• Fraaie 0-3 winst voor E-Top tegen HVV JO12-1

Voor de winterstop lieten we de kaas van ons brood eten door met 0-1 te verliezen tegen HVV. We waren sterker, we speelden beter, maar HVV scoorde wél dat doelpuntje in de enkele aanval die ze konden opbouwen. Niemand hoeft de jongens uit te leggen dat er vandaag iets rechtgezet moet worden.

We missen vandaag Senne die de JO13-2 mag ondersteunen. Verder zijn de omstandigheden prima. Fitte Boys en niet te koud en natuurlijk hebben we het succes van afgelopen woensdag nog in de benen. Toen wonnen we met 5-9 van leeftijdsgenoten van FC Utrecht. Een fantastische prestatie waar we natuurlijk wel op gehoopt maar niet op gerekend hadden.

De wedstrijd gaat van start en beide teams voeren de druk meteen hoog op. Julian onderschept de bal van de keeper, maar het lukt nét niet om een hele snelle voorsprong te pakken. Even later een loopactie van Bryan en voorzet op Julian welke resulteert in een corner. Vanuit een corner een mooie schietkans voor Joshua, maar de bal gaat net over.

Onze tegenstander neemt de aanval over, maar Matz onderschept de bal, waardoor het gevaar weer is geweken. Er wordt over en weer druk gezet en de jongens creëren prima kansen, maar écht gevaarlijk is het nog niet geworden. Dan geeft Sami een fraaie pass op de jarige Ersan die prima doorloopt en de bal langs de keeper op doel schiet. Wanneer niet een voorbijschuivende HVV-verdediger de bal vanaf de doellijn had gehaald, was de voorsprong een feit geweest.

HVV mag een vrije trap nemen op een gevaarlijke plek. Keeper Vince komt goed uit zijn doel en duikt op de bal. Prima onderschept en zo is het nog altijd 0-0. Wanneer even later Bram en Julian samen op het doel van de tegenstander afstormen, kiest Julian ervoor de bal niet zelf te schieten, maar deze af te geven op Bram. Bram had inderdaad de beste schietpositie en knalt dan ook de meer dan verdiende 0-1 tussen de palen!

Als toeschouwers worden we vandaag getrakteerd op een fantastisch spelletje voetbal. Niet alleen onze eigen jongens, maar ook de jongens van HVV hebben een gigantische inzet en gretigheid en spelen sportief en mooi voetbal. Yassine ziet ruimte voor Ersan en geeft de bal diep, maar hoewel Ersan hard voor zijn bal strijd, verdedigd HVV sterk.

Wanneer HVV de aanval opent met een diepe bal, loopt Yassine sneller dan de aanvaller die hij verdedigd en speelt de bal veilig af op Vince. Alweer een aanval van HVV vakkundig stilgelegd, maar de jongens van HVV geven bepaald niet op.

Julian krijgt de bal bijna vanaf de middenlijn van Bram aan zijn voeten mee en zet de sprint in op het doel. De HVV-verdediging en keeper zijn kansloos, Julian maakt koelbloedig de 0-2.
    In de slotfase van de eerste helft is daar nog een foute inschatting tussen de HVV-doelman en verdediging en komt Bryan net op het juiste moment tussen beide. Een fraaie kans, maar helaas nét naast het doel afgewerkt. Dát is balen. De scheidsrechter fluit voor rust en de Boys zullen even op adem moeten komen met een glaasje limonade én instructies van trainer Michael krijgen om deze voorsprong toch minimaal vast te houden.

Keurig op tijd zijn de Boys weer op het veld. Gretig en enthousiast staan ze klaar om de overwinning te kunnen verzilveren, maar HVV laat even op zich wachten. Ze zullen het toch niet opgeven? Gelukkig komt daar ook de tegenstander het veld op en kan de tweede helft van start. Het is duidelijk dat de HVV-trainer de tijd heeft gepakt om zijn team op scherp te zetten, want HVV is overduidelijk niet van plan de wedstrijd gewonnen te geven.

Wanneer Sami de bal onderschept en afgeeft aan Bram, stuurt Bram Ersan weg. Direct een gevaarlijke opening. Ook HVV houdt de druk hoog en opent de aanval. Vince is goed uit zijn doel gekomen en daarmee is de aanvaller van HVV eigenlijk kansloos. HVV krijgt in de tweede helft wat meer ruimte om te voetallen. Wanneer ze een vrije trap mogen nemen op de 16 meter lijn, zet keeper Vince de muur neer en neemt positie in. Door de onrust in het stafschop gebied is het voor de vrijetrapnemer lastig om de bal goed richting doel te krijgen waardoor de bal naast het doel verdwijnt.

Vervolgens zijn het de Boys weer die de aanval inzetten wanneer Bryan de bal onderschept van de tegenstander en besluit zelf vanaf de zijkant hard op doel te schieten. Nét onder de lat weet de keeper de bal tegen te houden. Knap gekeept en daarmee blijft het 0-2.

HVV blijft hoop houden en druk uitoefenen. Wanneer de HVV spits weg wordt gestuurd zet Bram de achtervolging in en weet hij samen met Matz de aanval te onderbreken. Direct wordt deze actie omgezet in een aanval voor de Boys. Yassine heeft zich vrijgespeeld, maar de keeper is goed uit zijn doel gekomen.

De tweede helft geeft een ander spelbeeld dan de eerste helft. De inzet van beide teams is constant heel hoog. De Boys hebben in de eerste helft écht alles gegeven wat ze konden en dat kun je niet de hele tweede helft volhouden. De 0-2 voorsprong is goed bewaakt, maar het zou nu toch wel lekker zijn om de wedstrijd af te ronden door de 0-3 te scoren

Wanneer Daan de bal weet te onderscheppen en de bal vanuit het strafschopgebied chique weet af te spelen op Bryan, poeiert hij de 0-3 langs de doelman.

Nog even is HVV gevaarlijk met een corner, maar een hard schot gaat ver over de lat. De wedstrijd sluiten we af met een steekpass van Joshua op Bram, maar de stand blijft 0-3.

Al het publiek is enthousiast. Ook de supporters van HVV zijn lovend over de wedstrijd. “Wat zijn die gasten fanatiek zeg”. De Boys hebben ons verwend op een fantastische eerste helft en buitengewoon goed standgehouden in tweede helft. De punten van vandaag zijn belangrijk voor het vervolg van de competitie.

Vandaag was de wedstrijdbal aangeboden door B. Froling Schoonmaak & Glazenwassers, High School of Soccer Pro en Ton van Bemmelen Sports. Deze sponsors hebben het mede mogelijk gemaakt dat dit team volgend weekend met elkaar naar Barcelona gaat voor een internationaal voetbaltoernooi.