• MMO 5 zorgt voor positief doelsaldo Boys 5

  Afgelopen weekend werd voor de 4e keer het Hendrick’s Fest georganiseerd door de eigenaren van Hendrick’s Pub. Mike en Marlous (zus van onze spits Rob) maken van dit speciaal bier festival, dit keer naast de Swaenswijkbrug, elke keer weer wat moois van. De liefhebbers van bier, gezelligheid en goede muziek komen hier altijd aan hun trekken. En voor onze spelers (lees: Vons en Mathieu)een uitdaging als de dag erna gevoetbald moet worden!

  Na de winst vorige week tegen DOSR, gingen de Boys weer voor de 3 punten. De animo was weer groot: met 5 wissels moest het gaan lukken. De grote afwezige was wederom onze captain Robin, die had besloten om een weekend te gaan fietsen bij Maastricht. Na de pistes in Noorwegen en een fietsweekend moet zijn conditie wel top zijn. Of niet Robin?

  De eerste helft begonnen we met een aangepaste verdediging. Mous op doel, Frank en Ronald centraal en de vleugels voor Mathieu en Sezer. De laatste twee hadden Bar Amsterdam de avond ervoor onveilig gemaakt, dus zou helemaal goed gaan komen! De bekende spitsen Rob en Romeo, middenveld met Melvin, Mourat, loopwonder Vons en Zijar. Met Waldo, Nico, Najim, Majiid en Eelco op de bank kon het niet fout gaan, of toch?

  MMO miste zijn eigen keeper, dus een veldspeler stond op doel. Het werd al snel duidelijk dat hier gewonnen ging worden, mits we het simpel gingen houden. En simpel voetbal is niet altijd makkelijk, zeker niet als je (te) veel ruimte krijgt van je tegenstander. Een paar keer paal, voetje van de keeper en wat afzwaaiers op doel. Het was Ronald die de ban brak met een lekkere volley van buiten de 16. Hij raakte bal net op het goede moment en schoot hard binnen. De 2-0 volgde daarna snel, maar doordrukken lukte niet. De ballen gingen er niet in en MMO ging opeens beter spelen. Zo scoorde ze een mooi doelpunt, na een fout bij ons achterin. De bal was onhoudbaar voor Mous, dus werd het opeens onnodig spannend.

  Hoog tijd om te wisselen! Waldo voor Frank erin. Majid voor Melvin. En Nico voor de moegestreden Zijar. Het gaf de Boys nog even wat extra power voor rust, wat resulteerde in nog 2 doelpunten van o.a. Rob die met het hoofd scoorde. Ruststand: 4-1.

  Mathieu en Vons werden gewisseld. Beide hadden de ‘lichte’ kater er wel uitgespeeld, dus mochten Najim en Eelco aantreden. Was de vraag of Najim al wakker was, daar hij vanmorgen door Majid letterlijk uit zijn bed was getrokken. De jeugd van tegenwoordig……!

  De tweede helft denderde de Boys door. Murat bekroonde zijn spel met twee doelpunten. Een voorzet van rechts kopte hij goed binnen en na een steekpas van Ronald maakt hij zijn tweede. Onze zaalvoetballers Najim en Zijar (weer ingevallen) pikte een doelpuntje mee en Ronald kopte ook z’n derde binnen na een corner van Mourat. Voorstopper en dan 3 keer scoren, dat kan slechter volgens mij. Zo kwam de teller uiteindelijk op 11 te staan en was dat tegendoelpunt de enige smet op de wedstrijd.

  Leuk was te zien dat Melvin zijn beste wedstrijd tot nu toe speelde. Hij deed alles goed en was niet op een fout te betrappen. Bijzonder, omdat hij anderhalf jaar geleden nog nooit eerder had gevoetbald en nu de stijgende lijn te pakken heeft!

  Weer 3 punten, positief doelsaldo, Robin grote afwezige, Murat was er weer bij, voorstopper scoort 3 keer, het geheim van Vons is speciaal bier, Mathieu scoorde niet en de scheidsrechter was weer top!

  Volgende week, als het weer het toelaat, dan weer tegen MMO! Alleen dan met veel afwezige, dus kijken of we weer 11 man hebben. Gelukkig is Robin er weer bij met een conditie voor twee! We gaan er weer voor!

  Uitspraak van de week:

  “Nee, sta liever wissel”