• Voetballen op 1e Paasdag

Het was even geleden dat het 5e van Alphense Boys op 1e Paasdag moest voetballen. En was het geen 1 april grap: kantine dicht bij de club en ook bij Altior was het hek om 10.15 nog gesloten. Zou er gevoetbald gaan worden? Of was het zonder koffie naar huis?
    De kantine beheerder van Altior was er tegen half 11, dus het hek ging open en de koffie kon geschonken gaan worden. De wedstrijd ging gewoon door, dus na een snelle bak koffie het veld op voor de punten. Helaas had de tegenstander wat spelers uit andere teams ( lees: uit de 3e/4e klasse) ingehuurd, dus zou het moeilijk gaan worden.
    Waar gehoopt werd op 4 á 5 wissels, werden het er uiteindelijk slechts 2. Michiel, Melvin, Murat, Patrick en Vons hadden op tijd afgezegd. Frank had last van een kater en appte 2 uur van te voren af…..Najim was niet bereiken, dus tja….Een selectie van 20 man….Blijkt maar weer dat dit geen overbodige luxe is op dit niveau.
    Aanvoerder Robin had weer een geweldige opstelling bedacht. Hij koos voor het aanvalsduo Rob en Zijar, een middenveld met Nazim, Eelco, Nico en Majid, Sezer en Mathieu op de backposities centraal achterin Waldo en Ronald. En met onze Mous op doel stonden er elf op het veld. Romeo hield de bank warm en Robin deed waar hij goed in is: vlaggen! Of was het nu ingooien…
    Ondanks de versterking aan de kant van Altior deden de Boys aardig mee de eerste helft. Er waren kansen aan beide kanten, maar het bleef lang 0-0. Voor rust kwamen de Boys toch nog op 1-0 door een doelpunt van Rob. Hier ging een ‘schot’ van Majid aan vooraf, dat deed denken aan de schoten van broer Karim. De keeper schatte de bal verkeert in, waar Rob alert op reageerde. De rust in met een voorsprong…wie had dat gedacht!
    In de tweede helft kwam Robin erin voor Nico en weer ging het niet goed. De laatste wedstrijden ging het aan het begin van de tweede helft mis en zo ook nu weer. Het werd al snel 1-1 en 2-1! Het ging weer de verkeerde kant op en het spel van de Boys werd alleen maar slechter. Onze ‘Lukaku’ Romeo kon vandaag geen potten breken en de ooit zo snelle Rob wist ook niet meer te scoren. Altior liep nog uit naar een 4-1 stand, dus geen punten mee terug naar Alphen.
    Er werd nog een biertje gedronken in de kantine en de wegstrijd werd geanalyseerd. Vandaag wilde het voetballende gezien niet, dus hopen dat het volgende week beter gaat. NSV is dan de tegenstander, dus op naar Noorden!