• E-Top – VEP JO12-1: Matige wedstrijd, fraai resultaat

Vandaag wordt de wedstrijdbal aangeboden door onze Barcelona sponsor “Husam The Barber”. Deze sponsor is minimaal medeplichtig aan het feit dat ik bij het maken van het verslag de spelers maar nauwelijks uit elkaar kan houden!

De balsponsor van vandaag en alle andere sponsoren hebben het mogelijk gemaakt voor ons team om deel te nemen aan het Copa Jordi toernooi nabij Barcelona. De Boys hebben voetballend een fantastisch resultaat neergezet door in het JO13 toernooi poulewinnaar te worden.

In de navolgende finalepoule lukte het niet te winnen van Zeeburgia (uiteindelijk toernooiwinnaar) en AC Milan. Naast het spelen van mooie wedstrijden hebben de jongens genoten van de Spaanse voorjaarszon, het zwembad, het strand en vooral ontzettend veel lol gehad met elkaar. De korte nachtjes en alle indrukken van het weekend zullen zondermeer nog weerslag hebben op de jongens vandaag!

We hebben wat van de Spaanse zon meegenomen naar Nederland. Vanmorgen staan de supporters even voor 9 uur opgesteld langs het veld en twee gretige teams staan klaar op het veld om de strijd voor de winst aan te gaan. VEP heeft nog maar 2 competitiewedstrijden gespeeld en behaalde nog geen punten en wij delen een eerste plaats maar kunnen ons geen verliespunten veroorloven.

Zoals vertrouwd gaan de Boys direct in de aanval zodra de scheidsrechter de wedstrijd heeft gestart. Bryan onderschept de bal en binnen enkele seconden is daar de eerste corner, waaruit Joshua de eerste bal op doel kan afvuren. De toon is gezet!

Wanneer VEP even wat ruimte krijgt om een aanval op te bouwen is daar een stevig blok van Santino en Stef waardoor het voorzichtige gevaar direct is stilgelegd. Bryan opent de aanval direct met een draaiballetje vooruit. Julian neemt aan en geeft een mooie pass op Ersan die net over het doel schiet.

Het is duidelijk dat de Boys een stuk sterker zijn dan hun tegenstander. Toch is de wedstrijd zeker nog niet gewonnen. Het onrustige en rommelige spel wordt van de tegenstander overgenomen waardoor de jongens niet echt lekker in het eigen spel komen. Wel worden er tal van kansen gecreëerd, maar het lukt nog niet om een eerste doelpunt te maken.

Een mooi samenspel tussen Ersan en Sami resulteert in een schietkans voor Sami. De bal gaat net naast. Niet veel later een overtreding vlak voor het doel van Nigel. VEP krijgt op slechts enkele meters van het doel een eerste échte kans om op het doel te schieten. De vrije trap wordt keurig genomen en de draait hoog over Nigel het doel in. Tegen alle verwachtingen in kom je dan op 0-1 achterstand en kan er van alles gebeuren!

De achterstand lijkt een goede uitwerking te hebben op de Boys. Er komt wat meer focus in de wedstrijd. Na een mooie opbouw is daar een schietkans voor Bram die op de bovenkant van de lat eindigt. Jammer! Even later een corner met wederom een schietkans voor Bram, maar de bal gaat hard over het doel. Het wil nog niet lukken om de gelijkmaker te maken.

Wanneer vervolgens Joshua zich vooruit knokt en de bal aangeeft op Bram poeiert hij dan de gelijkmaker tussen de palen. Hé hé, dat is lekker en nú doorpakken. Vanuit een corner knalt Joshua enkele minuten later hard op de paal, de afketsende bal komt voor Sami zijn voeten die beheerst de 2-1 weet te scoren!

De jongens hebben nu de smaak te pakken en zetten door. Een loopactie van Bryan resulteert in een voorzet naar Joshua die deze fraai weet om te zetten in het derde doelpunt. Zo snel kan het dan ook weer gaan…. Bram vindt het nog niet genoeg en weet vlak voor rust van afstand met een mooi schot ook de 4-1 nog te zetten. De laatste minuten van een rommelige eerste helft hadden een goed rendement, waardoor de Boys relaxed het veld aflopen.

Al snel komen de jongens weer het veld op. Na een goede afsluiting van de eerste helft, hopen we op een voorzetting daarvan in de tweede helft. Na een mooi samenspel van Ersan en Sami opent Bram het vuur met een eerste schot op doel. Een goede start, maar nog geen doelpunt.

De verdediging staat sterk en geeft VEP eigenlijk geen ruimte om een aanval op te bouwen. De enkele bal vooruit wordt onderschept en omgezet in een tegenaanval. Wanneer Joshua de bal aangespeeld krijgt, kan hij mooi voorgeven op Senne en Julian die van de tegenstander alle ruimte voor het doel gekregen hebben. Één op één met de keeper neemt Senne de bal beheerst aan en knalt de 5-1 binnen.

Er zijn verschillende kansen voor de Boys en de jongens van VEP weten dat het spel gespeeld is. De wedstrijd slaapt wat in. Een mooie voorzet van Senne op Matz is gevaarlijk, maar de keeper stopt. Even later is het wat rommelig voor het doel van VEP en zijn er verschillende spelers met schoten op doel en is het uiteindelijk Thijs die de 6-1 in het doel van onze tegenstander weet te werken.

Een hoge bal op de keeper wordt door de keeper gestopt, maar niet geklemd waardoor Julian de afketsende bal kan omzetten in de 7-1. Een hoge bal van Senne bereikt even later Bryan die vanuit de hoek de 8-1 strak inschiet.
    Weer zijn er schoten op doel van Bryan en Daan, maar is het Julian die de 9-1 uiteindelijk weet te schrijven.

Wanneer in de laatste minuten van de wedstrijd op aangeven van Daan Julian ook nog de 10-1 weet te maken is de magische grens van 10 bereikt en is de wedstrijd gespeeld. De scheidsrechter blaast het eindsignaal.

Tsja, dan is het 10-1 en praat je toch over een matige wedstrijd. Best gek eigenlijk? Er is hard gewerkt door de jongens en het resultaat is natuurlijk top. Toch was het spel vandaag niet zoals vertrouwd, maar wat onrustig en onzorgvuldig. Gelukkig hebben de Boys zichzelf wel getrakteerd op 10 fraaie doelpunten.

Volgende week een pittige strijd tegen De Betrokken Spartaan.