• Weer punten voor Boys 5

    Afgelopen weekend stond de wedstrijd MMO 5- Alphense Boys 5 op het programma. De wedstrijd was al een paar keer verplaatst, maar nu kon er eindelijk gespeeld gaan worden. In Hoogmade is er geen kunstgras, dus bij neerslag liggen de velden bij MMO er snel uit.

    Er werd genoeg man opgetrommeld voor deze wedstrijd. Zijar, Nazim, Buul, Melvin, Patrick en onze verloren zoon Najim waren niet aanwezig. Murat, Rob en Sezer waren er toch bij, dus met 3 wissels kon er gestart worden. Geen overbodige luxe, omdat meerdere spelers last van pijntjes hadden. Begint hier en daar wat te kraken nu het einde van het seizoen in zicht komt.

    Aanvoerder Meijer had vandaag niet zo veel inspiratie en liet de opstelling over aan ex-aanvoerder Schouten. De invulling was niet zo moeilijk daar er om tien voor elf slechts 11 man aanwezig waren. De ‘ster’ spelers kwamen, zoals bij elke uitwedstrijd, net voor aanvang binnen lopen.

    De thuiswedstrijd werd met 11-1 gewonnen, dus de verwachting was dat MMO dit keer wat meer weerstand ging bieden. Het grote verschil was de keeper van MMO, die dit keer wel mee deed. Hij zou behoorlijk wat ballen eruit gaan houden. Zo werden twee vrije trappen van Ronald en Murat in de wedstrijd onschadelijk gemaakt, terwijl dit behoorlijke kanonskogels waren. Er stonden wat andere spelers in het veld bij MMO. Twee ex-Alphense Boys spelers deden mee, De Wit en Lagerweij, wat de wedstrijd een andere lading gaf. Hoewel dit MMO team een behoorlijke schop ploeg is (scheidsrechter liet het allemaal toe), verliep de wedstrijd verder gemoedelijk. Alphense Boys was verre weg de betere ploeg, dus het enige wat ontbrak waren de doelpunten.

    En de doelpunten gingen vallen, alleen minder vaak dan gehoopt. De laatste man Waldo opende de scoorde in de eerste helft. Vanuit het achterveld kon hij ongezien doorlopen naar het 16 metergebied en haalde uit met links. Keeper kon gaan vissen en de ban was gebroken. Schouten stond sinds lange tijd weer eens in de spits en wist te scoren. Na een geweldige pas van onze keeper Mous kon Schouten één op één op de keeper af. Hij hield het hoofd koel en schoot binnen. Er volgde meer kansen, maar de doelpunten bleven verder uit. Ruststand: 0-2.

    Het speelbeeld in de tweede helft bleef onveranderd. De Boys werden wel steeds slordiger in het veld en de wedstrijd werd niet echt serieus genomen. Hoewel dit grotendeels door de minimale tegenstand kwam, moet je gewoon blijven ballen en er voor gaan. Men ging te veel voor eigen succes, wat resulteerde in enigszins wat hoop bij MMO. Het werd 3-0 door Ronald nadat Schouten de bal na een ingooi goed had breed gelegd. Vanaf de 16 knalde Ronald de bal onhoudbaar in het doel. Ook de 4-0 viel: Rob schoot de bal na een voorzet in het 5 meter gebied binnen. Rob en Romeo zijn dit seizoen samen goed voor 80% van de doelpunten. Mooi resultaat, dus de heren mogen de aangevers (rest van het team) gaan trakteren op een kannetje(s) bier!!

    MMO wist zelfs de lat nog te raken en De Wit vond zelfs het net. Sezer maakte een overtreding buiten de 16 en de daarop volgende vrije trap werd met wat geluk binnen getikt. Dat MMO via De Wit zou gaan scoren hadden Vons en Schouten al zien aankomen. Zo ook, dat het kampioenschap er niet meer inzit!

    Het bleef 4-1 voor de Boys, de punten gingen mee naar Alphen waar de overwinning gevierd zou worden. Hoewel….Het voelde niet echt als een overwinning en na afloop was de animo in de kantine niet zo groot. Vier bier en vier cola was de bestelling…..het overwinningsfeest bleef dit keer uit. Volgende wedstrijd dan maar, thuis tegen ASC. Nederlaag van 11-3 recht zetten en hun kampioenschap nog even uitstellen. We gaan het meemaken, we zullen het zien….We gaan er weer voor!

    Uitspraak van de week:
    Wil je nog spelen? Nee, eigenlijk niet….