• Alphen 4 - Alphense Boys 5

Het weekend waarin AZ weer geen finale wist te winnen, het weekend waarin werd getreurd om de dood van de Zweedse DJ Avicci, het weekend waarin de zon volop scheen, het weekend met voetbal, het weekend met een echte Alphense derby: Alphen 4 – Alphense Boys 5!

De ontknoping nadert in de 8e klasse-02, waar Alphen 4, ASC 6 en Nicolaas Boys 6 om de eerste plaats strijden. Alphense Boys 5 is eigenlijk een beetje uitgespeeld en kan, met nog 6 wedstrijden te gaan, niet hoger eindigen dan de 3e plek. Dan moet wel alles gewonnen worden, wat een hele opgave zal zijn. Je weet het nooit in het voetbal, maar als je het reëel bekijkt, is een 6e plek meer haalbaar.

En dan de wedstrijd. Heel veel afwezigen en geblesseerden: Patrick, Ronald, Melvin, Nazim, Michiel, Najim, Waldo en Eelco. Frank Hoeflak (7e) kwam het team versterken en Murat had ‘ontslag genomen’ om toch mee te kunnen doen. Eelco en Frank begonnen op de bank; Waldo ging vlaggen.
    Het werd een leuke wedstrijd om te zien. Zowel Alphen als Alphense Boys gingen ervoor, wat resulteerde in een open wedstrijd. De 22 spelers hadden wel last van het harde en hobbelige veld. Kunstgras is niet alles, maar dit…..gelukkig bleven echte ongelukken uit.

Alphen had in deze wedstrijd de beste kansen. Gelukkig voor de Boys had keeper Mouhout een geweldige dag met mooie en goede reddingen. In de eerste helft leek Alphen op achterstand te komen, maar het doelpunt werd niet geteld. De bal werd na een inzet van de Boys achter de lijn weggehaald, maar zowel de scheidsrechter als de lijnrechter stonden er niet goed voor. De rust werd ingegaan met een 0-0 op het scorebord.

In de tweede helft veranderde het speelbeeld niet. Alphen viel aan en Alphense Boys hield tegen. Dit ging lange tijd goed. Alphen wist de lat te raken, maar voor de rest niet. Zou het dan gaan eindigen in een 0-0? Nee, Alphen wist toch te scoren. De spits van Alphen wist met een punter, met zijn slechte been, te scoren. Even daarna leek Alphen weer te scoren, maar dit doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. In de laatste minuut had Alphense Boys nog recht op een strafschop. Rob werd door twee man in de 16 onderuit gehaald. Waar velen dachten aan een stafschop, gaf de goed leidende scheidsrechter een achterbal. Het bleef bij 1-0.

Een goede wedstrijd, positieve instelling, maar de eind pas ontbrak bij de Boys. Gezien de kansen was Alphen de terechte winnaar. Zij blijven nog meedoen om het kampioenschap, terwijl de Boys zich alvast kan gaan richten op volgend seizoen. Ja, nog vijf wedstrijden te gaan, 15 punten te winnen en niks te verliezen!

Volgend seizoen een nieuwe sponsor: Restaurant De Beren. Als afsluiting van dit seizoen als team de keuken proeven en hopen dat Romeo de tenues dan heeft klaar liggen! Ook bekijken wie er van de 20 man selectie blijft en wie er stopt! En beginnen met scouten bij de A-junioren? We gaan het weer meemaken.

Volgende week MMO uit. Weer op gras, hopelijk beter dan bij Alphen.