• Woensdagnieuwtjes

    Dinsdagavond was de eerste ruilbeurs voor de voetbalplaatjes van de Hoogvliet-actie. De volgende ruilbeurs staat - in verband met de vakantie - op woensdag 16 mei op de agenda. Inmiddels zijn de plaatjes van de teams die ontbraken in de teamlaatjes gelegd. De jeugdleiders hebben een mailtje ontvangen met het verzoek om deze aan hun spelers/speelsters uit te delen. Ook op zaterdag 19 mei van 10.00-11.30 uur is er nog een ruilbeurs en dan is deze mooie actie echt klaar.

    De Kuip is zondag 3 juni het decor van een groot onder 9 pupillentoernooi, waaraan de jongste jeugdteams van Feyenoord en die van de Feyenoord Academy Partners (waaronder Alphense Boys) deelnemen. De toegang tot deze heerlijke jeugdvoetbaldag in het mooiste stadion van Nederland,  is gratis.

    Feyenoord Academy deelt haar ervaring en expertise op structurele basis met haar Academy Partners, een select aantal topamateurverenigingen in met name Zuid-Holland die net als Feyenoord de persoonlijke ontwikkeling van jong voetbaltalent centraal hebben staan. Tijdens de vierde editie van het Feyenoord Academy Partnertoernooi (aanvang 9:00 uur) speelt de top van het regionale onder 9 pupillenvoetbal tegen elkaar in De Kuip. Deelnemende clubs: Feyenoord, Sportclub Feyenoord, Alphense Boys, BVV Barendrecht, VV Spijkenisse, RBC Roosendaal, VVIJ, Oranje Wit, Alexandria '66, Velo, FC 's-Gravenzande, RCL, VOC

    Informatie toeschouwers: Parkeren voor het Maasgebouw. Toegang via de hoofdingang. Toegang stadion gratis. Geen toegang tot het veld voor toeschouwers. Horeca punten zijn tijdens het toernooi open.

     

  • Morgen (donderdag 10 mei) begint het 3-daagse Heitinga toernooi  bij v.v. ARC. Op donderdag komen dan Alphense Boys 13-1 en 12-2 in actie

    Hieronder het wedstrijdschema van Alphense Boys D1

    09.30-09.47 uur       AB 13-1 - ARC 13-1

    10.10-10.27 uur       AB 13-1 - Coerver coaching 13-1

    11.10-11.27 uur       AB 13-1 - Inspire Football Academy 13-1

    12.20-12.37 uur       AB 13-1 - Born tot Play 13-1

    Daarna volgen er kruisfinales

    Op zaterdag 12 mei doen Alphense Boys 8-1, 9-4 en 11-3 ook mee aan het Heitinga toernooi

    Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams zaterdag 12 mei

    09.00 uur      AB 13-2 - Noordwijk 13-1

    11.00 uur      AB 15-2 - RKAVV 15-1

    13.00 uur      AB 17-2 - Spijkenisse 17-1

    Alphense Boys TV is inmiddels in werking. Op een groot TV scherm op de plek waar eerste de standenborden hingen, wordt nu allerlei informatie gegeven zoals, standen van alle teams, aankodiging wedstrijden, de laatste uitslagen, de mooiste eredivisie goals, het laatste sportnieuws van Nu en korte filmpjes. O.a. het kampioenschap vn de D1 en het in de sloot springen van de mannen is te zien op dat grote scherm. Een absolute aanwinst voor de kantine en voor onze club.

    Deze investering is mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de Club van Honderd. Eveneens dankzij de Club van Honderd is door Johnny Rijsdam tegelijk gewerkt aan de optimalisering van de ICT-voorzieningen op het Boyscomplex.

  • Vanavond (woensdag) oefent Alphense Boys 1 op Spangen in het stadion van Sparta Rotterdam tegen Jong Sparta met daarin een aantal testspelers. Aanvang 19.30 uur

    Dogan Corneille, oud trainer van Alphense Boys, wordt de nieuwe hoofdtrainer van Excelsior Maassluis (2e divisie)

    Wij willen de kinderen uit het geboortejaar 2010 uitnodigen voor de vergelijkingswedstrijden bij de Alphense Boys op zondag 13 mei van 9.15-10.30 uur.  De jongens/meiden gaan partijtjes van 4:4 spelen. Vanaf 8:45 kunnen de kinderen zich melden in de kantine. Doel van deze wedstrijden is om te bepalen in welk Jo9-team uw kind geplaatst gaat worden in het volgende seizoen.

    Komende vrijdag (11 mei) starten de zaterdag 1 trainers John Cuvelier en Ron Martin al met trainingen aan de nieuwe zaterdag 1 spelers. Iedere vrijdag om 19.30 uur is er dan gelegenheid voor die spelers om gezamenlijk te trainen. Enkele spelers hebben nu gen club of hebben al een tijdje niet gevoetbald en dan is het zaak om nu al voorzichtig te beginnen. Ook eind juni zal er 2½ week getraind worden (van 26 juni t/m 12 juli) maar dan met de héle groep van zaterdag spelers.

    Jens Toornstra (ex-Alphense Boys) was afgelopen zondag aanvoerder van Feyenoord in de uitwedstrijd tegen Heerenveen (2-3 winst voor Feyenoord)

    Op Hemelvaartdag (donderdag 10 mei) en 2e Pinksterdag (maandag 21 mei) wordt er bij Alphense Boys niet getraind.

    Vandaag, woensdagmiddag 9 mei, is het in onze regio nog steeds mei-vakantie en dan zijn er dus geen woensdagmiddag trainingen o.l.v. Edwin Kluivers.

    Afgelopen zaterdag ging de B2 van Alphense Boys voetvolleyen in Aalsmeer waar ze een prachtig overdekt complex hebben. De spelers van onze 17-2 (die in fel gevecht is om degradatie vanuit de 2e divisie af te wenden) deden daarmee aan teambuilding met het oog op de drie laatste belangrijke competitiewedstrijden. Gaat het de mannen van trainer Jeffrey van Dijk lukken om de nacompetitie te halen? Komende zaterdag spelen ze om 13.00 uur thuis tegen Spijkenisse 17-1.

  • In de voorbereiding op het volgende seizoen speelt Alphense Boys D1 in augustus o.a. oefenwedstrijden tegen Feyenoord D1 (thuis op zaterdag 11 augustus) en Sparta Rotterdam D1 (uit op dinsdag 28 augustus).

    Alphense Boys 17-2 oefent in augustus o.a. tegen Sparta Rotterdam 16-1 (uit op dinsdag 28 augustus) , het team waar volgend seizoen Jelle Hak (nu nog Alphense Boys C1) in gaat spelen.

    Alphense Boys zaterdag 1 oefent op zaterdag 18 augustus thuis tegen Feyenoord 19-1 dat dan onder leiding staat van Dirk Kuijt.

    Alphense Boys C1 oefent op zaterdag 11 augustus op Papendal tegen Vitesse C1.

    Alphense Boys D2 oefent op zaterdag 18 augustus thuis tegen Feyenoord o12.

    Op woensdag 5 september oefent Alphense Boys 12-1 thuis tegen Feyenoord o11.

    De voetbalwedstrijd Purmersteijn - Alphense Boys is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal het radioverslag verzorgen. Ook wordt er in deze uitzending verslag gedaan van meerdere sportevenementen  uit de regio.

    Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

    Osama Rachid (ex-Alphense Boys) is met zijn ploeg CD Santa Clara gepromoveerd naar cde hoogste divisie van Portugal. De middenvelder en oud-speler van Alphense Boys 1, had met Santa Clara aan een 3-0 overwinning op Real Sport Clube voldoende voor de tweede plek, achter kampioen Nacional. Lees via deze link meer bijzonderheden over Osama.

    Hoe de Nederlander Rashid een heldenstatus geniet op de Azoren | NOS

    Wat een ongelofelijke prestatie leverde Alphense Boys 15-2 (C2, allemaal 1e jaars) in het bekertoernooi van de KNVB in de hoogste A-categorie. Zelf komen de mannen van trainer Mitchell Meijer uit in de hoofdklasse (nog een héél klein kansje op de titel)  In de poulefase werd o.a. ARC C1 (3e divisie) verslagen en in de knock out fase werd gewonnen van Velo C1 (3e divisie), Graaf Willem II Vac, UVS C1 (2e divisie) en DHC C1 (2e divisie). Nu wacht in de finale DSO C1 die onlangs kampioen werd van de 2e divisie en promoveerde naar de landelijke 1e divisie.

  • Iedere tweede maandag van de maand is er het radioprogramma De Voetbalkantine. Vanuit een wisselende voetbalkantine in de gemeente Alphen aan den Rijn nemen we dan de lokale amateurvoetbalactualiteit door. Bij Alphense Boys komt de Voetbalkantine langs op maandag 14 mei. Deze maand zijn John Cuvelier en Elias Karmiris de tafelgasten. We gaan het dan niet alleen over de eerste elftallen hebben van de gemeente Alphen-clubs maar met John ook over Zaterdag 1 en Karmiris - die nog onder Cuvelier heeft gevoetbald in de Boys-jeugd - over het wel of niet aanstaande kampioenschap van Aarlanderveen. De uitzending is van 20.00 tot 21.00 uur.

    Alphense Boys 13-2 (D2) is in een nek aan nek race bezig met Fc Zoetermeer 13-1 (D1) om het kampioenschap van de hoofdklasse en dus promotie naar de 3e divisie.   Er zijn nog drie wedstrijden te gaan en FC Zoetermeer heeft een doelsaldo van 51 en Alphense Boys 50......! Op zaterdag 19 mei om 09.00 uur ontmoeten beide teams elkaar in Alphen aan den Rijn. Maar eerst moeten beide teams de competitieronde van komende zaterdag winnend zien af te sluiten.

  • Robin Sassen is al jaren een vertrouwd gezicht op de bank bij de Altior-selectie, als assistent van de trainers. Maar dat hij zelf ook een aardig balletje kan trappen, liet hij zien op zondag 29 april. Het eerste van Altior had het G-team van Alphense Boys, waarin Robin speelt, uitgenodigd voor een oefenduel. En een duel werd het.
    Robin kwam een aantal keren oog in oog te staan met neef Jeroen Sassen. Twee keer scoorde hij, waarvan een keer uit een door scheidsrechter Peter Otto gegeven penalty. Met een schitterende redding kon Jeroen net aan een hattrick voorkomen. Robin: "Ja die laatste gunde hij me niet hoor, haha. We vonden het heel erg leuk, best spannend nog. Ik hoop dat het een traditie wordt."
    De Alphense Boys - en zeker niet te vergeten girl Mirjam - bleken toch echt te sterk en konden na het eindsignaal een glansrijke 3-8-overwinning gaan vieren.


    Van 10 mei t/m 5 juli wordt geen kleding uitgeleverd die via de webshop wordt besteld. Dit i.v.m. vakanties en veranderingen aan de webshop. Er kan wel gewoon kleding tijdens de pasavonden en via de webshop worden besteld, echter de uitlevering vindt na 5 juli plaats. Kleding die voor 1 juli wordt besteld, wordt tegen de huidige prijslijst geleverd. Voor zaken die niet kunnen wachten, kunt u terecht bij Bahlmann Sport in winkelcentrum Herenhof.