• Woensdagnieuwtjes

  Op woensdag 28 februari deed de  JO11-1, als enige niet selectieteam mee aan het TOP zaalvoetbaltoernooi in Leiden met onder andere als tegenstanders de selectieteams van Quick Boys, UVS, Ter Leede en RCL. De eerste wedstrijd werd nipt verloren, maar toen begon de voetbalmotor van de Boys te draaien met goed samenspel, plezier en niet opgeven werd de halve finale gehaald.  In de halve finale werd het team van Ter Leede met 2-0 opzij gezet en een finaleplaats was een feit.  In de finale moest er gespeeld worden tegen het sterke team van  Quick Boys. Het was een spannende finale met kansen over en weer.  Uiteindelijk wist Quick Boys toch te scoren. Een mooie tweede plaats was er voor de JO11-1. Voor Dirk Kuijt een primeur, hij mocht eindelijk met de JO11-1 van Alphense Boys op de foto! Adam, Daan, Zyad, Zine Eddine, Simon, Thomas, Max en Roan, jullie hebben een mooie en knappe prestatie neergezet, trots op jullie. 

  Ook de toeschouwers hadden afgelopen zaterdag voorzorgsmaatregelen genomen tegen de kou. Deze ouders hadden ook binnen voor het raam kunnen gaan kijken, maar wilden toch buiten de mannen uitnodigen. Tijdens de bekerwedstrijd van de D1 zag de fotograaf dit mooie schouwspel.

   

   

 • Afgelopen zaterdag speelde Alphense Boys B2 voor de competitie in de 2e divisie thuis tegen koploper VVV B1 uit Venlo. Dat team had in 12 wedstrijden slechts 5 tegengoals hoeven te incasseren, maar het team van Jeffrey van Dijk wist er zaterdag maar liefst 6 te scoren en won zeer verrassend maar ook zeer verdiend met 6-2. De B2, bestaande uit eerste jaars B-junioren, heeft het natuurlijk moeilijk in de 2e divisie, maar zorgt toch regelmatig voor een verrassing. De ploeg is topfit en kan 80 minuten gas geven en dat betaalde zich uit. Dit waren echter bonuspunten en die kunnen ze goed gebruiken om het grote doel van dit seizoen te behalen: handhaving in de 2e divisie.

  Alphense Boys D1 verraste afgelopen zaterdag vriend en vijand door in de achtste finale van de landelijke beker, Sparta Rotterdam D1 (de nummer 2 van de hoogste divisie in Nederland, op 2 punten van koploper Feyenoord en ruim vòòr PSV D1)) met maar liefst 5-2 te verslaan. En dat was volstrekt niet geflatteerd. Eerder in het bekeravontuur moesten ook Fc Groningen D1 en Excelsior D1 er aan geloven.

 • Vandaag ( woensdag 7 maart), vindt na afloop van de bekerwedstrijd Ajax O13 – AZ O13, aanvang 16.30 uur op de Toekomst, de loting plaats voor de kwartfinales om de Jeugdcup onder 13. Wie zijn er nog over?

  Afgelopen weekend werden de volgende achtste finales gespeeld:

  FC Volendam D1 - Spartaan 20 D1        2-1

  Heerenveen D1 - Willem II D1     3-1

  Almere City D1 - JVOZ D1              1-0

  De Graafschap D1 - Ajax D2   2-2 (Ajax wint na strafschoppen)

  De volgende wedstrijden moeten nog gespeeld worden:

  Ajax D1 - AZ D1 (7/3)

  Feyenoord D1 - Vitesse D1 (7/3)

  Go Ahead Eagles D1 - Quick D1 (21/3)

  Jens Toornstra scoorde eindelijk in een uitwedstrijd van Feyenoord. Sinds 7 februari 2016 (34 uitwedstrijden) had hij dat niet meer gedaan en alleen maar in De Kuip gescoord (21 goals)

  Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams voor zaterdag 10 maart

  11.00 uur      AB C2 - GDA C1

  Verder spelen op zaterdag 10 maart alle jeugdselecties een uitwedstrijd.

  De talentendag editie 2018 van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord is onder winterse omstandigheden toch goed verlopen. Er lag in de ochtend een heel klein laagje sneeuw op de kunstgrasvelden, maar dat was om 11.00 uur al weer weg. De 200 deelnemers hadden zich goed aangekleed en konden de kou prima trotseren . Het was vooral voor de ± 25 scouts van Alphense Boys en Feyenoord (en de toeschouwers) veel pittiger want die stonden de hele dag in de kou. Uiteindelijk kregen 53 deelnemers direct na hun training te horen dat ze uitgenodigd worden voor enkele stagetrainingen bij Alphense Boys. Die zijn inmiddels allemaal al geregeld (en zijn nu al begonnen) en de clubs zijn daarvan op de hoogte gesteld.

 • Junior Sonowo (speler van de B2), scoorde afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen VVV Venlo B1 2x en werd in de slotfase gewisseld. Toen zijn ploeggenoot  Samir Messaoudi de 6-1 scoorde rende hij vanaf de bank het veld in om het feestje mee te vieren. Dat mag officieel niet en de scheidsrechter van dienst voelde dit niet goed aan en gaf hem de gele kaart. Omdat hij in de wedstrijd al een gele kaart had gehad, betekende dit de rode kaart en een schorsing voor volgende week. Zonde

  Op dinsdagavond 12 december 2017 zou de keepersclinic  van Feyenoord bij  Alphense Boys gehouden worden voor alle keepers van Alphense Boys van o10 t/m o15 (2003 t/m 2008) en dezelfde keepers van onze samenwerkende amateurpartners. Helaas gooide de sneeuw roet in het eten. Zoals eerder bekend is gemaakt gaan we deze clinic alsnog geven op dinsdag 3 april. Dat moet dus een geweldige avond worden voor de 81 jeugdkeepers die zich al hadden opgegeven.. Vier Feyenoord keeperstrainers (Patrick van Seeters, Oscar Moens, Arjan v/d Kaj en Tim v/d Linden) zullen die avond aanwezig zijn en rondlopen om alle deelnemende jeugdkeepers van aanwijzingen en tips te voorzien.

  Als een jeugdteam van Alphense Boys wint van een profclub, dan trakteert de trainer zijn spelers op gebak. Dat is de traditie bij Alphense Boys, want dat gebeurt immers niet zo vaak, D1 trainer Sander v/d Kleij trakteerde dus afgelopen maandag op appeltaart n.a.v. de bekeroverwinning op Sparta Rotterdam D1

 • Edwin Spliet vervangt Inge Sonneveld als Hoofd Jeugdzaken in het bestuur. Edwin is inmiddels een redelijk bekend gezicht binnen de club omdat hij hoofdleider JO13 is. Tevens is hij trainer van het team waarin zijn stiefzoon speelt. Edwin voetbalde in zijn jeugd (tachtiger jaren) in de selectie van Alphense Boys. Hij was een fysieke, kopsterke spits met een hard schot. ,,Het voelde anderhalf geleden, toen mijn stiefzoon hier kwam voetballen, als thuiskomen. Ik was hier enige jaren niet geweest. Er zijn hier binnen de club heel veel mogelijkheden om de club nog sterker en gezelliger te maken. Daar wil ik mij graag voor inzetten.’’  Inge Sonneveld moest haar bestuurstaken staken vanwege privéomstandigheden. Ze hoopt dat ze zich over enige tijd weer kan inzetten voor de Boys. Ze keert niet terug in het bestuur maar ziet zichzelf dan wel in een commissie zitten.

 • Deze maand komt een groep van 25 kinderen, meisjes en jongens in de leeftijd van 7 tot 10 jaar, uit Wit-Rusland naar Alphen aan den Rijn. Zij worden bijgestaan door een leerkracht en een tolk. Deze kinderen komen uit het dorp Maleiki (Малейки), ongeveer 40 km van de kerncentrale van Tsjernobyl vandaan.

  Het verblijf in een totaal andere omgeving heeft een positief effect op de gezondheid van de kinderen. Gedurende 8 weken volgen ze een normaal schoolprogramma onder leiding van een eigen Wit-Russische juf en worden er tal van culturele en sportieve activiteiten georganiseerd zoals excursies, zwemmen, spelletjesochtend etc. Daarnaast vindt een medische controle plaats zoals gebits- en oogcontrole. Voor meer informatie over dit project zie: http://tsjernobyl-alphen.nl/

  Er is ons gevraagd of wij als Alphense Boys & Girls een aantal trainingen willen verzorgen voor deze kinderen en dat hebben we uiteraard geregeld. Aanstaande maandag 12 maart zullen ze voor de eerste keer meetrainen, om 16.30 tot 17.30 op veld 2! Deze kinderen hebben echter weinig kleding, laat staan voetbalschoenen en scheenbeschermers. Heeft u nog scheenbeschermers of voetbalschoenen liggen die u kunt missen en wilt u deze kinderen helpen dan kunt u deze spullen inleveren in de commissiekamer. Alvast bedankt voor uw medewerking!

  Inmiddels heeft de jeugdafdeling van Alphense Boys al 44 uitnodigingen (voor 24 spelers, sommigen kregen meerdere uitnodigingen) gekregen van profclubs die een jeugdspeler van Alphense Boys op stage vragen. Inmiddels is het al van 6 spelers zéker dat ze volgend seizoen in een jeugdopleiding spelen van een Betaald Voetbalorganisatie (BVO). Daarbij zal het niet blijven.

  Afgelopen maandag kwam de Jens Toornstra commissie voor het eerst bij elkaar. Op zondag 26 augustus zal het grootste pupillentoernooi van Nederland opnieuw gehouden worden op de velden van Alphense Boys. De uitnodigingen gaan vandaag of morgen de deur uit voor teams van 08 t/m o12 in diverse klassen. Binnen enkele dagen is inschrijving ook mogelijk via de website

 • Op zaterdag 17 maart is er weer BINGO bij Alphense Boys. Om 20.00 uur gaan de balletjes weer rollen en om 19.00 uur is de kantine open.

  Voor seizoen 2018-2019 zoekt de jeugdafdeling van Alphense Boys een ''woensdagmiddag coördinator'' die iedere woensdag (niet in de schoolvakanties) van 14.30 tot 16.30 uur leiding geeft aan de trainingen van onze jongste pupillen en guppies. Hier staat een vergoeding tegenover. In die rol zal hij ook de stagiairs moeten aansturen en begeleiden. Uw sollicitatie met CV graag sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  (TC Alphense Boys)

  Voor seizoen 2018-2019 zoekt de jeugdafdeling van Alphense Boys een assistent trainer voor de nieuwe 15-2 die in zichzelf wil investeren/stage lopen en een volledig seizoen met een hoog gediplomeerde trainer wil samenwerken. De functie van assistent trainer is onbezoldigd. Trainingstijden 16.45 uur. Uw sollicitatie met CV graag sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  (TC Alphense Boys.

  Voor het volgende seizoen zoekt Alphense Boys grensrechters die een jaar willen vlaggen bij een op landelijk niveau spelend jeugdselectieteam.  Indien interesse mail dan even naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  (TC Alphense Boys

  De grote voetbalquiz van Alphense Boys komt eraan.  Op vrijdag 9 maart a.s. begint het spektakel en kunnen voetballiefhebbers hun kennis van het (inter)nationale voetbal testen. Het belooft een uiterst gezellige avond te worden.  Ieder team bestaat uit drie leden en er worden meerdere rondes, met verschillende thema's, gespeeld. Deelname is gratis. Voor de winnaar staat een prachtige prijs klaar. Je hoeft niet per se lid te zijn van Alphense Boys om deel te mogen nemen, iedereen is welkom. De voetbalquiz begint om 20.00 uur in de kantine van Alphense Boys.

  Wil je nog meedoen? Vorm dan snel een team en geef je op via abvoetbalquiz@gmail.com. Meld daarbij de namen van jouw drie teamgenoten en verzin een leuke teamnaam. Uiteraard is het ook mogelijk om een team bestaande uit twee teamgenoten te vormen.

  We hebben begrepen dat er een uniek team komende vrijdag naar Alphense Boys komt, die meedoen met de voetbalquiz, met daarin de ex-trainers Pjotr v/d Marel (zie foto), Martijn de Vries en Zico Wesselman.

 • De voorbereiding voor de Hoogvliet 50 jaar voetbalplaatjesactie is in volle gang. Vanaf woensdag 21 maart liggen de plaatjes in de winkel en die kunnen dan gedurende zes weken, tot 1 mei, worden gespaard.

  Elk lid, die individueel op de foto is gegaan, ontvangt in de loop van volgende week via de jeugdleider een gratis gepersonaliseerd verzamelalbum. Daarop is de eigen foto op de voorkant van het album verwerkt. De overige geïnteresseerden kunnen bij de lokale Hoogvliet-winkel een album aanschaffen voor slechts €3,99. Uiteraard geldt hierbij op=op!

 • Dankzij een bijdrage van de Club van Honderd is voor de keuken een rolluik geplaatst. Afgelopen week is het luik bestickerd, waardoor het er werkelijk tip-top uitziet. Behalve aan de Club van Honderd ook dank aan leverancier Sundesign, dat een deel van de kosten heeft gespsonsord.

 • André de Leeuw overleden

  Zondagmiddag is zeer plotseling André de Leeuw overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. De afgelopen zes, zeven jaar was hij actief als trainer en - samen met zijn vrouw Tineke - als leider bij de verschillende Girls-teams waarin hun dochter Beau voetbalde. Aan het einde van het vorige seizoen hield dit op, omdat er geen meiden-A-team meer kon worden gevormd en Beau toen de overstap naar Vrouwen 1 maakte. Als André niet naar zijn favoriete club ADO Den Haag moest, kwam hij daar nog altijd even een kijkje nemen. Het is eigenlijk niet te bevatten en moeilijk te aanvaarden, dat dit nu niet meer zal gebeuren. André de Leeuw is slechts 59 jaar geworden. Maandag wordt in het crematorium aan de Verlengde Aarkade om 15.30 uur afscheid van hem genomen.

  Alphense Girls zal André herinneren als een zeer enthousiaste leider/trainer, die altijd voor zijn ploeg meiden klaar stond en steeds serieus aan de slag was, maar altijd met humor in de ondertoon. Ook dat zullen we enorm missen. Vanaf deze plaats wensen wij Tineke, Yourie en Beau heel veel sterkte bij de verwerking van hun grote verlies.