• Alphense Boys MO13-1 - Kickers MO13-1

Vandaag spelen de meiden thuis tegen de Kickers. Aan enthousiasme en inzet zal het ook deze wedstrijd weer niet liggen. De meiden hebben weer goed en hard getraind deze week.

Opstelling:
Onze doelvrouw Roos
Verdediging: Floor, Faye B, Alysha en Pien
Middenveld: Faye J, Estella en Ro-ann
Aanval: Yassira, Daisy en Kristina
Wissels: Riva, Razia, Klauwdia en Tanja

Meiden beginnen goed aan de eerste helft. Ze spelen veel op eigen helft en de verdediging moet hard werken. Ballen worden goed onderschept en door oa Floor en Faye B. weg gewerkt langs de zijlijn. Maar ook Roos komt goed uit haar doel en trapt de bal weg, Maar er worden ook wat corners weggegeven. Gelukkig komen de Kickers niet tot scoren ondanks dat ze een paar goede pogingen hadden.
Het lukt de meiden niet een aanval op te bouwen. Bij de middenlijn worden ze gestopt en komen de Kickers weer richting ons doel. De wissels gaan erin en Daisy, Faye J, Kristina en Faye B, gaan naar de kant. Meiden komen meer op de helft van de tegenstander. Maar zoals Floor aangeeft; Meiden dit is kluitjes-voetbal kijk waar je staat!! De meiden maken het veld weer wat breder. Aanval opgezet door Tanja die Riva op pad stuurt maar helaas is de verdediger van de Kickers er vlot bij. Een snelle counter van de Kickers, bal voor de goal van Roos langs. Daar komen de meiden goed weg. Meiden zetten aanval in waar Razia een kans voor de goal krijgt. Hij wil er niet in. Wel een corner maar die leverde geen gevaar op. Ro-ann veroverd de bal en zet de aanval in. Pass naar Razia die de bal aanneemt en een sprint inzet. Supporters door het dolle. Kickers komen goed mee en bal word onderschept. Waarna de Kickers weer aanvallen. Roos komt goed uit haar doel maar kon de bal niet pakken. Onze verdedigers waren alert en werkten de bal netjes weg. Floor stuurt de meiden naar voren voor een laatste aanval voor rust. Maar nadat de bal over de zijlijn komt fluit de scheidsrechter af … Rust!! 0-0

Tweede helft
Daisy trapt af. Kickers veroveren al snel de bal. Lijkt een beetje start van de eerste helft. Meiden hebben verdediging goed op orde. En verdedigen goed op de man. Maar ook dan sluipt er wel eens een foutje tussendoor. Nadat de meiden een aanval hadden opgezet maar de bal sneller terug kwam dan verwacht. Was het alleen Roos en Floor voor het doel. Roos kwam uit haar doel maar werden beide uitgespeeld waarna de Kickers op 0-1 voorsprong kwamen. Vlak daarna volgde een corner maar die werd door de verdediging vlak voor de doellijn weggewerkt. De opluchting langs de kant was hoorbaar. Er wordt nog 2x gewisseld maar deze reporter heeft niet op zitten letten. Het wil de meiden niet lukken om een aanval goed op te bouwen. Te snel zijn ze de bal weer kwijt. Roos word nog een keer getest met een schot van buiten de 16 maar er was natuurlijk weer een mooie redding. Razia veroverd nog een keer de bal en zet een 1,2-tje op met Yassira. Maar een doelpunt blijft uit. Gelukkig zijn de Kickers niet zo sterk maar wat hadden we op minimaal gelijkspel gehoopt.
Floor je had de verdediging goed op orde. Estella goed je lengte en lichaam gebruikt. Razia wat was je snel en scherp. Alleen de paniek als we aan de bal zijn moet eruit.

Hopen dat de meiden volgende week allemaal weer fit zijn. En dat ze de trainingen meenemen naar de wedstrijd. Iedere week een stapje vooruit. Dat het erin zit weten we wel maar in de wedstrijden moeten jullie het laten zien. Kom op Girls, jullie kunnen het! Op naar de taart.