• Kostbaar puntverlies Alphense Boys A1

  Medekoploper Alphense Boys A1 liet in de 2e divisie twee kostbare punten liggen in de thuiswedstrijd tegen Westlandia (0-0, zie foto). Alphense Boys B2 kwam terug uit Limburg met een 4-0 nederlaag tegen Fortuna Sittard B1. Alphense Boys 12-1 werd uitgeschakeld in de beker door De Betrokken Spartaan 12-1. Alle andere selectieteams speelden een oefenwedstrijd.

   

  Alphense Boys A1 hervatte vandaag, na twee maanden winterstop, de competitie in de 2e divisie, waarbij ze virtueel aan de kop gingen, samen met MVV A1. Helaas konden de mannen van trainer Jonathan Jonk niet het gewenste niveau halen en kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen laagvlieger Westlandia. Geen moment kon de A1 echt hun klasse laten zien en zagen we een wedstrijd waarbij de teams aan elkaar gewaagd bleven. Er werd wel hard gewerkt maar zonder enig vernuft en er werden maar een paar kansen gecreëerd. In de 29e minuut kopte Said Hamulic op de paal en in de 38e minuut kreeg Edin Bibuljica (zie foto boven) de grootste kans van de wedstrijd toen hij vanaf 11 meter mocht aanleggen nadat Floris Hazenberg onreglementair gestuit werd in de 16 meter. De inzet van Edin sprong echter via de onderkant van de lat het veld weer in, waarbij vervolgens een redelijk makkelijke rebound door een andere boysspeler over het verlaten doel werd gekopt. Na de rust leek Alphense Boys even de strijd te gaan winnen en ging Edin in de 60e minuut alleen op de Westlandia keeper af, maar schoot op zijn voeten. Eigenlijk was dit de laatste kans van de wedstrijd want verder kwamen de A1 spelers niet. De verdediging van de A1 stond als een huis en gaf vrijwel geen kans weg. Zonde. Volgende week zaterdag speelt de A1 om 15.30 uur uit bij Baronie

   

 • De uitslagen in de 2e divisie:

  Alphense Boys 19-1 - Westlandia 19-1  0-0

  Spartaan 20 19-1 - Fortuna Sittard 19-1 0-1

  ARC 19-1 - Baronie 19-1   3-2

  OJS Rosmalen 19-1 - Alexandria 66 19-1         1-1

  Excelsior Maassluis 19-1 - MVV 19-1     0-4

   

  De stand in de 2e divisie bij de A1

  1. MVV 19-1                                       13-31

  2. Alphense Boys 19-1                     12-26

  3. Alexandria 66 19-1                         13-22

  4. Fortuna Sittard 19-1                       12-21

  5. Quick Boys 19-1                             13-19

  6. OJC Rosmalen 19-1                        12-17

  7. Spartaan 20 19-1                            12-16

  8. Excelsior Maassluis 19-1                  12-15

  9. Westlandia 19-1                              12-14

  10. ARC 19-1                                         13-14

  11. Baronie 19-1                                    12-8

  12. Forum Sport 19-1                             12-7

    

   Alphense Boys B1 moest het vandaag in Beverwijk opnemen tegen DEM B1. Omdat dit een inhaalweekend betreft werd deze oefenwedstrijd tegen de koploper van de 2de divisie geregeld. In de eerste helft had de B1 het betere van het spel. Met goed positiespel en bij vlagen mooie combinaties wist de B1 vaak over de flanken door te komen. Helaas was vaak de laatste pass of de afwerking niet optimaal. Toch kreeg de B1 twee goede mogelijkheden om de score te openen. Eerst kwam Nick Broekhuizen in een rebound situatie goed voor zijn tegenstander maar zijn poging ging net over. Niet veel later mocht Kelvin Okojie van afstand aanleggen maar zijn poging kon nog net gekeerd en tot corner verwerkt worden. DEM werd vooral gevaarlijk uit corners die gevaarlijk indraaide maar constant zat keeper Bas Schol er goed bij om het gevaar te wijken. De tweede helft een heel ander spelbeeld de ruimtes werden veel groter waardoor er over en weer veel kansen werden gecreëerd. DEM kwam vanuit een corner op voorsprong, deze kon geheel vrijstaand worden binnen gekopt. Niet veel later stond de Boys op een 1-2 voorsprong. Eerst werd een voorzet door de goed spelende Younes Bouhamed door Jelle Hak (zie foto) worden binnen getikt.

 • Daarna ging Daniel Abbink op kracht door en zijn lage voorzet werd door Nick tot doelpunt gepromoveerd. Daarna was het weer de beurt aan DEM bij twee voorzetten werd er niet scherp verdedigd en plotseling stond DEM weer met 3-2 voor. In de laatste minuut ging Younes nog eenmaal langs zijn tegenstander en opnieuw Jelle Hak, spits van de C1 maar viel prima in, stond op de goede plek om via de paal de 3-3 aan te tekenen. Dit was tevens de eindstand van een open wedstrijd. Komende dinsdag oefent de B1 om 20.00 uur thuis tegen DOSR A1 en volgende week woensdag wacht het belangrijke uitduel tegen JVOZ (12.30 uur)

   

  Alphense Boys B2 hervatte de competitie vandaag met een verre uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard B1. De mannen van Jeffrey van Dijk startten prima aan de wedstrijd en kwam ook goed in de duels. Na 11 minuten werd een voorzet van Fortuna Sittard B1 over geschoten. In de 21e minuut kwam de thuisploeg vanuit een hoekschop, die bleef hangen voor het doel van Ot v/d Last, op voorsprong: 1-0. Drie minuten na de openingstreffer werd de score verdubbeld. Een individuele fout in de opbouw leidde de 2-0 in. Dit werd afgestraft. Toen vlak voor rust, na een individuele actie over de linkerkant, Fortuna Sittard B1 op 3-0 kwam was de wedstrijd gespeeld.
  In de tweede speelhelft probeerde de Boys nog een eretreffer te maken, maar het wist geen kansen te krijgen. Fortuna Sittard B1 wist nog wel een goede aanval af te ronden en zo werd de eindstand vastgesteld op 4-0.Een fikse, maar terechte nederlaag. Volgende week wacht de thuiswedstrijd om 13.00 uur tegen titelkandidaat VVV- Venlo B1. Gelukkig verloren ook enkele concurrenten en zo bleef de schade enigszins beperkt.

   

  De uitslagen in de 2e divisie bij de B2

  Fortuna Sittard 17-1 - Alphense Boys 17-2       4-0

  VVV 17-1 - FC Dordrecht 17-1     2-0

  Alexandria 17-1 - Quick 17-1        0-1

  Spijkenisse 17-1 - Spartaan 20 17-1       5-0

  Roda JC 17-1 - Excelsior Maassluis 17-1          3-1

  MVV 17-1 - Gemert 17-1    ???

   

  De stand in de 2e divisie bij de B2

  1. VVV 17-1                           12-30

  2. RODA JC 17-1                    12-26

  3. Fortuna Sittard 17-1           12-25

  4. MVV 17-1                           11-18

  5. Excelsior Maassluis 17-1      12-17

  6. Quick 17-1                          12-17

  7. FC Dordrecht 17-1              12-16

  8. Spijkenisse 17-1                 12-14

  9. Gemert 17-1                       11-11

  10. Alphense Boys 17-2         12-10

  11. Alexandria 17-1                  12-10

  12. Spartaan 20 17-1                12-9

    

   Alphense Boys C1 was vandaag vrij van competitie en ook het oefenduel tegen Spartaan'20 ging niet door. Komende dinsdag oefent de C1 om 18.30 uur thuis tegen Real Sranang C1 en volgende week zaterdag spelen ze om 13.00 uur thuis tegen Hollandia C1.

    

   Alphense Boys C2 speelde vandaag een oefenwedstrijd tegen VSV 15-1en zij spelen ook nog 3e divisie. Voor de tegenstand was dat wel prettig. Echter werd al snel duidelijk dat de 1e jaars van Alphense Boys in alle opzichten voetballend de betere waren dan de tegenstander uit Velsenbroek. Vanaf het begin waren er bij de Boys voetballende intenties te zien en werd er uitstekend drukgezet in de omschakeling als de bal verloren werd. Na 7 minuten werd de score geopend door Jordi. Kas veroverde de bal op het middenveld, speelde Jordi in, hij passeerde zijn directe tegenstander en vond de verre hoek, 1-0. 10 minuten later was het wederom Jordi die de score verdubbelde. De bal werd uitstekend veroverd in de opbouw van de tegenstander, Bujo kon de bal meenemen en met een lepe voorzet bereikte hij het hoofd van de inlopende Jordi, 2-0.

 • Af en toe kon de vrije man nog niet helemaal gevonden worden. Het veld werd zeer klein gemaakt door de bezoekers. Ondanks dat wisten wij toch vrij regelmatig de rust te bewaren en te wachten op de opening. Vsv deed ondertussen wel nog wat terug. Eén van de weinig keren dat zij op onze speelhelft waren, kregen ze het toch voor elkaar om de 2-1 te maken. Maar vrij snel daarna kon Tom de bal alweer achter de keeper schieten uit een voorzet van Thierry om de ruststand te bepalen in 3-1. Na rust werd het voetbal eigenlijk alleen maar beter. Het tempo ging wat omhoog en er werd zeer goed gecombineerd. Met duidelijke aannames met richting en naar voren, snelle balhandelingen konden de Boys in de 2e helft heel veel kansen creëren. Er werd uiteindelijk ‘’maar’’ 5 keer nog gescoord. Deze 5 doelpunten waren een beloning van het zeer aanvallende veldspel wat de 15-2 liet zien vandaag. Het hadden er alleen veel meer kunnen zijn als alle kansen werden benut. Bujo maakte de 4-1 in de 53e minuut vanuit een strafschop, waarbij hij eerst zelf werd neergehaald

 • Daarna kreeg Jelle de bal zomaar in zijn voeten gespeeld door een verdediger van Vsv tijdens hun opbouw. Hij aarzelde niet en schoot de bal met rechts in de verre hoek, 5-1. 2 minuten later liet Jordi een paar verdedigers achter hem alsof ze er niet stonden, om vervolgens de bal terug te leggen op de meegekomen Jayden Daleman. Hij schoot deze niet te missen kans hard binnen. Jelle en Thierry schoten de score uiteindelijk naar 8-1. Een zeer goede wedstrijd met een dominant C2 die de gehele wedstrijd heeft laten zien wat voor een niveau zij in huis hebben. Dit belooft wat voor de komende weken. Zaterdag spelen wij wederom een oefenwedstrijd thuis tegen AS’80 O14.

   

  Alphense Boys D1 speelde vandaag een oefenwedstrijd tegen Desto 14-1.De uitslag werd verassend hoog maar het spel van Alphense Boys was dan ook prima. Met korte combinaties en diepte loopacties werden veel kansen gecreëerd en veel van deze kansen werden ook benut. Binnen drie minuten was het Noah Gesser al met de 1-0, de 2-0 was een eigen goal na een voorzet van de sterk spelende Phil Okongo (tegen zijn oude club).

 • De derde was identiek, Phil Okongo met de voorzet en Desto schoot de bal in eigen goal. Na een goede goal van Desto leek de spanning terug te keren maar na de 3e(!) eigen goal (en opnieuw was de voorzet van Phil Okongo) en de 5-1 was het rust. Na rust zorgde Noah Gesser met drie goals voor een tussenstand van 8-1 en twee spelers van de E-top konden nog even wat minuten maken. Senne en Mats konden door vier afwezigen hun debuut in de JO13-1 maken als E-top spelers. Dat deden beiden spelers prima en daarvoor had Noah Gesser alweer gescoord en zorgde voor een eindstand van 9-1.

 • Volgende week zaterdag speelt de D1 om 11.00 uur thuis de 1/8 finale van de landelijke beker tegen Sparta Rotterdam D1. Komt dat zien!

   

  Alphense Boys 13-2 had vandaag geen competitie verplichtingen, maar een oefenwedstrijd tegen Jodan Boys 13-1 uitkomend in de derde divisie. Naar verwachting een goeie tegenstander en voor ons dus een nieuwe uitdaging, maar in de wedstrijd blijkt dit toch anders te zijn! Vanaf het begin is de 13-2 dominant. Winnen de duels en spelen de bal goed rond. In de 9de minuut stuurt Dean op links Tommie weg en die geeft een prima voorzet bij de tweede paal op Abdul die de 1-0 binnen tikt.

 • Na een kwartier voetballen worden de boysmannen slordiger in de passing en gaan we te veel lopen met de bal. Hierdoor gaat het spel erg op en neer zonder dat er kansen ontstaan. Door niet goed met elkaar te communiceren komt Jodan Boys net voor rust op 1-1. Na de rust beginnen we weer sterk. Al binnen 30 seconden staat het 2-1. Het is wederom Tommie die nu Sven goed aanspeelt en fraai afrond. Door goed druk te houden op de bal en deze te veroveren wordt Manu op rechts de diepte ingestuurd. Deze haalt behendig de achterlijn en geeft een voorzet op Tommie. Die heeft dan vervolgens drie pogingen nodig om de 3-1 binnen te schieten. We zitten dan pas in de 33ste minuut. In de 40ste minuut maakt Manu op aangeven van Youri er nog 4-1 van. De wedstrijd is dan eigenlijk al gespeeld en helaas laat de tegenstander zich verbaal en fysiek van hun slechte kant zien. Ze moeten de wedstrijd uitspelen met 10 man en hierdoor komen er nog meer ruimte's op het veld. We weten deze ruimte goed te benutten, maar in de laatste fase zijn we te slordig om nog meer doelpunten te kunnen maken. Volgende week is er geen competitiewedstrijd! en de week erna begint de competitie weer tegen RKAVV JO13-1.

 • Alphense Boys 12-1 speelde een bekerwedstrijd tegen De Betrokken Spartaan 12-1. In eerste instantie is het de Betrokken Spartaan die druk zet, maar wanneer de bal bij Bram komt wordt Senne door hem weggestuurd en zijn de Boys direct gevaarlijk. Helaas volgt uit enkele kansen in de eerste 5 minuten nog geen doelpunt. Even later lukt het de Betrokken Spartaan wél om te scoren wanneer de spits zich loswerkt en de 0-1 tussen de palen schiet. Een keurige opening van Sami op Senne geeft direct weer druk vooruit en een schietkans op doel.  Direct na deze aanval geeft Sami op soortgelijke wijze de bal nogmaals mee op Senne en lukt het Julian nét niet de bal voor het doel goed onder controle te kijken.

 • Bram Wesseling schiet de bal over de keeper heen richting doel, maar de bal wordt op tijd weggewerkt. Weer probeert de verdediging van onze tegenstander de aanval op te bouwen, wanneer Joshua onderschept, de bal afgeeft aan Senne die voorgeeft op Julian. Julian ziet zijn kans om de 1-1 op het scorebord te laten verschijnen! Zou dit dan het keerpunt van de wedstrijd zijn en de energie geven aan de Boys om écht lekker in de wedstrijd te komen? De druk op onze verdediging wordt hoger. Een doorgebroken vleugelspeler kan door Sami na een krachtige loopactie gelukkig nog net worden gestopt. Even later is er een gevaarlijke schietkans die keeper Vince prima weet te stoppen. In deze fase van de wedstrijd wordt er gespeeld rondom het doel van Vince. De jongens van de Betrokken Spartaan voetballen gretiger en daarmee is het eigenlijk niet verrassend dat ze ook de 1-2 eenvoudig kunnen inwerken. Is het de kou? Is het te vroeg? Of is het misschien de indruk van de speelster Emma bij onze tegenstander? De Boys zijn niet zo scherp als we dat gewend zijn. Bryan Verdel levert nog wel een prachtig schot af dat door de keeper van De Betrokken Spartaan schitterend uit zijn doel geranseld wordt (zie foto)

 • Het begin van de tweede helft  is goed wanneer Ersan direct lekker fel het duel in gaat de bal vooruit werkt. De jongens zitten er kort op en de felheid is duidelijk beter dan in de eerste helft. Dit stukje power moeten we vasthouden. Ook Daan probeert aan de linkerzijde van het veld met pittige duels de bal vooruit te vechten. De Betrokken Spartaan neemt de leiding in de wedstrijd weer over en creëert gevaarlijke kansen. Met een dikke redding van Vince voorkomt onze doelman de 1-3.De wedstrijd wordt iets steviger, want onze tegenstander is niet van plan de voorsprong op te geven. Een corner voor de Boys wordt hard op de lat gewerkt. Balen!  Ook Joshua heeft nog een mooie schietkans. De bal gaat over de keeper, die naar zijn doel snelt. Een achtergebleven verdediger kan de bal van de doellijn wegwerken. De stand blijft 1-2. Wanneer het de Betrokken Spartaan dan ook nog lukt om door te breken en 1 op 1 richting Vince (die struikelt en valt) de 1-3 tussen de palen te werken, weten we dat de wedstrijd is gespeeld. De wedstrijd is gespeeld, de scheidsrechter fluit af. De reacties uit het publiek zijn niet positief. Helaas was deze koude bekerwedstrijd bepaald geen fraaie prestatie. Waar het door komt? Geen idee… De trainingen waren energiek en hoopvol. Het veld was prima. De tegenstander heeft heel hard gewerkt en bij ons zat het er vandaag blijkbaar niet in. Volgende week speelt de E-Top om 09:00 uur een thuiswedstrijd op veld 1 tegen Barendracht JO12-1. Komt dat zien!