• Alphense Boys MO13-1 - ASW MO13-1

De thuiswedstrijd tegen ASW staat op het programma. Naar de statistieken kijkend, zou het een tegenstander moeten zijn van ongeveer gelijke waarde. Nog maar drie punten gehaald, maar nog steeds drie punten meer dan wij…. Kortom, er wacht ons weer een uitdaging. Een overwinning kunnen we wel gebruiken en het aantal beschikbare speelsters is niet zo royaal als anders, dus Indy wordt ingevlogen.

Bij prima voetbalweer maken de dames hun entree op het hoofdveld. Een plek waar een overwinning niet misstaat. De tegenstander is zeker niet groter dan onze dames, dus dat geeft moed. We zijn begonnen…. In het begin van de wedstrijd moet er toch nog flink verdedigd worden, beetje duwen door Riva, tandje erbij door Floor en weg ermee. Via de zijkanten wordt er opgebouwd en er wordt een mooie dieptebal gespeeld, dat schiet lekker op. Na een overtreding op Daisy, neemt Floor de vrije trap. Mooi schot van Yassira op de goal, maar helaas gaat ie net naast. Dit was de eerste serieuze poging op doel. Ro-ann is aan zet en weet door te vechten de bal mooi te behouden. Uiteindelijk komt Indy door een prachtige voorzet van Razia aan de bal en vindt zij in de 17e minuut het net. Het publiek is uitzinnig, een goal, voor ons, dat we dat nog mogen beleven dit seizoen, we staan voor!! Geweldig!!  Maar nu willen we meer….

We spelen veel op de goede kant van het veld, er ontstaat ruimte om te pasen wat weer kansen creëert voor zowel Yassira als Indy, maar helaas nog geen tweede goal. Pien heeft haar meisje mooi van de bal gelopen  en ook Razia gaat als een dolle, helaas staat de keeper in de weg om te kunnen scoren. Het is dringen voor het doel en na wat dollen van de tegenstander, weet Indy voor de tweede keer het net te vinden. Lekker hoor, met 2-0 de rust in!

De tweede helft start de tegenstander met een intimiderende yell, maar door wat hooghoudkunstjes van onze kant laten we zien dat we ons niet laten kisten. Al snel vechten we als leeuwen om de bal en al in de tweede minuut gaat de bal van Ro-ann net naast de goal. Als vergeldingsactie weet de tegenstander toch een doelpunt te maken in de 5e minuut en wordt het toch nog spannend. Maar Indy komt niet voor niets mee, ze speelt zo’n vijf meisjes voorbij richting de goal en geeft de bal een poeier. Wat een gave actie, maar helaas belandt de bal op de lat. In de rebound krijgt de keeper de bal alsnog in handen.

Doordat we een corner tegen krijgen, wordt het wederom spannend, maar Roos duikt naar de bal en heeft em mooi te pakken. De druk wordt opgevoerd en in de verdediging moet een overtreding gemaakt worden om de boel weer onder controle te krijgen. Een vrije trap tegen, maar Floor weet de bal af te wenden. Vlak voor het einde van de wedstrijd vindt Indy voor de derde keer het doel. Met een prachtige overwinning van 3-1 verlaten de meiden trots het veld. Eindelijk een keer gewonnen, maar wat jammer dat coach en trainer Kim er niet bij was. Zij had dit toch niet willen missen.