• Woensdagnieuwtjes

  Een team met G-voetballers van Alphense Boys doet van 8-10 juni a.s. mee aan de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. Daar komen 2.500 sporters met een verstandelijke beperking uit in 21 takken van sport, waaronder voetbal. Alphense Boys vaardigt een ploeg van tien spelers en drie begeleiders af. Zie verderop méér informatie over het G-voetbal en de Special Olympics.

  Alphense Boys sneuvelde dinsdagavond in het KNVB-districtsbekertoernooi. Zaterdag-hoofdklasser FC ’s-Gravenzande trok op ons eigen sportpark met 1-3 aan het langste eind. Halverwege was het 0-1. Het eerste speelde niet zo’n goede eerste helft, maar kreeg wel de beste kans op de openingstreffer. Arjan Ouwendijk kon alleen op de keeper af, maar die redde. Yuri Westhof zette de bezoekers in de 26-ste minuut met een mooie volley op 0-1 en kort na rist verdubbelde hij de voorsprong zelfs.

  Alphense Boys kreeg daarna genoeg kansen, maar keerde pas tien minuten voor het einde echt terug in de wedstrijd, toen invaller en A-junior Floris Hazenberg de bal listig over de Westlandse keeper heen lobde en de bal netjes in het lege doel schoof. Voor de Boys het sein om alles op alles te zetten in de slotfase, maar dat offensief moest het kort voor tijd bekopen met de 3-1 van David Belic.

  Cristian Cabrera Ortega miste dinsdagavond de bekerwedstrijd en zal ook zondag in de thuiswedstrijd tegen RKHVV moeten toekijken. Hij kreeg zondag tegen Achilles ’29 een rode kaart voor een tamelijk onschuldige actie. De tuchtcommissie van de KNVB bood hem een schikking van twee wedstrijden aan en die is geaccepteerd. In beroep gaan betekent immers het risico op méér wedstrijden schorsing. "Maar ik vond de kaart niet terecht. Ik zette mijn voet hard in een duel, maar had geen enkele intentie om de speler te raken", aldus Cristian in zijn beste Nederlands...

  Vervolg op het G-voetbal:

  Deelname aan de Special Olympics was al lange tijd een droom van Wim Nederend, die tot begin dit jaar coördinator was van het G-voetbal bij Alphense Boys. "Dit is zo’n mooi en groot evenement, wat duidelijk maakt hoe leuk en waardevol het is om te sporten, juist voor mensen met een verstandelijke beperking. Bij Alphense Boys hebben we al zo’n dertig jaar G-voetbal, maar toch is het nog niet vanzelfsprekend voor gehandicapten om aan sport te doen. De Nationale Spelen zet de gehandicaptensport heel duidelijk op de kaart. Ik vond dat wij daar bij moesten zijn."

  Onlangs is de aanmelding van het Boysteam geaccepteerd. Nederend en zijn opvolger Pascal de Jager gaat samen met de begeleiders Thijs Jochems en Wouter Molenaar op zoek naar sponsors om kosten voor het verblijf in de Achterhoek te dekken. Dit leidde er recentelijk toe dat IT-dienstverlener Avantage zich als hoofdsponsor aan het G-voetbal bij Alphense Boys heeft verbonden. Directeur Eric Carré: "In het algemeen dragen wij de sport een warm hart toe, maar om specifiek iets voor de gehandicaptensport te kunnen doen geeft je helemaal een trots gevoel. Niet alleen de sporters, ook de vrijwilligers die bij Alphense Boys betrokken zijn bij het G-voetbal, verdienen iets extra’s. Daarom sponsoren wij dit graag. Met de Special Olympics in aantocht was dit voor ons een perfecte aanleiding om te gaan sponsoren."

  Dankzij de sponsoring van Avantage heeft het G-team nieuwe tenues kunnen aanschaffen, want de oude waren echt aan vervanging toe. Om aan extra geld voor de Special Olympics te komen, gaat binnenkort een mooie loterij van start. Buro Toob ondersteunt de campagne. De G-voetballers gaan zelf de loten verkopen.

 • Alphense Boys kan zondag tegen RKHVV de tweede periodetitel binnenhalen. Als de Boys wint en Hollandia tegen SDO punten verspeelt, is Alphense Boys periodekampioen. Als Alphense Boys en Hollandia beiden winnen, moeten de Alphenaren plaatsnemen in de wachtkamer en hopen op puntenverlies van Hollandia op 4 maart tegen Silvolde (inhaalwedstrijd).

  Alphense Boys voert de strijd om de tweede periodetitel aan met 17 punten uit negen wedstrijden. Hollandia heeft 16 punten en staat tweede. SDO, Silvolde en MSC zijn ook nog niet helemaal kansloos, maar zij raakten afgelopen weekend wel hun virtuele voorsprong op de Boys kwijt.

 • Boys 1 zat zondag ruim anderhalf uur in de bus voor de reis naar Achilles ’29 in Groesbeek, maar wist zich daar - pal aan de grens met de Duitse heuvelen - toch nog weer gesteund door een groepje zeer trouwe supporters. Voor de wedstrijd gingen ze met elkaar op de foto. Helaas ontbreken Martin en Rita Nouwens, die kwamen net te laat voor de foto.

  En dan waren er nog wat familiedelen van de Achilles-spelers. Daarmee hadden we de publieke belangstelling wel gehad. Op de tribune was dan ook plek genoeg. Gelukkig waren de plaatsen wel genummerd.

 • U heeft de fotoserie van Arjan de Graaf van de wedstrijd van de JO17-1 tegen Hollandia nog te goed. Klik op de volgende link om de prachtige beelden te bekijken: https://flic.kr/s/aHsm71ZLWS

 • De JO11-1 maakte van Valenstijnsdag vorige week een teambuildingsuitje. De bestemming bleef voor de meeste spelers lange tijd een geheim, maar uiteindelijk toog de ploeg naar Bergschenhoek voor een bezoek aan outdoor Ski en Fun. Het ochtendprogramma bestond uit Tubing: een berg beklimmen en dan in een grote band in vliegende vaart volgens een parcours de berg weer af. Na de eerste keer werd ook de X-treme baan nog gedaan.

  Daarna was het tijd voor chocolademelk met slagroom en chocoladehartjes, het was immers Valentijn. Toen de volgende verrassing. De groep zou weer op pad gaan om uit te gaan eten. Stamppot, zo ging het gerucht en daar werden de Boys niet zo blij van. Nou, toen zijn ze maar in colonne naar de MacDonalds gereden??

  Met zijn allen gegeten en de leuke, sportieve, en vooral gezellige dag afgesloten met een luid applaus voor Elke, de moeder van Max die het allemaal had georganiseerd. Dat mag ze vaker doen!

 • De KNVB heeft vorige week de speeldagenkalender voor het seizoen 2018-2019 bekend gemaakt. Er van uit gaande dat Alphense Boys in de hoofdklasse speelt met zestien ploegen, wordt de eerste competitiewedstrijd gespeeld op 2 september. De laatste competitiedag is 26 mei 2019; daarna is er mogelijk tot 17 juni nacompetitievoetbal.

  Programma thuiswedstrijden selectieteams voor zaterdag 24 februari:

  09.00 uur            AB D2 - Roda 23 D1 (vrsch)

  11.00 uur            AB D1 - Desto o14 (vrsch)

  15.15 uur            AB A1 - Westlandia A1 (comp)

  Bij uitwedstrijden van Boys 1 onderwerpt een deskundig panel de lokale ballen gehakt aan een inspectie. Jacques Spijker, Roel Zeilstra en Eef Blankenstein proeven, keuren en ‘ranken’ de delicatessen, zoals dat heet. Tot nu toe staat de gehaktbal van Silvolde op nummer 1. "Je proeft dat die door een echte ambachtelijke slager is gemaakt." De bal van Hollandia staat tweede en die van Alphense Boys zelf op drie.

 • Nummer 1: Silvolde, de ambachtelijke bal.

   

 • Nummer 2: Hollandia.

 • Nummer 3: onze eigen Boysbal.

 • Heeft u al gestemd op Alphense Boys voor de Rookvrije Generatie Award 2018. Ga naar https://rookvrijegeneratie.nl/contestants/alphense-boys/ en breng je stem uit.

  Sinds 1 januari 2018 is Alphense Boys de eerste rookvrije voetbalvereniging in Alphen aan den Rijn. De club vindt het belangrijk dat kinderen gezond en sportief kunnen opgroeien. Roken past daar niet bij, dus daarom wordt het sportcomplex rookvrij gemaakt. 

  Om de nieuwe afspraken aan alle leden en bezoekers van het Boys-complex duidelijk te maken, wordt tot 1 april een grote campagne gevoerd. Overal hangen bordjes, banners, posters en spandoeken, en op social media draaien binnenkort filmpjes waarin ‘ambassadeurs’ duidelijk maken dat roken en sporten niet bij elkaar horen. Hierdoor kan het niemand ontgaan dat Alphense Boys rookvrij is.

  Een goed voorbeeld doet goed volgen. Alphense Boys is ervan overtuigd dat binnenkort veel andere voetbalclubs en andere sportverenigingen het initiatief volgen.

  In de categorie Sportverenigingen zijn vijftien sportverenigingen uit heel Nederland genomineerd. Via een stemming worden drie finalisten gekozen op basis van de meeste stemmen (50% publieksstemmen, 50% jurystemmen). Stemmen kan t/m 28 februari.

  De drie finalisten ontvangen een uitnodiging voor de uitreiking van de Rookvrije Generatie Awards op 19 maart a.s. in het Nijntje Museum in Utrecht. Daar wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

  Het is voor jeugdspelers verplicht om op 1 juli van het kalenderjaar waarin hij/zij de leeftijd van 17 jaar bereikt in het bezit te zijn van een spelregelbewijs. Het spelregelbewijs maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – de beslissingen van de scheidsrechter. Dit zorgt weer voor een sportiever spel. Het spelregelbewijs kan gehaald worden via Voetbalmasterz. Een website die junioren op een speelse, maar vooral ook op een duidelijke manier voorbereidt op het kunnen behalen van het spelregelbewijs. Zo zijn er veel oefenmogelijkheden en is er uitleg over de regels en over spelsituaties. Beide aan de hand van aansprekende voorbeelden, vaak uit het topvoetbal. Alle betreffende spelers hebben een mail van de KNVB gekregen met een activatiecode.

  Save the date: zaterdag 12 is het vrijwilligersfeest van Alphense Boys (ook voor partners en gratis toegang!).

 • Rob de Lange (ex-Alphense Boys jeugdspeler) wordt de nieuwe trainer van AVV Alphen. De Lange is nu nog trainer van VV Zwammerdam. Marco Parinussa (ex-Alphense Boys 1 speler) wordt zijn assistent.

  Raymond Vis (51 jaar) wordt de nieuwe coördinator onderbouw. Raymond is een zeer ervaren trainer en in het bezit van UEFA C Jeugd. Hij is de laatste drie seizoenen werkzaam geweest in de jeugdopleiding van Alphense Boys en is momenteel assistent-trainer Alphense Boys JO19-1. Hiervoor was hij werkzaam als hoofd- en assistent-trainer bij FC ’s-Gravenzande, vv ‘s-Gravenzande en KMD.

  Alphense Boys D1 heeft een gaatje geslagen als koploper van de Tweede Divisie. De ploeg van trainer Sander van der Kleij won afgelopen zaterdag met 2-6 de topper tegen concurrent AFC’34, onder meer dankzij vijf goals van Noah Gesser, en heeft nu vijf punten voorsprong.

 • De inschrijving van het 55-ste Alphense Boys Sportweekend is geopend. Hoe eerder je inschrijft, hoe voordeliger dat is. Tot 28 februari is het inschrijven tegen een gereduceerd tarief (20 euro) in plaats van 25 euro (1 maart-31 mei) of 35 euro (1-15 juni). De laatste inschrijfdag is 15 juni.

  De inschrijving voor de Talentendag 2018 van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord loopt al een tijdje. Op dit moment zijn er zo’n 200 inschrijvingen genoteerd. Op woensdag 28 februari 2018 (voorjaarsvakantie) kunnen alle talenten die binnen een straal van ± 30 km rond Alphen a/d Rijn wonen, hun kwaliteiten laten zien om daarna een echte stageperiode bij Alphense Boys of Feyenoord af te dwingen. Inschrijven kan nog tot zondag 25 februari via de website van Alphense Boys. Klik \'\'activiteiten\'\' aan in de balk en daarna \'\'Talentendag\'\'. De rest wijst zich vanzelf.

  De voetbalwedstrijd  Alphense Boys - RKHVV is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma "Sport Lokaal" van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14-18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal het radioverslag verzorgen.

  Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

  Voor volgend seizoen zoekt de jeugdafdeling van Alphense Boys een coördinator voor de pupillentrainingen, die elke woensdag (met uitzondering van de schoolvakanties) van 14.30 tot 16.30 uur leiding geeft aan de trainingen van onze jongste pupillen en guppies. Hier staat een vergoeding tegenover. In zijn/haar rol zal de coördinator ook de stagiairs aansturen en begeleiden. Uw sollicitatie met CV graag sturen naar technisch coördinator Paul.Bahlmann@hetnet.nl.

  Voor seizoen 2018-2019 zoekt de jeugdafdeling van Alphense Boys bij diverse jeugdselectieteams assistent trainers die in zichzelf willen investeren/stage lopen en een volledig seizoen met een hoog gediplomeerde trainer wil samenwerken. De functie van assistent trainer is onbezoldigd. Trainingstijden 16.45 uur (13-1, 15-1, 15-2), 18.00 uur (12-1, 13-2)  of 19.15 uur (19-1, 17-1 en 17-2) Uw sollicitatie met CV graag sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl.

  Voor het volgende seizoen zoekt Alphense Boys grensrechters die een jaar willen vlaggen bij een op landelijk niveau spelend jeugdselectieteam.  Indien interesse mail dan even naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl.

 • Er hebben zich al meer dan twintig teams aangemeld voor de Alphense Boys Voetbalquiz. Op vrijdag 9 maart kunnen voetballiefhebbers hun kennis van het (inter)nationale voetbal testen. Het belooft een uiterst gezellige avond te worden. Er is plek voor veertig teams. Ieder team bestaat uit drie leden en er worden meerdere rondes, met verschillende thema\'s, gespeeld. Deelname is gratis. Voor de winnaar staat een prachtige prijs klaar. Je hoeft niet per se lid te zijn van Alphense Boys om deel te mogen nemen, iedereen is welkom. De voetbalquiz begint om 20.00 uur in de kantine van Alphense Boys.

  Wil je meedoen? Vorm dan snel een team en geef je op via abvoetbalquiz@gmail.com. Meld daarbij de namen van jouw drie teamgenoten en verzin een leuke teamnaam. Uiteraard is het ook mogelijk om een team bestaande uit twee teamgenoten te vormen.

   

 • Paul Bahlmann keerde dinsdag terug van zijn welverdiende vakantie op Curaçao. Hij heeft het als vanouds weer bijzonder naar zijn zin gehad en zit vol energie om volgende week weer de woensdagnieuwtjes te tikken!