• AB Jo10-1 – Ter Leede Jo10-2 (6-1): Soms zijn andere dingen belangrijker

Het was vandaag een heerlijke lentedag. De zon was aan het schijnen en de temperatuur was heel aangenaam. De wedstrijd tegen Ter Leede Jo10-2 stond op het programma. Een laagvlieger in de competitie maar dat zegt niet zoveel. Wij hebben het vaak heel erg moeilijk tegen tegenstanders waar wij het spel moeten maken. In de kleedkamer zou je verwachten dat het over dan over de wedstrijd gaat maar dat was in dit geval niet zo. Toen alle jongens klaarzetten ging het niet over de wedstrijd, maar over Niek. Niek was sinds lange tijd weer aanwezig en wat is het dan heerlijk dat de jongens vragen hoe het met hem gaat. Zo’n vraag is duizend maal belangrijker dan alle voorbesprekingen en daar moet je dan zeker bij stil staan.

Het wedstrijdbeeld was vandaag zoals was te voorspellen. De Boys zetten druk op de bal en de tegenstander was voornamelijk bezig met ons tegen te houden. Aan onze kant zaten er best aardige aanvallen tussen, maar die leidden niet tot doelpunten. Ter Leede verdedigde zich met hand en tand en er stonden de hele tijd 5 man voor het doel en 1 diepe spits . Als je zelf niet scoort, kan de zomaar tegen een tegendoelpunt aanlopen. Dat was gelukkig niet het geval. Halverwege de eerste helft werd de score geopend met een mooie aanval over diverse schijven. 1-0
    Eigenlijk redelijk makkelijk liepen we uit naar 3-0. Het beeld van de wedstrijd bleef hetzelfde. Beuken op het doel en Ter Leede volledig achter bal. Daarom leek het af en toe wel op en flipperkast. Schieten op doel, bal komt terug, weer schieten op doel, bal komt terug, etc, etc. Het tegendoelpunt uit een corner in blessuretijd was een tegenvaller, maar eigenlijk niet iets om je echt zorgen om te maken.

In de rust namen we door hoe we dit moesten benaderen. We moeten niet blind op doel blijven schieten, maar ga er meer omheen voetballen, zodat Ter Leede keuzes moet maken. Of ze blijven voor het doel staan, of ze volgen de bal. In ieder geval zou er dan meer ruimte ontstaan.

De tweede helft was een kopie van de eerste. Wij hadden de wedstrijd onder controle en we hadden niet het gevoel dat het mis kon gaan. De keeper van Ter Leede schoot de bal constant halverwege onze helft, maar zelfs daar kwam nagenoeg geen gevaar uit. Wij liepen uit naar 6-1 daar was het dan ook mee gedaan. Het enige waar wij op moeten letten is het moeilijkste in het voetbal, namelijk: simpel voetballen. Anders waren we in de dubbele cijfers gekomen. Maar het hoogte punt was de rentree van Niek. Dan besef je dat soms andere dingen belangrijker zijn.

De aankomende weken komen er belangrijke wedstrijden aan tegen RCL, Meerburg en Foreholte. Na deze wedstrijden weten we of we gaan meedoen om het kampioenschap. Zo, het hoge woord is er uit. Op naar RCL.