• Alphia JO15-1 - Alphense Boys JO15-4

Zaterdagochtend, 8:30 uur, bewolkt, maar niet koud

Vanmorgen de 2e wedstrijd in de competitie tegen buurtgenoot Alphia.

De boys beginnen voortvarend met al vrij snel een mooie kans voor Senna, maar het blijft bij een kans. Alphia countert direct terug en weet zelfs 1-0 te maken. Dat is de start van een groot offensief van Alphia. De Boys worden in de verdediging gedrukt, komen niet meer aan voetballen toe. Maar Alphia slaagt er niet in om de kansen om te zetten in doelpunten.

Halverwege de eerste helft wordt dan toch de 2-0 gemaakt.

Er volgen nog wat corners (3) voor Alphia, maar geen daarvan leidt tot een doelpunt.

En dan komen de Boys weer in beeld. Ze weten elkaar beter te vinden in de combinaties en dat leidt tot een hele grote kans voor Anouar, maar helaas geen doelpunt. Na een kleine mogelijkheid voor Anouar en een schotje van afstand van Ralph, is het Anouar, een paar seconden voor het einde van de eerste helft, die de 2-1 maakt op aangeven van Gijs.

Dit belooft nog wat voor de tweede helft.

Maar de tweede helft wordt slecht gestart, met in de 1e minuut al meteen de 3-1 voor Alphia. Dat is een fikse tegenvaller.

Alphia is ook in de tweede helft de bovenliggende partij, maar zeker minder dominant dan in de eerste helft. Een goede periode voor de Boys breekt aan.

Mark houdt de Boys op de been door een hard schot van Alphia met een mooie redding tot corner te verwerken. Daarna volgt een grote kans voor de Boys, een voorzet van Anouar wordt door Joppe op de lat geschoten. Even later gevolgd door een grote kans voor Anouar na goed doorgaan van Gijs. En een voorzet/ pass van Ralph die door Gijs net wordt gemist.

Een scrimmage voor het doel van de Boys en een grote kans voor Alphia leveren nog geen doelpunt op. Maar tegen het einde van deze wedstrijd weet Alphia dan toch nog de 4-1 te maken.

De laatste benoemswaardige akties zijn een kopballetje van Gijs recht in de handen van de keeper en een kansje voor Senna.

Al met al hebben de Boys een prima wedstrijd gespeeld tegen een betere tegenstander. Met wat geluk had er wellicht nog wat meer in gezeten.

Op naar de inhaalwedstirjd van komende woensdag tegen TAVV.