• Alphense Boys MO13-1 - Siveo ‘60 MO13-1

Alphense Boys MO13 verliest met 0-3 van Siveo ‘60

Op papier waren de teams aan elkaar gewaagd. Op het veld eerlijk gezegd ook, en toch lukte het onze meiden niet om die gelijkwaardigheid te verzilveren in een gelijkspel of zelfs winst (het moet toch ooit weer eens lukken?). Met name in de eerste helft zagen we mooie acties en lekker felle spelers, maar de chaos in de tweede helft deed die hoopvolle sfeer teniet. Jammer!

Als Kim het in de kleedkamer uitlegt, lijkt het allemaal zo eenvoudig. Maak het veld klein bij balverlies en zet alle lijnen dicht. Als wij de bal hebben, zoek dan juist de breedte en de diepte op. Loop vrij en bied jezelf aan, en blijf vooral ook in beweging zónder bal. Sta niet stil, maak meters voor elkaar. Goede instructies en toch ging het juist dáár mis in deze match.

De eerste helft begint wat lauw. De meiden zijn nog op zoek naar hun plek in het veld en voetballen rommelig. Als Siveo daarvan gebruikmaakt en een gat in de verdediging vindt, krijgt Roos de bal niet goed te pakken en gaat hij er in tweede instantie toch nog in. Het is in de derde minuut al 0-1, maar de wedstrijd ligt nog open. De meiden komen goed terug. Ro-Ann laat een paar keer een bijzondere actie zien die ze van haar neefje heeft geleerd. De combi met Kristina in de spits werkt lekker; daar komen een paar mooie aanvallen uit voort. Tanya geeft een knaller naar voren en Daisy komt dreigend voor het doel, maar de tegengoal blijft uit. Razia en Yassira breken aan de linkerflank een paar keer uit en Estella bewaakt het midden. Als de tegenstander gevaarlijk nadert, loopt Roos prima uit naar de rand van het 16-metergebied en weet ze het gevaar af te wenden.

Pien, Floor en Alysha vormen een sterke achterhoede en coachen de meiden om wat alerter te zijn. Na de wissel komen Klauwdia, Faye, Indy en Riva in het veld. Het team vindt een goede dynamiek en aan de zijlijn wachten we allemaal op de gelijkmaker. In de duels zet Riva zet haar lichaam goed in weet zij de bal bij zich te houden. Klauwdia moet een paar keer hard rennen om de bal terug te winnen en de zusjes Jacobs voetballen lekker pittig naar voren. Toch komt de tegenstander vlak voor rust nog een keer gevaarlijk dichtbij, maar met een heleboel mazzel (voor ons dan) gaat de bal rechts naast. We gaan weliswaar met een achterstand, maar ook met een goed gevoel de rust in.
    Helaas.

Mogen we over de tweede helft even kort zijn? De meiden voetballen meer tegen zichzelf dan tegen Siveo. Er wordt te weinig gelopen, te weinig samengewerkt en het veld lijkt soms één grote flipperkast met stuiterballen. Siveo scoort nog twee doelpunten die echt onnodig waren als Alphense Boys er met het koppie bij was gebleven. Indy geeft nog een bal, te ambitieus schot op doel zo ongeveer vanaf de middenlijn, maar er valt niks meer aan te doen. Deze zaterdag valt er niets meer te winnen dus voor volgende week: denk wat meer vooruit hoe je elkaar beter kunt vinden, hoe je het spel naar je toe kunt trekken en vooral hoe je veel meer kunt lopen om elkaar te helpen. Het zit er echt in, dus haal het eruit!