• Gretige Betrokken Spartaan JO12-1 ontneemt AB JO12-1 de beker

  Vandaag is een rustige voetbaldag bij Alphense Boys. Er zijn wat inhaalwedstrijden, oefenwedstrijd én een veelbelovende bekerwedstrijd van de JO12-1 tegen De Betrokken Spartaan JO12-1. Een dun koud windje en een felle zon maken een fraaie winterdag! Serua is helaas ziek, dus missen we een robuuste kracht in de achter linie.

  In wedstrijden voor de beker weten de jongens dat het erop of eronder is. De wedstrijd begint dan ook direct lekker fel. In eerste instantie is het de Betrokken Spartaan die druk zet, maar wanneer de bal bij Bram komt wordt Senne door hem weggestuurd en zijn de Boys direct gevaarlijk. Helaas volgt uit enkele kansen in de eerste 5 minuten nog geen doelpunt.

  Wanneer de Betrokken Spartaan krachtig doorbreekt kan Matz in de herkansing met flink doorvechten maar nét voorkomen dat zijn tegenstander zich loswerkt voor het doel. Onze tegenstander blijkt vandaag zéér gretig en al snel is duidelijk dat zijn duidelijk naar Alphen zijn gekomen om te winnen.

  Even later lukt het de Betrokken Spartaan wél om te scoren wanneer de spits zich loswerkt en de 0-1 tussen de palen schiet. De Boys balen duidelijk en de hoop van het publiek is dat zij zich zullen verbijten en alles op alles zullen zetten om deze achterstand recht te zetten. Een keurige opening van Sami op Senne geeft direct weer druk vooruit en een schietkans op doel. Direct na deze aanval geeft Sami op soortgelijke wijze de bal nogmaals mee op Senne en lukt het Julian nét niet de bal voor het doel goed onder controle te kijken.
  De druk ligt nu aan de kant van de Betrokken Spartaan! Wanneer de keeper de bal niet lekker kwijt kan met een doeltrap besluit hij zelf het veld in te lopen en krijgt daarvoor verrassend veel ruimte. Wanneer hij uiteindelijk wordt aangepakt en de bal wordt onderschept ziet Bram kans op de bal over hem heen te werken, maar de doelman is al terug in positie.

  Weer probeert de verdediging van onze tegenstander de aanval op te bouwen, wanneer Joshua onderschept, de bal afgeeft aan Senne die voorgeeft op Julian. Julian ziet zijn kans om de 1-1 op het scorebord te laten verschijnen! Zou dit dan het keerpunt van de wedstrijd zijn en de energie geven aan de Boys om écht lekker in de wedstrijd te komen?

  De druk op onze verdediging wordt hoger. Een doorgebroken vleugelspeler kan door Sami na een krachtige loopactie gelukkig nog net worden gestopt. Even later is er een gevaarlijke schietkans die keeper Vince prima weet te stoppen. In deze fase van de wedstrijd wordt er gespeeld rondom het doel van Vince. De jongens van de Betrokken Spartaan voetballen gretig en daarmee is het eigenlijk niet verrassend dat ze ook de 1-2 eenvoudig kunnen inwerken.
  Is het de kou? Is het te vroeg? Of is het misschien de indruk van de krachtige speelster Emma bij onze tegenstander? De Boys zijn niet zo scherp als we dat gewend zijn.

  In de laatste fase zijn er kansen over en weer. Bryan heeft een schot hoog op doel, maar de keeper stopt eenvoudig en ook Stef en Santino moeten nog even alle zeilen bij zetten om hun tegenstander te weerhouden om tot een schietkans te komen. In de slotfase van de eerste helft moet Vince nog even in actie komen om verdere achterstand te voorkomen en is er nog een gevaarlijke corner de Betrokken Spartaan. Dan is het rust.

  Het spel van onze tegenstander is erg herkenbaar. Extreem gretig! Hoge druk! Snelle passes en elkaar steeds goed kunnen vinden…. Het is ons eigen spel waar we naar kijken, maar aan onze kant lukt het vandaag helaas niet! Trainer Michael zal in de kleedkamer (onder de tribune! Dat is dan wel weer leuk voor de jongens) een donderpreek hebben gehouden om de jongens wakker te schudden en uit te leggen dat het vandaag erop of eronder is. Korter op de man en beter communiceren en met elkaar zorgen dat de achterstand wordt rechtgezet.

  De tweede helft gaat van start en de supporters zijn hoopvol. Zouden de jongens zichzelf hebben kunnen opladen? Het begin is goed wanneer Ersan direct lekker fel het duel in gaat de bal vooruit werkt. De jongens zitten er kort op en de felheid is duidelijk beter dan in de eerste helft. Dit stukje power moeten we vasthouden. Ook Daan probeert aan de linkerzijde van het veld met pittige duels de bal vooruit te vechten.

  De jongens van de Betrokken Spartaan moeten even flink werken om de druk richting hun doel te weerleggen. Het lukt hen om weer vooruit te kunnen werken en een doorbrekende speler wordt door Bram maar nét onderschept. De Betrokken Spartaan neemt de leiding in de wedstrijd weer over en creëert gevaarlijke kansen. Met een dikke redding van Vince voorkomt onze doelman de 1-3.

  De wedstrijd wordt iets steviger, want onze tegenstander is niet van plan de voorsprong op te geven. Een corner voor de Boys wordt hard op de lat gewerkt. Balen! Dat had de wedstrijd kunnen veranderen. Ook Joshua heeft nog een mooie schietkans. De bal gaat over de keeper, die naar zijn doel snelt. Een achtergebleven verdediger kan de bal van de doellijn wegwerken. De stand blijft 1-2.

  Langs de linkerkant van het veld zijn er 8 achtereenvolgende uitworpen voor onze Boys. Dit kost tijd en haalt de snelheid uit de wedstrijd. Het is een slimme tactiek van onze tegenstander. Wanneer het de Betrokken Spartaan dan ook nog lukt om door te breken en 1 op 1 richting Vince de 1-3 tussen de palen te werken, weten we dat de wedstrijd is gespeeld.

  Nog even is het spannend wanneer Joshua met hard werken de bal bij Bryan krijgt die op zijn beurt de bal bij Daan brengt. Een corner als beloning geeft helaas geen doelpunt.

  De wedstrijd is gespeeld, de scheidsrechter fluit af. De reacties uit het publiek zijn helder “&$*&#”. Helaas was deze koude bekerwedstrijd bepaald geen fraaie prestatie. Waar het door komt? Geen idee… De trainingen waren energiek en hoopvol. Het veld was prima. De tegenstander heeft heel hard gewerkt en bij ons zat het er vandaag blijkbaar niet in.
  Volgende week gewoon weer volle bak!

  Barry