• Woensdagnieuwtjes

  Ondanks het kleine laagje sneeuw gaat de talentendag bij Alphense Boys vandaag gewoon door.

  Voor de talentendag van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord, die vandaag (woensdag 28 februari) wordt gehouden, hebben zich 220 deelnemers ingeschreven in de leeftijd van 8 t/m 18 jaar. De spelers zullen beoordeeld worden door minimaal 4 scouts van Feyenoord én alle selectietrainers van Alphense Boys. Dat is dus een heel leger van ± 25 man die vandaag in de kou de verrichtingen van de spelers gaan beoordelen. Direct na de training (15 minuten na afloop) krijgen de spelers in de kleedkamer te horen wie er uitgenodigd worden voor een stageperiode bij Alphense Boys. Vorig seizoen mochten er 60 spelers terugkomen, waarvan er uiteindelijk nu 15 bij Alphense Boys in het hoogste jeugdselectieteam van hun geboortejaar spelen.

   

 • Het Frans Bahlmann toernooi wordt dit jaar gehouden op dinsdag 21 augustus en zaterdag 25 augustus. Het deelnemersveld was al bekend (Alphense Boys, RCL, Argon en Sportlust), maar onverwachts heeft Sportlust zijn deelname ingetrokken. Gelukkig vond de organisatie o.l.v. Jacques van Vliet direct een meer dan uitstekende vervanger. ARC 1 komt er weer bij. Leuk.

  Het lijkt erop dat er nu toch echt een einde komt aan de blessureperiode van Lorenzo van den Berg. Hij raakte ruim anderhalf jaar geleden voor het eerst zwaar geblesseerd aan zijn knie en in mei - tijdens zijn rentree in Boys 1 in de nacompetitie - opnieuw. Afgelopen maandag moest hij na een lange revalidatieperiode nog een keer 'onder het mes'. De rechterbuitenknieband is toen vastgezet en verstevigd, waardoor de knie nu super stabiel is. Er werd meteen wat ander onderhoud gepleegd: meniscus iets bijgeschaafd, een veer met bouten is verwijderd, het kraakbeen en de kruisband werden nog een bekeken en alles ziet er goed en schoon uit. De fysio van Feyenoord keek mee bij de operatie en was ook super tevreden. Nu de wond laten herstellen en dan kan Lorenzo weer met de training mee gaan doen. Succes Lorenzo!

  Justin de Feijter (19 jaar, keeper van Alphense Boys A1) heeft een jeugdcontract getekend waarmee hij aangeeft volgend seizoen deel uit te maken van de nieuwe A-selectie van Alphense Boys o.l.v. Hein van Heek.

   

 • Ramon Aronius (19 jaar, verdediger in Alphense Bots A1) zal eveneens volgend seizoen deel uitmaken van de A-selectie zondag van Alphense Boys.

 • Mike Bavelaar (18 jaar, aanvoerder van Alphense Boys A1) is de volgende A-junior die er voor kiest om zijn eerste seizoen in de senioren bij Alphense Boys 1 bij het eerste elftal van de zondag af te werken.

 • Ook Wessel Meiring (18 jaar, speler van de A1) heeft toegezegd volgend seizoen bij Alphense Boys te blijven en in de A-selectie zondag te willen spelen.

 • Mustapha Yachou en Adem Aksoy (beiden ex-Alphense Boys) hebben vorige week gespeeld in het 1e elftal van Floreant zaterdag. Een verrassende come-back op seniorenniveau.

  Menno de Jong (ex-keeper Boys 1 en nu reserve keeper bij VVSB) vertrekt dit seizoen bij de Noordwijkerhouters. Zijn nieuwe club is nog niet bekend.

  Tim de Rijk (ook ex-Alphense Boys 1) heeft zijn contract verlengd bij VVSB waar hij inmiddels zeer succesvol al vanaf 2014 speelt. Ook Dario Lovecchio (ex-Alphense Boys) heeft bijgetekend bij VVSB

  De ex-jeugdspelers van Alphense Boys, Luca Janszen, Coen de Groot en Max v/d Veer, die nu bij ARC 19-1 spelen, worden volgend seizoen toegevoegd aan de A-selectie (1e elftal) van ARC.

  Cesco Agterberg (ex hoofdtrainer Alphense Boys) is per direct trainer geworden van ASWH 1 (3e divisie)

  Vandaag, woensdagmiddag 28 februari zijn er geen trainingen  o.l.v. Edwin Kluivers. Dit vanwege de voorjaarsvakantie. Dan wordt er traditioneel niet getraind op woensdagmiddag.

  ADO Den Haag heeft Shaquille Pinas (speelde één jaar bij Alphense Boys in de D1) teruggezet naar het tweede elftal. De gesprekken met de 19-jarige verdediger over een contract liepen op niets uit. De clubleiding heeft daarom besloten om Pinas weer terug te schuiven naar het tweede. De talentvolle verdediger, die beschikt over een amateurcontract, debuteerde eind vorig jaar als invaller in de hoofdmacht van ADO. Bij afwezigheid van een aantal geblesseerde verdedigers begon Pinas recent drie keer op rij in de basis. Dat deed hij verdienstelijk. Afgelopen weekeinde tegen Willem II bleef hij op de bank. Pinas verhuisde vorig jaar van FC Dordrecht, waarvoor hij debuteerde in het betaalde voetbal, naar ADO. Hij ging in Den Haag als amateur aan de slag. Gesprekken met de clubleiding over een contract hadden tot nu toe niet het gewenste resultaat. Pinas komt daardoor voorlopig niet meer in aanmerking voor speeltijd in de hoofdmacht.

 • 'Wij hebben Shaquille Pinas een uitstekende aanbieding gedaan en daar gaat hij niet op in. 'Daarom schuiven wij hem terug naar het tweede elftal en gaan we verder met andere jongens', laat technisch manager Jeffrey van As weten. 'Wij hebben altijd de intentie gehad er uit te komen met ADO', zegt zaakwaarnemer John Veldman. 'Je hebt alleen wel te maken met vraag en aanbod. Daar komen we nu niet uit. Wie weet wat de toekomst biedt

  Kaj v/d Veldt (15 jaar en speler van onze C1) gaat volgend seizoen in de jeugdopleiding van Feyenoord spelen. Kaj kon bij zowel Vitesse als Feyenoord komen, maar koos naar lang wikken en wegen voor de club waar Alphense Boys en samenwerking mee heeft. Kaj heeft 5 jaar (vanaf de E-Top) bij Alphense Boys gespeeld en kwam van v.v. Nieuwkoop.  Vooral het afgelopen seizoen stond hij in de belangstelling van diverse BVO's toen C1 trainer Corian Wigboldus hem ineens vanaf het middenveld in het hart van de verdediging opstelde. Wij wensen hem veel succes bij Feyenoord

   

 • Vandaag is de laatste dag dat u nog op Alphense Boys kunst stemmen voor de Rookvrije Generatie Award. Ga naar www.rookvrijegeneratie.nl/contestants/alphense-boys en stem svp op de Boys.

  In navolging van onder meer Alphense Boys maakt binnenkort ook ARC haar complex rookvrij. Het is de bedoeling dat het sportpark van de Racing vanaf 10 mei a.s. rookvrij is. Dat is de eerste dag van het Heitinga-toernooi, waar dit jaar weer meer dan 2.000 kinderen aan meedoen. 

  Bram Wesseling (11 jaar, speler van onze E-Top) gaat volgend seizoen spelen in de jeugdopleiding van  AZ in Alkmaar. Vorig seizoen speelde Bram nog bij Dios en al snel ontwikkelde hij zich zodanig o.l.v. trainer Michael Lipsius, dat hij opviel bij de scouts van AZ. Heel veel succes in je verdere voetbal-loopbaan Bram.

 • Vorige week meldden wij al dat Raymond Vis (huidige assisistent trainer van Alphense Boys A1, coördinator onderbouw wordt. Alleen stond er niet bij, bij welke vereniging. Welnu dat gaat hij doen bij Forum Sport. Gefeliciteerd.

  Hans Wertheim (leider van de D1) was afgelopen zaterdag weer bij Alphense Boys, drie weken na zijn operatie waarbij hij een nieuwe knie kreeg. Hans loopt nog op krukken, maar het gaat iedere dag een beetje beter.

   

 • Bart Duiker (17 jaar, twee jaar jeugdspeler bij Alphense Boys B1) tekende vorige week een tweejarig contract bij Rijnsburgse Boys (2e divisie). Begin januari werd hij door trainer Pieter Mulders tussentijds toegevoegd aan de A-selectie. Op 13 januari maakte hij zijn debuut in de slotfase van Rijnsburgse Boys-Koninklijke HFC. En op donderdag 22 februari tekende hij een tweejarig contract. Een snelle ontwikkeling voor de pas 17-jarige Rijnsburger Bart Duiker.

 • Komende zaterdag speelt Alphense Boys D1 de bekerwedstrijd in de 1/8 finale van de landelijke beker tegen Sparta Rotterdam D1, de nummer twee van de 1e divisie.  Thuis om 11.00 uur op ons hoofdveld. Kan de ploeg van trainer Sander v/d Kleij opnieuw stunten na het eerder uitschakelen van FC Groningen D1 en Excelsior D1? Als je in de gelegenheid bent moet je echt even komen kijken. De wedstrijdbal voor deze wedstrijd is geschonken door Daniel Knegt (van stichting blindsport), sportman van het jaar 2017 in de gemeente Alphen a/d Rijn. Daniel is een blinde zwemmer die getraind wordt door Hans Wertheim, die in het verleden zwemtrainer was op het hoogste niveau in Nederland.

  Wat was het koud afgelopen zaterdag op de kunstgrasvelden van Alphense Boys. Er kon echter wel gevoetbald worden, maar je moest je wel goed aankleden en als wisselspeler was een dekentje ook geen overbodige luxe.

 • Afgelopen zondag vielen er drie 1e elftalspelers uit met spierblessures (Thom Nouwens, Ian Quak en Pepijn Kooij)  Er waren daarom lange invalbeurten voor de A1 spelers  Mike Bavelaar (zie foto) en Floris Hazenberg

   

 • Evert Bauman (33) stopt met voetballen en is dus aan zijn laatste seizoen bij Alphense Boys 1 bezig. De centrale verdediger is bijna niet weg te denken in het hart van de verdediging van ons eerste elftal en heeft een paar voortreffelijke seizoenen achter de rug, met natuurlijk als hoogtepunt de promotie vorig jaar naar de hoofdklasse. Evert kiest nu voor zijn gezin, maar we zullen hem gaan missen.

 • Joey Brock, voormalig back van onder meer NEC en Vitesse, is dakloos, verslaafd aan de drank en meerdere malen betrokken geweest bij een inbraak of andere vorm van criminaliteit. Hij moet van de rechter verplicht afkicken van zijn alcoholverslaving. De 29-jarige Arnhemmer werd door de politie aangehouden toen hij in dronken toestand een ziekenhuis in Zevenaar binnen probeerde te dringen.  De linksback verdween in 2014 uit het profvoetbal en raakte vervolgens aan lager wal: Brock kampte met een alcoholverslaving en verloor zijn huis. "Op sommige dagen dronk ik vier flessen wijn. Ik had geen woning meer. Sliep soms bij vriendinnetjes, de rest van de tijd op straat. Het was een verschrikkelijk bestaan. Ik was constant dronken en op zoek naar nog meer alcohol", vertelt hij aan het Brabants Dagblad dat hem gewoon met voor- en achternaam noemt.Nu moet Brock zijn verslaving onder controle krijgen en de oud-profvoetballer is vastbesloten om dat voor elkaar te krijgen. "Het is mijn laatste kans, anders donder ik definitief de afgrond in. Maar het gaat lukken, dat weet ik zeker. Ik wil mijn familie weer trots maken", aldus de strijdbare Arnhemmer. Vrijwel niemand weet dat Joey Brock bijna speler van Alphense Boys 1 is geworden in seizoen 2014-2015. Hij is zelfs op de foto gegaan in een Alphense Boys shirt, maar uiteindelijk is het niets geworden en heeft hij geen minuut bij de rood-witten gespeeld. Triest zoals het met hem is gegaan, we wensen Joey sterkte.

   

 • Programma thuiswedstrijden jeugdselectieteams voor zaterdag 3 maart

  11.00 uur      AB 13-1 - Sparta Rotterdam 13-1 (Beker)

  13.00 uur      AB 15-1 - Hollandia 15-1 (comp)

  13.00 uur      AB 17-2 - VVV 17-1 (comp)

  15.00 uur      AB 15-2 - AS'80 15-1 (vrsch)

  Afgelopen November heeft het hoofdbestuur het volgende besluit genomen aangaande spelerspas. Alle spelerspassen dienen  in de app te zijn voorzien van een recente pasfoto. Op deze foto moet het gezicht van de speler herkenbaar zijn. Scheidsrechters van Alphense Boys hebben het recht, indien pas niet akkoord is deze speler een SPEELVERBOD op te leggen. Tenzij de speler een I.D. kaart of paspoort met recente pasfoto kan tonen is spelen toegestaan.  Nu blijkt dat er nog een aantal passen niet op orde zijn. Indien spelerspas niet voldoet aan bovengenoemde eis kunt u contact op nemen met KNVB zodat zij alsnog foto plaatsen. KNVB assist Contact mail:  mdwf@knvb.nl  of telefonisch naar 0343- 499004.

  Dick Advocaat liet oud-Alphense Boys-speler debuteren bij Sparta. Abdou Harroui (zie foto onder) heeft afgelopen weekend zijn debuut gemaakt in de eredivisie. De twintigjarige middenvelder startte in de basis tijdens AZ - Sparta (2-1). Abdou speelde de 90 minuten vol. Een dag na de wedstrijd mocht de oud-speler van Alphense Boys (speelde er drie jaar in de jeugdopleiding)  zijn contract verlengen tot 2020. 

 • Eerder deze maand tekende A-junior Darwin Heuvelman bij Sparta zijn eerste profcontract contract. De talentvolle verdediger kwam drie jaar uit voor Alphense Boys. Komend weekend speelt Sparta tegen ADO Den Haag. Saillant detail is dat ADO-trainer Fons Groenendijk de laatste tijd regelmatig speeltijd gunt aan voormalig Alphense Boys-voetballers Thijmen Goppel ( 7 jaar Alphense Boys) en Shaquille Pinas (1 jaar Alphense Boys), al is laatstgenoemde recent teruggezet naar het tweede elftal vanwege vastgelopen contractonderhandelingen. Maarten Reyneveld en Thijs Timmermans (ook ex-jeugdspelers Alphense Boys) wachten nog op hun eerste officiële speelminuten in ADO's hoofdmacht.  Harroui is alweer de vierde oud-Alphense Boys-speler die zijn debuut maakt in de eredivisie in 2018. Naast Pinas en Goppel mocht ook Noussair Mazraoui onlangs voor het eerst aantreden in het eerste elftal van Ajax. De middenvelder, die ook een AVV Alphen verleden heeft, debuteerde in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda.

  De webwinkel van Alphense Boys op onze website wordt nòg professioneler. Onlangs werden alle artikelen door Marieke Haverkamp (Fotografie Marieke) - in samenwerking met onze kledingman John van Deenen - op de foto gezet en die komen dus binnenkort in de webshop te staan.