• AB Jo10-1 – Foreholte Jo10-2 (7-3): Zevenklapper!

    Na de overwinning van vorige week tegen Meerburg, stond vandaag Foreholte Jo10-2 op het programma. Bij een verlies zou deze tegenstander qua verliespunten over ons heen komen. Al met al een zeer belangrijke wedstrijd dus. Ik zou kunnen zeggen dat het een 6 punten wedstrijd was, maar dan val ik een beetje in herhaling.

    Iedereen was scherp en had er zin in. Na de aftrap gingen beide teams er vol tegen aan. We probeerden de goed rond te laten gaan, maar het was het net niet. De bal constant net voor of achter de man, maar nooit net goed. Het was Foreholte die na zo’n onnauwkeurige bal dwars door het midden op ons doel af kon gaan. De bal werd over onze keeper in ons doel geschoten. 1-0 achter. Toch was dit geen reden om in paniek te raken. De Boys probeerden verzorgd te voetballen. De ballen werden niet blind naar voren geramd, maar steeds werd geprobeerd om de vrije man te vinden. Uiteindelijk was het een voorzet van rechts die door onze spits keurig werd inkopt (1-1). Het bleef een leuke wedstrijd. En weer was het Foreholte dat op voorsprong kwam. Helaas stompte onze keeper de bal in eigen doel (1-2). Weer moesten wij op zoek naar de gelijkmaker. Het was weer een aanval over rechts. Na een goede voorzet kon de spits de bal bijna het doel inlopen (2-2). Daarna was het onze linkerflank die van zich liet spreken. Onze linkshalf schoot de bal hoog over de keeper van Foreholte (3-2). Eindelijk stonden we op voorsprong en dat was gelet op het spelbeeld meer dan terecht.

    In de rust was het kalm in de kleedkamer. Er was veel vertrouwen en niemand twijfelden eraan dat wij de wedstrijd gingen winnen. Gevaarlijk? Misschien, maar van onderschatting was geen sprake. Het enige wat nog doorgenomen werd, was hoe de looprichting bij een corner was. De spits in de buurt van de keeper, en de rest inlopen op het moment dat de bal geschoten wordt.

    De tweede helft gaf een ander beeld dan de eerste. De Boys heersten over het hele veld. Dat begint achterin. Onze verdedigers hadden de aanvallers volledig in de grip. Hoge ballen werden weggekopt, moeilijk ballen werden eerst netjes aangenomen en tegenstanders kwamen er in de één op één duels niet langs. Supporters van Foreholte riepen meerdere keren dat die bal over de verdedigers heen zouden gaan, maar constant werd de bal weggekopt of voor de stuiter onderschept. De Boys kwamen constant gevaarlijk voor het doel. Uiteindelijk liepen wij uit naar 7-2 met heerlijk doelpunten. De afgelopen training hebben we het gehad over looprichtingen. Dat kon je terug zien. Bij een corners bewogen de jongens zoals afgesproken. Nog mooier is het als zo’n bal dan ook mooi wordt ingekopt. Het slotakkoord was van Foreholte die een klein foutje meteen afstraften (7-3).

    De conclusie? Begin ietwat slordig. Daarna pakten wij het goed op met geconcentreerd en goed voetbal. We blijven dus in de race voor het kampioenschap. Zolang wij alles blijven winnen, blijft de druk op UVS. Misschien laten zij nog ergens punten leggen. Op naar Voorschoten ’97!

    Gijs