sander v/d Kleij de grootste beker uit handen van John Heitinga ontvangen. Het  toernooi was weer perfect georganiseerd door ARC met tal van vrijwilligers. Ieder team had zelfs een vaste ARC begeleider. Het was echt top.