• Dikke overwinning voor E-Top thuis tegen FC Maense

  Afgelopen woensdag werd getraind in zomertenue en verbaasde ouders zich erover dat het terras bij de kantine nog niet geopend was. Drie dagen laten wordt duidelijk dat het écht nog winter is. Er ligt gelukkig geen sneeuw op het veld, maar de wind is snijdend koud!

  Onze tegenstander FC Maense moet uit Rotterdam komen, waar de velden wit van de sneeuw waren en veel wedstrijden zijn afgelast. Iets vertraagd komen de jongens van FC Maense het veld op terwijl de Boys zich zo goed als mogelijk warm gespeeld hebben.

  Na een zwakke wedstrijd vorige week, hopen we dat de Boys ons vandaag trakteren op spektakel. De opening is veelbelovend met een voorzichtige kans. Direct opgevolgd door een voorzet van Bryan richting Julian, waaruit nét niet het eerste doelpunt valt.

  Het is duidelijk dat de jongens stevig in de wedstrijd zitten en wanneer ze dat volhouden deze wedstrijd met gemak gewonnen moet gaan worden. Dát moet dan nog wel even gebeuren natuurlijk. Wanneer een speler van FC Maense doorbreekt zijn daar Serua en Nigel die de speler weerhouden van schieten.

  De eerste beloning is daar wanneer Daan de bal onderschept en een mooie pass geeft op Bryan die de bal koeltjes over de keeper heen het doel in schiet. Het is 1-0! Helaas kunnen de jongens niet lang genieten van deze voorsprong, want de tegenstander werkt binnen 2 minuten de 1-1 tussen de palen.

  Wanneer Yassine zich met hard werken richting het doel van de tegenstander worstelt creëert hij een mooie schietkans, maar de keeper houdt nét. Gelukkig is Julian meegekomen om de bal het laatste zetje te geven en is daar de 2-1.

  De druk is érg hoog deze wedstrijd op onze tegenstander uit Rotterdam. Er worden volop kansen gecreëerd. Daan speelt de bal diep op Bryan, maar de keeper komt goed uit en voorkomt een volgend doelpunt. Wanneer Stef de actie langs de linkerzijde sterk opent en Bryan de bal aangeeft op Julian, die met een knappe passeerbeweging zijn verdediger voorbij werkt, is daar weer de keeper die de bal stopt.

  Op het middelveld wordt door Joshua hard gevochten om de bal, waarna hij deze kan afgeven op Bryan die mooi voorgeeft op Senne. Met zijn rechterbeen schiet hij rakelings langs het doel. Een opbouw van FC Maense wordt door Santino geblokt, waarna Senne direct weer een actie kan opbouwen. Wanneer een diepe pass wordt gegeven sprint Bryan vooruit en werkt de bal prima tussen de palen. Helaas keurt de scheidsrechter het doelpunt af, omdat buitenspel is gezien. Niet íedereen is het hiermee eens, maar feit is dat de goal niet telt en de stand 2-1 blijft.

  Een aanval van FC Maense wordt door Yassine krachtig stil gelegd. Yassine draagt vandaag de aanvoerdersband en die heeft duidelijk een fantastische invloed. De bal wordt meegegeven aan Bryan die na een loopactie de bal voorgeeft, waarna Joshua de bal keurig tussen de palen werkt. Met 3-1 gaan de jongens sterk de rust in en verheugen we ons op een even energieke tweede helft.

  Het is aan de jongens goed te zien dat zij ook écht last van de kou hebben. Dat geldt natuurlijk voor beide partijen. Het is goed dat er even opgewarmd kan worden en gelukkig begint ook de zon voorzichtig door te breken.
  De tweede helft begint direct weer sterkt. Met een 3-1 voorsprong ga je natuurlijk vol vertrouwen van start, maar de jongens weten dat de wedstrijd nog niet gespeeld is én ze willen de winstpunten nu zéker vasthouden.

  De wedstrijd wordt geopend met een lekker schot van Yassine na hard werken op links. De druk blijft onverminderd hoog op de jongens van FC Maense en de wedstrijd wordt gespeeld op de juiste helft. Bryan onderschept en geeft de bal op Ersan. Schietkans voor Bram met een keihard schot, maar helaas nét over. De 4-1 hangt in de lucht!

  Een mooie draaibal voor het doel geeft Ersan de mogelijkheid om de 4-1 keurig af te ronden. De voorsprong wordt méér dan verdiend verder uitgebouwd. Toch geeft onze tegenstander zich nog niet gewonnen. Wanneer het de spits lukt om door te breken is daar gelukkig Santino met een uitstekende sliding waarmee het gevaar direct weer is geweken.

  Over de linkerzijde wordt de aanval weer opgebouwd en na een fraai 1-2tje tussen Stef en Bryan kan Bryan met zijn rechterbeen de 5-1 afronden.
  Mats en Santino leggen iedere bal van de tegenstander vooruit vakkundig stil en zorgen dat Boys direct weer tot aanvallen kunnen overgaan. Op aangeven van Senne is het Bram die nog een poeier op het doel kan geven. Niet veel later een mooie voorzet van Daan op Sami met een mooi schot op goal, maar de keeper houdt goed.

  In de laatste fase van de wedstrijd is er nog een mooie pass van Bram op Senne die koeltjes de 6-1 afrondt.

  Onze tegenstander heeft gevoetbald tot het einde, maar deze wedstrijd waren de Boys overtuigend krachtiger. Met hard werken hebben jullie méér dan verdiend gewonnen. Ondanks de kou was het een hartverwarmend spektakel en zien we uit naar de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht aanstaande woensdag en natuurlijk de competitiewedstrijd aanstaande zaterdag tegen HVV. Daar hebben jullie volgens mij iets recht te zetten!

  Barry