• Teleurstellend resultaat voor E-Top tegen FC ’s-Gravenzande JO12-1

Na afgelopen woensdag nipt met 0-1 van Feyenoord te hebben verloren en gisteren een gezellige Koningsdag te hebben gevierd staat vandaag de wedstrijd tegen FC ’s-Gravenzande JO12-1 op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld in het Westland op het mooie complex van onze tegenstander van vandaag.

De jongens verzamelen op veld 8 voor de warming-up waar ook de jongens van ’s-Gravenzande al bezig zijn. Grote jongens met een goed schot in de benen. De Boys kunnen zich voorbereiden op een fysieke wedstrijd. Het is vandaag belangrijk om de punten te pakken om daarmee de kans op het kampioenschap in eigen hand te houden.

Beide teams openen fanatiek. Stef opent met de bal vooruit naar Bryan die teruglegt op Daan waarna het eerste schot op doel volgt. Er wordt in de eerste fase direct hard gewerkt door de Boys en het gretige spel van onze jongens maakt duidelijk indruk op de tegenstander. Er wordt maar weinig ruimte gegeven aan hen om lekker in het spel te komen.

Joshua speelt diep op Senne die direct de sprint inzet. Een goede tackel van ’s-Gravenzande voorkomt een schietkans en levert Senne een corner op. De druk van de Boys blijft hoog waardoor er gespeeld wordt op de helft van de tegenstander. Wanneer Bram ruim buiten de 16 meter de bal voor zijn voeten krijgt, ziet hij de ruimte en haalt krachtig uit. De keeper is kansloos en de 0-1 voorsprong wordt genoteerd. Een verdiende voorsprong!

De jongens van ’s-Gravenzande komen inmiddels wat meer in de wedstrijd, waardoor ook de verdediging flink aan de bak moet. Een doorbrekende voorhoede speler wordt door Yassine en Serua vastgelopen en met hulp van Vince wordt het gevaar geweken.

’s-Gravenzande blijft gevaarlijk maar ook hun volgende actie wordt in een stevig duel door Yassine stil gelegd. Niet veel later probeert een lange voorhoede speler door te breken, maar Serua moet misschien wel 2x zoveel stappen zetten dan zijn tegenstander, maar houdt hem prima bij. Vince komt goed uit, waardoor ook dit gevaar wordt geweken.

Een vrije trap voor ’s-Gravenzande wordt keurig hoog genomen, maar Vince stompt de bal uit het doel. De druk van onze tegenstander wordt duidelijk hoger, maar de verdediging staat sterk. Wanneer Joshua de bal diep geeft op Senne en Senne de bal terug legt op Joshua heeft Joshua een schietkans. Nog geen groot gevaar, maar we spelen weer de goede kant op!

Op de andere kant is een mooi samenspel van Bryan en Daan vooruit, maar de verdediging van ’s-Gravenzande voorkomt een schietkans. Serua kan weer flink aan de bak met zijn snelle tegenstander en voorkomt dat deze de bal kan voorgeven. Een corner wordt genomen, maar Serua onderschept en stuurt Senne weg. Een mooie loopactie, maar de verdediging blokt.

De eerste helft loopt op het einde. We hebben kunnen genieten van een spannende strijd waarin de Boys zondermeer sterker waren dan de tegenstander. Stevige duels worden uitgevochten op het middenveld en de verdediging speelde supersterk, waardoor’s-Gravenzande niet tot scoren kon komen. Er werd zeker in de eerste fase veel druk gezet op de tegenstander. Zou het lukken om dit in de tweede helft vast te houden? De wedstrijd kan nog alle kanten op!

De jongens verzamelen zich in de loungebanken van de Golf vereniging om de eerste helft te evalueren, tips voor de tweede helft door te nemen en even op adem te komen met wat limonade.

De tweede helft gaan van start met direct een gevaarlijke kans voor ’s-Gravenzande die voor een vrijwel leeg gespeeld doel, gelukkig mist. Dat loopt goed af. Niet veel later is er weer een kans voor onze tegenstander, maar is het Vince die zijn doel schoonhoudt. Een loopactie van Bryan volgt waarna hij de bal teruglegt op Thijs die uithaalt, maar de keeper stopt.

Wanneer de jongens van ’s-Gravenzande de aanval weer ingezet hebben is het Matz die het schieten voorkomt. Een corner volgt waarna het onze tegenstander toch lukt om de gelijkmaker te maken. Het is 1-1 en Sami moet het veld verlaten met een opgelopen blessure.

Het lukt in de tweede helft minder goed om de controle over de wedstrijd te houden en het fraaie eigen spel te blijven spelen. De Boys moeten alles op alles zetten om de baas te blijven over de wedstrijd en een verdiende extra treffer te kunnen maken. Joshua steekt de bal mooi vooruit naar Senne, wat uiteindelijk een vrije trap op een mooie plek oplevert. Bram neemt en er is volop gevaar in het doelgebied van ’s-Gravenzande maar helaas levert het nog geen punt op.

In de tweede helft is het spelbeeld grimmiger. Onze jongens houden wel van harde duels, dus daar is niets mis mee, maar wanneer in een stevig duel een overtreding gemaakt wordt, hoop je ook eens een vrije trap mee te krijgen van de scheidsrechter. Onze tegenstander weet zich in de volgende aanval te belonen door de 2-1 te maken. Dat is balen.

De Boys voelen dat een verlies hier in het Westland zeker niet terecht is en werken hard om de aansluitingstreffer te kunnen maken. Julian speelt fraai 4 tegenspelers uit en werkt de bal vooruit. Het lukt helaas nog niet om tot scoren te komen.

Het lukt ’s-Gravenzande om 1 op 1 voor keeper Vince te komen, maar de boze blik van Vince zorgt ervoor dat het doel ruim gemist wordt. Een fraaie combinatie over de linkerzijde wordt opgebouwd door Matz met een diepe pass en uitgespeeld door Joshua, Ersan en Thijs. Helaas voorkomt de verdediging van ’s-Gravenzande een schietkans.

De jongens blijven op zoek naar de gelijkmaker. Joshua geeft een diepe bal op Senne, die de bal onder controle krijgt en schiet op doel. Helaas de keeper stopt. Ook het schot van Thijs, op aangeven van Ersan wordt door de keeper gestopt.

Even lijkt het erop dat de tegenstander de wedstrijd zal gaan beslissen wanneer een aanvaller van ’s-Gravenzande vrij kan schieten op doel. Vince houdt echter knap! Gelukkig!

Een mooie bal vooruit wordt door Ersan verlengd naar Julian, maar de keeper is goed uitgekomen en speelt de bal uit. Niet veel later een vrije trap voor Joshua die de bal gecontroleerd over alle spelers rakelings over de lat krult. Balen!!! Ik had deze er graag bijgeschreven. Het had een uitstekende en verdiende gelijkmaker geweest.

De scheidsrechter vindt het mooi geweest. De wedstrijd is gespeeld en helaas verloren. We hebben kunnen genieten van een spannende pot voetbal die onder andere omstandigheden niet verloren had hoeven worden. Hard gewerkt jongens, nu maar hopen dat onze rivalen nog ergens punten laten liggen!