• Nicolaas Boys wint geflatteerd van Boys 5

Het was weer een bijzondere week! Stephen Hawking overleed, de derby tussen Rijnsburgse Boys en Katwijk werd stilgelegd, een chocolaatje van 8000 euro in Portugal en Wilders gaat weer eens over de streep met Anti-islamspot van de PVV. Een kleine greep uit de vele gebeurtenissen, die afgelopen week plaats vonden. Tijd om alles te verwerken en stoom af te blazen op het veld en in de kantine.
    Alphense Boys 5 moest aantreden tegen één van de drie kampioenskandidaten: Nicolaas Boys 6. De thuis wedstrijd werd met 6-2 verloren van deze jonge ploeg, dus de Alphense Boys zouden een topdag moeten hebben voor een overwinning. De aanvoerders Vons en Meijer konden rekenen op een man of 13, wat een beetje magertjes is met een selectie van 20 man. En zeker als je tegen een van de betere tegenstanders speelt
    De Schoutentjes, Patrick, Nazim, Sezer hadden al afgezegd voor deze wedstrijd. Nico kon alleen de tweede helft spelen en Buul - tja ...  3 kwartier voor aanvang afzeggen - dat wordt trakteren de volgde keer!
    Gelukkig was de rest ‘op tijd’ aanwezig in Nieuwveen - hoewel? Er kon i.i.g. met elf man begonnen worden. En de eerste helft was van Boys zijn kant gewoon goed. Goede controle, druk op de bal en veel kansen en mogelijkheden. Het was alleen jammer dat er niet gescoord werd, wat de Alphense Boys de tweede helft zou gaan opbreken. Ronald speelde weer goed als voorstopper, Majid speelde fel, eigenlijk speelde iedereen de eerste helft goed. Dat de rust werd gehaald met een 0-0 had niemand vooraf gedacht, maar de bal is rond en kan alle kanten op.
    De 2e helft zakte het in bij de Boys en vielen de tegendoelpunten. Het werden er in totaal 5, doordat Nicolaas Boys fel bleef ballen en de Alphense Boys ook nu de kansen niet afmaakte. Je verliest deze wedstrijd door de ‘zwakkere’ tweede helft. Jammer, maar er komen nog meer wedstrijden die zeker gewonnen gaan worden!