• Weer 3 punten voor Boys 5

Alphense Boys 5 speelde dit weekend een uit wedstrijd tegen NSV’46 1. Er werd gespeeld op gras, dus de noppen konden weer onder geschroefd worden. Een lekker temperatuurtje, zonnetje en een knollenveld. Wat wil je nog meer op de zondagmiddag!
    Er waren 6 afzeggingen, dus 3 wissels aan de kant van de Boys. Romeo was zelfs op tijd aanwezig om een warming up te doen en Frank was bij gekomen van vorig weekend. Robin, Zijar en Nico begonnen als wissel. Robin nam de opmerking van vorige week wel heel letterlijk en ging weer vlaggen.
    De eerste helft liep niet echt soepel aan de kant van de Boys. Was ’t het veld, de bal of onderschatting? De thuis wedstrijd werd met 9-2 gewonnen, maar vandaag stond er een heel ander elftal aan de kant van NSV. De kansen gingen over en weer, NSV kwam op voorsprong door een onoplettendheid achterin. De keeper van NSV nam een achterbal en deze ging ver over de verdedigers van Alphense Boys heen. De spits van NSV wist dat zijn keeper ver kon trappen, dus stond de bal al op te wachten. Geen buitenspel uiteraard, dus NSV maakte de 1-0.
    Het duurde even voordat het 1-1 werd, maar Romeo schoot van afstand knap binnen. Het werd ook 1-2 voor de Boys, door een benutte penalty van Mathieu. Rob werd door de keeper onderuit gehaald in het 16 metergebied. De keeper kreeg geel, maar mocht tot ieders verbazing toch blijven staan i.p.v. 10 minuten eruit. Rob was dusdanig geraakt dat hij moest wisselen met Zijar. Lang konden de Boys niet genieten van de voorsprong, want NSV kwam op slag van rust op 2-2. Na een korte steekbal in het 16 metergebied wist de spits van NSV te scoren. Aan de kant van de Boys dacht men nog aan buitenspel, maar die werd opgeheven door Majid. Op naar de thee!
    Schouten maakte de tweede helft plaats voor Ronald. Hij zat niet erg in de wedstrijd, dus een wissel was op zijn plaats. Romeo maakte al snel de 2-3 en liet zich daarna wisselen voor Rob. Robin, eerder ingevallen in de eerste helft, moest geblesseerd afhaken. Schouten kwam er weer voor het restant van de wedstrijd. Het ging vervolgens snel; 2-4, 3-4, 3-5, 3-6 en 4-6! Nico, Zijar en Rob scoorden aan de kant van de Boys. Leuk voor de toeschouwers zo veel doelpunten, maar wat maakten de Boys het zich zelf moeilijk.
    Goed, de punten gingen mee naar Alphen en bij de club werd er een klein biertje gedronken op het terras. Er kon zelfs weer contant betaald worden in de kantine, maar dat zal wel eenmalig geweest zijn. Volgende week bardienst en een thuiswedstrijd tegen WVC 5. We gaan er weer voor!