• Rijnsburgerse Boys Jo10-2 – AB Jo10-1 (2-5): resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst

  Na een hele, hele lange winterstop mochten wij eindelijk weer de wei in. De eerste competitiehelft draaiden we goed mee, maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. We mochten het weer proberen tegen een bekende tegenstander, namelijk Rijnsburgse Boys Jo10-2. In de eerste wedstrijd hadden wij het heel erg moeilijk tegen hun. Het voetbal was toen niet om aan te gluren en alleen op wilskracht werd een overwinning binnengesleept. In de voorbespreking werd dat door ons nogmaals aangestipt. Hou oog voor elkaar, maak driehoekjes en help elkaar.

  De warming-up was op een moeilijk, wit, glad veld. Dan hoop je de Boys tijdens de wedstrijd al gewend zijn aan de condities. Toch was dat niet zo. De ballen werden niet goed ingespeeld en aangenomen. Ook werden acties teveel door gevoerd. Daardoor oogde het rommelig en maakten wij het ons onnodig moeilijk. Als niet iedereen elkaar vervolgens gaat helpen, dan zou je zeggen dat het een mission impossible wordt. Niets is minder waar. We bleven redelijk makkelijk op de been en door 3 mooie doelpunten gingen we met 3-1 de rust in.

  In de rust werd er toch een hartig woordje gesproken met elkaar. Een bal kan verkeerd worden gegeven, maar inzet en elkaar helpen kan altijd en overal. Zo niet, dan werd er gewisseld. Elkaar helpen moet een automatisme zijn, en niet iets wat je doet omdat de coach het roept.

  De tweede helft lukte er gelukkig iets meer. De medespeler werd weer gevonden door aardige driehoekjes en samenspel. Ook werd er meer als een trekharmonica over het veld bewogen. Net als je het gevoel hebt, dat alles onder controle is, dan maakt Rijnsburg toch weer de aansluitingstreffer. (2-3). Toch hadden wij het gevoel dat er niets aan de hand was. Wij maakten er nog 2 en daardoor liepen wij uit naar 2-5. Wij voetbalden makkelijker en dat was aan ons zelf te wijten. Slimmer en net wat betere combinaties. Na 2 ballen op de lat, zat de wedstrijd erop.

  De conclusie van vandaag. Als wij net wat slimmer gaan voetballen en meer voor elkaar over hebben, dan gaan we nog hele goede wedstrijden voetballen, net zoals onze oefenwedstrijden.
  Ik heb daar vertrouwen in en het kan dus nog een leuke competitie worden.

  Gijs