• Enorme stunt van Alphense Boys D1 en B2

  Alphense Boys D1 en B2 verrasten op zaterdag 3 maart met een onverwachte en ook nog ruime én verdiende overwinning op een team die veel hoger speelt. De D1 speelde voor de achtste finale van de landelijke beker tegen Sparta Rotterdam D1 en won met 5-2 door o.a. drie goals van Noah Gesser (zie foto). De B2 speelde voor de competitie in de 2e divisie tegen koploper VVV Venlo B1 en won met 6-2. De C1 won thuis met 4-2 van Hollandia C1 en om het dagsucces volledig te maken won ook de E-Top met 6-1 van Barendrecht. Alle andere wedstrijden werden afgekeurd.

   

  Alphense Boys A1 speelde niet. De uitwedstrijd tegen Baronie werd afgekeurd. Dinsdag a.s. oefent de A1 om 20.-00 uur thuis tegen Sportlust 46 A1 en volgende week zaterdag wacht dan om 15.00 uur de thuiswedstrijd voor de competitie tegen Excelsior Maassluis A1

   

  De uitslagen in de 2e divisie:

  Baronie 19-1 - Alphense Boys 19-1        afg

  Westlandia 19-1 - Excelsior Maassluis 19-1     afg

  Fortuna Sittard 19-1 - OJC Rosmalen 19-1       afg

  Forum Sport 19-1 - Spartaan 20 19-1     afg

   

  De stand in de 2e divisie bij de A1

  1. MVV 19-1                                       13-31

  2. Alphense Boys 19-1                     12-26

  3. Alexandria 66 19-1                         13-22

  4. Fortuna Sittard 19-1                       12-21

  5. Quick Boys 19-1                             13-19

  6. OJC Rosmalen 19-1                         12-17

  7. Spartaan 20 19-1                            12-16

  8. Excelsior Maassluis 19-1                  12-15

  9. Westlandia 19-1                              12-14

  10. ARC 19-1                                        13-14

  11. Baronie 19-1                                   12-8

  12. Forum Sport 19-1                            12-7

    

   Alphense Boys B1 zou in Zeeland spelen teg en JVOZ B1, maar die wedstrijd werd afgelopen vrijdag al afgelast. Volgende week zaterdag oefent de B1 om 11.00 uur op het hoofdveld van het Kasteel,  tegen Sparta Rotterdam 17-1

    

   De uitslagen in de 1e divisie lag bij de B1

   JVOZ 17-1 - Alphense Boys 17-1                        afg

   AFC 17-1 - Almere City 17-1         afg

   Hollandia 17-1 - Go Ahead Eagles 17-1                        1-1

   Fc Den Bosch 17-1 - De Graafschap 17-1        afg

    

   De stand in de 1e divisie laag bij B1

  1. AFC 17-1                            5-12

  2. Almere City 17-1                 5-9

  3. FC Den Bosch 17-1              5-9

  4. Alphense Boys 17-1          5-8

  5. Go Ahead Eagles 17-1         6-8

  6. Hollandia 17-1                    6-8

  7. De Graafschap 17-1             5-4

  8. JVOZ 17-1                          5-1

    

   Alphense Boys B2 speelde vandaag voor de competitie tegen de onomstreden titelkandidaat VVV- Venlo B1. Alphense Boys B2 heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt, maar als de ongeslagen koploper op bezoek komt met slechts 5 tegendoelpunten uit 12 wedstrijden was iedereen het erover eens dat het wel eens een bijzonder zware opgave zou  kunnen gaan worden. In de heenwedstrijd werden de Boys met duidelijke en kansloze cijfers (4-0) terug gestuurd naar Alphen a/d Rijn. Vandaag was alles anders. De Boys trainde deze week drie keer, waarbij het woensdag zelfs -8 was. Niet voor niets, zo zou blijken aan het einde van de week. Met een aangepaste speelwijze wisten de Boys het meer dan goed te doen. Al na twee minuten stak Samir el Messaoudi de bal op uitblinker Dyrell Dongor. Zijn directe belager moest al direct aan de noodrem trekken en ontsnapte met \'slechts\' een gele kaart. De daaropvolgende vrije trap werd een prooi voor de sluitpost van VVV- Venlo B1. De waarschuwing was niet van harte genomen, want al na 9 minuten ontstond de volgende kans en dit keer was het wel raak. Een dieptebal van Mohaned Osman belandde achter de rechtervleugelverdediger van VVV- Venlo B1 bij Dyrell Dongor. Hij rondde vervolgens zeer beheerst af: 1-0.

   

 • Daar tussen in volgde een fase met veel balbezit voor VVV- Venlo B1, die bewust vandaag het initiatief mocht hebben en daar toch erg weinig mee kon doen. Goed verdedigend werk van Yassine Bachar en Steven Overduin in het hart van de verdediging zorgde voor veel rust. Er werd positief gecoacht naar elkaar en dat bleek een belangrijke sleutel voor het succes van vandaag. Aan de rechterkant kwam Salax Mahamud prima in de duels en wist ook een aantal keer goed keuzes te maken in zijn positionering. Yuval Checkley speelde vandaag één van zijn betere wedstrijden van het seizoen, ondanks dat hij vanwege een vakantie de doordeweekse trainingen moest laten schieten. VVV- Venlo B1 was met een voorzet vanaf de rechterkant, die naast werd gekopt, dichtbij de gelijkmaker. Ook een schot uit de tweede lijn werd vlak voor rust meer dan knap gepareerd door doelman Ot v/d Last. Echter de beste kansen waren écht voor Alphense Boys. Een vrije schietkans van Dyrell Dongor ging voor het doel langs. Lars Verzaal schoot ook vanuit de tweede lijn op het doel van de gasten, maar zonder succes.

 • Taner Bayram kreeg na een goede combinatie met Mohaned Osman de bal in de loop mee, alleen kon de bal niet de juiste richting op sturen. In minuut 36 een splijtende pass van Lars Verzaal op Dyrell Dongor die zijn tweede goal van de middag maakte. De uitkomende keeper werd gepasseerd en de bal viel tergend langzaam via de binnenkant van de paal in het doel: 2-0.

 • In de tweede speelhelft een bliksemstart van de Boys. Al na 42 minuten viel de 3-0. Een heerlijke bal (juiste snelheid) van Lars Verzaal met rechts, belandde precies achter de laatste linie van de tegenstander. Junior Sonowo tilde de bal keurig over de keeper heen (3-0). In de 44' minuut werd de score weer terug gebracht tot twee. Een vrije trap van de zijkant werd hard ingedraaid en binnen gelopen door de Venlonaren: 3-1. Alphense Boys B2 kwam meer onder druk te staan en had het moeilijk. Het verdedigde de voorsprong, maar toen na 55 minuten de fantastisch spelende Mohaned Osman een goede pass gaf op Junior Sonowo, die hij opnieuw knap afrondde, was de wedstrijd definitief gespeeld: 4-1. Dat zorgde voor veel rust en vanaf dat moment was de trotse koploper ook gebroken.Dat Mohaned Osman, na 66 minuten, de volgende treffer (5-1) zou maken was als een beloning voor zijn sterke spel vandaag.

 • Daaraan voorafgaand ging een goede steekpass van Samir el Messaoudi. Dezelfde Samir el Messaoudi pikte ook zijn doelpunt mee. In de 74' minuut joeg hij met zijn rechtervoet de bal verwoestend in het doel van VVV- Venlo B1: 6-1. In de 80+2' minuut redde VVV- Venlo B1 de twijfelachtige eer met een knappe tegentreffer: 6-2. Alhoewel daaraan voorafgaand wel een duwfout op Max van Hees werd gemaakt. Beau Zwiep en Kursat Erdogan waren inmiddels in de ploeg gekomen en werkte in de eindfase van de wedstrijd ook hard voor de ploeg en leverde enkele goede passes af. Al met al een meer dan terechte overwinning voor de B2- selectie van Alphense Boys.Een prestatie die als collectief is neergezet én heel belangrijk is voor het bereiken van de doelstelling aan het einde van het seizoen. Aangezien de andere wedstrijden werden afgekeurd stijgen de Boys naar de veilige 9e plaats. Alhoewel het nog wel kan worden ingehaald door Alexandria '66 B1 en Gemert B1 die beiden een wedstrijd minder hebben gespeeld. Deze speelronde zouden ze elkaar treffen. Volgende week gaat Alphense Boys B2 op bezoek bij FC Dordrecht B1. De thuiswedstrijd werd kansloos verloren met 1-4. Aanvang van deze wedstrijd zal zijn om 14.30 uur. Komende woensdag oefent de B2 om 19.15 uur thuis tegen Houten B1.

   

  De uitslagen in de 2e divisie bij de B2

  Alphense Boys 17-2 - VVV 17-1              6-2

  Excelsior Maassluis 17-1 - Fortuna Sittard 17-1          afg

  Spartaan 20 17-1 - MVV 17-1       afg

  Fc Dordrecht 17-1 - Roda JC 17-1          afg

  Quick 17-1 - Spijkenisse 17-1      afg

  Gemert 17-1 - Alexandria 17-1     afg

   

  De stand in de 2e divisie bij de B2

  1. VVV 17-1                           13-30

  2. RODA JC 17-1                    12-26

  3. Fortuna Sittard 17-1           12-25

  4. MVV 17-1                           12-21

  5. Excelsior Maassluis 17-1      12-17

  6. Quick 17-1                          12-17

  7. FC Dordrecht 17-1               12-16

  8. Spijkenisse 17-1                  12-14

  9. Alphense Boys 17-2           13-13

  10. Gemert 17-1                       12-11

  11. Alexandria 17-1                  12-10

  12. Spartaan 20 17-1                12-9

    

   Alphense Boys C1 speelde vandaag de competitiewedstrijd tegen Hollandia C1 en won met 4-2. Drie maanden geleden passeerden de Alphense Boys de bezoekers op de ranglijst, met een minimale winstpartij in Hoorn (0-1). Waar de Alphenaren sindsdien de weg omhoog hebben ingezet, daar is de klad er bij de gasten behoorlijk ingekomen na drie opeenvolgende nederlagen. Al in de eerste minuut geeft Zakaria Atrougouti met links voor en belandt de bal bij Jelle Hak, die met links in korte hoek schiet. De keeper ligt er goed bij en een toegesnelde verdediger werkt snel weg voordat Rik van ’t Wout erbij kan. Echter zijn het de bezoekers die in de 7e minuut verrassend aan de leiding gaan.  Een doeltrap wordt verlengd door nummer 9 op nummer 7, die ondanks het vlagsignaal van de grensrechter door mag. Na een breedtepass op nummer 8 mag laatstgenoemde alleen door en verslaat hij Rens Boer in de korte hoek: 0-1. Later is op de beelden te zien dat nummer 7 (ruim) buitenspel stond en het doelpunt niet had mogen tellen. De gastheren gaan meteen op jacht naar de gelijkmaker en we zitten nog maar in de achtste minuut als Gioele Nicolaas met een passje tussendoor Kaan Temur bereikt, die onder druk aan de bal blijft en met een lage voorzet Rik van ’t Wout vindt. De spits probeert het met links en op vier meter van het doel blokt een verdediger de inzet voor de doellijn.Op basis van het spelbeeld kan het niet lang duren voordat de stand recht wordt getrokken. In de 9e minuut is het Rik van ’t Wout die met een steekpass Jelle Hak bereikt, wiens voorzet via een verdediger over de achterlijn gaat. Kaan Temur neemt de hoekschop vanaf de rechterkant en ziet de grote verdedigers 2 en 3 tegen elkaar opbotsen. De bal schiet door naar topschutter Jelle Hak. De rechtsbuiten brengt bal met rechts naar zijn linkerbeen en mikt door de benen van drie (!) tegenstanders in de verre onderhoek: 1-1

 • Er gebeurt voldoende in de beginfase en alweer twee minuten later lanceert Dylan Nieuwendijk Jelle Hak, die in handen van de keeper schiet terwijl 3 een risicovolle sliding inzet waarmee de aanvaller ten val wordt gebracht. Geen strafschop, zo besluit de scheidsrechter. De thuisploeg heeft weliswaar een groot veldoverwicht en kan vaak eenvoudig doordringen tot rond het strafschopgebied van Hollandia maar grote kansen blijven uit. We zijn aanbeland in minuut 32 als het handelsmerk van de bezoekers naar voren komt: een dieptepass achter de verdediging van de tegenpartij. Ditmaal door nummer 7 op de spits, die  los is. Rens Boer komt uit zijn doel, maar net iets te laat waarna de goalgetter hem omspeelt en met binnenkant de bal richting het doel stuurt. De linksbuiten geeft het laatste zetje: 1-2. Drie minuten later mag JO15-1 Gioele Nicolaas dankbaar zijn dat de achterstand niet wordt vergroot.  De spits controleert een slecht weggewerkte bal knap, zet een verdediger op het verkeerde been maar Gioele Nicolaas voorkomt met een voortreffelijke tackle ternauwernood dat de spits kan binnenschieten. Na de rust hebben de Boys moeite om de goede lijn van de eerste helft door te trekken. Na vijf minuten gespeeld te hebben wordt de deur achterin wagenwijd opengezet voor de spits, waarna hij de bal afspeelt maar zijn voorzet te scherp is. Een wake-up call die nodig lijkt want hierna zijn het de gastheren die de klok slaan. In minuut 42 neemt Kaan Temur na een gestrande actie van Rik van ’t Wout over en schiet op de binnenkant van de paal. Pech. Een minuut later ligt de bal er wel in. Kaan Temur geeft mee aan Gioele Nicolaas waarna een strakke voorzet volgt die door Jelle Hak wordt binnengeschoten. Echter wordt het vlagsignaal van de grensrechter (overigens terecht) nu wel opgevolgd door de scheidsrechter en gaat de treffer niet door. Desondanks blijft de jacht op de gelijkmaker onverminderd doorgaan. Gioele Nicolaas danst zich met een solo langs twee tegenstanders. Een pass tussendoor op Jordi van Lunteren volgt en hij bereikt met zijn voorzet Rik van ’t Wout. Na een korte aanname wordt de bal door het midden binnen gepunterd: 2-2.

 • De dikverdiende gelijkmaker. Het direct ophalen van het bal verklapt dat de Boys geen genoegen nemen met een gelijkspel.In minuut 57 wederom een prachtige actie van Gioele ‘Maradona’ Nicolaas.

 • Nu worden de rechtsbuiten en rechtsback in de luren gelegd en kan Rik van ’t Wout opnieuw het klusje klaren. Net als bij zijn vorige doelpunt wordt de bal eerst snel gecontroleerd waarna hij het leer in de verre hoek prikt: 3-2. In diezelfde minuut volgt bijna de 4-2, wanneer Jelle Hak een slechte doeltrap onderschept en oog in oog met de keeper links naast schiet.Eén minuut voor tijd wordt de wedstrijd in het slot gegooid. Espen van Ee beschikt over een timmermansoog en heeft een wel heel erg fijne steekpass in huis op Jelle Hak. Laatstgenoemde is niet zelfzuchtig en tikt breed om Jordi van Lunteren een doelpunt te gunnen: 4-2, eindstand.

 • Door de overwinning verstevigde JO15-1 de tweede plek op de ranglijst. Hopelijk zorgt het zelfs voor extra druk bij koploper PEC Zwolle, dat zelf niet speelde maar het gat desondanks wel met drie punten verkleind zag worden. Volgende week zaterdag speelt de C1 om 12.45 uur uit tegen sc Cambuur 15-1

   

  De uitslagen in de 1e divisie:

  Alphense Boys 15-1 - Hollandia 15-1    4-2

  AFC 15-1 - Buitenveldert 15-1     afg

  sc Cambuur 15-1 - Go Ahead Eagles 15-1       4-0

  De Graafschap 15-1 - Zeeburgia 15-1 (zondag 4/3)

   

  De stand in de 1e divisie

  1. PEC Zwolle o15                  15-36

  2. Alphense Boys o15          16-32

  3. DWS o15                           16-29

  4. Fc Emmen o15                    15-25

  5. AFC o15                              14-22

  6. Zeeburgia o15                     15-22

  7. De Graafschap o15               15-21

  8. Hollandia o15                       15-19

  9. Cambuur o15                       16-17

  10. FC Groningen o15                16-14

  11. Buitenveldert o15                15-12

  12. Go Ahead o15                     16-9

    

   Alphense Boys 15-2 had een oefenwedstrijd tegen AS'80, maar die wedstrijd werd helaas door de tegenstander rond het middaguur afgebeld. Komende dinsdag oefent de C2 om 18.30 uur thuis tegen Graaf Willem II 15-1. Volgende week zaterdag hervatten ze de competitie weer om 11.00 uur thuis tegen GDA 15-1

    

   Vandaag stond voor Alphense Boys 13-1 de 8e finale in het landelijke bekertoernooi op het programma. Sparta Rotterdam JO13-1, nummer twee in de eerste divisie, kwam op bezoek. Na eerder FC Groningen en Excelsior Rotterdam uitgeschakeld te hebben was het opnieuw een zware kluif voor de mannen van trainer Sander van der Kleij. Het begin was een beetje rommelig. De spanning stond er bij beide ploegen op en dat leverde veel duels op maar ook redelijk veel balverlies aan beide kanten. Na 7 minuten kreeg Alphense Boys een vrije trap aan de linker kant van de 16 meter, de uitstekend spelende Jarno van de Broek draaide de bal richting de tweede paal. Niemand zat er echter aan en de bal viel zomaar binnen, 1-0.

 • Enkele minuten laten, nadat Alphense Boys beter in de wedstrijd was gekomen was het Phil Okongo die Noah Gesser in stelling bracht, hij bleef sterk met een verdediger in zijn rug en ging 1 op 1 met de keeper. Gesser ging om de keeper heen en scoorde de 2-0.

 • Op dat moment in de wedstrijd was dat terecht te noemen. Keeper Niels Gehlen pakte op 2-0 tussenstand nog een geweldige bal en hield zijn ploeg op de been. Daarna was het Noah Gesser die vrijgespeeld werd door Milan Schoemaker, Gesser schoot laag maar de keeper van Sparta kon de bal nog net keren. Enkele minuten later was er opnieuw een kans voor Noah Gesser, die vandaag niet te houden was voor de verdediging van Sparta. Hij omspeelde wederom de keeper maar werd teveel naar de zijkant gedrongen en schoot in het zijnet. Met een 2-0 ruststand gingen de mannen aan de limonade. De tweede helft ging Sparta wat aanvallender spelen en dat gaf ruimtes aan de aanvallers van Alphense Boys. De combinatie tussen Phil Okongo en Noah Gesser was in de tweede helft opnieuw succesvol en dat zorgde voor de 3-0 van laatstgenoemde. Een sensatie was in de maak. Toch kwam Sparta nog dichterbij na een goede aanval werd de bal hard achter keeper Gehlen geschoten, 3-1. Lang duurde dat niet want het was enkele minuten voor tijd opnieuw Gesser, na een knappe actie schoot hij de 4-1 (en zijn derde goal) op het bord. Het was nog niet klaar want nu was de combinatie Gesser-Okongo andersom, Gesser als aangever en Okongo die 1 op 1 met de Sparta doelman prachtig scoorde.

 • Sparta deed nog wat terug in blessuretijd, na een terugspeelbal verloor keeper Niels Gehlen de bal en werd de eindstand dus 5-2. De verdediging stond vandaag prima en gaf nauwelijks iets weg.

 • Wat een top prestatie van het team! De D1 heeft zich dus geplaatst voor de kwartfinale van het landelijke bekertoernooi. Volgende week zaterdag hervat de D1 de competitie met een uitwedstrijd om 10.00 uur tegen FC Amsterdam 13-1.

 • Alphense Boys D2 speelde niet voor de competitie en ook de oefenwedstrijd ging niet door. Volgende week zaterdag hervat de D2 de competitie met een uitwedstrijd tegen RKAVV D1 (10.30 uur)

   

  Alphense Boys 12-1 speelde vandaag, na een mindere voorgaande wedstrijd tegen De betrokken Spartaan, tegen Barendrecht 12-1  Als we de resultaten moeten geloven zou het een pittige pot worden. Eenmaal aangekomen op het veld hoorden we dat de wedstrijd door een algehele afgelasting van de KNVB niet door zou gaan. Na onderling overleg hebben wij gezamenlijk besloten de wedstrijd wél te spelen. De eerste helft waren de Boys meteen scherp en zetten goed druk op Barendrecht. Dit resulteerde snel op de 1-0 die werd gescoord door Ersan Preljevic (zie foto onder), die een goede assist kreeg van Senne.

 • De 2-0 was het precies andersom, nu was het Ersan die de bal speelde op Senne Steijlen, die daarna de bal goed naar zijn linkerbeen bracht en de bal in de verre hoek schoot.

 • Barendrecht deed wat terug en scoorde de 2-1. De 3-1 kwam vanuit een vrije trap die Bram Wesseling direct schoot op goal! De keeper pakte de bal goed uit de verre hoek, maar kon in 2e instantie niet de bal keren! Ersan tikte de bal met zijn heup het doel in. De 4-1 was een mooi afstandschot van Bram op aangeven van Ersan.

 • In de tweede helft was het voetbal stukken minder. Maar de 5-1 kwam vanuit een goed uitvoerende corner waarbij Joshua v/d Winden de bal in de 16 meter speelde en Daan Spaans kon het afmaken.

 • De 6-1 was prachtig uitgespeeld! Bryan speelde de bal goed op Gila die de bal klaar legde voor Joshua. Joshua dacht niet na en schoot de bal in de winkelhaak. De 7-1 kwam wederom van Bryan waarbij Senne goed reageerde en binnenschoot. Prima prestatie naar een mindere wedstrijd vorige week. Volgende week zaterdag speelt de 12-1 om 08.30 uur uit tegen Nieuwerkerk 12-1