• Woensdagnieuwtjes

  De Girls van de MO15-1 zetten afgelopen zaterdag hun coach Freek van Vliet wel een beetje voor schut. Freek vond dat zijn ploeg eigenlijk te hoog was ingedeeld voor de voorjaarscompetitie en liet ook, via ons wedstrijdsecretariaat, weten dat de hoofdklasse veel te hoog gegrepen was. Maar van de KNVB moesten ze het om te beginnen maar gewoon gaan proberen. En toen gebeurde het. Afgelopen zaterdag speelden de girls op veld 1 nota bene tegen Forum Sport en ze wonnen glansrijk met 5-1 van Forum Sport MO15-1. "De meiden speelden echt heel erg goed en keepster Anouk pakte op een waanzinnig mooie wijze een strafschop", appte Freek. "Maar ik sta natuurlijk wel een beetje voor gek..."De andere leiders Alwin, Wim en René hopen dat het team Freek nog heel vaak voor gek laat staan in de komende maanden!

   

 • Afgelopen week werden op onze Facebook-pagina de eerste filmpjes met twee van onze ambassadeurs gepubliceerd, te weten Irina van Stijn (ouder) en Nino Vittali (JO17). Irina: "Geen enkele moeder wil dat haar kind rookt. Ik ook niet?" Kijk op https://tinyurl.com/y7xpde2q. En Nino: "Op het voetbalveld wil ik scoren; niet naar adem happen, toch?" Kijk op https://tinyurl.com/y9bbdl9d. Binnenkort volgt nog een derde filmpje met Joshua van der Winden (E-top). Ze zijn gemaakt door Groene Hart Media Producties en Buro Toob, de gulle sponsor van onze rookvrij-campagne. 

  Alphense Boys 1 werd vrijdagavond tijdens het Alphense Sportgala verkozen tot Sportploeg van het Jaar 2017 in de gemeente Alphen aan den Rijn. Boys 1 was samen met ARC A1 en HCA B1 genomineerd voor deze titel. De jury sloeg de verrichtingen van de Boys het hoogste aan. De Boys promoveerde op 5 juni 2017 naar de hoofdklasse, als winnaar van een lange nacompetitie die voor ruim 1.500 toeschouwers op eigen veld eindigde in een heuse finale. Tegen VELO en die wedstrijd werd met 4-1 gewonnen. In een goedgevuld Parkrestaurant van Avifauna, prachtig ‘aangekleed’ door carnavalsvereniging De Cascarvieten, nam waarnemend coach Eli Wattimury de bokaal in ontvangst. Hij werd vergezeld door verschillende spelers. Ook oud-spelers Maurice Kerkhof, Kevin Cameron en Mats van Essen waren voor de huldiging naar Avifauna gekomen. Foto Ron Hoenson, Alphenphoto.nl.

 • Vorige week ontbrak Aad van den Berg toen Alphense Boys op bezoek ging bij Hollandia vanwege gezondheidsredenen. Hij kwam wel bij de wedstrijd (1-3 winst) kijken. Afgelopen zondag zat de hoofdtrainer wel weer op de bank, maar deed hij niets en liet de coaching volledig over - evenals een week eerder - aan zijn assistent Eli Wattimury, die ook de trainingen leidt dezer dagen. Tegen de verslaggevers van Studio Alphen gaf hij een verklaring af. 

  'Naast mijn hoge bloeddruk en beginnende suiker is mijn kalium-tekort momenteel het grootste probleem. Kalium moet tussen de 3,5 á 5,0 zitten en bij mij is dat 2,5 ondanks dat ik flink bijslik', legt Van den Berg uit. Het gevolg: Van den Berg heeft een gebrek aan energie, is snel moe, lusteloos, duizelig en heeft problemen om zich te focussen.

  “Mijn kalium moet omhoog, dit is gevaarlijk. Kalium reguleert onder andere je hartspier en zenuwstelsel', aldus de oefenmeester van Alphense Boys. Met medicatie en rust hoopt Van den Berg snel te herstellen. 'Ik wil proberen om deze week één keer op het trainingsveld te staan. Volgende week twee keer en dat verder op te bouwen.'

  Uiteraard wensen we Aad allemaal beterschap toe en hopen we dat hij snel weer ‘zijn ding’ bij de Boys kan doen. Foto onder: Eli Watrtimury en Aad van den Berg.

 • Heeft u nu al gestemd nu voor de Rookvrije Generatie Award? https://rookvrijegeneratie.nl/contestants/alphense-boys/

  Sinds 1 januari 2018 is Alphense Boys de eerste rookvrije voetbalvereniging in Alphen aan den Rijn. De club vindt het belangrijk dat kinderen gezond en sportief kunnen opgroeien. Roken past daar niet bij, dus daarom wordt het sportcomplex rookvrij gemaakt. 

  Om de nieuwe afspraken aan alle leden en bezoekers van het Boys-complex duidelijk te maken, wordt tot 1 april een grote campagne gevoerd. Overal hangen bordjes, banners, posters en spandoeken, en op social media draaien binnenkort filmpjes waarin ‘ambassadeurs’ duidelijk maken dat roken en sporten niet bij elkaar horen. Hierdoor kan het niemand ontgaan dat Alphense Boys rookvrij is.

  Een goed voorbeeld doet goed volgen. Alphense Boys is ervan overtuigd dat binnenkort veel andere voetbalclubs en andere sportverenigingen het initiatief volgen.

  In de categorie Sportverenigingen zijn vijftien sportverenigingen uit heel Nederland genomineerd. Via een stemming worden drie finalisten gekozen op basis van de meeste stemmen (50% publieksstemmen, 50% jurystemmen). Stemmen kan t/m 28 februari.

  De drie finalisten ontvangen een uitnodiging voor de uitreiking van de Rookvrije Generatie Awards op 19 maart a.s. in het Nijntje Museum in Utrecht. Daar wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

  Tot zaterdag 21 februari kan door iedereen worden meegedaan aan de ontwerpwedstrijd voor het mooiste rookvrij-bord. Om de nieuwe afspraken aan alle leden en bezoekers van ons complex duidelijk te maken, willen we deze attentiebordjes plaatsen. We doen een beroep op jullie creativiteit: maak een mooi ontwerp voor deze borden, waarmee het voor iedereen duidelijk is dat wij een rookvrije club zijn. Een deskundige jury kiest de drie beste inzendingen en hiervan worden vervolgens de echte borden gemaakt. Uiteraard belonen we de winnaars met een mooie prijs, zoals kaartjes voor Snowworld en een bezoek aan een wedstrijd in de eredivisie! Mail je inzending naar jeugdzaken@alphenseboys.nl.

  Het is voor jeugdspelers verplicht om op 1 juli van het kalenderjaar waarin hij/zij de leeftijd van 17 jaar bereikt in het bezit te zijn van een spelregelbewijs. Het spelregelbewijs maakt voetballers van jongs af aan vertrouwd met de regels en geeft hen meer inzicht in ?? én begrip voor ?? de beslissingen van de scheidsrechter. Dit zorgt weer voor een sportiever spel. Het spelregelbewijs kan gehaald worden via Voetbalmasterz. Een website die junioren op een speelse, maar vooral ook op een duidelijke manier voorbereidt op het kunnen behalen van het spelregelbewijs. Zo zijn er veel oefenmogelijkheden en is er uitleg over de regels en over spelsituaties. Beide aan de hand van aansprekende voorbeelden, vaak uit het topvoetbal.

  Alle betreffende spelers hebben een mail van de KNVB gekregen met een activatiecode. Mocht je deze activatiecode gemist hebben dan kun je deze opvragen via:

  Alphense Boys ->  hoofdleider.JO17-JO16@alphenseboys.nl.

  Alphense Girls ->  secretaris@alphenseboys.nl.

  Via het digitaal wedstrijdformulier (DWF) wordt door de KNVB gecontroleerd of een speler wel of niet in het bezit is van het spelregelbewijs. Wanneer dit niet op tijd het geval is, ontvang je via het DWF een waarschuwing. Na zes waarschuwingen mag je niet meer opgevoerd worden op het DWF. Als het spelregelbewijs is gehaald, dan mag je pas weer uitkomen in wedstrijden. Ga oefenen op de site https://www.voetbalmasterz.nl/spelregelbewijs/ en haal je spelregelbewijs op tijd!

  Save the date: zaterdag 12 mei is het vrijwilligersfeest van Alphense Boys (ook voor partners en gratis toegang!).

 • Met nog twee wedstrijden te spelen staat Alphense Boys bovenaan in de stand om de tweede periode. In de laatste twee wedstrijden zijn hekkensluiter Jong Achilles '29 (a.s. zondag uit) en nummer twee-na-laatst RKHVV (thuis, 25 feb) de tegenstander. Eindigt Alphense Boys bovenaan in de tweede periode, dan verovert de ploeg een ticket voor de nacompetitie en mag het aan het einde van dit seizoen gaan spelen voor promotie naar de Derde Divisie. 

  Vertekenend is de stand om de tweede periodetitel nog wel. Vanwege afgelastingen en verplaatsingen vanwege het carnavalsweekend zijn er vier clubs die minder verliespunten hebben dan Alphense Boys. SDO, Hollandia en MSC hebben één wedstrijd te goed en staan respectievelijk één (SDO) en twee punten (Hollandia en MSC) achter Alphense Boys. Silvolde heeft vier punten minder dan de roodwitte brigade, maar nog twee wedstrijden in te halen.

   Of Alphense Boys ook écht periodekampioen wordt, wordt mogelijk pas op 29 april bekend. Dan staat de laatste van inhaalwedstrijd van Silvolde die telt voor de tweede periode pas gepland. Voordeel voor Alphense Boys kan wel zijn dat drie van de vier concurrenten nog minimaal één keer tegen elkaar spelen in de strijd om deze periodetitel.

  Grote man in de met 6-1 gewonnen wedstrijd tegen – subtopper toch – MSC/Amslod was Arjan Ouwendijk, die vier keer scoorde. Het leverde Arjan een mooi interview in het AD Groene Hart op: https://www.ad.nl/alphen/hartstikke-leuk-dat-mijn-moeder-zo-trots-is~a1c3cb0d/

   

 • Op vrijdag 9 februari in de sneeuw hebben de jongens van JO11-1 een trainingsclinic gehad van Sander van Dijk (trainer) en drie spelers van de B1, namelijk Frank van der Hoorn, Emiel van Vliet en Davy Overes. De jongens luisterden aandachtig naar de goede uitleg van Sander, Emiel, Frank en Davy om vervolgens met veel enthousiasme de oefeningen uit te voeren, waarbij de sneeuw geen belemmering was maar als erg leuk werd ervaren.  Af en toe  een sneeuwbal en een panna, dat is toch wel een mooie combinatie.... 

  De jongens van de JO11-1 hebben genoten en veel van de training opgestoken. Ze willen graag nog een keer zo’n clinic volgen. Dat is een mooi compliment voor de B1-trainers. Trainers en ouders willen Sander, Emiel, Frank en Davy bedanken om hun vrijdagavond voor hun jongens vrij te maken en een leuke en goede training te geven.

   

 • Dit is het fraaie logo van het 55-ste Alphense Boys Sportweekend, dat aan het einde van het seizoen op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni wordt gehouden. Het thema is Survival! De Sportweekendcommissie heeft inmiddels al de nodige vergaderingen achter de rug en heeft deze week ook de inschrijfformulieren voor de JO8 t/m JO13 en MO8 t/m MO13 in de laatjes in de commissiekamer gelegd. Verzoek aan de leiders/trainers om deze snel uit te delen, want tot 28 februari is het inschrijven tegen een gereduceerd tarief (20 euro) in plaats van 25 euro (1 maart-31 mei) of 35 euro (1-15 juni). De laatste inschrijfdag is 15 juni.

  Huib van Vliet, verzorger bij het eerste elftal van de Boys, heeft een verlenging gekregen van zijn licentie voor sportmasseur voor vijf jaar. Huib, die overigens ook bevoegd is als reanimatie- en AED-hulpverlener, volgde een aantal bijscholingsbijeenkomsten en zegt: "Ik ben blij dat ik mijn licentie weer voor een periode heb verkregen. Ik vind het belangrijk om continu te werken aan een hoge kwaliteit van dienstverlening. Dat is nodig en goed, voor mijzelf en voor de club waar ik ten slotte in dienst ben."

 • Alphense Boys O15 -1 speelde zijn competitiewedstrijd tegen De Graafschap niet afgelopen zaterdag, maar zondagmiddag. Het werd de grootste zege van het seizoen tot nu toe, en dat tegen een BVO. De wedstrijd werd afgewerkt op het terrein van DCZ ’68 in Doetinchem. Om de tweede plek in de eerste divisie te heroveren moest er gewonnen worden. In oktober werd er thuis nog met 2-3 verloren van de Superboeren. Lees het uitgebreide verslag onderaan deze woensdagnieuwtjes. 

  De inschrijving voor de Talentendag 2018 van Alphense Boys i.s.m. Feyenoord loopt al een tijdje. Op dit moment zijn er 200 inschrijvingen genoteerd. Op woensdag 28 februari 2018 (voorjaarsvakantie) kunnen alle talenten die binnen een straal van ± 30 km rond Alphen a/d Rijn wonen, hun kwaliteiten laten zien om daarna een echte stageperiode bij Alphense Boys of Feyenoord af te dwingen. Inschrijven kan nog tot zondag 25 februari via de website van Alphense Boys. Klik ''activiteiten'' aan in de balk en daarna ''Talentendag''. De rest wijst zich vanzelf. 

  Komende zaterdag speelt de D1 de topper tegen concurrent AFC 34 D1. Het is een uitwedstrijd (in Alkmaar). De ploeg van trainer Sander v/d Kleij heeft twee punten voorsprong, dus het belang van deze wedstrijd is duidelijk. Thuis werd er met 1-2 verloren, dus de Alphense Boys mannen zijn op revanche belust.

 • Programma thuiswedstrijden selectieteams voor zaterdag 17 februari:

  09.00 uur            AB D2 - Sportlust 46 D1 (comp)
  13.00 uur            AB C1 - Spijkenisse C1 (vrsch)
  15.15 uur            AB B1 - Hollandia B1 (comp)
  15.15 uur            AB A1 - Oranje Wit A1 (vrsch)

  Voor volgend seizoen zoekt de jeugdafdeling van Alphense Boys een coördinator voor de pupillentrainingen, die elke woensdag (met uitzondering van de schoolvakanties) van 14.30 tot 16.30 uur leiding geeft aan de trainingen van onze jongste pupillen en guppies. Hier staat een vergoeding tegenover. In zijn/haar rol zal de coördinator ook de stagiairs aansturen en begeleiden. Uw sollicitatie met CV graag sturen naar technisch coördinator Paul.Bahlmann@hetnet.nl.

  Voor seizoen 2018-2019 zoekt de jeugdafdeling van Alphense Boys bij diverse jeugdselectieteams assistent trainers die in zichzelf willen investeren/stage lopen en een volledig seizoen met een hoog gediplomeerde trainer wil samenwerken. De functie van assistent trainer is onbezoldigd. Trainingstijden 16.45 uur (13-1, 15-1, 15-2), 18.00 uur (12-1, 13-2)  of 19.15 uur (19-1, 17-1 en 17-2) Uw sollicitatie met CV graag sturen naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  (TC Alphense Boys.

  Voor het volgende seizoen zoekt Alphense Boys grensrechters die een jaar willen vlaggen bij een op landelijk niveau spelend jeugdselectieteam.  Indien interesse mail dan even naar: Paul.Bahlmann@hetnet.nl  (TC Alphense Boys

  Volgende week dinsdag (21 februari) speelt Alphense Boys 1 om 20.15 uur thuis voor de beker tegen 's-Gravenzande 1. De competitiewedstrijd tegen DHC wordt niet op zondag 25 maart gespeeld, maar op zaterdagavond 24 maart 2018 om 18.00 uur. De wedstrijd is op verzoek van DHC verplaatst. DHC houdt op deze avond een reünie voor oud-eerste-elftal-spelers en vindt het leuk om deze avond op te luisteren met de wedstrijd tegen de Boys.

  Er hebben zich al meer dan twintig teams aangemeld voor de Alphense Boys Voetbalquiz. Op vrijdag 9 maart kunnen voetballiefhebbers hun kennis van het (inter)nationale voetbal testen. Het belooft een uiterst gezellige avond te worden. Er is plek voor veertig teams. Ieder team bestaat uit drie leden en er worden meerdere rondes, met verschillende thema's, gespeeld. Deelname is gratis. Voor de winnaar staat een prachtige prijs klaar. Je hoeft niet per se lid te zijn van Alphense Boys om deel te mogen nemen, iedereen is welkom. De voetbalquiz begint om 20.00 uur in de kantine van Alphense Boys.

  Wil je meedoen? Vorm dan snel een team en geef je op via abvoetbalquiz@gmail.com. Meld daarbij de namen van jouw drie teamgenoten en verzin een leuke teamnaam. Uiteraard is het ook mogelijk om een team bestaande uit twee teamgenoten te vormen.

  Langs het hoofdveld, aan de kant van de tribune, vindt deze dagen een flinke houtkap plaats. Het gaat om regulier onderhoud. Nadeel: ballen die ver uit worden geschoten rollen voorlopig makkelijk de sloot in. Voordeel: volgend jaar herfst weinig last van bladeren op de velden.

 • Oud-jeugdspelers Ricky Antoni (links) en Ruben Rietdijk (rechts) hebben afgelopen week hun ja-woord gegeven aan het nieuwe zaterdagteam van Alphense Boys.

 • Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek organiseert in februari op drie verschillende locaties in het Groene Hart een gratis en volledig vernieuwde proeftraining voor jongens en meisjes in de leeftijdscategorie 6-16 jaar. Komende vrijdag 16 februari vinden deze trainingen van 17.30 tot 19.30 uur plaats bij CVV Jodan Boys (Gouda) en RKVV Meerburg (Zoeterwoude). A.s. zondag 18 februari kan men van 9.00 tot 11.00 uur terecht bij Alphense Boys. De proeftraining is gratis en geheel vrijblijvend. Aanmelden via www.decompletetechniek.nl is wel verplicht.

 • De voetbalwedstrijd  Jong Achilles’29 - Alphense Boys  is a.s. zondag live te volgen in het sportprogramma “Sport Lokaal” van  Studio Alphen. Sport Lokaal wordt iedere zaterdag en zondag uitgezonden tussen 14 – 18 uur voor de regio Alphen aan den Rijn, Rijnwoude en Boskoop. Erik Joustra zal het radioverslag verzorgen.

  Studio Alphen kan je ontvangen via 90.0 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel en het glasvezelnet van KPN (kanaal 962) en Lijbrandt (kanaal 798); in Rijnwoude via 106.5 FM (ether) en 103.4 FM (kabel).

  Tot slot: na maar hopen dat we de goede knoppen indrukken en niet de verkeerde zoals vorige week, waardoor de site er in de nacht van dinsdag op woensdag uit lag…

   

 • Verslag O15-1 bij De Graafschap

  Onder het genot van een laag hangend zonnetje voltrekt zich een slordige eerste helft. De Boys komen in de 3e minuut al op een 0-1 voorsprong wanneer Kaj van der Veldt een vrije trap neemt en Rik van ’t Wout ongehinderd de bal in de zestienmeter kan aannemen en hij deze buitenkans verzilvert door de bal langs de verbouwereerde doelman van de Graafschap binnen te schieten. De Graafschap staat het eerste kwartier onder druk, maar door de onzuivere passing en teveel lopen met de bal worden de Boys ook niet echt gevaarlijk. De Graafschap is dicht bij de gelijkmaker wanneer een schot op de lat belandt. De laatste 10 minuten domineren de Boys en gaat het tempo omhoog. In de 28e minuut gaat Kaan Temur op rechts op snelheid langs zijn man en geeft de bal voor. Vervolgens schiet Rik tegen de keeper aan, wordt de rebound van Romeo Pieters  nog door een verdediger met een sliding van de lijn terug in het veld gebracht en kan Rik in derde instantie de 0-2 tussen een woud van spelers alsnog binnen tikken. Een minuut later komt de Graafschap met een tegenoffensief. Een vrije trap wordt over de Boys verdediging heen in de vrije ruimte geplaatst en door een  Superboer over keeper Rens Boer heen gelobd. (1-2) Na rust komt de Graafschap al in de 37e minuut op gelijke hoogte nadat er onnodig balverlies op het middenveld wordt geleden en de Graafschap met een snelle counter hun sterke spits weet te bereiken, die de bal van links diagonaal in de verre hoek mikt en de 2-2 scoort. De Boys gooien er een schepje bovenop en binnen een tijdsbestek van 5 minuten lopen ze uit naar een grote voorsprong. In de 41e minuut neemt Kaj een vrije trap op Kaan, die de bal van rechts perfect breed legt op Zakaria Atrougouti, die beheerst de 2-3 kan scoren. De Boys ruiken bloed en voeren de druk nog verder op. Espen van Ee passt de bal op Rik, die Kaan met een steekpass vrij voor de keeper zet. Kaan schiet tegen de keeper, die de bal tot corner verwerkt. De corner komt voor de voeten van de messcherpe Rik van ’t Wout die in de 45e minuut een hattrick scoort door de 2-4 tegen de touwen te werken. De sterk spelende Kaan Temur scoort de 2-5 in de 46e minuut nadat hij vrij voor de keeper is gezet. De Graafschap komt dit wervelende doelpuntenfestijn van de Boys  niet meer te boven. Julian van der Kwaak krijgt nog een grote kans om de volgende treffer voor de Alphense Boys te maken, maar de keeper pakt de één op één en in tweede instantie schiet Julian in het zijnet. Julian staat in de 58e minuut wel aan de basis van de 2-6, wanneer hij na een diepe bal op doel schiet. Het schot wordt geblokt en komt voor de voeten van Kaan Temur terecht, die de keeper omzeilt en zijn tweede van vandaag kan scoren en daarmee de eindstand op 2-6 bepaalt. Dit is mede te danken aan keeper Rens Boer, die in de slotfase een uitstekende redding verricht na een laatste stuiptrekking van de Graafschap, wanneer die er over rechts nog eenmaal uit komen, de bal breed wordt gelegd en goed wordt ingeschoten, maar Rens de bal uit zijn doel duikt. Door deze prima overwinning gaan de drie punten mee in de bus en is Alphense Boys terug op de tweede plaats en inmiddels de meest scorende ploeg in de eerste divisie. Trainer Corian Wigboldus is inmiddels kind aan huis bij de plaatselijke bakker om het traditionele gebak te bestellen??..

  Zaterdag oefent Alphense Boys O15-1 tegen Spijkenisse O15-1 thuis om 13.00 uur.